ישוע הנצרתי . שאלה .

אולי מצחיק אבל נכון

אגב, מה שהיה הוא שיהיה נכון גם במקרה ישו היהודי . ישו הומת ע"י הרומאים אך הבקשה/דרישה להורגו באה מצד הממסד הדתי יהודי (הפוליטיקאים) שחשש לירידה בתרומות לבית המקדש עקב פעילותו של ישו שבין היתר טען שאפשר להתפלל לאלוהים בכל מקום ולא רק בבתי כנסת ובבית המקדש . ובאמת למה להתפלל בבית המקדש ומדוע לשאת תפילה לשמיים אם אלוהים נמצא בכל מקום ?( אם היא אכן קיימת)

בדיוק להיפך יקירי

בדיוק להיפך. ישו היה בן כפר גלילי שבתודעתו בית המקדש היה מקום קדוש כ"כ עד שלא היה יכול לסבול את החלפנים שבעזרה. הממסד הדתי היהודי שאתה מדבר עליו אינו מקשה אחת. הכהן הגדול כייפא היה צדוקי, ישו היה פרושי. לא ברור מה הכעיס את כיפא אבל נשער שאין קשר לתרומות אלא לחשש ממהומות שיגרום משיח בזמן העליה לרגל. התיעוד היחידי לכל האירועים האלה כמובן ניתן לנו ע"י האבנגליונים שאינם מסמכים הסטוריים אלא תאולוגיים. מעולם לא היו פרושים שטענו שיש צורך להתפלל רק בבתי כנסת, ההיפך הוא הנכון. התלמוד מלא בדוגמאות של רבנים שהתפללו בדרך או אפילו אמרו קריאת שמע בתוך מקוה טהרה כדי לומר את שמע ישראל בדיוק בעלות השחר.

אני תפילה אומר דוד

כשדוד המל אומר אני תפילה משמעותו בכול אשר הולך.

בית המקדש ומקדש מעט

בית המקדש אינו "רק" לשם תפילה,זאת ניתן לעשות בנקרא מקדש מעט תפילה בצבור, ובכול מקום בו האדם נמצא תפילת יחיד.יש דברים למשל שרק בבית המקדש נעשים קרבנות למשל, ובגאולה קרבן הודיה . כמו כן תפקיד בית המקדש הנו עמוק מאוד ובאופן נרחב מאוד. זכריה ב:יד יז:רני ושמחי בת ציון כי הנני בא ושכנתי בתוכך נאם יהוה: ונלוו גוים רבים אל יהוה ביום ההוא והיו לי לעם ושכנתי בתוכך וידעת כי יהוה צבאות שלחני אליך:ונחל את יהודה חלקו על אדמת הקדש ובחר עוד בירושלים:הס כל בשר מפני יהוה כי נעור ממעון קדשו:

אלוניס

New member
ובכל זאת כייפא קרע את בגדיו

כשישו סירב לשמוע להזהרות הכהנים שהוא מגזים במהומות ומסכן את שאר עולי הרגל בעיר. כל זה מדווח באחד האוונגליונים, אם זכור לי נכון במרקוס. לא נראה לי שישו היה סתם אחד כי באמת שלא חסרו נביאים מטעם עצמם שניבאו על סוף העולם וטענו להיות צאצאי בית דוד. ובכל זאת הכהונה הגבוהה של ירושלים עוזבת את בני המשפחה בליל הסדר כדי לכנס ישיבה דחופה שבמהלכה מנסים להזהיר את ישו לברוח או לפחות למתן את מעשיו פן יבולע לו ולכל עולי הרגל שבעיר. עוד לא מצאתי התייחסות רצינית נוצרית כלשהי לעניין קריעת הבגד שהוא אקט אבל לכל דבר ועניין. צדוקי או פרושי - כייפא מגיב כאילו בן משפחה מדרגה ראשונה מוטל מת לנגד עיניו. וזה האיש שאמור היה כביכול להיות זה שהסגיר את ישו בעוד כתבי הקודש שלהם עצמם מציינים לא רק שיהודה איש קריות קיבל על כך כסף ואמר לרומאים בדיוק איפה למצוא את ישו אלא גם פיטר (שקריית הותיקן נוטלת ממנו את עיקר סמכותה) התכחש לישו פעמיים באותו לילה. וישו עצמו הזהיר את שניהם שכך הם ינהגו כבר בעת ליל הסדר (שהוא הוא הסעודה האחרונה). עם חברים כאלה, מי צריך אויבים?

ובכול זאת יהודה מלא פקודת רבו

לפני שנים מספר כתבתי באיזו קבוצה אם כי באנגלית, בעניין זה שהנך מביא, ובקצרה אומר כעת יהודה איש קריות לא רק שלא בגד בישו אלא מלא פקודת רבו, כמו כן יש משמעות לעניין הכסף, כמו כן נדמה לי שלא מזמן נמצאו אף כתבים במצרים המאשרים דבריי בנושא יהודה איש קריות. באם תרצה אוכל להכנס לאותה הקבוצה בה כתבתי להוציא המאמר ולהביאו.

אלוניס

New member
היה סרט דוקומנטרי לפני 5 שנים בערך

על אחד מספרי השליחים שנמצאו במערת/ספריית נאג חמדי במצרים שהוא בעצם אוונגליון שנכתב או נמסר מפי יהודה איש קריות ולפיו אכן יהודה איש קריות הסגיר את ישו לפי הנחיותיו של ישו עצמו ובספר זה יהודה איש קריות מוצג כמאמין הכי אדוק שלו וכתלמידו המועדף. זה שודר בערוץ 8 ויש חלקים ממנו גם ביו-טיוב מדי פעם.

קריעת הבגדים היא בגלל "הגידוף"

במהלך המשפט ישו מזדהה כמשיח המתואר בספר דניאל (בר אנש עם מלאכי שמיא) הכהן הגדול קורע את בגדיו מזועזע ממה שנראה בעיניו גידוף. האבנגליונים מלאים ברמיזות ורפרנסים לתנ"ך*, קריעת הבגדים כאקט של זעזוע מופיעה במספר מקומות בתנ"ך. יש חוקרים כמו קלוזנר התולים את הזדעזעותו של כייפא מתפיסתו המשיחית של ישו מכך שהוא צדוקי וטוענים שכהן גדול פרושי כנראה לא היה מזדעזע עד כדי כך. ההבדל בין יהודה לפטרוס הוא שיהודה מסמל את היהדות ואילו פטרוס הוא האפיפיור הראשון. שמו של יהודה איש קריות, יהודה מהקריות, מיהודה, לא יכול להיות שם יהודי יותר. זאת לעומת פטרוס, תלמידו האהוב של ישו שמסמל את הנצרות. ------------------------------- *באופן מוזר, למרות שנכתבו לפני זמנו של ר' עקיבא, הרפרנסים בברית החדשה הם כולם לתנ"ך הקנוני ואין בו רפרנסים לספר היובלים/חנוך או בן סירא. מענין שפרופ' אליאור לא שמה לב לזה.

ולא בכדי

השם העברי של פטרוס הוא: שמעון בר יונה או בר יוחנן .. ונקרא הסלע שבעצם עליו הוקמה הנצרות הקתולית השם יהודה נשמר כיהודה בשל הרצון להדגיש את בוגדנותו של יהודה בישו ובמובן הרחב לקשרו לעם היהודי בכלל. השם שמעון שונה לפטרוס בשל להדגיש את הסלע עליו מושתת הכנסיה,דהיינו הנאמנות לישו ולקשרו לנוצרים. ישנה מגמה מכוונת בכך כדי "להצדיק "אג'נדה. תלמידו האהוב של ישו אינו פטרוס כי אם מרים המגדלית למעשה אשתו. כמו כן רבים מהנוצרים משמיצים את הפרושים בהקשר ישו אולם גם על כך כתבתי לפני שנים שישו בעצמו היה פרושי .

והעיקר העיקר לא לפחד כלל

שלום גלבטרון ובכן כפי שכתבתי מצחיק אלא שמצחיק פעמיים פעם אחת בשל ההומור שאני שומעת כאשר הנך אומר "זה נחמד לראות ששומרים על מסורת" ופעם שניה מצחיק ההקשר שיכול להיות בראשי אחדים בין מסורת והקשר בין מצרים העתיקה ליהדות, ואסביר: ישנם החושבים כאלו נלקחו דברים במובן הרוחני מדעת מצרים ליהדות,לתורה. ובכך המשך מסורת במובן זה. דבר זה מצחיקני , ראשית התורה נתנה למשה משה ליהושוע יהושוע לזקנים..... וזו המסורת היהודית . שני אולם ראשון, הביט בתורה וברא את העולם ,דהיינו כול דעת מכול זמן של איזו תרבות שלא היתה ישנה ותהיה ,הנה בשל שהנה מהתורה מלכתחילה. ובהקשר התעלמות מנושא ישו למשל ,ועוד כאלה וכאלה לעניות דעתי בטעות יסודה. והעיקר העיקר לא לפחד כלל.

גלבטרון

New member
אני יכול להרחיב ולהבהיר את דבריי

אבל זה כבר יגלוש לנושא אחר שאיננו קשור לנושא שירשור זה אז אעזוב את זה לבינתיים אלא אם כן את מעוניינת בהבהרה

תודה גלבטרון

שלום גלבטרון כן ודאי שאשמח להבהרה ותורחב דעתי, אולם באם הדבר גולש לשרשור" אחר",אמתין בסבלנות שיבוא עתו. תודה

לאחר דורות של רדיפת יהודים ע"י הנצרות

נוצר פחד מכל דבר שיש לו קשר לנצרות. זה טבעי מאד. ולא מחפשים כאן הגיון .

דורות של רדיפה בכלל

יתכן ויש דבר מה בדבריך אולם איני חושבת שזו הסבה בהא הידיעה, ויש לזכור יהודים נרדפו לא רק על ידי הנצרות, היו רומאים והיו יוונים והיו מהאיסלם והיו מהפגניים למיניהם, ויש מארגונים למיניהם גם בימינו באצטלה של זכויות אדם וכו וכו . וברוך השם ובסייעתא דשמיא ובמעשינו ואנחנו פה!

למעלה