ילדים, חלומות ושמות.....

shelycat

New member
ילדים, חלומות ושמות.....

בהמשך לנושא הילדים..... חלקנו כבר עם ילדים, חלקנו בדרך וחלקנו בכלל נמנעים מהנושא אבל נדמה לי מסקר קטן שעשינו בנושא שאי אפשר להתחמק מהנושא,דבר נוסף שגיליתי הוא כי גם הרבה לפני הביצוע חלק גדול וכבר חולמים חלומות מוזרים (כמו בעלה של חברה שלי שחלם שיש להם תאומים והיה המשך ביזארי לסיפור), או סתם חושבים על כמה יהיו, איך יראו אבל בעיקר שמות, אז גם לאלו שכבר יש ולאלו שמבשלים או מנסים כבר: האם ככה בשיחות הקטנות בינכם במהלך מערכת היחסים כבר גיליתם שבחרתם שמות לילדים שעדיין לא בתכנון אפילו? ולאלו שכבר יש ילדים האם השם של הילד התאים לשם שנקבע הרבה לפני שהוא "בושל"? חוץ מזה תמיד נחמד לשמוע על חלומות (אמיתיים כאלה שבאים כשישנים) של אחרים? אז אם יש סיפורים משעשעים...... עמית למשל החליט על תאומים: בת ובן שיקראו יעל ויהונתן ומבחינתו זה סופי. אני לעומת זאת נתתי שם רק לכלב הבא שאני רוצה שיהיה לי: מיכל .

הילית*

New member
ממש לא מדברים על הקטע של שמות

אבל אני חושבת בלי לדבר על זה שלכל אחד מאיתנו יש איזשהוא שם או שמות שהולכים איתו שנים והיה רוצה לקרוא לילדים העתידיים. הקטע הוא שברגע האמת אני מעריכה שלכל אחד מאיתנו יוכל להיות וטו על השמות שהשני היה רוצה עד למציאת שם שיראה לשנינו

Ronnie*

New member
בטח שיש שמות...

ברור, לא? האמת היא ששמות זאת מחלה שלי - מאז ומתמיד הייתי משוטטת באתרים ובפורומים על שמות (לצערי אין עדיין פורום ישראלי כזה. אולי שיפתחו בתפוז?), אז ברור שיש לי כבר רשימה... ויש אפילו כמה שמות שאנחנו מצליחים להסכים עליהם. אגב, יעל ויהונתן שמות מקסימים בעיני.

שרונס

New member
רוני, יש לי חדשות טובות בשבילך!

יש כזה אתר ישראלי והוא מקסים בעיני: http://www.babyworld.co.il/bba/birth/names/wizard/index.jsp זה בעצם אתר על תינוקות, אך יש שם את אשף השמות שכשמו כן הוא. תנסו, זה כיף! שרון.

אז מה הם השמות המועדפים עליך?

לנו כמובן גם יש. לבנים - מיכאל (אתן חושבות שזה מיושן?), יונתן (קצת אופנתי מדי), ואיתמר (פחות יפה). ואלה השמות שאני הכי אוהבת
ולבנות אנחנו לא מסכימים. אולי שירה

Ronnie*

New member
שלום לך...

גם אני אוהבת את השמות מיכאל ויונתן (אבל לסבא שלי קוראים מיכאל, ואני לא רוצה לקרוא "על שם"), וגם את השם שירה לבת, למרות שיש לי קצת בעיה איתו כי לא ברור אם אומרים את זה במלעיל או במלרע... חוץ מזה, אני אוהבת את השמות דניאל ותומר לבנים (אבל הם קצת נפוצים מדי לטעמי), ואת השמות גלי, סיוון, סתיו ונעמה לבנות. וגם עירית, כשאני חושבת על זה... אני אוהבת שמות של הדור שלנו, שכבר פחות נותנים אותם לתינוקות, וזה עושה אותם מקוריים אך לא מוזרים.

אתי@

New member
דווקא יונתן לא אופנתי מידי...

הרי אופנת השם יונתן היתה בימים שאחרי מבצע אנטבה, שכולם קראו לילדים שלהם יונתן ע"ש יוני נתניהו. בכל אופן זה שם מקסים ונצחי, מהסוג שלא אופנתי מידי ולא מיושן מידי. שם שהוא תמיד יפה...

אתי@

New member
אין לנו שמות... לפעמים אני חושבת על

זה, אבל עדיין לא מצאתי שם שממש ממש הדליק אותי. יש המון שמות יפים, אבל עוד לא מצאתי את השם. אני בטוחה שכשאני אהיה בהריון זה ישתנה, פתאום יהיו לי המון שמות נהדרים בראש, פשוט עכשיו זה פחות מעסיק אותי...

תוכי

New member
אנחנו...

מצאנו שמות ל- 2 בנות ו- 2 בנים וכיום אפילו שהם עדיין לא "בתנור" אפילו תמיד נהנים לפנטז למשל אני שואלת את בעלי עם כיסה את הילדים סתם שאלות נחמדות כמובן שהכל על תנאי אם השמות אכן יתאימו לילדים כמובן שתלוי בת. לידה ובעוד גורמים (מה לעשות הבעל לומד נומרולוגיה)

jess ועוד

New member
בוקר טוב שלי

אנחנו דיברנו על זה רק בתחילת ההריון החלטנו על שמות לבן או לבת בינתיים אנחנו עם בת .... ככה לפחות מספרים לנו לפי הבדיקות והאולטרא סאונד לגבי שמות של בנות היינו די תמימי דעות אבל בנים...לא ממש אתן יודעות יש בעיה של שמות עם קונוטציות ברק.. ממממ היה לי אחד בכיתה כזה עם מלא חצ´קונים או יובל ... יצאתי עם אחד כזה שהיה מנייק ועוד ועוד .... גם לבנות היה לנו את זה אבל בסוף מצאנו את השם האולטימטיבי שמתאים לנו

jess ועוד

New member
למה יותר קל???

את יודעת איזה תגובות קיבלתי מגיסתי בת ה-16??? "איכס שם של פרחה" פוי שם של עקומה" אוי ואבוי שם של נותנת".... חסר????

Ronnie*

New member
תגובות תמיד יש...

תבחרו מה שמתאים לכם, תמיד מישהו לא יהיה מרוצה. סתם, לי אישית זה יותר קל, כי יש הרבה יותר שמות של בנות שאני אוהבת מאשר שמות של בנים...

jess ועוד

New member
בכל מקרה בחרנו

את יודעת ישר מנסים לראות אם זה מתאים עם שם המשפחה ....

Aאלינור

New member
יש כבר רשימה סגורה ומוכנה

שרק מחכה למימוש. צריך אמנם שבט קטן כדי שכל השמות יזכו לילדים אבל מובן שגם יש עדיפים יותר ועדיפים פחות. אחד החלקים הכיפים הם שלגבי השמות האהובים ביותר יש הסכמה מלאה בינינו.

dorlim

New member
אני מאד אוהבת את השם מאיה

ומאד מאד הייתי רוצה ילדה קטנה - מאיה.....אבל.... אחת האקסיות של דורון היא ..... מאיה
וברור שאני לא אקרא לילדה שלי ע"ש האקסית

fila

New member
גם אני ממש אוהבת את השם הזה../images/Emo45.gif

אבל שמעון לא

שמופית

New member
אני, כמו רוני, מאוד אוהבת את נושא

השמות, כבר די הרבה זמן... אני גם חושבת ששם לבת זה הרבה יותר קל, כי אני נורא אוהבת שמות של בנים לבנות, כמו עומר, איל (היתה איתי אחת בטירונות- איל), שי... לבנים זה באמת קצת יותר קשה. אבל איך יקראו לילדים שלי נראה לי שאני אדע רק כשאני אראה אותם. אני חושבת שנורא קשה לקבוע שם לתינוק בלי לראות איך הוא "מסתדר" עם השם הזה....

Ronnie*

New member
אני דווקא יותר בעד

הפרדה בין שמות של בנים ובנות... היתה לי פעם תאוריה שאומרת שזה בגלל שלי יש "שם של בן" וזה לא היה קל בכלל כשהייתי קטנה, אבל זה לא עובד באופן עקבי... כי שמעתי על בנות בשם רוני שדווקא אוהבות שמות של בנים לבנות. (ואגב, רוני זה בכלל לא שם של בן... המשמעות שלו היא "שמחי").

למעלה