גודל הסכנה שבדיכוי האישה?
יקיר יקר... (-: את כל מה שכתבת בחלק הראשון, זה שכולל את ההגדרות על המושג יוצאים בשאלה, קראתי ודי אהבתי. יוצא בשאלה, או חרדי לשעבר, זה מושג תרבותי. אני מסכים. זה המון משקעים וכאבים שמיוחדים למי שמתמודד עם הקהילה החרדית, על מה שטוב בה (ויש) ועל מה שרע בה (ואני לא קובע מה יש יותר...) אבל כשהגעתי לחלק השני, החלק בו אתה מנסה להסביר את הדואליות שלך בנושא היחס לדת. קצת התבלבלתי, וקצת התרגזתי (ולא באשמתך) ובאופן כללי חזר לי איזה דה ז'ה וו מהחלק בראיון המפורסם בו טייחת בכמה משפטי קלישאה את הסיבות שגרמו לך לחזור בשאלה. משהו שעומד בסתירה לנוכחות המאד לא קלישאתית שאתה מפגין פה, ושם. "ולא מטריד אותי הנושא של נידה - אדרבא, דווקא בשל העבר שלי אני מבין את גודל הסכנה שבדיכוי האישה" הלו? יקיר? אתה רוצה לזיין? זה לגמרי בסדר מצידי. אני ממש בעד. ובאופן אישי זה לא ממש מתנגש לי עם התפילות שלך. יודע מה? גם אם היית מספר לי שאתה מתפלל לקדוש ברוך הוא שייסדר לך זיונים - זה גם לא היה צורם לי כמו המשפט הזה שכתבת. בבקשה, הנח להם לישראל ויקיימו את תורתם בצורה הכתובה והמסורה מדור דור, ואתה? רוץ לפיצוציה שקרובה לאזור מגוריך וקנה חבילה של קונדומים בטעם תות. למה לך לתלות את הרצון המוצדק של להתפרק בחיקה של אישה מושכת בהצטדקויות של "מעמד האישה ביהדות"? אם כבר נדרשת לעניין המעמד, מה אכפת לך להיות כנה ולהתייחס רק למעמד הקטן (מטאפורה, לא בדקתי) והאישי שלך? ולמה אני אומר "כנה" כי , מה לעשות, זה בהחלט נשמע תירץ קצת עלוב. ובינינו החלק שמשפיל את האשה ביהדות נמצא במידה די קטנה בעניין הנידה. לדעתי האישית אין שום חוסר כבוד לאישה בזה שאסור לה לקיים יחסים במחזור. לפחות לא יותר מזה שאסור לגבר לעשן סיגריה של אחרי ביום שבת. אולי אין אלוהים, אולי כל מה שאמרו בשמו לא נכון, אולי רוב המצוות נשמעות כמו המצאה פאגאנית של ראש שבט אינדיאני. תחשוב אשר תחשוב, אבל אם אכן אתה בעניין של אלוהים האורתודוקסי, ומאמין שאכן הוא אסר לשכב עם נידה (גם לה עצמה כמובן...) למה לצייר לעצמך מידת חסידות נוראית שבה אתה מגן בלהט על כבוד האישה - רק בגלל שאתה חרדי לשעבר כמובן, מבין בתורה, ויודע כמה אלוהים אוהב את האישה... למה להחדיר את האיבר שלה לאהובתך בקדושה עילאית ותוך כדי בימבום ניגון חסידי עליז וגלגול עיניים השמימה... "אשרי, שגואל כבוד האישה אני!"... "והוצאתי, והכנסתי, וגאלתי, ועישנתי" את הסיגריה של אחרי המצווה החשובה הזו של "מבשרך לא תתעלם..." (-: למה לך לעמת את ההלכה עם המוסר ולברוא דרך חרדית חדשה שבה אדמור"ים ואבותיהם ז"ל מברכים על דון קישוט שמקריב את מצוות עשה ולא תעשה כשהן באות במגע עם משהו שלא נראה לו. רוצה לעצב את הסלון שלך בעזרת חבר הומו חמוד שיש לו טאץ' מדהים? זה נהדר. למה לך לגרור את אבא של האדמו"ר מויז'ניץ לנחלת בנימין? בחייך, אבות אבותיו לא ממש היו יוצאים מגדרם לראות אותך מפזז בהתלהבות חסידית עם שלושה טרנסקסואלים בליין ה FFF החדש של שירזי לצלילי טכנו מינימליסטי, ונערים בביגוד עוד יותר מינימליסטי. אז נכון, גם אני חושב שזה נורא כיף לקום בוקר אחד ולראות שתי בחורות מתנשקות בלהט ליד הכותל, זה קינקי, זה סקסי, אבל אני לא מטריח בשביל זה את שושלת האדמורי"ם לבית קויידינוב כדי להסביר להם שההתנגדות שלהם ל"הומואים" בישיבה נוגדת את ערכי המוסר, כמו שאני לא ממש מתגאה כשהם מצלצלים אלי לשאול האם להחרים את שפופרת ה KY שמונחת על הארונית של תלמידיהם נושקי העטרה, בכבוד ובתפארה, לצד "שפתי חיים" ותפילין בתיק קטיפה בציפוי ניילון... אני חושב שאתה קצת מחפש צידוק עקרוני לדרך שלך, שהיא נהדרת ומקסימה לדעתי, והכי חשוב: עושה לך טוב וכיף בעולם המחורבן שלנו, והקרן + ריבית פריים + הצמדה קיימת לך לעולם הבא. זה מעולה, זה ראוי להערכה, ותמשיך ככה. לא צריך בשביל זה לכתוב תזות ודוקטורנטים על נשים מסורבות גט, או על דנה אינטרנשיונל. נורא פשוט: ניגשים לפאב הקרוב לאיזור מגוריך, מזמינים ויסקי, מאתרים את הבודדה התורנית, שולחים לה וודקה רד בול, אחרי הסיבוב השני מבררים בעדינות מי משניכם גר יותר קרוב, הולכים, מעמעמים את האור, מנסים לברר איפה ואיך ללחוץ כדי שהיא תגמור, שואלים במבוכה אם זה בטוח ואם היא לוקחת גלולות או משהו, גונחים, מלטפים, נרדמים, רוצה לקום למחרת מוקדם ל"ותיקין"? זה בהחלט שובב ולגיטימי, ובכל מקרה עדיף מאשר לקום בשש בבוקר בחורף כדי להזיז את האוטו מ"אדום לבן" (וזה במקרה שהיא גרה בתל-אביב כמובן...) ואתה אפילו יכול להתפלל בנוסח ויזניץ'. אם כי מנסיון, כדאי שאת הניגון ההוא תשמור ל"אל אדון", ואל תשיר לה את זה כשאתה יוצא ערום מהמקלחת... איך לומר? אם היא לא ממש נולדה בקריית בעלז - זה אפעס לא נשמע ממש סקסי ומעורר תאווה... אבל זה באמת לא עקרוני. ואם עושה לך טוב להיות משחרר הדת מכבליה? אם לכתוב תזה על מעמד האישה עושה לך הרגשה טובה יותר דקה לפני שאתה גומר? זה מצוין. אל תירא ואל תיחת, המשך להיות אנוכי ולעשות את עצמך מאושר, לקק את איבריה של אישה יפה וכתוב תיזות מלומדות על מעמד הקוקסינל ביהדות, או שתלקק את אברי הקוקסי ותכתוב על מעמד האישה, לא ממש עקרוני... כל עוד אתה מרגיש מלא סיפוק, מאושר ואוהב - אין דרך טובה יותר לחיות בה את השמונים שנה האלה.