יש כאן אנשים שהם מקבלים

יש כאן אנשים שהם מקבלים

קיצבה מביטוח לאומי בגלל האפילפסיה?.. אם כן מה הפרוצדורה?

estelina

New member
אפליפסיה מקנה נכות באחוזים גבוהים

מאוד במידה והינה פעילה- כאשר ישנם התקפים. לא לוותר, להאבק על הקיצבה בתנאי שזהו המצב כי זה בזכות ולא בחסד בהצלחה אסטלינה

aerox

New member
מה זכות מה ?

מי שהולך לקבל קצבה מביטוח לאומי זה אחד שמרגיש שהוא נכה באמת...ואני לא מאחל לאף אחד את הזכות הזאת...

estelina

New member
תקשיב לי

הבנתי שאתה עובד במחשבים ואולי יש שם כסף גדול.... אבל יתכן חס וחלילה שההתקפים שלך יחזרו ולא רק שיחזרו אלא ההתקף יחזור במקום העבודה, תאמין לי באותו יום יונח על שולחנך מכתב פיטורין (מה לעשות זה קורה בישראל, זה קרה לידיד שלי עובד כרואה חשבון בכיר לאחר שמונה שנים ללא התקפים ועם כדורים קיבל התקף בעבודה באותו יום פיטרו אותו) אז תגיד לי מה עושים במצב כזה הולכים להורים כמעמסה לא יש לנכים בישראל זכויות , והקיצבה עונה רק על הצרכים הבסיסיים תרופות, מזון וכולי... זה לא סכום של מיליונים יש לי חשש כבד שאינך משלים עם המחלה שנמצאת בגופך , ומה לעשות אתה חי עם נכות לא נראית אבל בעיני הציבור זאת נכות ואתה אל תתבייש במחלה שלך רק שתדע שקיים ספר עב כרס של ביטוח לאומי ובו פירוט של אחוזי נכות לכל מחלה ומחלה , לך תעיין בו בבקשה. ותתחיל לאהוב את עצמך.....עם המחלה כמובן המומה אסטלינה

aerox

New member
את יודעת מה ?

כן אני מרגיש שאני לא חולה ואני לא משלים עם זה כי זה רק עניין של זמן והיו מקרים מעולם נכון פטרו אנשים בגלל התקף ... לכן כל בוקר שאני קם אני אומר תודה לבורא עולם ובמחשבים אין כסף גדול אוכלים המון קש כדי להצליח ועדיין גם שהייתי מפוטר וגם שעבדתי לא לקחתי קצבת ביטוח לאומי אני לא רוצה להרגיש נכה אני לא רוצה להרגיש אחד שצריך את הכסף אני חי את היום שלי כחיים רגילים וגם עם אפילפסיה אני לא חושב על זה אני לא מתעמק מה יהיה אם .... אני יודע דבר אחד שאני מקבל את עצמי המחלה תקבל אותי ...ואפילפסיה שוב היא אינה מחלה בעיניי לפחות היו פה המון דיוניים לגבי זה וזה לא ישנה את צורת המחשבה שלי אם את מרגישה צורך להרגיש נכה תרגישי אבל זה לא כולל את כולם ....אני מרגיש רגיל שזה עבר...

estelina

New member
תמשיך עם האגו המנופח

והגאווה הטיפשית ונראה לאן שתגיע. מה שמגיע לך לוקחים, ושלא תחשוב לרגע שאנשים לא נלחמים על הקצבאות הללו ביטוח לאומי מוציא את הנשמה עד שהוא נותן את הקיצבה. אני באה מבית עני, ביטוח לאומי תמך בי שילם את הלימודים שלי אני מקבלת גם היום קיצבה בגלל הנכות של שיתוק המוחין אני עובדת במישרה חלקית 19ש"ח לשעה עם תואר שני בתחום ואני מודה לאלוהים וגם לביטוח לאומי ,כי יכולתי להיות במקום אחר לחלוטין היום. אני נכה קשה אבל עובדת ולומדת וכוליי.. אני לא משדרת נכות אבל אני נכה וזאת עובדה.ואינני מרגישה שאני נופלת מאחרים, נהפוך הוא ... חומר למחשבה אסטלינה

aerox

New member
אני שמח לשמוע שאת כזאת

זה לא משהו אישי כלפייך אבל עדיין אני חושב שזאת זכותי לקבל את עצמי איך שבא לי וגם לי יש עוד יותר בעיות מאפילפסיה ועדיין לא לוקח קצבה כי קצבה זה דבר שדופק אותך מכל הבחינות ....זה דופק מלקבל דברים זה דופק חלק מהעתיד אני בתור אדם צעיר לא חושב שיש לי צורך בזה כעת אפילו שכרגע אני מובטל והנני עובד והאמת ? אני לא מרגיש שאני גם נופל מאחרים יש לי המון +++ ששמים עליי לטובה ...מכל הבחינות . אני חי את הרגע חי את מה שהוא עכשיו ולא חושב מה יהיה מחר ואם...ואני חושב שאפילפסיה היא אינה מחלה לפחות מצידי ואין לי לאן להגיע אני לא מתחרה עם אף אחד בטח ובטח שלא איתך אסטלינה .-מקווה שנתתי הסבר מספיק טוב- Aerox

dmarcus

New member
אני פשוט לא מתאפקת

אסטלינה אני פשוט לא מתאפקת - למה את חושבת שיש לך את הזכות "לכפות" את דעתך על אחרים? תביני שיש אנשים שחושבים אחרת! ותנסי לקבל את זה! גם לי בן פגוע שיתוק מוחין וחולה באפילפסיה אך כולי תקווה שהגישה אותה את מציגה לחיים לא תהה גישתו!!! את מאד אגרסיבית וחושבת שרק דרכך נכונה - יש המון אנשים בעולם עם המון גישות וסובלנות תביא אותך הרבה יותר רחוק. dmarcus

aerox

New member
בדרך כלל ...

אדם שאגרסיבי לגבי אחרים זה אדם שרע לו שלא מוצא את עצמו וכנראה שזה מה שקורה לה והיא חושבת שאנשים זה פורקן מצידה אבל זה בסדר אני מבין את הצורך שלה לכעוס ואין לי בעיה אם זה לכן זה פורום ולא שוק!

estelina

New member
"אדם שרע לו שלא מוצא את עצמו "

חדשות מרעישות , אני באמת צריכה לבדוק זאת. תקשיב, המדינה לא נותנת כלום, אתה לא לוקח מישהו אחר יקח זאת . המדינה מתה על אנשים כמוך . אני מאחלת לך רק בריאות אבל תזכור תמיד שאם מצבך הבריאותי יורע, יש לך לאן לפנות וזאת זכותך וחובתך לעצמך. המון בריאות ארוקס , הלוואי ולא תצטרך את ביטוח לאומי. אסטלינה

aerox

New member
אני ממש לא צריך את ביטוח לאומי...

לפחות לא עכשיו במצב נתון זה בואי נחלק את זה למה אני לא צריך ? 1: אני בכושר עבודה אני צעיר יכול לעבוד במקום מסודר 2: החברה בחוץ רואה כאדם נכה ואם קצבה כמשהו לא נורמלי 3: מקומות עבודה לא מקבלים אנשים עם קצבת נכות מפני שזה מראה על מחלה כל שהי וכפי שאנו יודעים אנשים בעלי אפילפסיה קשה להם להתקבל למקומות 4: ביטוח לאומי לא פראיירים כל קצבה שאת מקבלת זה גם דפיקה עם המשכורת שלי היא מעל 5.500 נטו מבטלים קצבה או שאני צריך לעבוד כדי להשלים הכנסה זה משהו שאני לא רוצה בו . 5 : אני מרגיש בריא !

estelina

New member
גם לא תקבל את ביטוח לאומי

כי אין לך התקפים - גם אם רצית. " החברה בחוץ רואה כאדם נכה ואם קצבה כמשהו ****לא נורמלי******" חמודי, אתה מהר לדעתי חייב לשנות את דפוסי החשיבה שלך. אז אני מבינה שאתה חושב שאני או רואה בי כמשהו לא נורמלי. ממש לא מבינה. יש לי חדשות בשבילך אין כמעט אנשים נורמלים לכל אחד יש את השריטה שלו. נכות זה לא דבר שצריכים להתבייש בו. מכאן מתחילה הבעיה ולצערי זאת הבעיה שלך. לצערי הרב אני עם נכות קשה. כמו כל דבר בחיים שמשפיע על החשיבה גם הנכות השפיעה על החשיבה שלי. ארוקס , כשהייתי קטנה הילדים צחקו עלי, חיקו את ההליכה שלי קראו לי יא צולעת יא עקומה....למדתי בבית ספר רגיל (בשפה שלך נורמלי) בגיל עשר קיבלתי את האפליפסיה , אחד ההתקפים קרה בבית הספר: הילדים כל כך פחדו ממני ועוד יותר התרחקו ממני, ואני מה יכולתי לעשות גם להילחם עם הילדים גם להילחם בעצמי כדי לצאת מהבית כל כך פחדתי לקבל התקף ברחוב , האפליפסיה גרמה לכך שרמת החרדות של עלתה (עד היום) גם בבית הספר התיכון היה מאוד קשה, בזמן שהילדים חזרו והכינו שיעורים אני חזרתי למיטה בזכות הלומינל והאנדנטואין שהרדימו אותי. וכך היו חיי עד שהגעתי לטגרטול , השתקמתי בלימודים, לא האמינו שאני אצליח באונברסיטה וסיימתי בממוצע 94 תואר שני באונבריטה הכי מכובדת בארץ. הסיפור שלי קשה . זה לא סיפור של ילדה לא נורמלית , אלא פשוט של ילדה שנאבקה כמעט בכל העולם כדי לשרוד. והיום כשאני חוזרת למקום הולדתי ,רק כבוד נותנים לי. אני גם מקווה שאצליח למצוא עבודה טובה יותר ההולמת את השכלתי וגם לא אצטרך את ביטוח לאומי כאשר אתה מרוויח מעל 2000 ש"ח לוקחים לך את הקיצבה לא לדאוג ארקוס סיפרתי לך את סיפור חיי לא כדי שתרחם עלי, אינני זקוקה לרחמים של אף אחד רק לרחמיו של הבורא אלא פשוט תבין שנכות זה הדבר הנורמלי והאנושי ביותר שיכול להיות. אנחנו כמו כולם. אסטלינה

aerox

New member
טוב הדיון הזה לא יכול להמשך פה

אשמח לקבל ממך מסנג'ר או איסי זה ממש לא מתאים לי להמשיך את השיחה הזאת רק חשוב לי שתביני את דעתי בנושא אם יש לך מסנג'ר או משהו אשמח לקבל במסרים המידיים...

estelina

New member
הי ארוקס

הבנתי אותך ארוקס כיום בהיר נטול עננים - מחשבתך היתה בהירה וברורה. המון בריאות אסטלינה

להזכיר לך

נורמלי= משהו שתואם לנורמה.. הסיפור שלך לא תואם לה נורמה.. ואני בטוחה שגם שלי(גם לי היו אין ספור התקפים בבית ספר היסודי, שלושה בבריכה, שלושה בטיול של בית ספר* ועוד..) אין בזה משהו דווקא רע...

estelina

New member
קיצבת הבטחת הכנסה

הינה נורמלית, קצבת ילדים הינה נורמלית, מילואים, הריון, חד הוריות, כל הקיצבאות הללו הן נורמליות בגלל שניתנים לאנשים "נורמלים" ללא נכות הרי רק 15 אחוז מתקציב ביטוח לאומי הולך לנכים 85** אחוז הולך לאנשים ללא נכות יענו נורמלים רק פשוט לא עובדים. יש הרבה נכים במדינה שלנו : חולי לב, סכרת, לחץ-דם סרטן וכולי... שניתנות להם קיצבאות בגין מצבם. והנכות שלהם לא נראית בדיוק כמו האפליפסיה. לקבל עזרה מהמדינה כדי להשתקם זאת לא בושה. נורמה ונורמלי אינם בלקסיקון שלי. אף פעם הם לא היו והם גם לא יהיו. תודה שהזכרת לי מה זה נורמלי , באמת שכחתי את ההגדרה או אולי לא ידעתי אותה אחרי שנים רבות בחיי ובאקדמיה. את מוזמנת כל פעם ללמד אותי הגדרה חדשה , אני מאוד אוהבת ללמוד......

לקבל קצבת נחות זה לא נורמלי

כי זה לא משהו המוטבע בנורמה.. כמה שידוע אצלי הרוב לא חיים עם קצבת נחות.. זה לא אומר שאת לא נורמלית!!!

estelina

New member
נחות= נכות

בבקשה תתקני את שגיאות הכתיב שלך. ולעצם העניין, זה ממש לא **ברמה שלי** להתייחס לדבר "החוכמה" שלך שסך כל תואם את ההתרשמות של הכללית ממך. הרוב חיים עם קיצבאות אחרות בשפה שלך נורמליות , מעניין למה נטפלת לקיצבת הנכות המסכנה. נורמה עוד מילת מפתח הא?

aerox

New member
את מדהימה אותי כל פעם מחדש

אסטלינה ...החוצפה שלך עולה כל גבול להשפיל אנשים מחדש הרי את חושבת שאת תמיד צודקת כל דיון איתך זה רק ויכוחים וקטילות למה זה צריך להגיע לרמות כאלו אנא בדקי את עצמך יש מקום שאת טועה בו ...ובגדול שיהיה לך יום מהנה - Aerox

למעלה