יש איזשהו המשך,

lets go

New member
יש איזשהו המשך,

אחרי הסרט `שובו של הג`די`? אני מתכוון כמובן לספר. אני מבין שאין סיכוי שיצא סרט המשך, לא?

תמיד יש סיכוי

ג'ורג' לוקאס במקור התכוון לעשות 9 סרטים, הטרילוגיה המקורית הייתה אמורה להיות האמצע, לא הסוף, אבל אחר כך הוא חזר בו ואמר שהוא ישאיר את זה כטרילוגיה אחת, אבל בשנת 97, כשלוקאס הוציא מהדורה מחודשת לטרילוגיה המקורית, והטכנולוגיה איפשרה לו לקרב את הסרטים לחזון המקורי שלו, הוא החליט שהגיע הזמן לפריקוולז, והוציא את פרקים I, II וIII, ככה שזה לא יהיה מפתיע במיוחד אם נראה איזה יום אחד את פרקים VII, VIII וכמובן IX, אבל זה כבר תלוי בלוקאס, כיום הוא אומר שלא יהיו יותר סרטים, אבל הוא אמר את אותו הדבר בשנת 83. בקשר לספרים, יש מלא, אבל אם הכוונה להמשך פחות או יותר ישיר לשובו של הג'דיי, אז הספר הראשון שממשיך את הסיפור ומתמקד בלוק, האן וליאה הוא The Truce at Bakura' אחר כך יש את סידרת X-Wing,The Courtship of Princess Leia, Tatooine Ghost, וכמובן את טרילוגיית ת'רון ומשובחת מאת טימותי זאהן (Heir to the Empire, Dark Force Rising, The Last Command) ויש עוד הרבה הרבה ספרים, חלקם מתמקדים בגיבורים המקוריים, חלקם כמו סידרת הNew Jedi Order , מתמקדים בג'ייסן, ג'יינה ואנאקין סולו, אז רק תבחר, אבל אני אישית ממליץ בחום על טרילוגיית ת'רון של טימותי זאהן, אני די חושב שכל מי שקרא את הספרים האלה ימליץ לך אליהם.

lets go

New member
רק רגע

מה שנאמר בנבואה הוא שיהיה האחד שיביא לאיזון ב`כח` וישמיד את הסית`ים, ובכן הסית`ים הושמדו, המאסטר מת, והתלמיד `חזר בתשובה`. אם אין סית`ים על מה המשך הסיפור?

מי אמר שאין?

איך אתה יודע שכולם הושמדו? הרי לפני שהופיעו דארת' מאול ודארת' סידיוס חשבו שהסית' נעלמו, אבל הם חזרו, להחזיר את הסית' זאת לא בעיה, אבל מי אמר שאם תהיה טרילוגיה חדשה שהאוייב בה יהיו הסית' או האימפריה? למה לא אוייב חדש לגמרי כמו שעשו עם היוזאן וונג בסדרת הניו ג'דיי אורדר? לוקאס תמיד יכול לחשוב על אוייב חדש או להחזיר את הסית'.

lets go

New member
כשדיברו על אנאקין בתור ילד

מאסטר יודה או מאסטר וינדו אמר שהנבואה היא שהאחד הנבחר יביא שלמות ואיזון ל`כוח`, וישמיד את הסית`. יודה אמר שתמיד יש שני סית`ים, לא יותר ולא פחות, מאסטר ומתלמד, דארת` סידיוס המאסטר מת, ודארת` ואדר נעלם או מת גם הוא. לכן הגעתי למסקנה שלא נשארו סית`ים.

Y. Welis

New member
הסית'ים יכולים גם לחזור דרך הכוח

ולהטריד את מי שמתאמן בו. כך למשל בטרילוגיה של אנדרסון אחד מהם מנסה להשפיע על חניכיו הצעירים של לוק, במשהו שמזכיר מאוד אלמנט מתוך 'ילדי חולית' של הרברט (הדיבוק של עאליה). מעניין אגב שפרטים על הטרילוגיה האחרונה נודעו כבר בשנות השמונים (אני שמעתי עליהם ב-86'), אבל לא התפרסמו רשמית עד שהספרים החלו להופיע ב-1991.

lets go

New member
הג`די שחזרו לא יכולים להרחיק אותם?

ליאה הופכת גם לג`די? לוק היה אמור ללמד אותה את כל מה שהוא יודע.

Y. Welis

New member
הוא אכן מלמד אותה, אבל כסנאטורית

הבכירה של המורדים, היא עסוקה מעל לראש בענייני מימשל. ילדיה (מהאן) הם שמקבלים את ההכשרה המלאה.

Y. Welis

New member
בטרילוגיה של אנדרסון

וכן נדמה לי שגם בזו של קיובי-מקדואל (Dark Fleet Crisis).

lets go

New member
הג`די שחזרו לא יכולים להרחיק אותם?

ליאה הופכת גם לג`די? לוק היה אמור ללמד אותה את כל מה שהוא יודע.

מ א ג ר ט

New member
אז מה?

מאיפה באו הסית'ים מההתחלה? אני מניחה שתפתחה תורת הכוח ואז הסית'ים נפרדו מהג'די ונהפכו לאויביהם, אז שום יכולה להפרד מהג'די קבוצה (במיוחד כאשר יש להם השראה בדמות הסית'ים) למה לא, בעצם? *אם מה שאמרתי הוא דבר ברור וידוע אז תסלחו לי*

הנה כתבה על הסית' מהפורום הזה

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=477&msgid=4758459 בעיקרון זה כל מה שאת צריכה לדעת על הסית'

מ א ג ר ט

New member
תודה על ההפניה...

אז זה מתאים חלקים לתיאוריה שלי, שבאמת גם עכשיו, אחד מהתלמידים של לוק יכול להחליט שבא לו על יותר כוח ושליטה וכו' וכו'. ראינו את זה קורה לאנקין, איך הוא השתנה בגלל הרצון שלו לכוח. אז נכון שבלי סית' מנחה (=לורד סית') זה יהיה קשה יותר לתמיד נלהב אחד של האקדמיה להפוך לסית' כמו שראינו, אבל זה בהחלט יכול לקרות לאט לאט.

נכון, ולא לשכוח......

סית' לורד יכול לעזור לתלמיד כזה בדיוק כמו שאובי ואן עזר ללוק.

Y. Welis

New member
ההתגברות על פיתוי הצד האפל היא חלק

משלבי החניכה של הג'די: אחרי שהוא עובר את השלב הזה, הוא יהיה חסין בפני כל פיתוי מכל סוג שהוא. המקרה של אנאקין שהתפתה היה יוצא דופן, כי הוא נכנע לפיתוי (כשהרג את שודדי החול שחטפו את אמו), אבל המאסטר שלו לא הבחין בכך ולא טיפל בבעיה בזמן, ובמקום זאת המשיך לאמן אותו עד שפלפאטין ניצל את ה'דלת' שלא ננעלה. זה אגב אלמנט שמופיע בספרים (הרשמיים של הטרילוגיה המקורית) - אובי וואן סובל שם מהאחריות לכישלונותיו הכבדים (אליהם אפשר להוסיף את כישלונו להרוג את אנאקין סופית). איכשהו בסרטים אין לכך רמז, וחבל: הוא אולי השלים עם כך ואולי זו היתה הנבואה שקבעה הכל, אבל עדיין האנושיות שבתחושת האחריות חסרה לי מאוד.

אובי וואן לא סתם פישל

פלפטין דאג לאירועים שיצאו כך שהג'די עם אנאקין יפשלו, ויש הרבה דוגמאות לכך בסרטים.

Y. Welis

New member
עדיין, היתה לאבירים אחריות

יודה לקח על עצמו את רובה, כשאמר בפרק 2 שהם עיוורים ובפרק 3 שהם חלשים. בכלל נראה שהוא היה מיואש כשיצא לגלות בדאגובה. אובי וואן לעומתו לא נראה ממש מוטרד. זו שאלה מעניינת מה לוקאס ידע בדיוק על עברו של אובי וואן ב'מלחמת הקלונים' (התרגום מהספר), בזמן שהוא כתב את הסרט הראשון. יתכן שזה היה שם ותו לא. הרבה מאוד רקע חסר בסרט הראשון, אבל לפי גירסאות אחרות לסצינת ההגעה לשרידי אלדוראן (מצילומי הליהוק בשחור לבן שמראים את פורד והאמיל) נראה שהיה עוד חומר שלא נכנס לסרט (בעיקר על הסנאט). צריך לומר בעניין הזה שעדיין לא ראינו את הסינופסיס בן 200 העמודים שעמד מאחורי 3 הסרטים המקוריים (אגב גם האיורים המקוריים של לוקאס לא יצאו ברובם - אלה שכן נראו מאוד מעניינים), וכן את הסינופסיס שמאחורי 3 החדשים, והחיבור בינו לראשון.

עדיין לא ראינו - ואולי לא נראה

הלוואי שנראה. היה יכול להיות נחמד עם בסרטים מהטרילוגיה הישנה היו מכניסים קצת עוד סצנות שהורדו בעריכה ומידע מאחורי הקלעים בDVD.

מ א ג ר ט

New member
ובכלל,

בגרסאות הסרטים שיש אצלי, בפרק 4 כתוב בתרגום "מלחמות הקלונים", בפרק 2 הם 'משובטים', ובפרק 3 הם 'משוכפלים'... והכל תרגום לאותה המילה.

למעלה