ילד מבלבל

marmarmar1

New member
ילד מבלבל

לפעמים אני מסתכלת על הבן שלי וחושבת ״מה לעזאזל את רוצה ממנו? מה הבעיה שלך? הילד בסדר גמור, ואולי כדאי להפסיק לזרוק כסף על כל הקבוצות חברתיות, פסיכולוגים, סייעות וכו׳.... עזבי את הילד ואת עצמך בשקט״. ולפעמים, כמו היום למשל, אני מבינה בדיוק למה הלכנו בדרך הזאת... היה לנו היום אירוע מטעם בית הספר, נפגשנו עם עוד שני ילדים מהכיתה, סוג של חברים שלו (אני אומרת סוג של, כי קשה לי להגדיר את היחסים שלו עם הבנים האלה, או עם כל ילד אחר לצורך העניין, כחברות) בכל מקרה, הם הלכו שלושתם ביחד, אנחנו האמהות הלכנו מאחורה, ואני כל הזמן בחנתי אותם - הבנים באמת היו בסדר, ומלאי נכונות לשתף את הבן שלי בכל מה שעשו, אבל התחושה הייתה כאילו הוא כל הזמן משדר על תדר קצת שונה מהם - מספיק דומה בשביל שהם יוכלו לשמוע אחד את השני, אבל עדיין תדר משובש... קשה לי להסביר את זה. כל פעם שאני רואה את הדברים האלה זה מעציב אותי מחדש - מה יהיה? אני מפחדת שבסוף הבנים האלה, או כל האנשים האחרים בחיים שלו בהווה או בעתיד, פשוט ימאס להם לתקשר בתדר המשובש הזה, והבן שלי פשוט יישאר לבד... יש ימים כאלה.

dina199

New member
התדר שלו לא משובש

הוא פשוט תדר אחר משלהם.
ייתכן וגם שלו יימאס מהתדר שלהם, וזה לא אמר שתדר של מישהו אחד יותר טוב מתדר של מישהו אחר.
הרי אין תדר אחד נכון בחיים, גם כשתדר מסויים הוא התדר של הרוב.
זו לא ביקורת עלייך או על ההרגשה שלך. אלא רק מבט נוסף על המצב.

ronat3

New member
איזו אבחנה מופלאה של הילד שלך

ואולי גם של הרבה מאיתנו.
תדר אחר זה לא יותר טוב או פחות טוב. זה פשוט שונה, ובא עם הרבה כבוד לשונות הזו.
אפשר ללכת עוד צעד עם האנלוגיה הזו, ולהגיד שפשוט צריך ללמד את הילד שלך (והילדים של כולנו, וחלק מאיתנו לפחות, אם לא כולם) להתאים את התדר שלו לסביבה. עם הלמידה הזו הוא יכול לבחור באיזה תדר הוא רוצה להיות, וכך להיות מסוגל להתחבר לסביבה כרצונו, תוך כדי שמירה על היחוד שלו. זה מקסים בעיני, ונותן איזשהו דיוק לתפקיד שלנו כהורים.

אני מכירה מורה רוחנית נפלאה, שלפעמים הופכת להיות מאד לא מובנת, ופעם כשהעירו לה על כך היא פשוט אמרה: "כנראה שעברתי תדר", וחזרה להיות מובנת. אני למדתי ממנה לטפל בשיטת EMF, שמתייחסת לשדה האנרגיה האלקטרומגנטית האנושי. כמו כן, נתקלתי בתחום הטיפולים האלטרנטיביים במספר שיטות/דרכי טיפול המתייחסות להתאמת תדר. אולי, כשמגיעים עם האבחנה המקסימה שלך, אפשר בשיטות אלה להשיג תוצאות מעניינות עם הילדים שלנו.

dina199

New member
אני לא יודעת אם זה פשוט ללמד מישהו

להתאים את התדר שלו לסביבה , אבל לפעמים זה פשוט בלתי אפשרי לאותו אדם לעשות את זה (להתאים את התדר של לסביבה).
ולמעשה הסביבה צריכה לחשוב גם על התדרים שלה ולהתאים אותם לאנשים 'לא מותאמים'.
ואם למשל היינו מחליפי את המילה 'תדר' ב'כיסא גלגלים' אף אחד לא היה בא בטענות ש התאמה , אלא היו חושבים על הנגשה

marmarmar1

New member
אם חו״ח הילד שלי היה בכיסא גלגלים

אם חו״ח הילד שלי היה בכיסא גלגלים לא היה לי פחות עצוב לראות ילדים אחרים רצים ואותו נשאר מאחור... וגם אז לא הייתי מצפה מחבריו, ילדים בני 8, לעזוב הכל ולהישאר עם בני (כאילו, זה יכול היה להיות נחמד, אבל לצערי העולם לא עובד ככה). בקיצור, לצערי לא נראה לי שהעולם ישתנה בשביל הילדים שלנו (אולי קצת, לא לגמרי). לכן עצוב.

arana1

New member
גם לכן מאוד חשוב להבין שאוטיזם זה לא נכות

כי יש אמנם המון ביטויים מאוד דומים לאוטיזם ולנכות ולכן מבט שטחי בתופעה תמיד יפול במלכודת של סיווג האוטיזם כלקות
אבל הסיבה לתדר השונה אצל אוטיסטים היא מאוד חיובית בהרבה מקרים ובהרבה היבטים
ולכן האנלוגיה לנכות משבשת לחלוטין את הסיכוי להתייחסות ולהכלה ולהבנה ותמיכה נאותה

כי ,איך שלא תסתכלי על זה זה רע להיות בכיסא גלגלים(ולא,אני לא מזלזל בנכים ולא חושב שהם פחותים מאחרים,רוב הנכים שהיכרתי הם אנשים הרבה יותר טובים מהאדם הממוצע,אבל פגיעה גופנית היא לא דבר טוב)
לעומת זאת
מה שמפריד את האוטיסטים מהכלל זה לא פגיעה או נכות אלא ברוב המקרים וברוב ההיבטים דווקא דבר חיובי
לא חסרים אנשים שיודעים לזהות את התדר שלהם כיותר צלול ויותר שקט ויותר פתוח ויותר חיובי
אז זה אמנם מאוד מצער שבשלב זה הדבר גוזר עליהם בדידות ונידוי אבל זה שרק בגלל זה יסווגו את זה כנכות בוודאי שלא עוזר בכלל אלא רק נורא נורא מזיק
בכל ההיבטים,הרגשי והתנועתי והחושי וכל מה שתרצי

dina199

New member
אני לא משווה נכויות או לא נכויות.

אני משווה ציפיות ל החברה.
אני נותנת דוגמאות שמראות לאנשים שיש מצבים שאדם לא מסוגל להיות 'בתדר של הרוב' ודוגמה של נכות פיזית מדגימה את זה בצורה הכי מוחשית ומובנת.

ronat3

New member
השאלה היא האם אוטיזם זו נכות או פשוט שונות

אני עדיין לא מבינה מספיק אוטיזם בשביל לענות על זה.
נראה לי שבטווח של הספקטרום יש לפחות חלק שכן מסוגלים ללמוד להתאים את עצמם לסביבה, ואולי יש אפילו כמה דוגמאות פה בפורום לאוטיסטים בוגרים שעשו את זה.

dina199

New member
אוטיזם זה שונות מהסטנדרט הנ"טי

לכן לאוטיסטים קשה לתפקד לפי סטנדרטיים נ"טיים.
הסיבה היחידה שזה נחשב נכות שכך הביטוח הלאומי קורא לקצבת ילד נכה.
הם יכלו לקרוא לקצבה הזאת בכל שם אחר
(למשל: הבטחת הכנסה להורים לטיפול בילד).
הבעיה היא למצוא דוגמאות שאנשים יבינו את הקשיים.
אני בד"כ נותנת דוגמה של אדם שזקוק למשקפיים: למשל למי שיש קוצר ראייה מסויים הוא לא נכה , אבל הוא לא יצליח לתפקד בלי משקפיים . כי למרות שהוא לא מוגדר נכה, הוא לא רואה מספיק טוב כדי 'להסתדר בחיים' - למשל לראות מהלוח או לנהוג.
גם את הדוגמה של 'כיסא גלגלים' לא הבאתי כי 'צריך להתחשב בנכה' אלא שבכל מקרה 'מתחשבים באדם שלא מסוגל לעלות במדרגות ולא דורשים את זה ממנו'.

arana1

New member
אני אתן לך דוגמה

האם אדם שלא הצליח להשתלב ולתפקד בגרמניה הנאצית הוא נכה או חסר כישורים חברתיים ?

dina199

New member
כשיש לך סכנת מוות (ועוד רשמית מטעם שלטונות)

כל השאר לא נחשב
בדיוק כמו רציחות על רקע 'כהוד המשפחה' בחברה מוסלמית. לאישה אין שום סיכוי 'להשתלב' אם על כל ניסיון שלה יהרגו אותה.

arana1

New member
גם אוטיסטים הורגים על כל נסיון להשתלב

מותר להם להשתלב דרך התחזות לאנשים נורמטיבים אבל כל פעם שהם מנסים להשתלב כאוטיסטים הם חוטפים על הראש
ואם תקחי את העובדה הזאת ותצרפי אותה לעובדה שמדובר באנשים מאוד רגישים ועדינים ועם זכרון של פיל אז תביני למה חלק לא מבוטל מהאוטיסטים פשוט מעדיף לפרוש לחלוטין מהחברה
מעדיף זה לא המילה הנכונה
פשוט אין להם ברירה

dina199

New member
כן , מסכימה עם זה.

כמישהו מוגדר 'לא תקין' לאורך זמן, זו באמת נראית כאופציה היחידה

לאוטיסטים קשה לתפקד

לא משנה לפי איזה סטנדרט...
עוד אין סטנרדט אוטיסטי שיתאים לכל האוטיסטים, או אפילו לרבים מהם.

אין טעם להשקיע מאמצים בחיפשו אחר משהו שלא

קיים.
לא כל אחד מחפש אתונות ומוצא מלוכה....
עדיף להשקיע את המאמץ בלחפש איך להתאים את המצב הקיים לצרכים האישיים.

arana1

New member
אין טעם לחפש מלוכה

אבל מעצם טבעו כל חיפוש הוא אחר משהו שעדיין לא קיים
אחרת גם לא היינו מחפשים
זה הרי גם מה שמזין את המחקר והמדע(האמיתי,לא הפרודיה שעומדת בתשתית התפישה של אוטיזם)

התאמת המצב הקיים לצרכים אישיים משנה גם את המצב הקיים
כל תנועה היא גם דיאלוגית
ולכן אין טעם לתפוש את המציאות החברתית כמשהו סטאטי שאליו צריך להתאים את הצרכים האישיים
ביחוד במקרה של אוטיזם
שבו הצרכים האישיים מתבטאים גם כצורך בחברה שונה

נכון שהמציאות היא דינמית

בגלל זה כל אחד צריך לדעת מה הגבולות שלו ומה הוא יכול לעשות כדי לשנות את מצבו. כל אחד צריך לדעת למה קשה לו ואיך הוא יכול להסביר את זה לסביבה, ומה הסביבה יכולה לעשות עבורו ומה לא.שילוב זה הדדי.
לא להסתפק בדרישה מכולם לקבל אותו סתם כי הוא שונה.
מי שעושה את זה ימשיך לסבול.

arana1

New member
הדרישה היא לא סתם

היא מנומקת ומוגשת בשפה שמשתדלת להיות בהירה ככל האפשר
וזה קשה
כי גם השפה היא נ"ט ונורמטיבית ולכן מאוד קשה לאוטיזם
כידוע לכל מי שמכיר אותם
וגם בזה אפשר להתחשב
הבעייה שמעטים האנשים שרוצים או מסוגלים לכך

למעלה