ישראל, 2011

Sophalin

New member
רעיון

כאילו אני יודע, רעיונות מקוריים כדי לפתור בעיות זה מאיתנו והלאה אבל אולי לשים שם איזה 50 שוטרים במסווה של חרדים שיסתובבו באזור איזה חודש וברגע שקורה מקרה כזה, מיד לעצור את החשודים לקנוס אותם בכמה אלפי שקלים ולשים אותם במעצר במשך חודש - ולא ביחידה תורנית. למנוע מהם לקיים אורחות חיהם. הם יקבלו הכשר רגיל של הרבנות ולא יותר מזה.

אבי רוד

New member
בכל מדינה נורמלית - כן

אצלנו - לא.. ברגע שתכניס אחד לכלא, תואשם באנטישמיות, ביציאה נגד התורה.. אצלנו זה בחיים לא יעבוד..

אינך יכול להתחפש לחרדי בצורה אמינה.

ושוטרים במסוה בולטים לעיני האוכלוסיה המקומית, או מי שמבקר במקום לעיתים תכופות.

Sophalin

New member
למה אתה חושב שאי אפשר?

אני לא מצפה שהם ישבו בתוך מכונית ויחכו. אני מצפה שמי שיהיה אחראי על המבצע יחקור קצת על איך צריך לעשות את זה ויאמן את השוטרים באמת. לחילופין הם יכולים להיות שוטרים במסווה של המקום ולא של האוכלוסיה...

מאותה סיבה בגללה אני יכול לזהות

את השוטרים לובשי הבגדים האזרחיים בויה דולורוזה. מה יעשה השוטר הסמוי ברחוב? יעמוד בנקודה אחת יותר ממספר דקות? יחשף. ילך הלוך ושוב ואורך הרחוב? יחשף (זה מה שעשו שני שוטרים בויה לנגד עיני. הגיעו לקשת אקה הומו ועשו ביחד אחורה פנה). ברחובות השכונות החרדיות פשוט אין מה לעשות. זה לא נווה שאנן בת"א שם השוטר יכול לרבוץ ולהתחזות למקבץ נדבות, או רחוב אלנבי שם הוא יכול לשבת על ספסל ולקרוא עיתון. ולזה יש להוסיף את חוסר הידע של מי שאינו חרדי בקודים ההתנהגותיים של המקום וקיבלת שוטר שנחשף בדקות הראשונות לפעולתו הסמויה.

קראתי, עניתי

הוא רוצה להכניס 50 שוטרים במסוה של חרדים שיסתובבו בשטח איזה חודש, מה שאינו אפשרי כמובן. כל השאר הוא ויכוח לשם ויכוח.

someboddy

New member
לאו דווקא

הודעות בסגנון "לא נכון" שנענות בהודעות בסגנון "כן נכון" שגוררות בתגובה הודעות בסגנון "לא נכון" מובילות מהר מאוד לשרשורפלצת. כך גם הודעות בסגנון "ראה תגובתי <הכנס לינק>" שמצורפות לכל עלה בעץ, או חילופי האשמות של הצדדים, שכל אחד מאשים את הצד השני בכך שהוא מגיב בלי לקרוא למה הוא מגיב. כמובן, ייתכנו מקרים של שרשורפלצת המורכב מתגובות ענייניות, אבל זה יותר נדיר.

Sophalin

New member
בוא נתחיל בזה,

ששרשור-פלצת צריך להיות עם הרבה הרבה הודעות. בשרשור זה אנחנו עוד די רחוקים מזה. דבר שני בשביל שאני אוכל להתייחס למה שהוא אומר הוא צריך לתת לי תגובה עניינית לתוכן של הדברים שאני כתבתי. במקום לעשות זאת הוא התחמק תוך התעלמות מוחלטת ממה שכתבתי. אני נאלץ להסיק שהוא לא קרא את התגובה (ונראה שגם זוהר חושב כמוני) אם הוא לא רוצה להגיב - שיבושם לו. הוא לא חייב. שלא יגיב. אבל לרשום שזה הופך לשרשורפלצת בגלל שאני מצפה לתגובה עניינית זה ילדותי ולא במקום.

someboddy

New member
גם שרשור של אלף תגובות מתחיל בהודעה אחת

עמנואל דיבר על שרשורפלצת בתגובה על בקשה שלך לקרוא שוב את ההודעה שכתבת. בקשה כזאת היא עניינית בשני מקרים: א. אם אתה חושב שלא קיבלת תשובה מספקת על הטיעונים שהצגת. במקרה הזה מומלץ גם לפרט איפה התגובה לוקה בחסר(למשל - "התעלמת מנקודה X שהצגתי"). אתה טענת שעם עבודת מחקר יסודית אפשר לאמן שוטרים להיות סמויים באזורי אוכלוסיה חרדית, ועמנואל השיב שבחברה החרדית יש יותר מדי ניואנסים מכדי שדבר כזה יהיה אפשרי, ושגם אם כן - אין אפשרות להציב פטרולים סמויים ברחוב חרדי בצורה אפקטיבית, שכן אדם שנמצא יותר מדי זמן באותו אזור אוטומטית נראה חשוד, גם אם הוא חרדי אותנטי. לי זה נראה שהוא הגיב בצורה מלאה על דבריך. אתה לא חייב להסכים, אבל עליך לפחות לפרט עם מה אתה לא מסכים, או מאיזה טיעון שלך הוא התעלם. ב. אם הגעתם בדיון לתובנה חדשה, או שמישהו הביא פיסת מידע חדשה, שצריך לבחון הודעות ישנות בהתאם לה. די ברור שזה לא המקרה כאן. מכיוון שאין באמת הצדקה לחזור ולקרוא את ההודעה שלך, ולהגיב תגובה נוספת על אותה הודעה, עימנואל היה יכול להסתפק בהודעה בסגנון "קראתי בשנית את הודעתך. אנא קרא בשנית את תגובתי להודעתך", ואתה היית מבקש ממנו לקרוא שוב את הודעתך וכן הלאה, וכך היה מתפתח השרשורפלצת.

Sophalin

New member
בכל מקרה

זה עדיין רחוק מלהיות שרשור-פלצת (שזהו מושג שמבוסס על כמות ולא על איכות) וחוץ מזה אני לא היחיד שחשב שהוא צריך לקרוא את ההודעה הזו (שלא הייתה ארוכה במיוחד) ובנוסף אני חושב שהוא טעה. כן אפשר לבצע מעקב על האזור. למשל הוא התעלם מהרעיון לקיים הסוואה אזורית ולא הסוואה תרבותית.

למעלה