ילדים וג'ודו

ש מים

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ואוסיף: בייבי כתבה: "...זה פשוט בלתי נמנע!! אם זה לא יהיה אצלך בבית,הם יראו וירצו בבית אחר". ואני תוהה: זה נכון גם לגבי סמים? ואלימות קשה (בואי נלך על שחיטת חתולים, אוקיי?)
לא!! אני חושב שאת, כהורה, את גם מורה וכמורה הוא בעיקר מחנך! ומתפקידך להדריך ולהקנות לו את הדרך בה את רוצה שילך (וההדרכה, כמו גם הדרך היא סובייקטיבית). אני החלטתי שאצלי בבית לא ישחקו משחקי כלי-נשק ולכן, בין היתר, גם יש איסור על צפייה בסדרות אלימות (מיני סדרות מצויירות ואלימות לילדים). כנ"ל לגבי ניבולי פה וקללות (מזל שהם לא לומדים ממני!). אני מתקן ועוצר כל חריגה מייד כשאני נתקל בה, וזה עובד (לפחות בבית). "משטר צבאי"? "טירור הורי"? יאללה, בסדר! מצד שני, מי שמכיר אותי ואותם (את הילדים שלי) אומר בדיוק ההפך.

ש. מים

אני חושבת שיש הבדל בין חרבות מפלסטיק!! לבין שחיטת חתולים ועישון סמים בבית...תרשה לי... אני חושבת שיש לך את היכולת כמבוגר וכהורה,לדעת מה מהווה סיכון (בריאותי,או אחר) לבין מה שלא.. כמובן שזה עניין סובייקטיבי...ונכון...אישית אני כאמא,וכמורה..חושבת שלשחק עם חרבות מפלסיק או להחזיק אקדח מים בבית ולעשות פיו פיו...זו התפתחות נורמלית!!!!! של בנייך ולא איום וסכנה לחברה. אני מסכימה אתך לגבי התכנים בטלויזיה,בניי כמעט לא רואים טלויזיה,וזה מפני שאני אישית מעדיפה להפעיל אותם בדרכים אחרות. אולם לגבי משחקים,אני ממש לא בדיעה שלך..כנראה שזה עניין של גישה. אני חושבת שככל שתגיד זה אסור כי..וזה אסור כי...אסור נקודה!!! תן להם את האפשרויות,תן להם את המשחקי ילדים שלהם,תן להם לגדול בצורה טבעית,אבל תפקח במה שתוכל!!. אתה משווה אקדח צעצוע לאלימות קשה/שחיטת חתול או עישון סמים? תן לילד שלך לגדול בכייף,באופן טבעי...בנים אוהבים כלי מלחמה...כנראה עניין גנטי או פשוט סביבתי,זה לא משנה.. החוכמה להבדיל בין טוב לרע,ולכוון אותם.

avshalomat

New member
נו בדיוק לכך התכוונתי

אף אחד שאוהב כבש לא יאכל שווארמה, אלא אם כן הוא אוהב את השווארמה שלו עושה מייאו

ש מים

New member
טאי-צ'י

זה ההסבר הכי קרוב לגישה שלי. בעוונותי למדתי גם טאי-צ'י פעם (רק 3 שנים). אחד הדברים שנחקקו במוחי זה נושא הסטיקי-הנדס. זו גם הגישה שאני מנסה לנקוט עם הילדים (וזו גם תשובה לדו-קרב): להרגיש אותם, להיות מודע, אבל לא לכפות ולא להיות "אובר-פרוטקטד". להיות ולא להיות. אולי למי שעשה סטיקי-הנדס יהיה קל יותר להבין. מצטער.

ולמרות התפתחות הדיון הנ"ל אני סבור

כי אימונים באומנויות לחימה וגם של ילדים צעירים בני 4 ומעלה ילמדו את התלמידים הצעירים ( במיוחד המתמידים שבהם= באחריות ההורים וכמובן המאמן ) לשליטה עצמית , לאורך רוח , ליכולת התמודדות "כבוגר" עם מצבים ולשמחתי אני יכול לאמר שזה "מניסיון" רב עם תלמידים שכאלה . אני בקשר עם צוותי המורים בבתי הספר בד"כ , מקבל פידבק לגבי התלמידים ( לימודים/התנהגות / משמעת וכו'... ) ואני יכול לאמר כי ברבים מהמקרים אפילו מופנים אליי תלמידים ע"י צוותים מקצועיים במערכת החינוך "כי תשמע אצליך באימונים מרגישים שיפור ב.... " . אני בטוח שכל מאמן בכל אומנות לחימה אשר מקדיש מעבר לאימון עצמו מסוגל ויכול באופן מוחלט לשפר הן את יכולותיהם הפיסיות / מוטוריות / ויכולת ההתגוננות כמו היכולות ההתנהגותיות של החניכים . אז , ממליץ מאוד לשלוח את הילדים לאימונים אבל וזה אבל חשוב "לבחור מורה / מחנך/ מאמן טוב " ולא שיטה !!!!!

נדב פ1

New member
לדעתי ,

אף על פי שנושא הילדים הוא לא רלוונטי עבורי וגם לא יהיה לעולם רלוונטי עבורי אישית - אני חושב שהייתי מייעץ לילדים של אנשים אחרים ( ברשותם ) : על הילד להיות בלתי אלים ובלתי מזיק לחלוטין , ידידותי , זורם וצמחוני ( כמובן - אכילת בשר חוסמת רגשית את הילד לסבל של החיה , וגורמת לו להתרגל לאנוכיות , אכזריות ואגו-צנטריות , היא גם פוגמת ביחסים שלו עם הוריו ) , כמו גם לחנך את הילד להיות חבר טוב , אוהד ותומך - עד הרגע ( !!! ) שבו הוא יאויים בזדון , ובמצב שכזה יש ללמד אותו להשמיד במיידיות ובנחרצות כל איום שעלול לסכן אותו בלי לחשוב פעמיים .

נדב פ1

New member
ואני מסכים עם התגוננות רחוב ,

מסכים איתו לחלוטין - חבל שאנשים טומנים ראשם בחול כבת יענה , ואחר כך משלמים על כך במחיר חיי ילדיהם , בגלל טיפשותם והיותם נאיבים של אור ואהבה .

עד הרגע (!!)

תגיד, נדב, איך יודעים מתי הרגע ("!!") שבו צריך להפוך לחית טרף חסרת פשרות ולהשמיד את היריב, משפחתו וכל הכפר שלו? נ.ב. שכחת "מתנזר מיחסי מין" ברשמ"צ לילד

נדב פ1

New member
אתה מרגיז אותי סמט !!

למה לכל הרוחות אתה חושב שרציתי לכתוב על הינזרות ביחס לילד ?!?! לא כתבתי זאת וגם לא רציתי לכתוב זאת , אז בבקשה אל תכניס לי מילים לפה . חוץ מזה שכרגע הפגנת כלפיי יחס לא ידידותי בעליל , הודעתך יוצרת רושם מוטעה וחסר בסיס שמא יש לי מגמה פרובלמטית ומוטה מראש , זה בלתי מתקבל מבחינתי . אף על פי שלמנהל פורום יש סמכות למנוע צרות ומתקפות טרולים , אין לך סמכות להוסיף לי מילים לפה ולטעון ששכחתי לכתוב משהו שרציתי לכתוב אותו לכאורה - בלי שבאמת היו לי כוונות לכך ! זה שימוש לא יאה בהיותך מנהל , וחוקית זו הוצאת דיבה - אם הדבר לא יבוא על תיקונו , אני אפנה להנהלת הפורומים ואגיש נגדך תלונה ! ראה אוזהרת ! ( צילום של ההודעה הזאת מצולם אצלי במחשב ) .

נדב, יודע מה זה "מנהל" בפורום?

זה פועל הזבל של הפורום, זה שמנקה הודעות ומשרשר שירשורים. אם אתה לא מסוגל להתייחס לתוכן ההודעה שלי כיוון שהכינוי שלי צבוע כחול, tough. אני רציתי לרמוז שיש מגמתיות במה שכתבת וקצת לעקוץ אותך, אבל לא התייחסת לשאלה המרכזית שלי. נ.ב. אתה מוזמן לפנות להנהלת הפורומים בפורום משוב.

היי סמט אז ככה

אני למשל מרוקאי , אז קודם כל התעצבנתי אבל אתה יכול להסביר לי למה כדי שתהיה לי סיבה (לעצבים כמובן)?

למעלה