ימים ושעות

Gameboy4

New member
ימים ושעות

היי, כמה ימי לימוד בשבוע יש בלימודי משפטים (באוניברסיטאות או מכללות), וכמה שעות לומדים בכל יום לימוד שכזה?

זה מאד תלוי

מוסד, שנת לימודים, אופי של הסטודנט מערכות של שנה א' בעברית, למשל, אפשר לראות כאן: http://law.huji.ac.il/talmidim.asp?cat=980&in=454 אני בטוחה שבלי מאמץ רב תוכל למצוא באתר הזה גם מערכות לדוגמה משנים אחרות. אהההה נפלאות האינטרנט, איזה מזל שאפשר למצוא בו מה שרוצים אם רק מקדישים שנייה ורבע לחיפוש, לא?

B L I M P

New member
בשנה א', כשהמערכת מובנית

אני זוכרת שהיה לנו (בעברית) סמסטר אחד של 3 ימים וסמסטר אחד של 4 ימים כאשר לומדים בממוצע 6 שעות ביום (אם זכרוני אינו מטעה, אם כן, מקווה שתלמידים חדשים יותר יתקנו אותי). עיקר הלימוד נעשה בבית - קריאה מרובה וכתיבת תרגילים ועבודות לרוב. אני זוכרת שראיתי פרסומת למכללה כלשהי, שמציעה ללמוד את כל התואר במתכונת ממש מצומצמת (משהו כמו 3-4 שעות, 3 פעמים בשבוע). אבל לי נראה שקשה להעביר ככה את כל החומר בצורה טובה. לגבי שנים מאוחרת יותר כבר קשה לי לתת לך הערכה, כי אני משלבת, אבל זה בעיקר תלוי באופן שבו אתה בונה את המערכת - הרבה ימים קלים, או מספר קטן של ימים עמוסים.

Gameboy4

New member
אפשר לעבוד תוך כדי הלימודים?

לדעתכם אפשר לעבוד תוך כדי הלימודים?

B L I M P

New member
דברו על זה בעבר

ולמרות שהיו אנשים שאמרו שהם מכירים הרבה אנשים שעבדו בשנה א', אני אישית כמעט לא מכירה אף אחד. עם זאת, לדעתי, אם חייבים אפשר לעבוד, אבל עדיף שזו תהיה עבודה שניתן ללמוד בה, אחרת זה כבר ממש ממש קשה. העומס הוא לא בצורך להיות נוכח פיזית בקמפוס (למרות שזה כן מכשול) אלא הצורך להתכונן לשיעורים הבאים ולכתוב עבודות - ובגלל שזו שנה א' אז מטלה שנראית פשוטה בשנה ב' עשויה לגזול לא מעט זמן.

limorlim

New member
אפשר בודאות!

ואני אומרת את זה בתור מי שלומדת תואר כפול, עבדה בשנה א' וגרה רחוק מהאוניברסיטה.

student 1200

New member
בהחלט אפשר

אם אפשר לא לעבוד - זה בהחלט עדיף, לפחות בסמסטר א, עד שמתרגלים. אבל אם אין ברירה - אפשר לעבוד - וזה בהחלט אפשרי. למרות מה שאמרו קודמי, רוב החברים שלי בשנה א, ואני בינהם, עבדו בשנה א - הלימודים היו 3 ימים, ועבדתי 4 פעמים בשבוע (ב-3 הפנויים ויום אחד אחרי הלימודים, בלי שבת). חוץ מזה כדאי לזכור שהעבודה דווקא מנקה את הראש - אני למשל עובד בעבודה שאי אפשר ללמוד במהלכה, וזה לפעמים ממש כייף לבוא לעבודה, להתרענן קצת, לראות שהעולם ממשיך לחיות גם אם לך יש עבודה של 5 עמודים בחוקתי.... בהצלחה!

למעלה