ילד מבלבל

ronat3

New member
אם חושבים שאי אפשר, באמת אי אפשר

אם רוצים שמשהו ישתנה, קודם כל צריך להאמין שזה אפשרי.
מה שאהבתי באנלוגיה של התדרים היא החוסר שיפוטיות. תדר א"סי הוא לא משובש. הוא אחר.
אני לא אומרת שצריך להחליף אחד באחר. אני אומרת שאולי אפשר ללמוד לעבור מאחד לשני לפי הצורך. וזה נותן גמישות, ויכולת לתקשר עם השונה, מבלי לבטל את השונות, אלה לכבד אותה.
אני לא מדברת על דרישה חיצונית של החברה הנ"טית, להפוך את כולם לכמוה. אלא בחירה אישית של כל א"סי שמסוגל לכך, ללמוד לתקשר עם התדר הזה, ולהשתמש ביכולת הזו כרצונו. באופן שמשרת אותו, מבלי לבטל את היחוד הא"סי שלו.

אתן לך דוגמא מהשרשור של המדליות שלנו. כשאני הבנתי שאני מתקשה ביצירת קשר זוגי, לא חשבתי שכל החברה צריכה לשנות את עצמה בגלל הקושי שלי. השקעתי מאמץ בלמידה של תקשורת מסוג חדש. משהו שלא ידעתי איך לעשות. זה היה מאד קשה. זה הצריך יציאה מאזור הנוחות שלי, והרבה מאד פעולות המנוגדות למה שטבעי לי. זה היה מאמץ גדול. אבל זה היה שווה בכדי להשיג מטרה שהיתה מאד חשובה לי.
אני לא חושבת ששיניתי את עצמי כדי להתאים לסביבה. למדתי מיומנויות תקשורת חדשות שלא היו לי. אני נשארתי אותו בן אדם, אבל למדתי דרך נוספת ליצירת קשר, לצורך מטרה שהיתה חשובה לי. ואף אחד לא כפה את זה עלי. זאת היתה הבחירה שלי, וזה החופש.

arana1

New member
חושש שיש כאן אי הבנה או היא הסכמה לגבי הכללה

כי אף אחד לא חושב שכל החברה צריכה להשתנות כל פעם שהוא נתקל בקושי בחייו הפרטיים
מה שאנשים חושבים שיש איזה שהוא זיקה בין מבנה וצורת החברה לבין הציפיות,התקשורתיות והאחרות,של הפרטים החיים בתוכה

ומי שיודע להכליל כהלכה
יודע גם לזהות איפה ואיך ציפיות הפרט משקפות מוסכמות חברתיות שפשוט לא מתאימות לו
ולכן
זו לא השליטה שנותנת לך את חופש הבחירה אלא יכולת האבחנה,יכולת ההכללה
שדווקא לא מעט אוטיסטים
בדיוק בגלל שהם ,כמו שכתב כאן מצדד ABA אחד,לא מיישמים בצורה נכונה את הרחב,זאת אומרת לא מכלילים כמו כולם,בשלים יותר לזהות את הזיקה בין התנהלות וציפיות הפרט המקומיות והצרות לבין השדה החברתי הרחב והכללי שבו הוא פועל
זה מה שהופך את התדר שלהם לנקי ומיוחד(לא במקרה אחת ההגדרות של תדר זה מעבר בין צר לרחב)
בין היתר
אז את אומרת שהם צריכים לשנות את התדר הזה
וככה אומרים גם כל אלה שמתחזים לאנשי מקצוע ורופאים
וזה בגלל שבדיוק בגלל מה שכתבתי למעלה האוטיסטים דבקים ומתעקשים על פרטים שנראים לך ולהם כלא רלוונטים ושוליים

שינוי התדר פירושו גם שינוי ביכולת האבחנה,ברזולוציה,בצורת ההכללה
הטענה שלשם השתלבות אנחנו צריכים להפוך את עצמנו לאטומים מכשילה את עצמה
אני מסוגל לקבל תדרים של אחרים בלי בעיות
כל עוד הם לא נכפים עלי
למה אחרים לא מסוגלים לקבל את התדר שלי ?

arana1

New member
גם לכל נ"ט יש תדר משלו

אלא שנראה שיש בין התדרים השונים מידה מספקת של חפיפה על מנת ליצור קבוצה,חברה,שאמנם חורקת ונשברת מדי פעם או אפילו תכופות אבל עדיין מצליחה לקיים מידה סבירה של תפקוד

בכלל,תדר מעצם הגדרתו לא יכול להיות של מישהו,
כי תדר זה התנודה בין האני והאתה,
בין הפרט והכלל,
ולכן גם לא נכון לדבר עליו במונחים של שליטה אלא צריך לדבר עליו במונחים של הקשבה.
ומה שקורה עם התדר האוטיסטי שלפחות בינתיים עוד לא התגבשה קבוצה או הכללה שתגלם אותו כיאות,
זה לא אומר שאין קבוצה כזאת או שלא צריך לחפש אותה,
זה אומר בדיוק ההפך,שיש וצריך לחפש וליצור אותה,
ולכן השיטות המקובלות
למשל כקבוצות למיומנות חברתית וכל מיני שטויות כאלה רק מכשילות את הסיכוי של אוטיסטים לחיים המדהימים שאפשרים להם

מי שיגלה אותו יקבל פרס נובל

אבל מי שמתכחש למה שכבר קיים סתם מזיק לכול מי שקורה אותו ומפיח תקוות שווא על מצב בלתי אפשרי

arana1

New member
נכון

אבל חיפוש דבר אחר לא מהווה התכחשות למה שכבר קיים
יש אנשים שהקיים הוא מספיק ומתאים להם במידה מסויימת ולכן הם מבטאים דעות שמצדדות בשימורו או בהתאמה אליו
ויש אנשים שהקיים ממש לא מדבר אליהם ולא משרת אותם בכלל
הרי גם בגלל זה הם מסווגים כאוטיסטים
ולכן הם מקווים ופועלים ככל יכולתם לשינוי הקיים

להיפך. חיפוש אחר משהו לא קיים רק מזיק

והרה אסון.
אדם לא מסווג כאוטיסט כי הקיים לא מדבר אליו ולא משרת אותו.
מי שאומר את זה לא מבין כלום באוטיזם.
אני זה שפועל למען שינוי המצב.
אתה מסתפק בקיטורים ובביקורת

arana1

New member
לדעתך הוא לא קיים,לדעתי הוא כן קיים

ממציאים והוגים ויוצרים רבים נדחו בצורה קשה מאוד בדיוק בגלל טיעונים כמו שלך
שהם מתעסקים במשהו שהוא לא קיים
מה הטעם לחפש משהו שהוא כבר קיים ?
הוא הרי ישנו

לפי אופי הפעולות שלך לשינוי המצב אז אולי היה עדיף שתפעל פחות

לפי אופי הפעולות שלך אתה רק גורם נזק

ורק משכנע אנשים להמשיך לתת לאוטיסטים לסבול

abashel13

New member
תדרים תזמורת ומנצח

הם מושגים די טובים בכדי לברר באמצעותם את מהות השוני בין נ"ט לא"ס ואת אפשרויות ההדדיות.

מרחב התדרים של הקול האוטיסטי שונה מזה הנ"ט... וזאת גם המשמעות הנוירולוגית כי אצל אלה התנודות המקשרות את

חלקי השלם הבא לידי ביטוי במערכת הנוירולוגית שונות מאצל אלה ולכן לנ"ט טווח תדרים מסוים ולא"ס טווח תדרים אחר.... ולפני הכל זוהי תקשורת

פנימית בין חלקי מערכת כמו מוח לב דנא מוח וכה הלאה....

אשר לתדרי החברה כמקהלה יש להבדיל בין חברה שהיא קבוצה/צוות ובין חברה שהיא אוסף... המקהלה/תזמורת הנוצרת מצוות/קבוצה היא מקהלה שהמנצח שלה מכתיב פחות או יותר את

חלוקת הקולות בין כלי הנגינה השונים ומרחב הבחירה מצומצם למדי משום שסוג התזמורת היא קלאסית והיא מנגנת יצירה ידועה מראש בעלת מבנה ידוע מראש ומרחב הבחירה הוא רק

באינטרפטציה ואם החברה היא אוסף הרי שהמנצח הוא מסוג שונה לגמרי אולי כמו בחבורות הג'ז בו האלתור הוא מאוד מרכזי וכל נגן הוא סוליסט במידת מה והמנצח משמש לו תיווך לסולסיט אחר במובן זה שאינו מנגן ולכן קשוב יותר לעולה מכלל הקולות...

הבוקר למשל עולה מהרחוב תדר יום כיפורימי והמנצח למרבה הפלא הוא דווקא מנצח של חבורת ג'ז כי לא כל הנגנים מבצעים את אותה יצירה... באופן מוזר ובשונה מהיום-יום דווקא היום התדר העולה מן הרחוב הוא פלורליסטי להפליא... שקט להפליא ואין מנצח המכתיב אותו.... כי אם מנצח המקשיב לו כאוסף של קולות המהוות יצירה אחת...

את המנגינה הזאת אי אפשר להפסיק...

מוכרחים להמשיך לנגן...

http://www.youtube.com/watch?v=57Er-6HSIYs

arana1

New member
בדיוק,תזמורת ללא מנצח זה התדר האוטיסטי

וזה גם התדר של חברה תקינה ויפה ומאושרת ואוהבת
חברה שגם יכולה לאפשר יצירת ערך אמיתי ואנושי לכולם

arana1

New member
מי שמפריע זה המנצח,הסמכות

שמתיימרת לתת את הקצב לכולם
זו גם הסיבה שרוב האוטיסטים מתעבים סמכויות מעומק ליבם
ואפילו האנשים הנורמטיבים מתעוררים מהאשליה שזה אלה רק המנהיגים שמוליכים אותם בדרך בטוחה
(בעצם המנהיגים תמיד הוליכו את המטומטמים שנוהים אחריהם לתהום,וזה בשביל לקדם רק את עצמם,ככה זה,הנורמטיביות תמיד מאלילה ומעריצה ונשמעת רק לפסיכופאטים גמורים,כי הם אלה שמגלמים ללא מעצורים את הגרעין שמזין את מה שנחשב בטעות לנורמליות)

מי שרגיש להדדיות הקול והתמונה,הפנים והחוץ,שהוא אדם ישר וללא מסכה,כמו אוטיסט למשל ,יודע ומכיר ומוקיר את האפשרות המדהימה לקולות המשתלבים בדיוק בגובה העיניים,שלכן גם יוצרים מוזיקה שהיא באמת החיים ולא רק מופע שנועד לשעשע את הבורגנים בפסקי הזמן הקצרים שהם לוקחים מקיומם המגואל בשקרים ואלימות ושנאה.

למוזיקה אמיתית אין מנצח והיא גם לא מבטאת תרבות של מנצחים ומפסידים,היא מגלה וחושפת ויוצרת חיים בדיוק בגלל שהיא מאפשרת תנועה במרחב שבו כל קול הוא חד פעמי ויחידי ומיוחד ולכן בעל משקל שווה לאחרים
שלא במקרה המוזיקה הזאת גם מתארת בדיוק את התנאים לצדק ולשיוויון ושלא במקרה רוב האספים נוטים וצריכים לממש בדיוק את אותם ערכים למרות שהחברה סביבם נכשלת כל הזמן לקיים אפילו מעט מהם

בשביל מי שמסוגל לשמוע רק את האגו ומחפש כל הזמן אנשים חזקים וסמכותיים מוזיקת החיים נשמעת כמו קולות בלתי ברורים
לאחרים היא נשמעת כמו הדבר הכי מדהים ומרגש בחיים
שיחה מתמדת ואין סופית בין כל מרכיבי הקיום
על כל גווניו וקצביו

abashel13

New member
יש מנצח ויש מנצח

יש כזה שמכתיב את אינטרפטציית היצירה לנגנים ומצליח לעשות מכל הכלים יחד תזמורת והיצירה מנוגנת כמו שנוגנה תמיד ויש כזה

שמאפשר לכל הקולות לקיים הדדיות זה עם זה והיצירה מנוגנת באופן כאוטי לכאורה אבל באמת היא הרבה יותר רחבה ואינה זקוקה לשום

אינטרפטציה... היא היא כמו שהיא...

arana1

New member
ברור שזה לגמרי לא נכון,וטוב שכך

רוב המוזיקה הטובה הנעשית כיום נעשית ללא ניצוח בכלל
חוץ מהמוזיקה הקלאסית שהיא נרקסיסטית ואטומה בדיוק כמו האנשים שהולכים לשמוע אותה באולמות מפוארים עם חליפה ועניבה יש המון סגנונות וסוגי מוזיקה שמהווים את החלק המשמעותי ביותר מהעולם המוזיקלי כיום
ובאף אחד מהם אין מנצח
מה שיש בהם זה אנשים שמנגנים ביחד ויוצרים ביחד
את עצמם
בשותפות וברמה כזאת או אחרת של הדדיות
וזו המציאות

אבל אפילו זה לא העניין
העניין שמוזיקליות אמיתית מתבטאת גם בשיגרה כחלק מכושר האבחנה,המוסרי,הבין אישי והאחר,ולכן אוטיסטים אמיתיים הם כה רגישים לצלילים גם במקומות וברמה שהאדם הנורמטיבי בכלל לא שומע אותם
כי החיים בעצמם הם מוזיקה
ללא מנצח
אבל בשביל להבין ולחוות את זה צריך להיות אדם שסולד מהיררכיות וסמכויות
ולכן גם לא במקרה שכל כך הרבה אוטיסטים הם כאלה

arana1

New member
אני מדבר על תזמורות

כל קבוצת אנשים שמתכנסת ביחד ומנגנת יצירה מהווה תזמורת
וכיום,רוב מוחלט ועצים מהקבוצות שמנגנות ביחד יצירות מוזיקליות עושות זאת ללא מנצח

ממש לא דיברת על תזמורת

ובכל קבוצת נגנים יש נגן מוביל, אפילו בג'אז שמבוסס על אלתורים
ולא כל קבוצה שמנגת יחד היא תזמורת...

arana1

New member
עכשיו אתה גם קובע לי על מה אני מדבר ?

מבחינתי תזמורת זה כל קבוצת אנשים שעושה מוזיקה
ואני מבין את הרתיעה שלך מקבוצה וחברה שאין בה מוביל אלא מתנהלת בשיוויוניות והדדיות מלאה אבל למרות שרוב האנשים הנורמטיבים שותפים לרתיעה הזאת אז דווקא ללא מעט אוטיסטים יש שאיפה לקיום שבו אין מובילים ומובלים ומנצחים ומפסידים ומוצלחים ולא מוצלחים אלא פשוט חיים
מה שכמובן מוציא מדעתם את כל המומחים צרי המוחין וחסרי הלב שדואגים למקומם במקרה שהעולם מה לעשות יתרחב ויתפתח ואנשים חס וחלילה יחיו בשמחה את עצמם ללא תלות בדעתם הצרה

איכשהו זה מתחבר לי למה שקראתי ברשימה של האם המספרת על הנסיונות שלה עם מומחית התקשורת היוקרתית והיקרה
כי יש קשר בין הצורך לדכא כל נסיון הכי קטן לחיות כאן לבין השמירה הצייקנית וקפוצת השפתיים והישבן על שימוש במילים ומונחים רק בצורה הכי אנאכרוניסטית ומסורתית ומשעממת
צורה שלכן גם לא משרתת את התקשורת הפנימית,והחיצונית,שלא אנשים מקוריים ויצירתיים ויחודיים באמת
כמו אוטיסטים
שהדקדוק הפנימי של הגוף שלהם הוא אחר
חופשי ויצירתי ומואר
ואז מסתערים עלהם מכל העברים בשביל לתקנם לתבניות שלא רק שאינן הולמות לזהותם אלא שכבר ממזמן גם אינם תקפות אפילו לחברה המפגרת שבה אנחנו חיים
ובטח לא לזאת של העתיד ולזאת של עתידם

אז כן,העולם משתנה,השפה משתנה,מונחים שתיארו פעם מציאות מסויימת ומוגבלת התרחבו ולכן הם גם מרחיבים את המציאות שבתוכה אנחנו חיים
אז יש לי בשורה מאוד רעה בשבילך
האוטיזם יגבור על כל מתקניו ומרפאיו ומשלביו
והוא יקשקש כאוות נפשו דברים שנשמעים כלא קשורים ולא נכונים ולא הולמים לאנשים שלא מסוגלים להבין את הזיקות האין סופיות והמופלאות שעומדות ביסודו ההדדי של הטבע וטבע החיים
ויהי אור

למעלה