יצאתי מהארון !!!!

• פותח הנושא nonic
  • פורסם בתאריך

Morepheus

New member
תראה מורמ....אתה חייב לדייק

אילו היית מקבל את ה"ציוד"..שמגיע באופן סטנדרטי בדוקאטי 999 גם מחיר האופנוע שלך היה מרקיע שחקים.. בלמים של ברמבו בולמים של אוהלינס..חישוקים מעולם המירוצים..עולים חבילות רבות.. ואני בכלל לא מדבר כרגע על האיכות של האופנוע עצמו...אילו רק היית משדרג את המערכות הללו באופנוע שלך..מעניין לאיזה מחיר הוא היה מטפס...ואני בטוח שיש עוד אי אילו דברים ששכחתי... אז נכון יקר...אבל יש הסבר לפחות לגבי חלק מהדברים..זו לא סתם גחמה עניין המחיר

harley fatster

New member
הארלי זה משהו אחר..

כאחד שרכב על עשרות אופנועים יפניים, עברתי להארלי לפני כשנה וחצי והתאהבתי. אם אתה מחפש אופנוע שאתה יכול לקאסטם אותו ולהתאים אותו רק לך זה הדבר. אם אתה רוצה להרגיש שונה מהאחרים זה בשבילך. אם אתה רוצה לנסוע בסבבה ולא מעניין אותך לתת בגז כל הזמן...גם בשבילך. לא הייתה אפילו בעיה אחת באופנוע ועוד מדובר באופנוע לא סדרתי עם המון שיפורים ושינויים. חפש כלי במצב טוב ולא אמורה להיות בעיה. אני מכרתי את שלי לפני חודשיים ויש כבר אחד חדש שט לו באוניה בדרכו לארץ..אין לי כבר סבלנות. ממליץ בחום :)

Shredingerscat

New member
כלומר אני לא אפשרי?

האופנוע שלי מותאם אלי בהרבה שינויים שעשיתי בו (רמז: לא קוסמטיקה מטופשת) אין אופנוע דומה לו (אולי חיצונית אבל קוסמטיקה זה לכוסיות) לא מעניין אותי לתת בגז, אבל אם צריך אני יכול. האופנוע מתוכנן לתת פונקציונליות, ולא פרוייקט בעיצוב של מגמת מסגרות בתיכון למוגבלים. כל שיפור משפר את התנהגות האופנוע לרמה שהרלי לא חולם עליה. וכל זה בהרבה פחות כסף. תראה את בולמי הזעזועים שלך- צריך חוש הומור מאוד מעוות כדי למכור דבר כזה בשנות האלפיים ועוד במחיר יקר בהרבה מאביזר מתפקד. מלבד מראה (שזה ממש עניין של טעם) מה קיבלתה מכל השיפורים האלה? יש איזה שהו ערך פונקציונלי? ועזוב אותי מהפוזה של ההארלי באתי ראיתי צחקתי והלכתי, לא כל חתיכת זבל נוצצת ולא מתפקדת מקבלת אוטומאטית ערך כקאלט, אבל גם אם כן, לא כל אחד חייב לקנות את סיפור הקאלט, יש כאלה שצועקים המלך עירום. והאמריקאי אידיוט.

Shredingerscat

New member
סופר טנרה

מתלים, בלמים, קרבורטורים, מסנני אוויר, מושב, ומיגון רוח בגדול, ועוד הרבה דברים קטנים, ועוד הרבה שינויים שאולי יכנסו בעתיד אם יהיה בהם צורך.

yarivos

New member
אההה.. כבר חשבתי אופנוע רציני..

(דעת יחיד כל אחד רשאי להסכים איתי או לא, ואם מישהו נעלב אני מתנצל מראש)
האמת.. שהיה לחבר שלי ת'אופנוע הזה. ממש אהבתי אותו, אבל לא אהבתי את ההתפלצנות שיא שלך. מדבר על הטנרה כאילו שאתה הינדסת אותו. יאללה.. תרגיע ותלמד לכבד אחרים, גם כאלה עם הארלי'ז. צירפתי לך תמונה של האופנוע-על שלך עם הארלי ואללה יוסטור, גם גוצי לבית איטליה.

Shredingerscat

New member
אמרתי לך

אמרתי לך, לא בתחרות עם אף אחד, העניין הוא מאוד פשוט: 1.כנס למסגריה רתך כמה ברזלים אחד לשני קרא לזה "שילדה" עזוב חישובים ועניינים. 2. כנס למשחתת אופנועים וכך את המכולה של פסולת למיחזור, בלמים מתקופת השומר, מנועים ממלחמת העולם השניה, וקפיצים מאופני "קרוס" שנת 73. 3. הדבק הכל יחד וצבע בהרבה כרום. יש לך קסטום יחודי תוצרת בית. לא עוצר? לא זז? מתפרק? מה זה משנה? תבדוק כמה קסטומים משקיעים מחשבה ב"האם זה משפר את התנהגות האופנוע?" ותגלה שככל שהאופנוע מתנהג יותר גרוע כך השיפור יותר טוב. ואם כבר מישהו משקיע מיליונים כדי לשפר את הביצועים של הארלי, הוא בעצם מקבל אופנוע מאוד דומה ליפאני, רק בפי 3 כסף, ועדיין פחות מוצלח. תשאל קסטומאי מה הוא מתכנן לשפר באופנוע שלו התשובות יהיו "תיקי עור מגניבים, עוד ניקל" ואם הוא רציני "אגזוזים מרעישים, צמיג ממש ממש ממש רחב (אולי של ג'ון דיר) ולהנמיך אותו שהשלדה תיגע בכביש" ואם תעיז לשאול "רגע, ואז הוא יסע יותר טוב?" תקבל מין מבט של בוז "פחח מה הקשר בכלל". ככה זה ושיהיה לבריאות, לי זה לא מפריע, אבל נראה לי דבילי.

C O L T

New member
אתה נשמע כמו אנשי הפחיות

אותן הטענות הצורה קצת שונה, מחפש הגיון איפה שלא צריך הגיון. זה כמו אמונה, אין "תוכיח!" אם יש הוכחה אין צורך באמונה בכלל. למה אהבה? "ככה" זה התשובה ואם יש הסבר הגיוני זה לא אהבה, זה הסדר. הסיבות בין אופנוענים "למה הרלי" שוות ערך ל"למה אופנוע" בשיחה עם פחנוען מושבע. אז מה, מאזדה 323 אהובתי? שיא ההגיון הישראלי? טוב, יש גם פקקים, זיק רציונלי אחד בהסברי האופנוענים. אז תחליף ראוי למאזדה, איזה קטנוע, עושה את העבודה ומה צריך יותר? אם יש נסיעה ארוכה לפריפריה קח את המאזדה. אבל אם זורקים לקלחת את הרגש, פתאום צצות כל מיני מפלצות, אופנועים ענקיים עם פוזת פאריז-דקאר, כל מיני רפליקות ספורטיביות ואופנועי ה-300 קמ"ש, גולדווינגים וקאסטומים וכן, הרלי! אופנועי הרלי-דווידסון הם השיא וההתגלמות של הרעיון האופנועי, קאלט זה רק חלק מהמשוואה, עצם חוסר ההגיון הנראה בבחירת האופנוע הוא הכח המניע מאחורי המכירות ששוברות שיאים. מה שלא יהיה, רוכבי הרלי אלה אופנוענים מכורים עד הסוף ועל זה כבר מגיע להם ולבהמות שלהם כבוד רב.

Shredingerscat

New member
מצד שני לזרוק את כל ההיגיון מהחלון

זה קיצוני מידי. אופנוע צריך לשמור על איזה משהו, כי אחרת מה מותר האופנוע מהפסל הסביבתי? לא אומר לך רק על הפונקציה, אבל משהו שיהיה. חוץ מזה שהארלי מוכרים בעיקר פנטזיה שאין לה יותר מידי קשר למציאות, נתקלתי באנשים שמחפשים קסטום, שאלתי "למה?" ענו לי "כי אני לא מתפשר על הנוחות והבטיחות" שני דברים שלהארלי הקשר אליהם מאוד מאוד מעורפל. אין לי בעיה עם התשובה "אני אוהב לראות סרטים אמריקאים ולחלום שאני חלק מהם" סבבה תהנה, יש לי בעיה עם שקרים, כשממליצים "תקנה קסטום, הכי בטוח" זה הרי שטות מוחלטת, הרי הסיבה למיעות התאונות בקסטומים היא לא בכלי, היא אפילו למרות הכלי, הסיבה העיקרית היא האופי הרגוע של הרוכבים, ואם הסיבה היא האופי הרגוע, מה גורם לך לחשוב שעל ויסטרום הוא יתחיל להישתולל? ההבדל בינהם הוא ש א. הסוזוקי באמת נוח, ב. המיכלולים של הסוזוקי, בעיקר אלה שנוגעים לבטיחות מתוכננים הרבה הרבה הרבה יותר טוב. אז למה למכור למישהו את האשליה שעדיף לו עם קסטום???? תגיד הסוזוקי מתאים לאופי שלך בדיוק כמו הקסטום ונשאר לך רק לבחור בין לפנטז משהו או לקבל את מה שאתה משלם עבורו. רוב האנשים שמקבלים את האמת לפנים יבחרו בסוזוקי. נתקלתי כבר באנשים שפשוט כלכך עמוק בסרט שאם הפנתי את צומת ליבם להומור של המהנדס שתיכנן את הבולמים או הבלמים של הקסטום שלהם ענו תשובות כמו "אני לא צריך, בריקסים אני נוסע לאט אתה לא מבין שלא מעניין אותי ביצועים?" או פשוט "לא נכון דיסק קידמי הוא טוב יותר ככל שהוא קטן יותר ויש לו פחות בוכנות כי אז יש פחות סיכוי לנעול גלגל" ועוד כל מיני שטויות כאלה. השורה התחתונה היא שכמעט כל אופנוע היום מציע חבילת מכלולי בטיחות טובים יותר אפילו משל הארלי משופר ובד"כ במחיר נמוך בהרבה. אם האופי שלך רגוע זה לא אומר שאם תעלה על אופנוע ספורטיבי מיד תהפוך לאידיוט חסר אחריות, או אולי אתה רומז שרוכבי הארלי הם אנשים שהאופנוע שולט בהם ולא הם בו ולכן הם זקוקים לאופנוע נטול כל יכולות כדי שלא יפיל אותם? לא קשור למאזדה ולא כלום, קשור פשוט לתמורה למחיר אםתמורת השקל שלי אני יכול לקבל אותם ביצועי מנוע בשילוב עם בלמים איכותיים יותר, משקל קטן יותר, בולמים שבאמת עובדים ומיכל דלק שמאפשר לי לתדלק פעם ב 400 ק"מ במקום בכל תחנה שעוברים, וכל מה שאני צריך לוותר עליו בתמורה זה פריצת דיסק ופוזה, לי אין ספק. אם לך יש, תסביר למה.

C O L T

New member
לא מסכים עם כמה דברים

טוב שכתבת בחתימה שאני רשאי לעשות זאת
קודם כל, עניין הדיסק הקטן ומיעוט הבוכנות, הם צודקים. בהרלים ובמיוחד אלה עם המזלג הארוך השלוח לפנים אין הרבה משקל על הקדמי, קל לנעול גלגל ואילו היה הקדמי חזק יותר היו נופלים בכל בלימה כמו אהבלים. מה לעשות ובאמת קל יותר לשרוד בזכות מערכת בלימה דפוקה מאשר לצבור מיומנות ואולי במחיר יקר. לגבי הבטיחות של האופנועים האלה, ברור שכאופנועים נטו הם בטוחים פחות בזכות מכלולים מיושנים, אפילו ה-VN שלי עם דיסקים מכל כיוון הוא לא מלך הבלימות וגם תאוצות חמקניות ושינויי כיוון מהירים לא אהובים עליו. אבל כשילוב של רוכב-אופנוע הם דווקא יוצאים חבילה בטוחה, אכן בזכות הביצועים המוגבלים הם מגבילים את יצר ההשתוללות של הרוכב, יצר זה אחראי לפצועים והרוגים רבים משורותינו. רוכב מחושב ושקול שעובר מקאסטום לאופנוע ספורט אכן נהיה פחות מחשב ושקול. ההסבר שלי לזה הוא בגבולות הביצועים, בקאסטום ובמיוחד בהרלי, הגבול הזה קרוב, אתה מרגיש אותו כל הזמן, יודע איפה הוא נמצא והוא הגורם המגביל לרוב, לא יכולות הרוכב. אני מקבל תזכורות כאלה מדי פעם, המחשבה הראשונה זה למכור דחוף ולקנות משהו יעיל יותר, אבל אז אני נזכר בתקופה שלפני התאונה הגדולה שלי, KLE שלא בדיוק נינג'ה ובכל זאת הייתי משייף רגליות ועוקף בזריזות ולוקח פניות "כמו שצריך". התאונה עצמה באה במהירות נמוכה וברכיבה רגועה, אבל היו שם הרבה "כמעטים" לפניה. באותו היום הגורלי אילו הייתי על אופנוע חלש ודפוק, הייתי מגיע לצומת אחרי משאית ולא לפניה, אולי כל חיי היו נראים שונה. בהמשך לקו הזה, באופנוע ספורט ואופנועי כביש רבים רגועים יותר, הגבול של הרוכב מגיע לרוב לפני גבולות האופנוע. זאת אומרת שאת הפניה הזאת בדיוק אפשר לקחת במהירות גבוהה הרבה יותר, אבל הרוכב כבר ז"ל ולא יגלה את זה לעולם. וויסטרום לצורך העניין שקול לאופנוע ספורט, הוא נותן המון ולא כולם יודעים לקחת את זה נכון. הרבה חושבים שהם יכולים, אבל מגלים מאוחר שבעצם לא. בשורה התחתונה, אני מכיר הרבה אופנוענים זקנים על אופנועי קאסטום בכלל והרלים בפרט. אני גם מכיר הרבה אופנוענים לשעבר, שהם היו מכורים לאופנועי כביש חזקים אבל ירדו, אחרי התרסקות לרוב, או מוות של חבר קרוב. אין מה להגיד, אופנועי כביש מהירים לוקחים לא מעט רוכבים לקבר או לרופאים, נראה שאפשר להוכיח את זה סטטיסטית, אבל אין לי נתונים כאלה ולכן נקבל את זה כסברה מקובלת, רושם שמתקבל מקריאת חדשות ודיבור עם רוכבים. עכשיו לעניין הנוחות, האופנוע שלי לא מלך הנוחות, הגב שלי דפוק בצורה רצינית, חוליות מרוסקות, דיסקים פרוצים ובכל זאת, לי הוא נוח, בזכות משענת גב, אביזר שלא תמצא באופנועים אחרים, אני יכול לעבור מיכל מלא ברכיבה רצופה. 300 ק"ם בערך, תלוי בכובד היד של המצערת. אז הנוחות זה נושא סובייקטיבי, מהלך מתלים קצר, אין מה לעשות והם גם קשים למדי, אבל חוץ מזה פריצת דיסק לא תהיה, אם השכלת להתאים את תנוחת הרכיבה לרוכב. האופנועים האלה הם מלכי ההתאמה האישית, מי שחושב שהשקיע ושינה את היפני כביש שלו פשוט לא מבין את עומק השינויים האפשרי בהרלים ודומיהם. טוב, כבר שגענו את כולם עם המגילות האלה, וויכוח תרבותי זה טוב אבל עכשיו הגיע הזמן לתדלק את עצמי באיזה שווארמה, אדיוס!

D the kid

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם כל מילה.

למרות שקראתי רק את הפסקה הראשונה.

Shredingerscat

New member
יש אולי כאלה שיתוכחו גם על זה

אבל הגוף מתוכנן לשאת את משקלו על הרגליים. אם אתה מעביר את כל המשקל לתחת ואז מתחיל עם מקסימום זעזועים אפשריים,(מנוע וגם חוסר בולמים) איזה טוב אתה חושב שיצא מזה?

ממתי רגש קשור להיגיון?

אם לא הבנת את עניין ה"רגש" של הקסטומאים אז אתה מפספס משהו. לדעתי כל הטיעונים הטכניים נופלים מיידית כאשר מתאהבים בכלי ובמשמעות האישית שהוא מעניק ("חופש" וכד'). אחרת באמת, וכפי שציין קודמי בצורה מרשימה, קח קטנוע ופחית: הכי נוח והכי פרקטי..

Shredingerscat

New member
הרגש הוא בלב

לא באופנוע. חופש? בערך כמו שטמפקס נותן חופש, סוג של פנטזיה, פרסומת, ניצול של תמימות והצורך להאחז בסמלים.

למעלה