ילדים ותשומת לב

GJoker

New member
על פני השטח נראה שהפורום הזה מכיל

את השונה, אבל מתחת לפני השטח זה ממש לא המצב..

schlomitsmile

Member
מנהל
כולנו שונים.את/ה מכיל/ה את מי ששונה ממך?בחויה, בגישה,בתחושות

schlomitsmile

Member
מנהל
זה בסדר, לא צריך להתנצל

סינקלייר כתב "הכירו בכך שאנו זרים זה לזה במידה שווה"
מתוך 'גישור על פערים- מחבט מבפנים על אוטיזם'
http://www.solashelly.org/gaps.html
אין מישהו שהוא "השונה" "הזר" ואותו יש להכיל.
הוא שונה ממך ואתה שונה ממנו
אני שונה ממנו והוא שונה ממני
כולנו שונים

כולנו זקוקים וראויים להכלה.
זה שחלק מהאנשים בעלי מאפיינים דומים
ויחד הם מהווים קבוצת רוב- נ"טים או קבוצת מיעוט- א"אים/א"סים
לא משנה מבחינה זאת.
כל אחד מאיתנו קל לו להיות רגיש לאי הכלה שלו או של הדומים לו- בדעה, בחוויה, בתפיסה,
ולפספס את המקומות בהם הוא עצמו לא הכיל את השונים ממנו- בדעה, בחוויה, בתפיסה.
&nbsp

ronschap

New member
זה היה פעם

מאזברוב אלההשבאמת היה להם מה להגיד עזבו ונשארו בעיקר האנטי המקצועים

arana1

New member
וטוב שכך

כי מי שכמוך, שבניגוד גמור לדרך שבה אתה מתיימר להציג את עצמך, מזהה משמעות רק עם הגישה של הסמכויות הפסוודו מקצועיות, מוטב שימצא את התמיכה להתעללות בילדים במקום אחר ולא פה

אני הכי בעד אנשי מקצוע, בדיוק לכן אי אפשר לסבול את רמת השרלטנות, האכזריות, והבורות שמאפיינת את רוב מי שעוסקים בתחום האוטיזם וקשיי הלמידה
האנשים האלה נתפשים שוב ושוב עם המכנסיים למטה אבל כיוון שלא הם ולא אתה טורחים להתמקצע או לשמור על כללי היושרה הנחוצים לפעילות אקדמית וטיפולית אמיתית אז שום תהליך של ביקורת עצמית או נסיון לאמת את העובדות עם ההנחות לא מתרחש אצלם

מקווה ומאמין שתהליך עזיבתם את הפורום הזה מצטרף לתנועה גדולה יותר של העלמותם ממוקדי ההשפעה בכלל
כי הנזקים שהם גורמים הם ברמה פלילית

ronschap

New member
מי שהו הנציג העיקרת של הסמכות זה אתה

רק שאצלך היא הסתכמה בציטוטים קלוקלים מסאמרהיל. ואפילו שם היו טיפולים לילדים.
הגישה שלך היא זאת שגורמת הכי הרבה נזק לאוטוסטים כי היאמבוססת על רודנות ועריצות ומניעת פתרונןת אישייםהוגוזרת על אוטוסטים להירות מנודים, תלויים וחסרי עצמאות.
אין לה שום ביסוס בשטח פרט לקלישאותשלך

arana1

New member
איזה סמכות אני ? למה ? למי ? איזה תפקיד יש לי ?

מישהו משלם לי ? מישהו כפוי לעקוב אחר התפישות שלי ? הדעות שלי הן מה שיקבע אם ואיך ילד ישובץ איפה ? אני מאבחן ? מורה ? חוקר ?
על מה אתה לכל הרוחות מדבר ?
קשקשני,
את העבודה על סאמרהיל סיימתי לפני 40 שנה וכבר אז היו לי המון המון הסתייגויות ממה שנעשה שם
היום אני לא מאמין בבתי ספר בכלל
ושמח לראות שגם האנשים מתוך המערכת מתחילים סוף סוף להבין את מה שאני הבנתי בגיל חמש
בניגוד לך אני לא מחפש מערכת בכל מחיר ולא מחפש לדבוק בסמכות או בשיטה או בטכניקה כזאת או אחרת
בדיוק להפך
אז תעשה לי טובה ואל תשליך את השטויות שלך עלי

אני בסך הכל אוטיסט שמנסה לשרוד את שגרת יומו ומעלה את מה שעולה לו בראש מתוך התנסותו

רודנות ? עריצות ? אמרתי פעם למישהו מה לעשות ? הענשתי פעם מישהו בגלל שהוא לא עשה מה שהוא אומר ?
ההבדל ביני לבינך רונן הוא מאוד פשוט
אני פשוט לא משקר

הבסיס בשטח למה שאני אומר נחשף כל יום שעובר
בין אם אתה מודה בכך או לא
אבל זאת כבר לא הבעייה שלי אלא שלך

להשקפתי אוטיסטים יגיעו לעצמאות טובה יותר, מהותית יותר, עמוקה וגמישה ויצירתית יותר, ככל שהם ידבקו במה שמדבר אליהם
הגישה שמציבה את הדרך לעצמאות כעוברת דרך רכישת כלים נורמטיבים היא דפוקה בכל היבט אפשרי
ואני מבטיח לך שמי שלא מבין זאת היום יבין זאת מחר
בדיוק כמו בכל נושא אחר שעליו אני מדבר

ronschap

New member
בדיוק כמו שגםאני עצמאי ולא תלוי באיש ולא מקבל תשלום

וזה שאתה גאה בכך שאנשים ברחו מהפורום מעידד שמה שכתבתי עליך נכון

arana1

New member
אני לא גאה, אני חושב שזה סימן למגמה חיובית

חושב ומקווה שיותר ויותר אנשים ידעו וילמדו להבין עד כמה התרומה של מי שמתחזים לחוקרים ולאנשי מקצוע ולמטפלים היא שלילית
ורואה את זה קורה גם כאן ומאוד שמח על כך
כי זה הסיכוי היחיד להפסקת הסבל האוטיסטי

הקטע של אי קבלת תשלום או עצמאות אינו זה המהותי
כי אם אתה ממשיך להטיף לאמונה בלתי מסוייגת בחזירי הדיאסאם זה בכלל לא משנה אם משלמים לך על זה או לא
כי עצם המשנה שאתה מפליץ מגלמת את ההיבט הכחני הנובע מתועלתנות בזויה ומבזה

מה שמשנה זה עם איזה מנגנונים ותפישות אתה משתף פעולה
ואם אתה משתף פעולה עם אלה שמגדירים ומסווגים ומפנים ילדים לכיוון כזה או אחר אז אתה חלק מכל מה שהכי דפוק בשיטה
בין אם אתה עצמאי או שכיר

ronschap

New member
מי שמקתף פעוולהנעם מנגונני דיכוי וחושך זה רק אתה

שמפיץ תעמולה סיינטופןוצית ע7ד אין קץתטפילו שאתה טוען שלא
וזה שאת לא מסוגל להגיב באופןתלאתאלים למי שחושב אחרת ממך מעיד על הרודנות שלך

arana1

New member
עובדתית אני לא עובד עם אף מימסד ואילו אתה משרת את כולם

עובדתית
אנשים כמותך משמשים ככלים שדוחסים אנשים למסלולים הנהוגים והרגילים בלבד ובכך תורמים להכחדת הסיכוי להיווצרות התפתחות אלטרנטיבית
ברור שזה יותר קל ונעים להיות מקובל אבל מי שמשלם את המחיר על דחיית האפשרות להכרה בהתפתחות שעדיין לא מקובלת ולא נהוגה זה לא אתה ודומיך אלא מאות אלפי הילדים שנשארים לא רק בלי כלום אלא לבדם מול לחץ מתמיד שעושה בהם שמות כל הזמן

ככה זה, את המחיר שאתה לא מוכן לשלם מישהו אחר משלם, ובגדול, אבל ברור למה זה לא מזיז לך בכלל

ronschap

New member
עובדתית אתה זה שמשרת את הממסד שרוצה אוטיסטים כנועים ותלויים

וברו3 למה אתה לא מוכן להודות בכך.
התפתחות אלטרנטיבית נוצרת מראיית המציאותוהתמודדות איתה. לא מהצהרות הכל פויה ואיכסה ושאוטיסטים ישארו בבית עד סוף חייהם.

arana1

New member
הבנתי, אתה עובד עם ומתוך המימסד נגדו

יופי רונן, אכן חתרני להפליא, אלא שעובדתית,ביחוד אוטיסטים, מוכשרים לחיות אחרת, וזה בדיוק מה שמרגיז אותך, אותכם, שכעובדה, חלק גדול מהם, וגם אני למשל, הם אוטודידקטים ( ואם היית טורח ללמוד משהו על אוטיזם אז גם היית מבין למה) ולכן לא רק שמצליחים להגיע לעצמאות כלכלית ומהותית הרבה יותר טוב והרבה יותר מהר בלי השירותים ששפוטי המימסד מעניקים לך אלא שבעצם קיומם הם פותחים ערוצים שאנשים כמוך, שבטוחים שמחוץ למסלול המוכר והמקובל משתרעת תהום ומדבר, כלומר פחדנים, מתגייסים למנוע כשהם חוזרים ומטיפים ומשדלים אוטיסטים להזדהות רק עם הדרך שבה שרלטני המקצוע רואים אותם.

יש אנשים שיודעים וצריכים ללכת דווקא בדרך שאינה בגרותצבאאקדמיהעבודה בלא בלא בלא
ויש המון סיבות טובות והכי מאירות נורא שדווקא אוטיסטים מתאימים ופתוחים ללכת בה
ואתה מטעה את כולם
וכנראה גם את עצמך
כשאתה מציג תמונה שזה או ללכת בדרך הכי רגילה וכבושה וצפויה או לשבת בבית עד סוף החיים

אני לא יושב ולא ישבתי בבית כל חיי
עשיתי ואני עושה הרבה הרבה יותר ממך ומשכמותך
וכמוני יש גם לא מעט אוטיסטים אחרים
שיודעים את המחיר הנפשי והבריאות הבלתי נסבל הנגרם מחיים מול ועם ציפיות שהכי סותרות לעצם מהותם

מי שמגיע להסתגרות בביית זה בדיוק מי שמטעים אותו לחשוב שזה או הנורמה או כלום, אדם כזה סובל מקריסות חוזרות ונשנות וזקוק להתנתקויות חוזרות ונשנות מסיבות שאף אחד אפילו לא מנסה לברר אותן
ואת המחיר הוא משלם בתלות בתרופות מאוד קשות, בקיום לא אותנטי, בהפנמה של מציאות שבה הוא תמיד לא בסדר ותמיד לחוץ,
וכל זה בשביל מה ?
בשביל לוותר בדיוק על מה שהכי טוב ויפה בו.

אם נדמה לך שאוטיסט שמחזיק מקום עבודה או מתחזק קריירה אקדמית אינו כנוע ותלוי ותלותי אז אין לך אפילו אלפית מושג על מה שאתה מדבר ועל מה שקורה בשטח
או שיש לך ואתה פשוט בוחר לשקר

ronschap

New member
אני לא עובד עם הממסד

אני מראה מה אפשר לקבל דרכו ושכל אחד יבחר לעצמו מה טוב לו.

אבל מי שחושב שבצעקות שהכל פיחס הוא ישנה משהו חי בשקר ומטעה אחרים.
כי אף אחד לא יממן לך טיפול שיניים מצעקות כאלה. אפילו לא מכולת.

arana1

New member
כצפוי וכרגיל בחרת את התשובה הכי מחורבנת

כי האם גם לכל מי שמבקר ומוחה נגד השיטה הכלכלית הנהוגה כיום, רבים מהם כלכלנים ואנשי מדע מהבכירים ביותר, ואליהם מצטרפים יותר ויותר אנשים אנשים נורמטיבים, לעשרות ומאות מיליונים, שנואשו מהשיטה, תגיד שעם צעקות ומחאות לא קונים במכולת ?
אז לכולם מותר למחות ורק לאוטיסטים שהם אלה שהכי סובלים מכך שהשיטה הכלכלית בנויה לשרת רק ובעיקר פסיכופאטים וחזירים אסור לבטא את מחאתם על המצב ?
עם צעקות ומחאות קונים במכולת, כי לפחות בינתיים, ומאז ומתמיד, זו הדרך,אולי היחידה, להביא לשינוי המצב, אם היית טורח ללמוד היסטוריה כמו שצריך לא הייתי צריך להסביר לך את המובן מאליו.

אני לא צועק שהכל פיחס, אני עושה בדיוק את מה שהחוקרים והפסיכולוגים שמקבלים המון כסף וסמכויות צריכים לעשות אבל הם לעולם לא עושים, והם לא עושים כי בדיוק כמוך כל מה שמעניין אותם זה להתחנף לשיטה בשביל לזכות בהטבות,
ומה שהם לא עושים זה לבדוק מה זה אומר להיות אוטיסט, מה הם צרכיו, מה הם סיבותיו, מניעיו, איך אפשר להסביר את שונותו שלא על דרך השלילה בלבד, ועוד ועוד ועוד...
אני עובד,וקשה מאוד, ומסתכן , בזמן שכל האנשים שאליהם אתה מתחנף מתבטלים על חשבון בורות הציבור וחוסר האכפתיות שלו

לאוטיזם ובאוטיזם יש מספיק סממנים מובהקים על מנת לבנות תמונת מצב סבירה, כזאת שלשם שינוי תאפשר לאוטיסטים גם בחירות אמיתיות, שיקדמו אותם לעבר היכולות האמיתיות שלהם ויותר חשוב, אלה המהותיות להם, ויעזרו להם לשפר בכלל את החברה, זאת שאתה ודומיך, מקבלים את תבניותיה,הרעות, הטיפשיות, הלא מוסריות, כאילו היו דברי אלוהים חיים, הם לא, ואנשים רגישים ויצירתיים באמת סובלים מכך בטירוף כל הזמן, ולכן לכל אדם חי, עם עמוד שדרה וביצים, או שחלות, יש חובה מוסרית ממדרגה ראשונה לצעוק, ולא למענו בלבד

אתה מתעלם מהעובדה שהפלטה של הבחירות מוגבלת על מנת לשרת רק סוג מסויים של אנשים
וזו בעייה שכל אדם הראוי למקצועו ושליחותו יודע עד כמה חשוב לעסוק בה

אתה, והפסיכולוגים והחוקרים, מתעלמים מהאפשרות של הצורך בבניית מרחב בחירה שונה מזה הממוצע עבור האוטיסטים ובמקום זה בוחרים בסט שלם של שטויות מופרכות על מנת לתחזק את הגדרתנו כבעלי לקות,
וזה דבר שכל מי ששותק עליו הוא פשוט אדם רע, אפילו מאוד

אני לא רק צועק, אני גם מנסה לתאר ולדבר עם המיעוט שמוכן להקשיב
וכצפוי, תמיד תמיד תמיד, אחרי כמה עשרות שנים, הסמכויות שאליהם אתה מתחנף מגלים פתאום את האמת, אלא שבינתיים כמות מדהימה של הילדים הכי טובים בעולם סובלים תופת, וכל הזמן
כך שהבחירות שלך לא מקובלות עלי בכלל, לדעתי הן אפילו לא בחירות אלא סתם כניעה למצב

ובדיוק בגלל זה אתה חושב שצריך להיכנע ללא שום תנאי לרשת ההתניות הכלכליות והקיומיות שהזבלים של העולם כופים על השאר
דרכך מובילה לתהום
הדרך שלי לפחות נותנת סיכוי לכולם גם לקנות במכולת וגם להיות בני אדם

ובכל מקרה
זה לא נכון ולא בריא ולא מקצועי ולא מוסרי להתעלם מהמתח הבלתי נסבל שבו רוב האוטיסטים נאלצים לחיות כל הזמן
גם אם בירור הסיבות למתח הזה, לקריסות, לאלימות, להסתגרות, עלול לערער חס וחלילה כמה תפישות מסורתיות ושמרניות

המימסד רקוב
אם אתה לא מאמין לי תעשה לעצמך טובה ותפתח עיתון לפעמים
או תבקש שמישהו יתרום לך קורס בחשיבה ביקורתית
ובגלל שהוא רקוב אז גם כשאתה מקבל משהו דרכו אז בדרך כלל זה לא מוביל אותך לשום מקום טוב אלא בהרבה מקרים רק מחמיר את הבעיות שלך
כל זה לא תקף כמובן אם אתה לא אוטיסט
כי אז אתה הרי בדיוק כמו כולם ונח לך מאוד עם מה שכולם מקבלים

ronschap

New member
אם זה מחורבן מבחינתך סימן שזאת הדרך הכי טובה

כי בדיוקצכמוךתהממסד רוצה שכל האחריות תהיה על ההורים ושהוא לא יצטרך להתעסק בזה.

כאתה משרת המסד הכי גדולתשיש והקללות שלךץרק מעידות כמה שאני צודק.

arana1

New member
כתבתי בדיוק ההפך ממה שהבנת

הרי מאיפה באה הדרישה לתשתית חברתית-כלכלית הולמת ?
מהצורך לאפשר לילדים לצאת מהבית ולהתפתח מעבר לתלות, הרגשית והאחרת, בהורים.

המימסד, מזניח את התשתית הזאת ואפילו מחבל בה, כי הפוליטיקאים, וביבי הוא דוגמה מעולה לשם כך, נבנה מתלות הילדים (זאת אומרת האזרחים) במנהיגים שמתפקדים כדמויי הורים ובאמת בדיוק כמותם משחזרים התנהלות שמותירה את הילדים גם בבגרותם נעדרי יכולת חשיבה ופעולה ורגש עצמאי

מערכת כלכלית-חברתית הגונה תאפשר לילדים להתנתק מההורים
ובדיוק בגלל זה הפוליטיקאים וההורים, מקפידים, ברוב המקרים ללא מודעות בכלל, להתנות שוב ושוב תנאים שיקשו על התפתחות לעצמאות
מה שאתה ודומיך לא רואים
זה שמה שמוצג כנתיב לעצמאות הוא בעצם נתיב לשעבוד
שכולו מיועד להחלפת ההורה בהורה אחר
יהיה זה המנהל הוא הפוליטיקאי או כל סוג של חרא מטומטם אחר
ובדיוק בגלל זה מי שהכי אוכל אותה זה האוטיסטים שלא במקרה, ושוב, בניגוד מוחלט למה שחברי הדיאסאם מפליצים כאילו היה תסמין של לקות, נוטים להתנגד לסמכות וסמכותנות מתוך נטיה מובנית לעצמאות מהותית
חוץ ממך כמובן

מישהו בדיוק לינקק לי מאמר מאיר עיניים על נימוס כתחליף מכוער לתרבות אמיתית
אתה מוזמן לקרוא
ולא להבין כרגיל

http://www.sholefet.com/המהפכה-לא-תהיה-מנומסת-הסוגיה-של-נחמדות/

למעלה