ישראל, 2011

someboddy

New member
עמנואל מראש מנסה להימנע מלהגיע לשרשורפלצת

ואני מסכים איתך שזה מושג שמבוסס על כמות ולא על איכות(אני אישית מעדיף שרשורפלצתים לא איכותיים, כי אז אני יכול פשוט להתעלם מהם ולתת לתפוז לקפל אותם באופן אוטומטי. אם השרשורפלצת איכותי אז אני צריך להיכנס אליו כדי לא לפספס הודעות איכותיות), אבל בד"כ תגובות פינג-פונג יוצרות שרשורפלצתים יותר מהר מתגובות ענייניות. בכל אופן, אני מסכים שההודעה שלך לא ארוכה, ואין בעיה לקרוא אותה גם 3 פעמים. העניין הוא, שכאשר אתה מבקש מבן שיחך לקרוא שוב את ההודעה, אתה בעצם דורש ממנו תגובה נוספת מבלי שאתה מוסיף תוכן נוסף לדיון. זה לגיטימי במקרה שהתגובה שקיבלת להודעה לא מתייחסת למה שנאמר בה, או במקרה שהתגובה מראה שהמגיב לא הבין את דבריך, אבל זה לא המצב כאן(וכאן המקום להדגיש שיש הבדל בין "לא מסכים איתך" ל"לא הבין את דבריך") אם אתה חושב שהוא טעה - אנא התכבד ופרט איכן הוא טעה. אל תצפה ממנו לקרוא שוב ושוב את הטיעון שלך עד שישתכנע בצדקתך - אם אתה רוצה לחזור שוב ושוב על אותו טיעון עליך לכל הפחות לעשות את המאמץ לכתוב אותו שוב ושוב.

Sophalin

New member
תגובה

בכל אופן, אני מסכים שההודעה שלך לא ארוכה, ואין בעיה לקרוא אותה גם 3 פעמים. העניין הוא, שכאשר אתה מבקש מבן שיחך לקרוא שוב את ההודעה, אתה בעצם דורש ממנו תגובה נוספת מבלי שאתה מוסיף תוכן נוסף לדיון. זה לא נכון. כשאני מבקש ממנו לקרוא את ההודעה שוב זה אמור ליצור אימפליקטורה שבה הוא אמור להבין שהוא לא הגיב לטענות שלי. וזה מה שקרה. הוא העלה את אותן הטענות שוב מבלי להתייחס לטענות שלי.

someboddy

New member
אבל הוא כן התייחס לטענות שלך

אתה כתבת שאפשר לאמן את השוטרים להשתלב ברחוב החרדי, ושאפשר לבצע הסוואה בלי השתלבות מלאה באוכלוסיה. הוא כתב שאי אפשר, והסביר למה. לי זה נראה כמו התייחסות לטענות שלך. אם אתה חושב שההתייחסות אינה מספקת, עליך לפרט.

Sophalin

New member
ומה עם הטענה המסכמת?

א. זה שהוא אמר שזה קשה לא אומר שזה בלתי אפשרי. ב. הטענה המסכמת לא זכתה לשום התייחסות - וכן התבטלה כאילו כל האפשרות להמשיך דיון בצורה מתורבתת. בטענתו של השרשור פלצת הוא בעצם ביטל אותה ולמעשה אמר "חברה אין מה לעשות! תתמודדו!" כבהחלט יש מה לעשות.

someboddy

New member
עכשיו כשאתה מציג את זה

אכן ניתן לראות שעמנואל לא התייחס לטענה האחרונה בהודעה. אבל זה לא צועק לעין, ואם מלכתחילה היית מדגיש את החלק שלא זכה להתייחסות היינו יכולים לחסוך את כל הדין הזה...

Sophalin

New member
ולכן ביקשתי שיקרא שוב

את זה הוא לא עשה. הוא חשב שהוא קרא הכל. ביקשתי ממנו שיקרא שוב. הוא סירב ובזה הראה שדיון תרבותי זה כנראה ממנו והלאה.

someboddy

New member
והוא כתב שהוא קרא את מה שכתבת

בהחלט יכול להיות שהוא לא קרא כמו שצריך - אבל אם אתה לא מכוון אותו לחלק שהוא פיספס אז זה קצת לא הוגן לבקש ממנו לקרוא שוב ושוב את אותה הודעה, כשאתה יכול בקלות להסביר לו מה הוא פיספס.

Sophalin

New member
תראה

אני כותב משהו והוא לא מתייחס לדברים שאני כותב, ביקשתי ממנו לקרוא שוב. ותגובתו הייתה "אני לא מתכוון להתחיל שירשורפלצת" - אין סיבה שאני אחזור על הדברים שאני כותב אם הוא מתכוון להתעלם מהם. ה"חוסר תרבות דיון" לא נובע מכך שהוא פספס את זה בפעם הראשונה או השניה, אלא מחוסר נכונותו לקרוא את מה שכתבתי בעיון.

זו לא ההגדרה שלי לשרשורפלצת

זו הצבעה על המכניזם היוצר אותו- אני עונה בדיוק למה שכתבת, אתה טוען שלא הבנתי את דבריך, מסרב להסביר למה בדיוק התכוונת ומפנה אותי שוב להודעה שלך בה כתובים הדברים שהגבתי להם. כאשר התהליך חוזר כמה עשרות פעמים נוצר שרשורפלצת ועם זה אני מסרב לשתף פעולה.

Sophalin

New member
אז אולי תטרח להגיב למה שרשמתי

ולא לסתם דברים שלא רשמתי. אתה בהחלט לא חייב להגיב אבל בינתיים אתה זה שיוצר את הפלצת בשרשור הזה.

עשיתי זאת

ולכן אין טעם להתייחס לדברים נכונים שאולי ניתן לפרש את דברייך כאילו כתבת אותם.

Sophalin

New member
ובכן לא עשית זאת

אם היית עושה זאת לא הייתי מבקש ממך לקרוא שוב. אתה התייחסת לטענה אחת שלי אבל הטענות המכריעות נשארו ללא מענה...

deathcaster

New member
ממש לא עמנואל

אני עדיין חושב שאתה פזיז ולא קראת (לא הבנת) את מה שהוא רשם

Sophalin

New member
אני אגיד

אבל בגלל שהמצב הוא אירוני. ככל הנראה - עם כל הפרופגנדה התקשורתית לא יקרה להם כלום ולכן - יוצא שאת מתלהמת על כלום וחבל.

לדעתי

לא צריך להתחפש יש מספיק חרדים שהדרך וההתנהגות הזאת דוחה אותם!!!! זה מחריד ומזעזע כל אדם שיש לו לב ולא אבן זאת קיצוניות פאנאטית ולא דרך תורה! זאת בושה!!

cwen

New member
עדיין צריך לתפוס את האנשים על חם

או לפחות שמישהו מבפנים יבוא ויעיד נגד הבריונים. ההתחפשות היא כדי אולי לתפוס אנשים בשעת פעולה.

someboddy

New member
זה ממש לא משנה שהם בולטים

אם הם תוקפים אישה לעיני צוות צילום גלוי של ערוץ 2, אז לא נראה לי שהשוטרים צריכים להשקיע יותר מדי מאמץ בהשתלבות באוכלוסיה המקומית. ואם החרדים יחששו משוטרים גלויים - שהשוטרים יחתזו לצוותי צילום. ככה גם יהיו להם ראיות מצולמות באיכות גבוהה.

למעלה