טוב, אתה גורר אותי בכח....
אתה גורר אותי בכח אל עניין שכלל לא נכנסתי אליו (מה שאני דיברתי עד עכשיו זה על "האם היהודים שמפגינים בתמונה בוגדים או לא בוגדים בעם היהודי"), והוא:
האם הציונות צודקת או טועה? אז ארץ ישראל אמנם שייכת לעם היהודי, אך לפי האמונה היהודית מאז שנגזרה עלינו גלות בזמן חורבן בית המקדש אסור לנו באיסור חמור לצאת בכח הזרוע (אסור לעשות מאמצים פיזים ממשים) כדי לצאת מהגלות. בגלל זה אף אחד לא ניסה להקים מדינה במשך אלפיים שנות גלות, והיהודים חיו בחוץ לארץ, בכל מקום כמעט... ....................................... הרצל, היה יהודי מתבולל, כופר, שחיפס פתרון ל"בעיה" היהודית. כלומר, הוא ראה את הגלות משמים שאנו מאמינים בה (מפני חטאינו גלינו מארצנו), הוא ראה את זה כ"בעיה" שיש לפתור. הרצל לא האמין כידוע בגלות משמים, הוא בכלל לא האמין שיש משהו בשמים, ולכן הוא חיפש כאמור "פתרון" לעם היהודי. אז הפתרון הראשון שלו היה, שכולם יתבלו לנצרות וזהו... אבל הוא הבין שזה לא יצליח... קשה למצוא יהודים שיסכימו לטבול לנצרות. אז הוא חשב על רעיון קצת יותר מעשי, כמו למשל להקים מדינה ליהודים, ואז העם היהודי לא יהיה עוד עם גולה ובזוי, אלא עם ככל העמים, עם מולדת וצבא משלו.... עם לאומי. כמובן שלהרצל לא היה איכפת איפה תקום המדינה שתהפוך את העם היהודי לעם לאומי, אז הוא חשב על אוגנדה או חצי האי סיני, אבל חבריו בתנועה הסבירו לו, שיהיה קצת קשה לגרור יהודים אל ארץ זרה.... אז הציעו את ארץ ישראל, ארץ ישראל בוודאי תסחוף את ההמונים... ומאז הכל התגלגל במהירות, ומדינת ישראל קמה בארץ ישראל, לאו דווקא בדרכים כשרות.... אז שיננו מסכימים שארץ ישראל שייכת לעם ישראל, אבל שיננו לא מסכימים עם הרצל... כלומר, אני לא מסכים איתו ואתה כן... ישיבה

)))) נחמד מאוד שלמדת בבני עקיבא, ולמה הבאתי את התמונות לכאן? רציתי שתכירו איזה יהודים גרים ממש לידכם שם בחו"ל...

))))))))