יש איזשהו המשך,

Y. Welis

New member
לפני הטרילוגיה החדשה, שאלתי את

עצמי לא מעט מי הם ה'קלונים'... הרמז הראשון היה בספרים הראשונים שיצאו ב-91', שם הופיע (ב-Heir to the Empire) אביר ג'די שהיה שיכפול (ג'ורוס ק'באות'). אבל יש לציין שהתרגום של הספרים המקוריים (לפי הטרילוגיה הישנה) לא היה משהו, כי למורדים (Rebels) למשל קראו 'רבל'...

גם התרגום של הוידיאו והDVD

ומהדורות שונות לסרטים לא בדיוק עקביות.שיחליטו כבר אם master זה מורי, או רבי, או מאסטר. כנ"ל גם apprentice, שבשלישי זה מתמחה, ואם אני לא טועה בשניים שלפניו היה תרגום שונה.

Y. Welis

New member
עוד זכור לי ה'קישטה' מה'אמפריה'

שת'ריפיו צעק לעטלפים במערה שבאסטרואיד... התרגום של עמירה שגב (שלא נלקח לגירסה המחודשת). וכן 'השליט' במקום 'הקיסר' בג'די - עד היום קשה לוותר על זה.

מ א ג ר ט

New member
אפילו תוך כדי הסרט...

אתמול ראיתי את המתקפת המשובטים ואמרו שם גם תלמיד, חניך, מורה, מאסטר... אפילו המתרגם עצמו לא הצליח להיות עקבי. לפחות לא מדובר באיזו בדיחה שנעלמת בתרגום, כמו שקרה למעט משחקי המילים שכן נכללו בסרט.

כרמלון24

New member
האם יש סיכוי...

לראות קישור לראיון עם לוקאס שבו הוא אומר בצורה חד משמעית שהוא התכוון לעשות 9 סרטים? (מופנה לLord Darth Vader או למישהו שיש לו את הקישור) ואני באמת מקווה שהוא יחליט אם כבר לעשות את השלושה הנוספים בעוד כמה שנים בודדות, מאשר לחכות 20 שנה נוספות...

Y. Welis

New member
הוא תיכנן 9 פרקים, אבל לא אמר שהוא

מתכנן לעשות את כולם (הייתי גם חושד שהסינופסיס שקיים לטרילוגיה השלישית קצרצר ביותר, ורוב הדברים שהופיעו בספרי ההמשך הם פיתוחים עצמאיים, גם אם באישור של לוקאס). יש קישור לדבריו שהוא לא מתכנן לעשות את 3 האחרונים.

אין לי קישור, אבל מה שכן.......

בהקדמה של לוקאס לספר "Splinter in the mind's eye" שמתרחש בין התקווה החדשה לאימפריה מכה שנית, לוקאס כותב בבירור שהוא התכוון לעשות 9 סרטים, ואני מצטט: "It wasn't long after i beganwriting Star Wars that I realised the story was more then a single film could hold. As the saga of the Skywalkers and Jedi Knights unfolded, i began to see it as a tale that could take at least nine films to tell- three trilogies- and i realised, in making my way through the back story and after story, that i was setting out to write the middle story....." זה כאמור מתוך ההקדמה לספר Splinter in the mind's eye שכתובה על ידי ג'ורג' לוקאס עצמו, אפילו צילמתי לכם את זה, אומנם התמונות לא משהו, אבל אפשר לראות את מה שכתוב בהקדמה.

Y. Welis

New member
נסה לעצור את הנשימה כשאתה מצלם

- עצה שקיבלתי פעם מצלם מקצועי.

הספר הזה יצא בסוף שנות השבעים

חמש שנים אחרי שהוא יצא לוקאס כבר טען עוד פעם שלא יהיו תשעה סרטים. לוקאס לדעתי לא יהיה תשע סרטים, כי זה יהיה יותר מדי. אם יהיו דברים חדשים של מלחמת הכוכבי,ם אז ככל הנראה הם יהיו משחקי מחשב או עוד סדרות טלויזיה סגנון מלחמת המשובטים שיצאה (לדעתי).

יש הרבה מאוד ספרים

אבל פה באתר הזה יש רשימה די גדולה של ספרים לפני קו-זמן: http://starwars.wikia.com/wiki/Timeline_of_novels

Y. Welis

New member
הספר הופיע ב-78', והיה הראשון מבין

הספרים העצמאיים (שלא לפי הסרטים) שהופיעו מטעם החברה של לוקאס. המחבר (פוסטר) גם כתב את הנובליזציה לסרט הראשון שהופיעה בסוף 76'. מעניין אגב לבדוק אם לוקאס התייחס בספר לצד הרומנטי שבין לוק וליאה, וכי יש להניח שהוא כבר ידע שהם אח ואחות...

Y. Welis

New member
ומבדיקה ב'אמאזון' נראה שפוסטר לא

ידע את מה שהתגלה ב'ג'די'. זה אגב גם הספר הראשון של ה-EU.

Y. Welis

New member
בעצם, לפי הווקי-פדיה, נראה שלוקאס

עצמו החליט על כך בשלב מתקדם יותר: הטריילר המקורי ל'אימפריה' הראה נשיקה נוספת בין לוק לליאה, שנחתכה מהסרט הסופי. קצת מצער שהיא לא הוצגה בסרט התיעודי מ-2004 (קטעים נוספים שנכתכו מהסרט הראשון הופיעו במשחק מחשב אינטראקטיבי ישן מ-99'). כל השינויים האלה יכולים להגדרה אחת בשם Retcon, קיצור של 'המשכיות בדיעבד' (אולי 'המשכתוביות'), שפירושה שינוי יצירתי של עובדות קיימות, כדי שלא לסתור התפתחויות חדשות (http://starwars.wikia.com/wiki/Retconned )

הספר יצא ב78, אבל.....

הספר שיש לי הוא הוצאה מחודשת, בספר המקורי לא הייתה הקדמה של ג'ורג' לוקאס, זאת תוספת מיוחדת להוצאה מחדש, למרות שאין תאריך יציאה של ההוצאה המחודשת, וכתוב רק תאריך ההוצאה המקורי, בתוך הספר עצמו, יש פרסומת לספרים Star Wars: From the adventures of Luke Skywalker (שמו המקורי של הספר של הסרט הראשון לפני שלוקאס קרא לו "התקווה החדשה"), ובאותו העמוג מפרסמים גם את הספרים של האימפריה מכה שנית ושובו של הג'דיי, מה שאומר שהגירסה המחודשת עם ההקדמה החדשה של לוקאס יצא הכי מוקדם בשנת 83, אבל יכול להיות שזה יצא אפילו יותר מאוחר, בסביבות סוף שנות ה80 ותחילת ה90, ככה שהרעיון ל9 סרטים היה קייפם אצל ג'ורג' לוקאב גם לאחר שהוא סיים לעשות את כל הטרילוגיה המקורית.

אגב, זה לא אומר שהוא התכוון לעשות..

את כל תשעת הסרטים, רק כתוב שכדי לספר את כל הסיפור לוקאס יצתרך 9 סרטים, ככה שהסיכויים לטרילוגיה האחרונה הם לא גבוהים, אבל תמיד קיימים.

למעלה