יצאתי מהארון !!!!

• פותח הנושא nonic
  • פורסם בתאריך

night rider

New member
מה אתה אומר...

תגיד, רכבת פעם על הארלי? "יש לי בעיה עם שקרים, כשממליצים "תקנה קסטום, הכי בטוח" זה הרי שטות מוחלטת" - והעובדה שאפנועי קאסטום מעורבים בפחות תאונות דרכים מחזקת את מה שאתה אומר... "אם האופי שלך רגוע זה לא אומר שאם תעלה על אופנוע ספורטיבי מיד תהפוך לאידיוט חסר אחריות" - אתה לא... "הסיבה למיעות התאונות בקסטומים היא לא בכלי, היא אפילו למרות הכלי, הסיבה העיקרית היא האופי הרגוע של הרוכבים" -אני אומר שזה שטוית, אם הייתה יורד מהויסטרום ועולה על Fat Boy הייתה מגלה שהמהירות הממוצעת שלך יורדת ולא בגלל שהוא לא נוסע מהר, בגלל שהוא מבקש את זה ונותן את שיא ההנאה מהרכיבה במהירות נמוכה.

Shredingerscat

New member
אז הינה הדוגמה שחיפשתי

בדיוק הפנטזיה הנפוצה על קסטומים, רכבתי על הרלי, באמת רכבתי לאט יותר, בעיקר כי חיפשתי מקום לעשות פרסה ולהחזיר את הדבר המזעזע הזה למנייק ששיכנע אותי לעלות עליו. ספורטסטר 1200, קצת משופר. זבל. מהירות הרכיבה שלי לא תלויה במגבלות האופנוע, אלה בעיקר במצב התנוע. כאשר המצב מאפשר אני רוכב יותר מהר, אם אני עייף ולא מרוכז אני עושה פרסה וחוזר הביתה, אני לא מאמין שרוכב בלי שליטה עצמית צריך להיות על אופנוע כלשהו, בטח לא אופנוע שלא מסוגל להוציא אותו מצרות. גם אם האופנוע לא מעודד אותו להיכנס אליהם. יש עוד כלים שהם לא קסטום ולא אופנוע ספורטיבי. רכבתי עם הארליסטים מושבעים ואני אומר לך מנסיון שהם לא היו שקולים יותר והם יזמו את העצירות כי כל הזמן נגמר להם הדלק או שהם פשוט התפרקו. לי אין בעיה לרכב עד שבא לי לעצור, לא בגלל שהאופנוע מכריח אותי. הוא עובד אצלי, אני מחליט מה עושים איך ומתי והוא מציית, לא מתחיל עם שטויות של "אוי ווי יש שם חול, רחוק מתחנת דלק, אין כביש..." רגש? הלו זה ברזל!! הרגש אצלך בלב לא באופנוע. לא בהארלי לא בדוקאטי ולא בג'אווה. לא, קריזות זה לא רגש. למה לא תרכב על ווספה אמיצה שחרשה כבר את כל הארץ? אהה פוזה. זה מה שקסטום מוכר, וזהו. אם אתה קונה את זה לבריאות. אם אתה חושב, ואללה, כאן מתחילה הבעיה. אהה כן וסטטיסטיקת התאונות לדושים גדולים לק"מ הרבה יותר טובה מקסטומים.

night rider

New member
תגיד,

כתבת את כל השטיות האלו לבד או שמישהו עוזר לך? לומר על ספורטסטר זבל זה קצת יומרני בלשון המעטה. אולי אתה רכבת על זבל, יכול להיות (אלא אם כן רכבת על אופנוע חדש). פעם רכבתי על DR שהיה ממש זבל... אז מה אני גם לא זוכר שאמרתי שמי שרוכב על הארלי יותר שקול ממי שרוכב על אופנוע ספורט. אבל אני כן אומר שלסוג האופנוע שעליו אתה רוכב יש השפעה על סגנון הרכיבה והמהירות הממוצעת. אתה אומר שאין לך בעיה לרכב עד שבא לך לעצור, שאתה עושה 400 ק"מ בין תדלוקים. אז אני עושה 340 - 360 עד שנגמר לי הדלק. בא שבת אחת נרכב ביחד לאילת וחזרה ונראה מי מתפרק קודם. (גם ROAD KING זה הארלי) לגבי הרגש בברזל, פה אני לא יכול ולא רוצה לעזור לך. רק שתבין שאתה במיעוט... אתה רוצה אופנוע פרקטי? אני רוצה אופנוע לכייף. ומאיפה הבאת את הסטטיסטיקה על הדו"שים?

Shredingerscat

New member
בוא

רק יש לי יתרון קטן. כבר עשיתי את זה, ואני יודע שגם אחרי רכיבה רצופה משארם לחיפה אני לא מתעייף ולא עוצר לעצירות ביניים, שם את המחוג על 150, עוצר בגבול, מתדלק באילת (לא אוהב את הדלק בסיני, תדלוק אחד מספיק לי שם) חוזר ל 150 עד חיפה, יורד מהאופנוע כמו חדש. אולי ברכיבה עם הארלי אני אתעייף, (קורה שאני רוכב עם חבר על 883, הוא משעמם כלכך שאני עוצר ליד עמודי תאורה לדפוק את הראש, ולפעמים נירדם עד שהוא מגיע). והסטטיסטיקה התפרסמה במוטו. דושים גדולים לא דוחפים אותך להשתולל לא מעודדים אותך לעשות שטויות ועם התנוחה ועם מיגון הרוח מאפשרים מבט רחוק אל האופק גם מעל מכוניות מסתירות. לשניהם מזלג ארוך עם זוית היגוי קהה ובסיס גלגלים ארוך רק שלדושים המתלים עובדים (למרות שהאחורי שלי כבר מת ומחכה להחלפה הוא עדיין מתפקד יותר טוב משל 3 ההארלים שאני מכיר) הבלמים עושים את העבודה, ולמרות חלוקת המשקל הדושים עדיין עוצרים מצויין. את האופנוע שלי בחרתי אחרי הרבה ניסיון בארץ ובעולם במסעות כביש\שטח ארוכים מאוד, כשאתה עושה 900 ק"מ בממוצע כל יום, בכבישים משניים (15 שעות רכיבה ביום לפעמים) כל דבר קטן נהיה משמעותי, עיצוב הופך להיות דבר חסר משמעות, ותפקוד הופך להיות קריטי, לכן לא מפתיע שרוב מוחלט של גומעי המרחקים הגדולים ישבים על דו"ש גדול (בעיקר GS בגלל שהוא בעצם הדו"ש הגדול היחיד המיוצר היום, הLC8 מוברץ כמו הארלי, מה שהופך אותו מאוד לא נוח לאורך זמן, גם המתלים יותר מתאימים לכסח בשטח ולא מסתדרים עם כבישים משובשים באותה נוחות, בקיצור אני מצאתי אותו מעייף מדי לצרכים שלי). שמעתה על הבחור שיצא עם ההארלי לדקאר (מישהו סיפר לו שהם אמינים) היו אפילו כמה, כמו שאומרים בפרסומת של הארלי- הם עדיין בדרך. טוב אולי אחד סיים פעם, אבל אני לא בטוח (כמובן רק המנוע הארלי השלדות מיעדות לשטח). נדמה לי שהזוג עם הסירה בראלי האחרון ניסו גם עם מנוע הארלי. בקיצור גם היציאה על 450 יציב על הכביש היא שטויות, בקיצור בלי בילבולי שכל על נשמה ואופי ועוד תרוצים תחלס חוץ מהעיצוב השנוי במחלוקת, במה הוא טוב?

T0MERKE

New member
../images/Emo13.gif

חיפש של המילה "טנרה" שבוע אחורה

night rider

New member
אתה כל כך רחוק מלהבין...

מה אתה מנסה לומר, שדו"ש יותר טוב מהארלי? זה בכלל לא בר השוואה אתה אומר שזה הרבה יותר טוב לשבת גבוהה ואני אומר שהרבה יותר כייף לשבת נמוך אמרת שדו"שים גדולים לא דוחפים אותך להשתולל ולא מעודדים אותך לעשות שטויות ואני שואל, אם כך אז הארלי כן? אמרת "עיצוב שנוי במחלוקת", טוב לפחות יש עיצוב ולא איזה חתיכת גועל נפש שלא הייתי מחנה לידו... בחרת את האופנוע שלך מניסיון בשביל לרכב 900 ק"מ ביום? מה שאתה לא מסוגל להבין זה שאנשים לא קונים הארלי בשביל פרקטיות (מה אתה ליצן), רוב הנסיעות שלי על האופנוע זה טיולים עם דגש גדול מאוד על הרכיבה. אם ארצה לנסוע עם משהו פרקטי אקנה סובארו (יותר קל לעשות איתו 900 ק"מ ביום, אפילו מדו"ש – בדוק!) יש לי חבר שמכר את ההארלי שלו וקנה GS , עכשיו בכל פעם שאנחנו מדברים הוא מספר לי כמה שהאופנוע שלו טוב/משוכלל/יותר טוב משלי/חדיש/טוב/יפה/הכי טוב בעולם/שיא הטכנולוגיה/טוב/יותר טוב מהארלי לפריז דאקר/הכי טוב לפריז דאקר/נוח/וטוב הכול נכון (חוץ מהקטע של היופי). אני נותן לו שנה, הוא חוזר להארלי על ארבע. יודע למה? כי זה אופנוע משעמם, הכי משעמם בעולם! (מרוב שהוא טוב...) לא רואה אותו ממטר ולא אגע בו עם מקל מק"מ! אני רוכב בשביל הכיף שברכיבה, לא בשביל להגיע. אם הייתי רוכב על דו"ש אז באמת הייתי רוכב (ומהר) בשביל להגיע ומשתדל לעשות את זה בלילה בשביל שלא יראו אתי עליו. (גועל נפש!
)

Shredingerscat

New member
אמרתי

יותר טוב מהארלי אובייקטיבית כל מכלול אחד מול אחד. אבל גם אמרתי שבהחלט יש מקום לרגש בבחירה של האופנוע, כל עוד זה הרגש שלך. הארלי מרגש אותך סע על הארלי, מישהו אחר שואל אותך? תגיד לו שאותך זה מרגש ושהוא יבדוק אם גם בשבילו זה עובד. העיצוב שנוי במחלוקת מעצם זה שיש כאלה שאוהבים אותו ויש כאלה שממש לא, כאן המחלוקת. אני בהחלט מבין שאנשים לא קונים הארלי בשביל פרקטיות, הרי אין שום סיבה פרקטית לקנות אותו, ולכן ברגע שמדברים על פרקטיות רוכבי הקסטום יכולים לצאת להפסקת קפה כי אין להם כל כך מה להוסיף בעניין. אם מישהו ישאל בפורום "מה האופנוע הכי מרגש" התשובה שלי לא תהיה דו"ש אלה שהתשובה שונה מאדם לאדם ושיבחר מה מרגש אותו, בלי להקשיב לאחרים. אבל כשבא מישהו ושואל איזה אופנוע הכי כדאי, אני לא שולח אותו לקנות את האופנוע שאני קניתי בתירוץ שהוא מרגש אותי, כי אני לא יודע אם זה מרגש אותו, בענייניי רגש שישבור את הראש, עצה פונקציונאלית אני יכול לתת אם אני יודע, יעוץ רגשי, סורי, כל אחד לעצמו. חבר שלך מבסוט מה GS? ואללה לבריאות, מתלהב מבורגמן 400? בכייף שיהיה לו. יש לך ספק שאני רוכב בשביל הכיף? למה? כי שנינו מגדירים כייף בצורה שונה? נו באמת! יש לי חברים שרוכבים על הארלי, לפעמים קצת מסתלבטים עליהם שהם מגבילים אותנו (לא יורדים מהכביש, כל חמש דקות מתדלקים) אבל ככה זה בין חברים, הם ממשיכים עם ההארלי שלהם ואנחנו בשלנו, בטיולים משוטפים מתחשבים במגבלות שלהם וזהו. יש לך משהו נגד אנשים שהדרישות שלהם מאופנוע שונות משלך-לבריאות, זה אומר שיש לך בעיה איתי-לא מפריע לי לישון בלילה.

night rider

New member
אתה ממשיך בלי להבין...

קודם כל, אין לי שום דבר נגדך. זה לא אישי, מעולם לא היה ובוא נשאיר את זה כך. תגיד, שמעת אותי פעם אומר שהארלי זה הכי טוב בעולם? או שהוא יותר טוב מדו"ש? לא. שמעת אותי ממליץ למישהו לקנות הארלי כי זה כדאי? ממש לא. אז גם אל תרמוז לזה בבקשה. אני כן היית ממליץ על הארלי לרוכבים נמוכים ואתה בטח מבין למה. לגבי הפרקטיות, כשאתה מדבר על פרקטיות ומצפה שכל רוכבי הקאסטום יקומו ויצאו מהחדר, אז שיצאו איתם גם כל רוכבי הסופר ספורט ורוכבי השטח כי גם הפרקטיות שלהם מפוקפקת מאוד... וחוץ מזה, תסתכל בתמונה ותגיד לי שזה לא פרקטי.

fxr

New member
אז אולי תשנה את החתימה שלך?

הא ? Harley faster....כבר מכרת את האופנוע!!!

night rider

New member
שלא יקשקשו לך בשכל...

תשאל את כל אלו שאומרים שזה אופנוע לא אמין אם היה להם כזה, תשאל את כל אלו שאומרים שהוא לא נוסע טוב אם הם אי-פעם רכבו על אחד, אפילו תבוא אלי לחפש כתמי שמן בחניה, מה תקבל? כלום, הכול שטיות בלבוש... האמינות של האופנועים האלו גבוהה מאוד נקודה. אני מכיר אופנועים שעשו מאות אלפי ק"מ בלי שום בעיה. כתב רוכב עם הצל שעלות רצועת ההינעה גבוהה מאוד. נכון אבל מצד שני אתה מקבל על רצועה חדשה אחריות ל 180 אלף ק"מ. ואני מכיר אנשים שעברו את ה200 אלף עם אותה רצועה. (תזכירו לי כמה מחזיקה שרשרת?) כל דבר אפשר להרוס! רוב הכלים שאני מכיר שסובלים מבעיות מכניות זה בגלל אנשים שניסו לחתוך פינות, בדרך כלל בכדי לחסוך כסף, לעשות שיפורי מנוע ביתיים או שסתם לא ידעו מה הם עושים. לגבי ויברציות, אין היום ויברציות בהארלי. חלק מהמנועים מאוזנים (TWIN-CAM88B, REVOLUTION) ובשאר יש תושבות גומי למנוע(TWIN-CAM88, EVOLUTION) כשבאחרונים אפשר להרגיש את הוויברציות כשעומדים ברמזור והמנוע כאילו רוצה לקפוץ החוצה מהאופנוע... לגבי תנוחת ישיבה מפגרת, אין לי מה לומר. מפגרת, מה לעשות... אבל איזה כייף! התנהגות כביש, זה בחיים לא יהיה קאוואיאמהזוקי RRR אבל מצד שני זה לא מנסה להיות. התנהגות הכביש טובה מאוד ביחס לאיך שהאופנוע מגדיר את עצמו. יש לאופנוע אופי. סאוונד, מומנט, עיצוב, פוזה (ים בפוזה) והמון המון FUN. חוויה לכל המשפחה ולכלב. אם יש לך עוד שאלות, בכייף.

Shredingerscat

New member
הרצוע היא פתרון מצויין

לא צריך לשמן, מחזיקה יותר משרשרת, ואם תבדוק ברשת תמצא גם רצועות שמיועדות לאופנועים ב מאה דולר, שזה יותר זול משרשרת, הסיבה שהשימוש ברצוע לא נפוץ יותר הוא שאופנועים שמוציאים יותר כוח יצטרכו רצוע רחבה מידי ולכן לא כדאי להם.

C O L T

New member
זהו, חשבתי לי (שזה מפתיע כשלעצמו!)

וחשבתי עוד אחרי שההפתעה עברה, ולא הבנתי את הקטע הזה עם רצועה רחבה מדי. כן, רצועה ברוחב מסויים יש לה כח מסויים שהיא יכולה להעביר, כן, בשביל לקבל רצועה שלא תקרע ולהעביר כח כפול, צריך רצועה רחבה כפליים, אם היא באותו העובי. אבל מה הבעיה לשנות את העובי? נקבל רצועה חזקה כפליים ברוחב קטן, לא? יש גבול לעובי האפשרי אני מאמין בגלל תכונות הגומי, אבל בכל זאת, אפשר למצוא דרכים לחזק את הרצועה. יש עוד רעיון, אם רצועה אחת, עבה וחזקה ככל שתהיה לא מספיקה, אפשר לשים רצועה גם בצד השני! יש היגידו שרצועה דקה המעבירה כח רב צפויה להחליק על הגלגלות, אז אני אומר נעשה לה שיניים, כמו רצועות טיימינג של רכבים, או הרצועה של אותו VROD או של הבימר F650SC , יעיל ולא דורש טיפול מתמיד ושימון מעצבן. לדעתי אופנועים רבים יכולים היו להנות משיפור משמעותי ע"י מעבר להינע רצועה.

Shredingerscat

New member
רצועה עם קצת החלקה

עדיפה בהברה של כוחות חזקים, היא תחליק במקום שבו רצוע עם שיניים תיקרע. הבעיה שבאופנוע זה גורם לפגיעה בשליטה על העברת הכוח, (למרות שזה לא סופ העולם) אופנועים עם מהלך מתלה ארוך גם צריכים מערכת מורכבת, כי הרצוע חייבת להיות מתוחה, ושרשרת יכולה להיות טיפה משוחררת. בקיצור לחלק גדול מהאופנועים (בעיקר קסטומים יש קיט להחלפת השרשרת ברצועה, הקיט של ה EN יקר יותר מסט גלג"ש אבל אחר כך כל רצועה עולה 100$ ומחזיקה פי שניים משרשרת וכמעט לא דורשת תחזוקה.

N Y

New member
מזמן רציתי לשאול: קאסטום טוב לגב?

ראיתי כאן כבר ויכוח או שניים לגבי הנוחות או חוסר הנוחות של קאסטומים, בייחוד בקשר לבעיות גב. מישהו מוכן להבהיר את הנושא? אני רוכב כרגע על ER, וטוב לי עם זה, פחות או יותר. לפעמים אני חושב לעבור לקאסטום - לא בגלל הדאווין (וממילא אין לי כסף להארלי), לא בגלל הצורה, אלא בעיקר בגלל הגב (יש לי בעיות גב תחתון, והתנוחה ב-ER לא מדהימה, לדעתי, מה עוד שאני מרגיש מעט גדול בשביל האופנוע הזה) וכדי שיהיה יותר נוח להרכיב מאחורה. כל ענייני הפלסטיקים, הספורט, הרעש והבלגנים לא מעניינים אותי - אני רק רוצה להגיע מהבית לעבודה או לסרט בנוחות האופנועית הגדולה ביותר. האם אני הוזה? האם כל זה הבל ורעות רוח? האם יש טעם לחפש קאסטום? או אולי הוא פחות נוח? ואולי כדאי לי בכלל לעבור לסוג אופנוע אחר?

למעלה