ישראלים בחו"ל?

yonis

New member
ועוד איך רצינית,מתן חגג 3 שנים לא?

אני אשלח לך מסר מחר להית,

Gefen

New member
חגג כן.. שלוש שנים...

אבל מי זה מתן??
נדב..נדב... סתם צוחקת... תודה תודה על המחשבה! גפן

yonis

New member
מה פתאום מתן איזה מתן

לא הייתי צריך להרביץ סטיקים שמנים באנגליה, כנראה קיבלתי את ה-mad cow והשכל שלי מחורר לגמרי,התכוונתי כמובן לנדב,ולא יודע מאיפה המצאתי מתן

ezer

New member
חב"ד אינם חרדים!

חס"ד הינם משהו באמצע, ממתי אנשי חב"ד חרדים? מי שיודע מהם חרדים, מכיר בעובדה שחב"ד היום ממש לא חרדים. אולי חרדים מ"גור אריה". שאולי יצליח להוציא את הבעלות שלהם על האדמו"רות.

antz

New member
הופתעתי ענבל

לפני כמה ימים כשתבתי שהשרשור היה ארוך ומיותר ציינת שלדעתך הוא היה נפלא ומענין כי חשף דברים על חברים שלא היו ידועים, האם עכשיו זה לא נכון??? סתם צרם לי שיהיה יום טוב לכולם...

inbale

New member
מה בדיוק צרם לך?

כתבתי שתגובות החברים היו ניפלאות בעיניי כי הן יצאו בדיוק כנגד התופעה הזאת של הכללה גורפת נגד אוכלוסיה מסוימת - בשרשור הקודם זה היה כנגד מגוון רחב של אוכלוסיות ובהן אנשי הפורום עצמו ישראלים שחיים בחו"ל שהילד בחר לתקוף . גם הפעם אני לא רואה שום טעם להכנס להכללה גורפת כנגד "דוסים" "חרדים" כאשר נושא השרשור החל במשהו מאוד ממוקד כמו נטורי כרטא. ברור שכל אחד ראשיי להביע את דעתו האישית. הערתי הערה והדגשתי שמדובר בדיעה אישית שלי בלבד. אני ממש לא רואה פה שום דבר צורם. אני זכיתי להכיר צד אחר של האוכלוסיה החרדית בהתנדבות שלי במד"א. גילתי שלמרות שהעולמות שלנו שונים לחלוטין ואני חילונית גמורה מאחוריי כל חרד מסתתר קודם כלבן אדם. זכיתי להכיר אנשים ניפלאים בינהם ואני גאה בהיכרות שלי איתם. חלק מהם העשירו את עולמי ותרמו לי רבות - בעיקר בללמוד לקבל את השונה ממני והזר לי כל כך.

Gefen

New member
תודה על התיקון ויש לי שאלה...

האם המילה "דוסים" נתפסת כעלבון בעיני אדם חרדי?? אני שואלת באמת ובתמים מתוך רצון לדעת, משום שפעם לכבוד איזשהו מאורע בשכונת ילדותי, ראיתי שלט גדול מתנוסס בשכונה ועליו היה כתוב "ברוכים הבאים לדוסנילנד"... (וזו לא היתה בדיחה!!) אשמח לקבל תשובה גפן

בוודאי שכן....

ובאשר לשלט.... זה קצת מצחיק... אם חרדים עשו את זה אז זה בסדר, כי כשאתה צוחק על עצמך אתה לא נעלב...

Gefen

New member
בוודאי שחרדים עשו את זה ..

וזה מה שהיה כל כך תמוה בעיניי..זה אפילו לא היה פורים.. ומאז חשבתי לעצמי שאולי זו לא מילה כל כך פוגעת שאגב..אין לי שמץ מה המקור שלה..באמת מעניין. גפן

Gefen

New member
האמנתי גם בלי הקישור..

רוצה להשאר פה על תקן אבשלום קור?

fantom

New member
הגזמה!!!../images/Emo47.gif

וכן , מה לעשות החרדים מתרבים יותר מהחילונים אז מה לעשות????? ואם בשנת 2015 יהיו יותר דתיים מחילונים זאת רק בעייה של החילונים ותו לא!! והחרדים מתחנכים על פי אמונתם וצריך לכבד את זה , כמו שלא מוצא חן בעיננו שהם לא לומדים היסטוריית עם ישראל והציונות כך הם לא מרוצים שילדנו לא כל כך לומדים תורה וחגיי ישראל דרך אגב בעניין יום לימודים ארוך וארוחה חמה , אתה יודע כמה משפחות חילוניות במצבי מצוקה נהנים מהסדר זה ??? לא רק החרדים נהנים מזה גם החילונים. ולפי דעתי ניר אני ירושלמי ורואה את מה שקורה בירושלים ולפי דעתי אתה מגזים ולא מעניין כל מיני מחקרים למינהם כי לא תמיד המחקרים מוכיחים את עצמם ולפעמים הם מגמתיים, ישנם המון דברים יפים בירושלים שראיתי מצד החרדים והדתיים , וכמובן שאני עושה הפרדה בין דתיים מסורתיים ודתיים חרדים , הפרדה בדרך החיים ובמבט על במדינה ואני חושב שכל קהילה תורמת לחברה בדרכה שלה כמובן שלא מצא חן בעניי הדרך שבה הביעו החרדים את סרבנותם לנסיעה בשבת בבר אילן אבל לעזאזל , מי נוסע בשבת בבר אילן ???? ולמה דווקא בבר אילן?? אם אתה רוצה להגיע לקצה המזרחי של העיר מה איכפת לך לנסוע דרך שדרות בגין והגבעה הצרפתית??? יותר קל ופחות רמזורים , אבל לא, ישנם גופים שרוצים להכעיס כי כואב להם שזה רחוב דתי שסגור בשבת זה לא מקובל עליהם . אז קצת סובלנות וראייה נכונה ובאמת אנשים , היו טובים

funkbass

New member
אני פשוט לא מבין אייך

אפשר לאהוב משהו כי "הרב אמר ..." ולשנוא משהו כי "הרב אמר..." זה פשוט משגע אותי אייך בכל דת ... היהדות .. האיסלם והנצרות יש תמיד את הרוב חסר הדיעה הזה .. המון של אנשים שאומרים אמן לכל שטות שאמר ה"מנהיג" .... אין לי שום בעיה עם דתיים או עם הדרך בה הם רוצים לחיות.. ואני מעולם לא העלתי בדעתי לעבור ברחוב דתי עם רכב בשבת, כי אין לי שאיפות לפגוע באף אחד .... אבל שלא יגידו לא לסוע במקומות שהם לא נמצאים בהם... ומה הצורך הזה להטיף תמיד ... להראות לי את האור, לא לכל אחד יש את אותה הארה... זו בכלל תכונה של נוצרים. אני לא מבקש מהם שישנו את הסגנון חיים שלהם, אז שלא יבקשו ממני לשנות את שלי!!! לגבי החברה האלה של "חרטה" ,(לא התבלבלתי ... הח´ שם בכוונה), אני מתייחס אליהם בדיוק כמו לכל שאר שונאי ישראל... משתין עליהם בקשת!!

PITBULL

New member
לגבי דתיים בחו"ל

אני נמצא בחו"ל למשך לימודי במקום שאני נמצא אין יהודים ומזל שאין לגבי הדתיים בחו"ל אני יודע דבר אחד אני למשל שומר לא לאכול לא כשר אבל לדוגמא כאשר אני נמצא בעיר אחרת ורוצה לקנות בשר כשר מחירו עולה פי 5 מבשר רגיל בחנות ליד , לי הדבר נראה לגיטימי הם רוצים להרוויח אז שיבוסם להם אבל שלא יבואו אחר כך ויספרו על מעשיי צדקה שהם עושים למען ישראלים בחו"ל ואני דווקא לא נמצא באיזו מדינה נידחת אלא באירופה אז שתדעו לכם שנכון אנשי חבד עושיים מעשים טובים אבל בטח לא כדי לראות את הישראלים מגיעים אלהם ואומרים תודה הם מעונינים להחזיר בתשובה אז אל תספרו סיפורים על דתיים בחו"ל

Gefen

New member
פנטום כמה דברים אליך

ברור שזה רק שאלה זמן מתי החילונים בארץ יהפכו למיעוט...אבל אתה יודע מה מפחיד אותי?? שכאשר נגיע ליום הזה והחרדים יהפכו לרוב, אז אנשים כמוך וכמוני לא יוכלו יותר לחיות במדינה. ולמה? אני רוצה לראות איך ממשלה עם רוב חרדי מאפשר קיומה של מערכת חינוך חילונית נפרדת, ממומנת ע"י המדינה ואשר לא נמצאת בפיקוח הרגיל של משרד החינוך...וזה מה שקורה היום מערכת החינוך של ש"ס בארץ. .. ומי אמר שבמערכת החינוך הרגילה בארץ לא לומדים תורה וחגי ישראל?? בוודאי שלומדים, גם תושב"ע גם תנ"ך וגם חגי ישראל... במינון מספק לתת ידע ובסיס ליהדות. ונכון שגם חילוניים רבים נהנים מהסדרי הארוחות החמות של ש"ס וגני הילדים שממומנים כמעט במאה אחוז- וזה בעיניי מאוד עצוב - שחילוניים רבים מגיעים למצב כלכלי כ"כ קשה עד שמוכנים להתפשר על חינוך ועתיד הילדים שלהם למען ארוחה חמה בצהריים. לי כואב וחורה שמלמדים ילדים בגנים של ש"ס לא לקום לעמוד דום בצפירה של יום הזכרון כי זה "מנהג של גויים ויהודים טובים צריכים רק לקרוא פרקי תהילים".... ואחרון ... כביש בר אילן - שהיה , להזכירך, עורק תחבורה ראשי שחיבר בין צפון העיר לדרומה... כיום אנשים לא נוסעים שם בכוונה כדי להכעיס בשבת..מהסיבה הפשוטה שיש חוק וזהו ומה שאסור אסור. אבל עד לפני כמה שנים היה חוק שאמר שהכל שם פתוח וזה מותר..ומי לא כיבד את זה?? מי עמד שם בעשרות ובמאות והעסיק את המשטרה כל שישי שבת...? מי היה זורק אבנים?? מי פצע לא פעם, וגם הכניס מכות רצח למי שהעז ברוב חוצפתו לעשות שימוש בכביש גם כשזה היה לגמרי מותר?? אז באמת נכונים דבריך לגבי קצת סובלנות ... חבל רק שזה לא פועל אף פעל לשני הכוונים. ואחרון חביב - ברוך השב אלינו..ת´געגעתי..
גפן

fantom

New member
גפנונה../images/Emo47.gif

גם אני התגעגעתי אבל אני עדיין לא פנוי כל כך ועכשיו אני מנצל כמה אנשים כדי לשלוח תגובות , לא נורא חוץ מזה , אני כבר בתחילת דברי אמרתי כי אני מתנגד נמרצות לדרכי ההתנגדות של החרדים בכביש בר אילןוזה לא מקובל!!! בעיניין החינוך , אני למדתי בישיבה טכנולוגית , כן ישיבה ושם למדתי בבוקר גמרא תורה וכו ואחרי הצהרים למדתי חשמל אלקטרוניקה היסטוריה וכל לימודי החול אפילו שירים של ביאליק וצרנחובסקי , וכל ימיי הזכרון קראנו תהילים ועשינו שיעורים וגם עמדנו בצפירה וערכנו טכם זיכרון , זכור לי גם כי תמיד הזמנו או ניצול שואה או חייל שנלחם במלחמות ישראל , ותמיד חינכו אותי שם לשרת את המדינה וללכת לצבא כל בני מחזור שלי התגייסו לצבא ורובם ביחידות קרביות ויחידות מובחרות. אני לא חושב שהחילוניים לומדים מספיק את מורשת ישראל היהודית , אני מציע לך לבחון את זה נניח בקיבוצים תראי אז את הבורות של התלמידים שם . וכל הקיבוצניקים כאן לא להפגע!! אני רק נותן דוגמא לחלק מהחברה החילונית

למעלה