יצאתי מהארון !!!!

• פותח הנושא nonic
  • פורסם בתאריך

C O L T

New member
תקבע רק מנסיון אישי

לקראת קניית האופנוע שלי היו לי אותן הדאגות, מה גם שגבי המסכן ראה ימים טובים יותר והיום סובל מנזקים מרובים וכואבים, חשבתי שלא אוכל להחזיק מעמד על אופנוע קאסטום בגלל שהתנוחה דווקא מעמיסה על הגב התחתון ויחד עם מתלים קצרים וקשים הנוחות התיאורטית הייתה נוראה. רבים מחשיבים את התנוחה של האופנועים הספורטיביים הקיצוניים עם רכינה רבה קדימה דווקא לנוחה יותר בשביל הגב, תנוחה עוברית זו נבדקה, נמצאה נוחה לזמן קצר אך מכאיבה אחרי זמן מה בגלל העומס על הידיים, אולי עם הזמן הידיים היו מתחזקות ומתרגלות, אבל כבר קניתי קאסטום. ומה גיליתי? נוח, נוח מאוד אפילו! ללא משענת גב לרוכב הנוחות טובה ועם משענת זו הנוחות פשוט מצויינת, שום עומסים מוגזמים ושום כאבים מיותרים. אם יש בעיית נוחות אז זה ריפוד המושב שנהיה לא נוח אחרי כ-500 ק"ם, וקשה להרים את משקל הגוף ממנו ברכיבה בגלל שהרגליים שלוחות קדימה. אז אל תקשיב לאף אחד, גש לשבת על אופנועי קאסטום ותרגיש איך התנוחה בשבילך, יש כאלה המתאהבים מייד ויש כאלה שלא יכולים לסבול.

M O R M

New member
../images/Emo31.gif "בגלל העומס על הידיים"

קולט אתה טועה בעניין העומס על הידיים. נכון שמי שלא יושב או רוכב נכון על ספורט מעמיס את הידיים. אולם מי שכן יושב נכון אין שום עומס על הידיים ברכיבה על ספורט. איך אסביר לך את התנוחה? האם אתה מכיר את הכיסא האורטופדי שבו לא יושבים כלל על התחת אתה על הירכיים ? אם כן אז זה זה... בתנוחת ישיבת הספורט אין עומס על הידיים ואין עומס על הגב התחתון כלל. נכון שצריך שרירי בטן וירכיים חזקים. ונכון שבתחילה זה כואב בשרירים עד שהם מתחזקים. אולם לאחר שמתרגלים את הישיבה נכון ניתן כך לרכב שעות ברציפות ללא כאבי גב. אני רכבתי למעלה מ- 700 ק"מ ביום לסיני ללא כאבי גב כלל. אני חושב שלא ניתן כלל לביצוע עם קאסטום- הגב יתפרק לי לפני כן. בכלל כל טיול שלי ארוך (טיולי הקומומור) מתחיל מ- 500 ק"מ רכיבה יומית... נראה אותך עושה זאת על קאסטום?

C O L T

New member
../images/Emo6.gif עושה גם עושה

ככה סתם, לאילת וחזרה וסיבוב לכיוון המרכז. לסיני אני לא נוסע בלי טנק
ממתין לאישור של אריק. 500 ק"ם זה בכלל שגרתי. אל תשכח שגופי ארוך קצת ואצלי כן קיים עומס על הידיים באופנועי ספורט, כמה שלא אתאמן. זאת אומרת שאני יכול לרכב בלי ידיים ולא ליפול קדימה ואני לא לוחץ על הכידון, אבל בכל זאת להחזיק את הגוף כפוף קדימה באוויר אני לא יכול, לא לאורך זמן.

N Y

New member
תודה על התשובות.

מה שאני צריך זה אופנוע שיתן לי, מעבר ליומיום, אפשרות לרכב 100-200 קילומטרים עם חברה שלי מאחורה בלי שאף אחד מאתנו (ביחוד אני) יצא עם גב שבור - ועדיף בגבול ה-500 סמ"ק מטעמי רשיון. פלסטיקים ושטויות לא מעניינים אותי. אילו דגמים של קאסטומים קיימים בגבולות הנ"ל? או של סוגי אופנועים אחרים שיכולים להיות נוחים יותר מה-ER?

C O L T

New member
עד 500 רק ה-EN500 מתאים להגדרה

הקאסטום הנוסף הקטגוריה הוא הוויראגו 500 של ימהה, הוא פחות חזק ולדעתי נוח פחות לרכיבות ארוכות. גם ה-EN לא בדיוק אופנוע תיור, מנוע כמו של ER ותנוחת רכיבה קאסטומאית, עם כמה תוספות ושיפורים יכול להיות לא רע, אבל כעקרון, הוא לא מתאים לרכיבות קבועות ארוכות. אם מגבלת ה-500 חשובה, כנראה שלרכיבות ארוכות שכאלה הייתי בוחר באופנוע כביש עם פיירינג, כדוגמת GPZ או CB500 בגרסת הפיירינג. בכלל, לרכיבות כאלה אולי היה עדיף אופנוע תיור כבד.

harley fatster

New member
מי שקונה אופנוע לא מחפש הגיון

אלא מחפש הנאה! עם הנאה לא מתווכחים...אתה נהנה לאכול עוף...אני נהנה לאכול סטייק... אתה נהנה לנסוע על אופנוע דו"ש "משופר" אני נהנה לנסוע על הארלי שבניתי ושיפרתי בעצמי. כל אחד והשגעונות שלו. היה לי קטמ 620,DR BIG ו XR650, מגוון של Rים ועוד ותאמין לי אני נהנה לנסוע על הארלי יותר מכל אחד מאלה. פתאום אתה מגלה שאפשר להנות גם בלי להשכיב ולעבור את ה 200 קמ"ש. קניתי הארלי נייט טריין 1450 חדש (שבוע הבא מגיע לארץ)ותאמין לי שבמחיר שלו יכולתי לקנות כל אופנוע יפני שקיים בארץ והיה נשאר כסף לקנות עוד יפני קטן. מה שאני בא להגיד שעם הנאה וטעם אי אפשר להתווכח. טוב לך עם הימאהה שלך אז סבבה, אני לא הייתי מסתכל לכיוון, יחד עם זאת אני מכבד את הנאתך. קפיש?

Shredingerscat

New member
בדיוק

אופנוע זה קודם כל איך אתה מרגיש עליו. על זה אין וויכוח. הבעיה מתחילה כשאתה מאבד קשר בין ההרגשה הסוביקטיבית שלך לבין תכונות האופנוע. תכונות האופנוע נשארות קבועות, התחושה האישית משתנה מרוכב לרוכב, לכן כאשר מישהו מבקש המלצה לאופנוע, התחושות שלך אינן קשורות (למעט בתור תאור של התחושות הפרטיות שלך) משפט כמו "קסטום יותר כבד ולכן יותר יציב" הוא לא נכון אבל רוכב מתחיל שמאמין למה שאתה אומר כבעל ניסיון לא מבדיל בין מה שהוא התחושה שלך, לבין מה שהוא התכונה של האופנוע. מצאתה את האופנוע שמתאים לך? אשריך! גם אם מה שגורם לך אושר באופנוע שלך הוא הציור שהבת שלך ציירה על מיכל הדלק. אבל אם ניגש אליך חסר ניסיון ומבקש עיצה ואתה עונה "אופנוע מדהים, לא הייתי מחליף אותו בשום דבר" מבלי לציין שהסיבה כלל לא קשורה לתכונות האובייקטיביות של האופנוע, זה לא מתאים, ביחוד למדיום אנונימי כמו האינטרנט שבו אותו אדם לא יכול לשפוט את התגובה שלך עלפי ההיתרשמות שלו משאר התכונות שלך. מה שאני אומר אני אומר מניסיון, נתקלתי כבר בכמה אנשים שביקשו להתחיל לרכב, ואמרתי להם "זה מה שיש בשוק, תבחר" והם אמרו "קסטום" לא התווכחתי ועזרתי להם לעלות על קסטום, אחר כך הם באים ואומרים לי "הוא בכלל לא מה שחשבתי" ומתברר שהם האמינו בסיפורי קסטום שרצו לאנשים בראש. לכן לפני שמכניסים מישהו לסיפור הזה צריך להבהיר לו שקסטום זה בעיקר מה שאתה חושב שהוא, ואז שיחליט לבד אם הוא מצטרף לדת הזאת. שים לב שגם על האופנוע שלי אני ממליץ בערבון מוגבל, מסביר מה התכונות שלו, יתרונות וחסרונות, על מה תצטרך לוותר, ומה תרוויח בתמורה לוויתורים האלה, ומיתוך ניסיון מנסה לעזור להתאים את האופנוע לצרכים של אותו אדם, גם אם זה בכלל לא דומה למה שיש לי. שים לב שאת אותו וויכוח יש לי עם אספרגוס הנכבד רק ששם הוויכוח הוא הפוך, אני המלצתי למישהו להתרחק מהאופנוע שלי, כי על פניו הוא אומנם מתאים לצרכים שלו, אבל מסיבות שונות יש אופנועים מתאימים יותר, וטוב יעשה אם יבדוק אותם לעומק לפני שיקנה. בדק? השווה? החליט שהוא מוכן לשלם מחיר מסויים כדי לקבל תמורה מסויימת? ולא משנה מהו המחיר ומהי התמורה, בכייף אני יעזור לו, גם אם זה הארלי, כבר עזרתי ללא מעט אנשים להתחיל לרכב על קסטום, (למרות שלמי שביקש ממני עזרה במציאת הארלי אמרתי שאני לא מספיק מבין בזה ועדיף לו לפנות למי שיותר מעורב בשוק הזה), אין לי בעיה, כל אחד ירכב על מה שמתאים לו, השאלה אם הוא יודע שזה מתאים לו או סתם מצאה חן בעיניו הפנטזיה שיש לו בראש, ואחר כך הוא יתאכזב. שוב לא כל מי שקונה קסטום מתאכזב, ממש לא, אבל צריך לעשות את הבחירה הזאת תוך שיקול מלא של כל היתרונות והחסרונות, ולא רק על בסיס הרגש, כיוון שאם הרגש לא מתאים למציאות מהר מאוד מגיע האכזבה.

M O R M

New member
../images/Emo178.gif מצטער קשה לקרא זאת

עליך להקפיד על פסקאות והפסקות בין המשפטים. (נקודה) נגמר לי האויר... לא הצלחתי לקרא הכל ומה שכן הצלחתי היה קשה להבין.

למעלה