שקראו לו אורלי ?? האמת היא שבגלל זה אמרתי ששמות לבנים זה יותר קשה... אני גם לא בעד שמות של בנות - לבנים. כמו הדר או עינב... נשמע לי מוזר על בן. אגב, היה לי ידיד הולנדי, שהשם האמצעי שלו היה...... מריה !! (כמה הסתלבטתי עליו
על אנשים שאני לא מכירה, אבל לדעתי הורים צריכים לחשוב טיפה קדימה, לחשוב על הילדים ולא רק על עצמם... החיים לא מספיק קשים גם בלי שיקראו לילד בשם של בת? אולי זה מחשל, אבל בכל זאת... יש גבול...
זו ילדה שנולדה בשערי צדק (אמא שלי אחות בתינוקות שם) וההורים החליטו על השם הזה. כל האחיות התגייסו לחלץ אותה מהעניין, אבל המשפחה היתה בשלה....
ויותר גרוע מזה... כשהאחות יצאה לאבא ואמרה לו - מזל טוב יש לך בת, הוא סירב בתוקף להאמין ועשה בלאגנים שמדובר בטעות והחליפו לו את הילד ושזו לא הילדה שלו וש.... (לקח לו איזה יומיים לעכל, אני זוכרת שדובר על בדיקת אבהות, אבל אני לא יודעת אם הם עשו בסוף או לא) ואח"כ הוא כעס על אישתו וצעק עליה שהיא אשמה ושבגללה אין להם בנות וכל מיני כאלה (לא עזרו ניסיונות הרופאים להסביר לו שמי שאחראי על מין הילוד זה הגבר ולא האישה
שבהן מגבילים את החופש של ההורים בבחירת שמות לילדים, ויש אפילו מקרים שבהם את יכולה רק לבחור מתוך מאגר... אני לא יודעת אם הייתי הולכת כל כך רחוק, אבל במקרה של "אכזבה", לדעתי צריך היה למנוע מהם את האפשרות לקרוא לה ככה...
התשובה הראשונה שלי היתה שאני מסכימה איתך אבל תוך כדי שרשמתי עלה בדעתי שזו בעיה כי איפה בדיוק עובר קו הגבול ומי מחליט מה זה שם נורמלי ומה זה לא ... עולים לי בראש עוד כל מיני שמות שהם בעיתיים ואז מה? נפסול אותם כי אני או את או פקיד אחר במשרד הפנים החליט שזה שם לא נורמלי.... לא יודעת, זה קצת בעייתי (שלא לדבר על זה שזו פגיעה בחוק יסוד כבוד האדם וחרותו)....
אבל צריכים גם להיות חוקים שיגנו על הילד בתחום הזה. אני לא חושבת שרשימת שמות זה הכרחי, אבל אם מישהו רוצה לקרוא לילד שלו "אכזבה" או "אהבל", צריך שיהיה משהו שיעצור אותו...