ילד מבלבל

כשתמציא שפה משלך אף אחד לא יקבע לך כלום

אז מבחינתך זה כך, לא עבור רוב האנשים..
וזה ממש לא קשור לאוטיזם, סתם לצורך להגיד דברים הפוך

arana1

New member
השפה אינה שלי

אבל בוודאי שאינה בחזקה בלעדית של האנשים הדבקים רק במשמעות הכי עבשה וממיתה שלה,
השפה היא יצור חי ומתפתח,עם המציאות הדדית,וכיוון שהיום ,בניגוד לעבר שבו אתה והמומחים תקועיח,רוב ההרכבים לא עוניח על תבניות קלאסיות אז שימוש נכון במונח אמור לשקף גם את השינוי הזה.
מציע לך לא לנסות לאבחן אצ מניעי,זה לא ענייני וגם אין לך שום מושג או יכולת בתחום הזה.
זה מאוד קשור לאוטיזם,כי אוטיסטים בניגוד לנ"ט לא מפחדים מהזמן אלא קשובים ופתוחים אליו ,וזה המקור לרגישותם וחיונותם.

השפה היא לא שלך אבל אנשים יבינו אותך על פי

הפירוש שהם מבינים, לא על פי הפירוש שאתה ממציא. כשממציאים כל הזמן פירוש אישי למשהו לא מתקדמים לשום מקום
אין לזה קשר לאוטיזם, סתם לרצון לעשות דברים הפוך ולהתגרות...
אבל מי שלא מבין את זה לא מבין כלום באוטיזם.
ויש לי אותה זכות ואותה יכולת לפרש את מניעיך ומעשייך כמו שאתה מפרש את מניעיי ומעשיי.
אפילו בהרכבים מודרנים יש מישהו שקובע למשל מה מנגנים איך מנגנים ומי מנגן.

arana1

New member
תלוי איזה אנשים

יש גם לא מעט אנשים מקוריים ויצירתיים שמסוגלים ואפילו צריכים להבין את השפה כיצור חי וצומח ומתפתח וקשובים דווקא לנסיון לקיים שפה פרטית שאיכשהו בדיוק לכן מבטאת את רב רבדיותה כתהליך צמיחתה הדינמית
ודווקא אוטיסטים מוכשרים לזה בדרך כלל הרבה יותר מהכלל
אז אני מוותר על הזכות להיות מובן לכולם תמורת הזכות להיות מובן על ידי אנשים שאני מעריך ומוצא טעם בתקשורת איתם
ואם מדברים כאן על עצמאות והזכות לבחירה אז זאת לדעתי העצמאות והזכות לבחירה האמיתית
ולא מה שמוצג כאן שזה פשוט גירסה בריונית ורדודה של עצמאות שלכן גם מובילה להתנהלות לא מתחשבת ולא יפה ולא נעימה

נסיוני וחווייתי לגמרי מגבים את מה שאני כותב כאן
מי שרוצה ומסוגל להקשיב יבין ומי שלא אז לא

בהרכבים רבים אין אדם שקובע
כל אחד מביא את הקטע שלו
הגיטריסט לא אומר למתופף איך לתופף והקלידן לא מכתיב לזמר איך לשיר
עובדים ביחד
כשכל אחד מציע ומוסיף לכלל
וחבל שאינך מכיר את סוג העבודה והיצירה הזאת כי לא רק שהיא הכי מהנה אלא שהיא גם הכי מקדמת והכי תורמת לחברה
בוודאי הרבה יותר מכל ההיררכיות שלהן אתה והנ"ט סוגדים

כמובן, כל מי שמסכים אתך הוא מקורי ויצירתי ו

וגיש
וכל האחרים סתם סתומים ומשרתי הממסד וחסידי היררכיה..
אבל נראה שאתה לא מכר שום עבודה כולל לא בתזמורת
זה לא קשור לאוטיזם

arana1

New member
בדיוק

ומה שבטוח שאני מכיר הרבה יותר עבודות מכל אחד אחר כאן כי כחריג החלפתי מעל 50 מקומות עבודה ואפילו יותר(החלפתי זה מונח עדין לנזרקתי או ברחתי)
כולל עבודה עם להקה

דבר אחד בטוח
אם לוקחים את כל הפעמים שבהם כתבת "זה לא קשור לאוטיזם" והופכים אותם על ראשם אז אפשר לקבל ספר אבחונים מדוייק הרבה יותר מהדיאסאם
כי אחד הדברים שהכי משותפים לך ולאנשים המקצוע זה שכל מה שאתה אומר על אוטיזם זה בדיוק,אבל הפוך לחלוטין
וכמוהם אתה מתיימר לאבחן אנשים בלי שום קשר לעובדות הגלויות והברורות לחלוטין אפילו לאנשים שבכלל לא עוסקים במקצוע

דווקא אתה זה שמתמייר לאבחן אנשים בלי קשר לשום

עובדה ועל סמך קריטריונים שאתה עצמך קבעת...
ואם נזרקת או ברחת מעבודה זה רק מוכיח שאתה לא מבין את הנושא ולא מכיר..
וזה עדיין לא הוכחה לכלום...

dina199

New member
אני גם עבדתי קשה ולמדתי דברים.

אבל אני לא שיניתי את עצמי כדי להתאים לסביבה. זה בלתי אפשרי. בן אדם שמצליח לקרוא 'מלחמה ושלום' (ועוד אםן יש לו קשיים בקריאה) לא הופך עצמו ללב טולסטוי
(או אפילו לא לרוסי , כי כל הספר הוא על רוסים)
אני עדיין משקיעה מאמץ ענק כדי 'להתאים' לסביבה וזה עולה את המחיר שלו. מחיר גבוה מאוד (לכן אני רוצה מדליה או לפחות הערכה
)
ההקלה שהייתה לי אחרי אבחנה של הבן שלי הייתה שהבנתי את הסיבה לקשיים (שלי) , לצורך בלימוד, להשקעה ולמחיר של ההשקעה. כי לפני האבחנה החשבתי את עצמי (ואני מניה שגם אחרים החשיבו) כאחת לא הכי נורמלית שלא מסוגלת לעשות מה שאחרים עושים .
אז עכשיו בחלק מהמקרים אני מסוגלת לעשות מה שאחרים עושים , אבל זה לא הופך אותי לאותם אחרים ואו להיות מסוגלת לעשות את הדברים באותה קלות שהם עושים

arana1

New member
את מזהה בחירה עם שליטה

אבל זו הבעייה,לפחות חלק ממנה,כי דווקא הצורך והכפיה לשנות את התדר שלך,שהוא גם הזהות שאיתה ואליה נולדת,משקף חוסר יכולת בחירה

החברה,ובעצם כל דבר,מתקיים דרך מפגש חופשי של תדרים רבים ושונים
האם אפשר ליצור תזמורת אם כל הכלים ישתנו לתדר אחיד,לצליל אחיד,נניח זה של כינור ?

עושר הקיום הוא תוצאה של מפגש של הרבה תדרים
תפישות כחניות ואגוצנטריות
אלה שעדיין משליטות את עצמן לצערנו גם על המדע והרפואה
מבקשות להכחיד כל מה שאינו התדר הנכון
אלה תפישות שמבטאות חוסר הבנה מוחלט כלפי הדרך שבה העולם והחברה מתפתחים
את קוראת לזה חופש ואני קורא לזה עבדות

גם אדם בעל תדר שונה זקוק להענות תדרים אחרים בסביבתו
אלא שלאנשים נורמטיבים יש לקות מאוד קשה ככל שזה נוגע לזיהוי והענות לתדרים שנמצאים מחוץ לטווח מאוד מצומצם
תפישת הקבוצה שלהם היא צרה,פנאטית ולא סלחנית,ולכן לכל מה שמתקיים מחוץ למערכת מוסכמות מאוד מוגבלת וצרה אין מקום בחברה

ronat3

New member
מי שלומד לשלוט בתדר שלו, יכול לבחור

אם הוא רוצה להיות בתדר האוטיסטי שלו, ולמצוא לעצמו סביבה שנוחה לו במצב הזה (ויש פה בשרשור דוגמא לילד שעושה את זה), או להתאים את עצמו לסביבה הנ"טית, ולהיות מסוגל לתקשר איתם.

הסביבה הנ"טית לא יכולה להשתנות ולהיות אוטיסטית. היא לא כופה על אוטיסטים להשתנות. היא פשוט לא מבינה אותם.
ומי שיכול ללמוד ולהתאים את עצמו אליה, יש לו בחירה אם הוא רוצה בכך או לא.

גם בתוך הסביבה הנורמטיבית יש מגוון של תדרים שלא מצליחים לתקשר ביעילות זה עם זה, ומבקרים ובזים זה לזה. זה לא מכוון רק כלפי אוטיזם.
אתה יוצא מתוך כעס על החברה, על המוגבלות וצרות האופקים שבה, על חוסר הסובלנות כלפי השונה. אני אומרת שזה נתון, וזו הסביבה שאנו חיים בה.
אני אומרת שמי שמצליח ללמוד דרך לתקשר עם הסביבה המוגבלת הזו, לא מתוך כך שהיא כופה זאת עליו, לא מתוך כך שבעיניה אין לו זכות קיום אחרת, אלא מתוך זה שהוא עצמו מעוניין בזה, ומבלי לוותר או למחוק את החלק היחודי שבו, מי שמצליח לעשות זאת, מרחיב את ארגז הכלים שלו, ולו יש יותר חופש ויותר בחירה.

arana1

New member
בתדר לא שולטים,לתדר מאזינים וחיים ,אותו

הסביבה הנ"ט פשוט לא מסוגלת לשלוט בעצמה ולכן אין לה ברירה אלא לכפות באלימות על אוטיסטים ואנשים המתקיימים דרך הבנה וקבלה של כל התדרים להשתנות לצרות מוחה ותוקפנותה
נסיון שכמובן לא יצלח
לפחות לא לטווח ארוך
(אלימות תמיד מהווה פתרון נפלא לטווח קצר ופתרון הכי גרוע לטווח ארוך,זו גם הסיבה שרוב האנשים בוחרים בה כל הזמן)

לכל בחירה יש השלכות
גם אוטיסט שיכול להתכוונן לתדרים של הסביבה הנורמטיבית(ורוב האוטיסטים,בניגוד לנ"ט,ומסיבות ברורות לחלוטין,מסוגלים להתכוונן גם לתדרים השונים מאלה של זהותם) יזהה בסופו של דבר את התהליך הזה כהרסני בשבילו
ולכן זה פשוט לא חכם לזהות בחירה רק עם רצון ויכולת
בחירה אמיתית זה היכולת לחיות מה שנכון לך
מה שתואם את המופע החד פעמי של קיומך כאן על פני האדמה
וזה שונה מאוד מאחר לאחר
ולכן כשאת מציבה בחירה כאפשרות לדכא את חד פעמיותך על ידי השתלבות בסביבה שלא מקשיבה לה אז לפחות לי זה נשמע כפרדוקס וסתירה בלתי נסבלת בכלל

ברור שגם הסיבה הנורמטיבית היא מאוד קקפונית ודיסהרמונית
אבל זה בדיוק העניין
שאם היחס לתדרים השונים היה אחר וסבלני יותר ומקבל יותר אז לא רק האוטיסטים והחריגים האחרים היו נשכרים אלא גם מה שנחשב בטעות לנורמטיבי היה יוצא נשכר,אפילו מאוד
אני לא חושב שרוע ליבם וצרות האופקים של האנשים הנורמטיבים מופנה במיוחד כלפי האוטיסטים
אני חושב שהאוטיסטים הם פשוט קורבנות מזדמנים,נפגעים חפים, של הלך הרוח והתפישה המקובלת בחברה
האוטיסט הוא סתם עובר אורח שחוטף את הריקושטים של מלחמת הכנופיות שמהווה את התשתית לחיי החברה של הנ"ט
אף אחד הרי לא ממש מכוון אליו
בשביל לכוון למישהו צריך לראות אותו ואף אחד לא רואה אוטיסטים או סופר אותם בכלל

אני לא חושב שמצבה של החברה הוא נתון סטאטי
ממה שאני קורא ומבין ברור לי לגמרי שהחברה משתנה כל הזמן
ואפילו לטובה
אבל במצבה כיום השתלבות של אוטיסט בה מהווה צמצום של ארגז כליו ולא הרחבתו

ronat3

New member
אני לא מסכימה איתך

השימוש במושג תדר הוא אנלוגיה. ובכך שאתה אומר שאי אפשר לשלוט בו, כשאני אומרת שאפשר ללמוד לעשות את זה, אתה מבטל את הרעיון שלי, בדיוק כמו שאתה טוען שהחברה הנורמטיבית עושה לאוטיסטים באלימות.

ללמוד לתקשר עם מי ששונה ממך זה לא דיכוי עצמי. זו הרחבה של היכולות שלך. בשביל שזה יקרה צריך פתיחות בשני הצדדים, ואתה לא פתוח לשמוע שום דבר ששונה ממה שאתה מאמין, וממה שאתה חווה בעולם.

arana1

New member
אלא שתדר הוא לא רק אנלוגיה אלא גם המציאות

אם זה לא היה כך אז לא היית רואה טלוויזיה או משתמשת במחשב

מבחינתי ,בחירה אמיתית,היא גם היכולת לבחור עם מי אני מתקשר
אני לא חושב שאדם אמור לתקשר עם כולם
אני מאמין באינטיומיות
במשקלה המכריע של הבחירה למי להיפתח ואיפה לאיכות החיים ולמוסר

מבחינתי תפישה שמבקשת מהיחיד לתקשר עם כולם היא תפישה כמותית ואני נוטה לתפישה איכותית יותר

כמו שאני חש את הדברים אז הבעייה הכי גדולה של התדר הנ"ט שאין בו שום פתיחות ויכולת לתקשר ולראות מה ששונה ממנו
אני מוכן ורוצה וזקוק לתקשורת עם מי ששונה ממני
איני רוצה ואיני זקוק לתקשורת עם מי שלא מוכן לקבל שונות
ולחווייתי ומנסיוני ההכללה הזאת תקפה לרוב האנשים שנחשבים נורמטיבים

אם תבדקי את המציאות ולא את הכללים שקראת בספרים תגלי שבהרבה מאוד מקרים אוטיסטים הם מאוד פתוחים ומקבלים את הסביבה ואת השונות של האחרים
אולי הם לא יוצרים קשר עם כל אחד(כאמור ,גם ודווקא לאדם פתוח יש גם שיקולים ותחושות הנובעים מאופי האינטימי של הזהות) אבל הם לא מסתובבים כל הזמן ואומרים לאנשים אתה לא מתנהג נכון ואתה לא בסדר ואתה לא כזה ולא כזה והם לא כופים על אחרים את התחושות שלהם
הרי גם בגלל זה הם מסומנים כמנותקים וחסרי כישורים חברתיים

arana1

New member
אגב

זה שאת מציגה את אי ההסכמה שלי עם הטיעון והעמדה שלך כביטול או אלימות רק ממחיש עד כמה הנורמטיביות לא ערוכה לקיום שיש בו דעות וגישות שונות

יש מקום בחיים גם לאי הסכמה
אי הסכמה אין פירושה אלימות או ביטול קיומו של האחר
השימוש באמצעים כאלה או אחרים בשביל לכפות דעה וגישה מסויימת זו אלימות
ואת זה איני עושה

אם אוטיזם היה רק תדר אחר לא היתה שום סיבה

לנסות לעזור לאוטיסטים ולתמוך בהם.
מי שרוצה לחיות בתדר אחר שיהנה לו.

arana1

New member
למה ?

מה שאתה כותב כאן הוא מסוכן מאוד ועומד בסתירה מוחלטת לכל הכללים שאמורים לעזור לנו לקיים חברה
כי
חברה,ובעצם כל דבר חי ודינמי ופועם נוצר משילוב של הרבה תדרים שונים,של הרבה צלילים וקולות
ואילו גישתך,שהיא פשיסטית במהותה,גורסת שאין לכל מי ומה שמקיים תדר שונה מאיזה שהוא ממוצע(שאגב גם הוא משתנה כל הזמן) שום זכאות לתמיכה והבנה ומהותה
אפשר לומר שזו גישה שמעודדת אלימות ואף רצחנות ומונעת הקשבה והבנה דווקא ממי שהכי ראויים לה

אוטיזם זה לא רק תדר אחר
המטפורה ,והמציאות,של תדר אחר מהווה זווית התבוננות מסויימת לתופעה
זווית שיש בה תועלת וכפי הנראה גם מאפשרת סוג מסויים של דיון בקשיים ובאפשרויות

להיפך, מה שאתה כותב זה מסוכן

ועומד בסתירה לכל הכללים שיכולים לעזור לאוטיסטים להתקיים בחברה.
חברה שאתה מתארת לא קיימת במציאות, יש לחברה גמישות מסוימת, אבל גם לגמישות יש גבול כי היא מורכבת מהמון צרכים שלא תמיד מסתדרים ביחד.
דווקא הגישה שלך היא פשיסטית ואלימה ומונעת מאוטיסטים להשתלב בחברה שסותרת את עצם מהותה של החברה ואת הצורך של האוטיסטים לחיות בתוכה .

arana1

New member
את גבול הגמישות של החברה יש למתוח כל הזמן

כי ככה חברה מתפתחת
ולכן זה מועיל גם לחברה עצמה לנסות להתחשב באלה החורגים ממנה

גישה שמצדדת בהתחשבות בשונות הפרט אינה פשיסטית,היא אנטי תזה לפשיזם,לעומת זאת גישתך שקוראת להדרת כל מי ששונה מהווה את ההגדרה לפשיזם ואת המצע לכל הדיקטטורות הרצחניות ביותר

אבל אין סיבה שאוטיסט יסבול בשביל זה

וישלם את המחיר על ניסויים.
הגישה שלך אינה מצדדת התחשבות בפרט, היא למעשה דיכוי השילוב של הפרטים השונים כי לדעתך לא צריך להתאמץ בשביל זה.
ואין לך מושג מה הגישה שלי ואתה שוב משקר ומרמה במצח נחושה כמו בכל הדיקטטורות הרצחניות.
אני זה שעובד למען שילוב.

arana1

New member
באמת אין סיבה אלא שזו המציאות

שאוטיסט,מתוקף מבנה הנפשי-פיזי,זהותו,שהוא לא בחר בה אלא פשוט נולד אליה,לא מתאים לדרך שבה החברה משלבת פרטים כיום
אז אפשר להתכחש לזה ולדחוף אותו בכך ואלימות לאבדנו ולאבדן סיכוייו לחיות כמו שמגיע לכל אדם אחר
ואפשר לחזור ולקרוא להתחשבות גם בקיומם של תדרים אחרים
דבר שאתה מגנה ואוסר עליו

למעלה