ישראל, 2011

deathcaster

New member
אבוטבול נרדם בשמירה,

השלטים הללו לא קיימים מאתמול ולא משלשום, הוא הוריד אותם רק בגלל שביבי התעצבן אתמול, בשבוע שעבר אבוטבול בכלל לא הבין על מה המהומה.

אסננוש15

New member
לא יודעת אם אתה זוכר

אבל אני כתבתי את זה כבר מזמן כאן בפורום שבבית שמש כתוב לנשים לעבור למדרכה ממול. הייתי בבית שמש לא אחת ולא שתיים, וראיתי במו עיניי את השלטים המטופשים הללו. למזלי הייתי ברכב .... בכל מקרה, ברור לי שעד עכשיו הוא לא עשה כלום, כי הוא חושש מהחוליגנים האלו, אבל טוב שעשה מה שעשה, וטוב מאוחר מלא כלום. ויש לי משהו לשלוח לך למייל אני רק צריכה לסרוק את זה.
מעניין לעניין ובאותו עניין....

deathcaster

New member
סליחה?!

מה עשית בבית שמש? ועוד באוטו?! מי נתן לך אישור לצאת מהמטבח? השורה המודגשת- נאמרה אתמול בחדשות ע"י אחד מהשייגעצים הפנאטיים בבית שמש.

אסננוש15

New member
מה עשיתי בבית שמש ?

אתה כבר אמור לדעת... בטח שכחת....
הנה הוכחה שגרים גם שפויים שם, אותם אני נוהגת לבקר..... מה זה מי נתן לי אישור? אתה ! לא?

מנווה

New member
יש להם שם-סירקריקים.

פעם זה היה שם רק לזרם מסויים מנטורי קרתא,היום זה סלנג לחלאות מסוג זה שמופיעים בכתבה.

KO74

New member
חסידים

אני מסכים איתך, כל הקיצוניים האלה הם בעיקר מחסידויות למיניהן חרדים הוא מונח הרבה יותר כוללני

cwen

New member
אולי הם באים מהחסידויות

אבל בטוח לא כל החסידים מתנהגים כך. זה בכל זאת קומץ. אלים ורועש, אבל עדיין קומץ (באחוזים לפחות).

deathcaster

New member
הרב הראשי מצגר לא מסכים איתך

בעמוד 2 ב"ישראל היום" של היום, מצגר כתב כתבה די שפויה שבה הוא אומר שכל מי שטוען שמדובר בקומץ משלה את עצמו.

אסננוש15

New member
לדעתי

רוב החסידים הם קיצוניים במידה כזו או אחרת. בכל מקרה אם צריך לדרג, אז ברף העליון תמיד יהיו החסידים (ברמת קנאותם וחומרותיהם) . אבל דירוג יותר פנימי אצל החסידים , מי יותר ומי פחות יקשה עלי לעשות. מה שבטוח ש"תולדות אהרון" למשל הם ממש קיצוניים בכלל הציבור החסידי.

deathcaster

New member
אבל זו הבעיה שכולם מתעלמים ממנה..

הבעייה היא שהפנאטיות בשנים האחרונות היא לא רק אצל החרדים, היא גם אצל חלק גדול מהדת"לים שהלכו והתחרדו. מי שתקף את חיילי צה"ל לא היו חרדים.

אסננוש15

New member
אוקיי, יש זליגה של פנאטיות

גם לקבוצות מתונות יותר. נגד כל אילו יש להילחם בכל הכוח ובכל האמצעים בחומרה רבה, למען יראו וייראו.

KO74

New member
אם תשאל דתיים/חרדים לאומיים

הם יגידו לך שדברים כמו איסור שמיעת שירת נשים היא לא החמרה אלא משהו שתמיד היה קיים פשוט היום ה"רמה" עלתה. לדעתי הבעיה המרכזית היא אצל הקהילות שמבדלות את עצמן וחיות בהסגר.

cwen

New member
כמובן, לא כל מי שקיצוני הוא גם אלים

גם בכתבה הזו של ערוץ 2, היה אחד שדיבר בצורה תרבותית עם הכתב והסביר לו את השקפת העולם שלו, ואז באו כמה חבר'ה, והתחילו לצעוק ולדחוף ולאיים, וראו על הבחור הראשון שדיבר בצורה תרבותית שהוא מבוהל מהם.

Netanel w

New member
מפחיד. פשוט לא להאמין.

אני גר כ15-20 דקות משם. כל פעם שאני רואה דבר כזה, אני כמעט מרגיש חובה לארגן מספר אנשים וכמות מאסיבית של פוסטרים בוטים ולהדביק אותם בכל רחבי השכונות החרדיות.

אסננוש15

New member
זוועה. אני מאשימה גוף אחד בלבד:

את המדינה/הרשויות. איך בעלי אמר? אם זה היה קורה בשטחים (כזה ממל נורא נגד חילוניים, אחד מהם התבטא שם "לעקור לכם את הלב"... ) תוך יום היו עורכים סגר על האזור ומתחילים לבצע מעצרים... עם מעצרים של חצי שנה ויותר... למה פה לא עושים כן? למרות שירות הבטחון הכללי מצטייר רק כהגנה מפני ערבים? מה עם הגנה מפני אילו? ביום (וחס וחיללה שזה לא יקרה) שהם מנהלים את המדינה- אני עולה על מטוס. בושה וחרפה למדינה. ילדה קטנה בת 7 מגרה אותם מינית.... הם פשוט חולים. ומול המצלמה הוא אומר " אנחנו אנשים בריאים"... איזה דפוק. הם חולים לא נשנה אותם, הרשויות חייבות להתערב והן פושעות שאינן עושות כן. טוב, תמיד אמרתי שהציבור החסידי הקיצוני- מסוכן יותר מכל. הנה הראייה. אולי צריך להמתין שאיזה מישהו יחטוף אליהם ג'ננה, ופשוט יתחיל לטבוח בהם... אולי רק כך הם ילמדו את הלקח. אחרי כזו כתבה... אנחנו כפשע בין יריות ודם... ואולי גם נפגעים.... לא יודעת. החילוניים צריכים לעשות משהו עם הכתבה הזו, איך יתכן שמיעוט יכפה דעתו על הרוב בבית שמש? והכתבה על הקניון, איך הוא נעצר באמצע בנייתו.... איזו חוצפה! באמת, כל מילה מותר. הכתבה הזו שווה יותר מאלף מילים. איך אתם ישנים בשקט?! לי זה חורה ברמות מטורפות.... מה איתכם?

cwen

New member
בפייסבוק מתארגנת הפגנה ברגעים אלה ממש

אבל זה לא יעזור. יבואו אנשים, יפגינו וילכו, והכל יחזור להיות מה שהיה. לחילונים אין זמן לעשות שם משמרות קבועות כדי להרתיע את התוקפנים, כי הם עובדים. רק אם המשטרה תקבל החלטה לעצור את זה, ותקבל גם את הגיבוי המשפטי לזה - רק אז יהיה אפשר לשנות משהו. וחייבים לעצור את זה. גם אם הם יקבלו את כל מה שהם רוצים, הרי זה לא יפסק. מי שמתגרה מינית רק מהרעיון של אשה, לא יעזור כמה שנסתיר ממנו את האשה, הוא רק ימצא עוד ועוד בעיות, והדמיון שלו רק ישתולל יותר ויותר ככל שמה שמדליק אותו יהיה יותר מוסתר. קודם היא צריכה לעטוף את עצמה מכף רגל ועד ראש. אחר כך היא צריכה לשבת בסוף האוטובוס. אחר כך היא צריכה לשים על עצמה של שיסתיר את צורת הגוף. אחר כך ישלחו אותה לאוטובוס אחר. ואחר כך היא צריכה ללכת במדרכה נפרדת. אחר כך יחליטו שאסור שיהיה באוטובוס של הנשים נהג, ויגידו שתהיה רק נהגת. אבל לא צנוע שנשים ינהגו, אז יאסרו בכלל על האשה לנסוע באוטובוס. בינתיים יגידו שלא טוב שהיא הולכת לבד ברחוב, והיא צריכה להיות מלווה בגבר קרוב משפחתה. אבל רגע, זה אומר שהיא תלך ליד הגבר הזה ברחוב, אז אולי עדיף שבכלל היא לא תצא מהבית. גם ככה אסור לה לנסוע באוטובוס, אז מה יש לה לחפש מחוץ לבית? אפילו קניות אפשר היום לעשות בטלפון ושליח יבוא וישים לה מעבר לדלת, והיא תקח משם. ואל דאגה, בעלה כבר יתן לה הרבה כבוד בבית, כפי שהוא למד מחבריו הגברים שהורו לה להשאר בבית. ואם זה נשמע לך דמיוני - אני מבטיחה לך שאם לא יעצרו את זה, זה יגיע. הם כל הזמן מחפשים איפה להחמיר ואיפה לאסור, וככל שהם רואים פחות נשים, ככה הם מתגרים יותר מהנשים שהם כן רואים. ככה זה, כשמסתירים ממך משהו, הדמיון משתולל.

למעלה