ישראלים וישראל

אטיוד5

Active member
שמתי לב ...

שאף אחד לא שם לב לתופעה הבאה: במשפט - "שנפגש בקופיבר ההוא, שיש להם לאטה ומאפין שחבל על הזמן?" - הסממן הכי אינגליזי בו הוא דווקא סימן השאלה!!! כלומר, יש פה חדירה סמויה לא רק ברמת המילים, כמו קופיבאר במקום בית-קפה וכו', אלא באינטונציה של המשפט. זה כבר שלב הרבה יותר מתקדם וחודר.

עִידן

New member
לא.. זה פשוט משפט שאלה עם פסוקית

מסרבלת. "שניפגש בקופיבר ההוא?"

גנגי

New member
לא חושבת, עידן.

זה באמת עניין של טונציה, וזה מה-זה מעצבן לשמוע את זה?

עִידן

New member
לא במקרה הזה.

נכון שקיימת אינטונציית שאלה גם במשפטים שאינם משפטים שאלה, אבל כאן בפירוש נשאלת שאלה.

אטיוד5

Active member
עידן, את ברגרסיה לקראת הבגרויות?

בשביל זה שלחתי אותך למכינה ולמבוא? וכי מה השאלה, לדעתך? האם שואלים פה אם חבל על הזמן? - לא. האם שואלים פה אם הם מגישים מאפין - לא. האם שואלים אם נפגש שם - את יודעת מה? אולי כן. וואלה, אולי את צודקת הפעם. כאשלח אותך להקדמה, אולי אבוא איתך בעצמי.

לדעתי, את מה זה צודקת ./?

את המשפט "שנפגש בקופיבר ההוא, שיש להם לאטה ומאפין שחבל על הזמן?" אפשר בקלות להחליף במשפט השקול לו תחבירית:"שנפגש בקופיבר ההוא, הנמצא מעבר לפינה?" או "שנפגש בקופיבר ההוא, שבו שתינו שבוע
שעבר?" היהין מי לומר שאין אלה משפטי שאלה שאלתיים למהדרין?

גנגי

New member
מכירים את המשפט

בנוסח - "המורה שלי? אז היום הוא קרא לי לשיחה, ואמר לי שאני מה-זה מתבטאת יפה?" מתה על זה.

אטיוד5

Active member
אומרים ...

שהחיים יותר חזקים מכל דבר, אבל אם הייתי שר התרבות במדינה - הייתי אוסר למשל על פתיחת בתי עסק בשמות זרים. ולעזאזל עם יפי הנפש הפתוחים לעולם. פתיחות יפה. רק מה , שזאת לא פתיחות - זאת התבטלות. הכפר הגלובלי לא כ"כ פסטורלי. אנחנו אמורים לדעת - כבר אכלנו אותה עם סיפור מיזוג גלויות.

אטיוד5

Active member
בקשר למשתמטים הפרזיטים ...

זה באיזור שיונתן גפן קרא לו משולש מרצ? {רמתא"ג - רשפון - כפרסבא), או בכפר ורדים? או בגן שמואל? יש לי רושם, אולי מוטעה, שזה האיזור המועד. למישהו יש נתונים? בכיתה של הילד שלי אין ולו משתמט אחד. [סוף העולם ימינה.כלומר דרומה משינקין]

מילי33

New member
השתמטות

השתמטות לא קשורה רק לאוכלי סושי ושותי לאטה. גם בני מתנחלים רבים מסרבים להתגייס- רבים מנוער הגבעות המהולל לא רואים סיבה לשרת בצה"ל. ומהיכרות עם אריאל- גם שם, למרות הימניות, יש כאלה שמסרבים להתגייס או מוכנים ללכת לצבא בתנאי שיהיו ג'ובניקים קל"ב וזאת התפתחות מעניינת בקרב נוער ימני דווקא.

מה כ"כ התפתחות מעניינת בזה?

הרי כל זועקי ה"לדפוק את הערבים" הם שין גימלים ונהגי בוס (במקרה הטוב). נהג מונית ממוצע, ככל שהוא עילג וימני יותר ככה הוא עושה פחות מילואים בשנה (אם בכלל).

עִידן

New member
פתאום נזכרתי שיש לי עוד משהו להגיד.

אני לא יודעת אם אני יכולה להתנגד לתופעה של ההשתמטות מצה"ל. לרגע אני לא מזלזלת בחשיבות של הצבא למדינה, אבל עם כל הכבוד - יש אנשים שזאת באמת לא מתאים להם. לא לכל אחד מתאים משחק התפקידים של הצבא, לא כל אחד מסוגל להשתמש בנשק, לא כל אחד מסוגל להתמודד עם התנאים הפיזיים והחברתיים שיש בצבא, במיוחד בשירות קרבי. תגידו שזאת החובה שלהם למדינה, תגידו שאנחנו בסכנה קיומית ואין מקום ל"לא מסוגל, קשה לי", אבל קשה לי להסכים עם הטענות האלה. בזמננו הצבא כבר אינו קדוש, וזה לא רע. יש יותר מודעות, אני חושבת, למגרעות של צה"ל ולקשיים בו. אני לא יודעת מה עדיף: אנשים שרצים ל"ימי סיירות" כדי להתקבל לסיירת הכי מובחרת, להיות הכי שווים, או אנשים שעוצרים וחושבים לרגע האם זה בכלל טוב, שמדברים עם עצמם על המשמעות של להחזיק נשק, על משמעות השירות הצבאי בכלל. אני לא הייתי מוותרת על צבא - אמנם יש בצבא כמה דברים שמאוד קשה לי אתם 0קם בשירות לא קרבי), אבל אני יודעת שנאי יכולה להתמודד ושחשוב לי לעשות צבא, אני רואה בזה דרך לתרום, דרך שנאי מסוגלת לתרום בה למדינה. וכן, זאת גם הדרך המקובלת. מי שבוחר לא לעשות צבא, ראוי שנעודד אפשרויות אחרות שלו לתרום למדינה, כמו שירות לאומי, מאשר שנשב ונקטר איך הולך ופוחת הדור. מבחינת הרצון הכללי לתרום למדינה והמגורים בה - זה יותר מדאיג. גם אותי מעציב לראות אנשים שבכלל לא איכפת להם אם יגורו כאן או במקום אחר או אנשים שרק מחכים לרגע שיוכלו לברוח מכאן.

גם לי

ראשית כל, אנשים שלא תורמים למדינה דרך הצבא חייבים לתרום בדרך אחרת, אך הרבה מהם לא עושים כך -- הם משתמטים. הם לא נותנים אלא רק מקבלים. שנית, יש תפקידים מגוונים בצבא, ואין הרבה אנשים שבאמת לא מתאימים לצבא - רוב המתלוננים פשוט מפונקים. איך יתכן שפעם כולם התאימו לצבא, והיום אחוזים כל כך גדולים לא? ולסיכום אשאל את זה : איך אדם יכול לדעת שהוא לא מתאים לצבא לפני הגיוס? הרי נקודת המבט שונה לגמרי.

אטיוד5

Active member
מה פרוש "לא מתאים לצבא" ?

את מדברת על נקודת הקיצון - השירות הקרבי. דעי לך שרובם העצום של המשרתים בצבא אינם קרביים. על כל קרבי עומדים 2-3 "תומכי לחימה" - וזה ביחידות הקרביות. קחי את ח"א לדוגמא - על כל טיס יש אולי 50, אני סתם זורק, אבל זה ברור לגמרי, חיילים שאינם קרביים. אז מוטב שתשאלי את עצמך - מה לא מתאים לבן אדם נורמלי בשרות צבאי שאינו סיירות-טייסים-שריונרים-בט"שניק שהם ממילא המיעוט? אה, אולי שאינו מוכן למשמעת, כן. וכשהוא יהיה שכיר באזרחי הוא לא יצטרך, ממש כמוני, להופיע כל יום לעבודה ב- 7:30 , בתלבושת נורמטיבית ולעבוד שם עד 4:30 לפחות? דבר אחד הסכמתי איתך - צריך להרחיב את מסגרות השירות הלאומי. מי שלא מוכן להיות בצבא, בבקשה שיהיה 5 שנים בשירות לאומי. נראה אותו בוחר בין 3 שנים צבא לבין 5 שנים שרות לאומי! מעבר לזה - אני בעד צבא מקצועי. רק שאינני חושב שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו.

למעלה