ילדים דוגמנים...

3תיתי

New member
גם ב"בית ספר למוסיקה" היו הורים

ובכל זאת, זה נראה לי פוגעני ביותר.

3תיתי

New member
מה אגיד לך, גם כשקוטלים "בעדינות" מול מליוני צופים

והילד צריך להשאר מחייך ולא לפרוץ בבכי, זה נראה לי איום ונורא. מה שהולך שם, מכוון לטובת הרייטינג ולא הילד. גם למשל בחירת השירים, הזהירות שיש לנקוט כשמלמדים ילדים צעירים מאד פיתוח קול.לא הייתי בוטחת ב"מורים" בתכנית. הם לא רצים עם הילדים למרחקים ארוכים.

לפני הרסיטל של שיר, לקחנו אותה למורה מדהים, שהוא גם במאי ושחקן (ונגן) וגם זמר נפלא. באמת נפלא. היינו בקונצרטים שלו. הוא לימד אותה להגיש שירים, דבר שמאד לא פשוט לעשות כשאי אפשר לזוז- כי מנגנים בינתיים. מה שהוא אמר לנו כמה פעמים- "תשמרו על הילדה. אל תתנו שיהרסו אותה". הוא מכיר את עולם הבמה טוב מאיתנו. לנו זה היה ברור מאינטואיציה. למורה הזה, יש הכרות קרובה.

אני חושבת שתפקידי כאמא, לשמור על הילדים שלי. אם הם רוצים ללמוד משהו, אני אוריד עבורם את הירח. אני אסע לבאר שבע באמצע מתקפת טילים (כן, כן, עשינו זאת). אני אקנה כלים איזוטריים. אני אחסוך מפי ואשלם על שיעורים וחוגים. אבל גם אגיד "לא" כשנראה לי שיש סיכון פוטנציאלי לבריאותו הנפשית של הילד.

danakama10

New member
אני לא מתייחסת לתוכנית זו או אחרת

אבל אני חושבת שהרבה תלוי גם באופי הילד. יש ילדים (כמו מבוגרים) שגם אם הם מופיעים לפני קהל הם יותר רגישים ואולי מופנמים. ויש ילדים שהם מאוד מוחצנים ופורחים לאור הזרקורים, ושהם גם יותר "עמידים", עבורם עיקר הכייף זה להופיע והם לוקחים יותר בקלות הפסד.
אני חושבת שזה לא רע בכלל להשמיע לילדים ביקורת בצורה חיובית.
כאמור, אני לא מתייחסת לתוכניות ריאליטי.

3תיתי

New member
אין לי שום התנגדות שילדים ישמעו ביקורת

ואני הייתי מאד כועסת, אם המורים של בתי היו רק מתלקקים ומשבחים. הייתי ישר מפטרת אותם! אבל ביקורת כזו נאמרת בפרטיות, כולל דרכים לתקן. אגב, הם בדרך כלל נמנעים מלנתח הופעות בדיעבד. אומרים שאין לכך ערך. אני כן התכוונתי לתכנית ראליטי. אין לי בעיה שילדים יופיעו. השאלה איפה ואיך. מי בא איתם במגע, מה מטרת ההופעה.

ילד לא צריך שיורידו אותו מקטלוג אופנה בדיעבד, רק כי מישהו חשב שיש לו אזניים בולטות. את חושבת שזה טוב לילד?

danakama10

New member
זה לא טוב לילד

ואני גם חושבת שזה תפקיד ההורה שלא ישמע על כך. הרי ההפקה לא התקשרה לילד לספר לו. ההורה מן הסתם היה בקשר עם ההפקה, והתפקיד של ההורה להעביר את המסר לילד בצורה מושכלת. הם לא הכניסו אותך לפרסומת כי ... (כל תירוץ שאינו פוגע בילד - בטעות נמחקו להם התמונות, קיבלו החלטה שאת הבגדים שהילד דיגמן אין צורך לפרסם כי המכירות שלהם טובות מאוד והמלאי כמעט נגמר). אם מדובר בילד גדול יותר, מסבירים לו שלא הכרתם את התהליך, ומסתבר שהם מצלמים יותר תמונות ממה שהם צריכים, ובסוף מורידים הרבה תמונות ושזה לא אומר שזה קשור אליו, אולי לא מצא חן בעיניהם שילוב הבגדים כפי שיצא בתמונות, ועוד.

danakama10

New member
כי אני מאמינה שרוב הסיכויים הם

שהרוב יעבור בשלום, ולילד תשאר מזה חוויה נחמדה ואולי גם קצת הזדמנות לשוויצים בפני החברה, שזה גם בסדר.
לא לכל אחד יש כישרון שמאפיין אותו, ואני חושבת שמגיעה לכל ילד הזדמנות להרגיש מיוחד גם בפני עצמו וגם בפני החבר'ה.

3תיתי

New member
אני לא חושבת שזו דרך טובה להרגיש מיוחד

ולא אוהבת את עניין השוויץ בפני החבר'ה.

שיהיה בהצלחה....

אני לא חושבת שיזיק לנסות אבל אני כן חושבת שכדאי לעשות שיחה עם הבן ולנסות להסביר שזה באמת עולם שעובד על קשרים...
גם הבת של החברה שהייתה מעורבת בקמפיינים עשתה אותם עם הבן של או הבת של שלא בהכרח הייתה יפה יותר...
&nbsp
אני אישית מאוד התלהבתי כי חלמתי להיות דוגמנית כשהייתי ילדה והורי נפלו בפח(בגלל ששיגעתי אותם לעשות בוק והינודיי תמימים)...
&nbsp
חשוב לעשות תיאום ציפיות וכמובן שעוזר אם מכירים מישהו מהתעשייה...
&nbsp
שיהיה בהצלחה

עוד נקודה, היא האנשים והשיחות שהוא יחשף אליהם.

אני עובדת בבית חולים, במחלקה שבה כל הקולגות הן נשים, ועדיין חלק מהשיחות שרצות אצלנו במשרד לא מתאימות לאזניהם של ילדים. אז לפעמים מגיע איזה ילד או ילדה של מי מאיתנו (חולה והלך עם אמא לעבודה, היתה במיון, שברה רגל...) ואז משנים את השיחה בהתאם.
בתעשיית האופנה עובדים מבוגרים (שחלקם עוד לא הורים) אני מניחה שהשיחות שם כוללות הרבה יותר מדי התייחסות למראה חיצוני, גם בצורה מאד מחפצנת, צינית או קוטלת.
אולי אני לא צודקת (לא השתתפתי בהפקות אופנה) אבל אני מתארת לעצמי משפטים כמו - "איך שהיא השמינה, בחיים לא יקחו אותה" "תרזה קצת ואז יהיה מה לדבר", "יו את נראית מעולה, נהית אנורקסית" "אני לא מבינה איך היא לא מתביישת להסתובב ככה" ודברים בסגנון הזה.
אלה דברים מחפצנים שיכולים להזיק לילדים צעירים. גם לילד-בן.
הילד יפה- נהדר!
&nbsp

dora me

New member
אני לא הייתי נותנת

אם ירצה לדגמן כשיהיה גדול ועצמאי- שיהיה לו לבריאות. אני לא חושבת שדוגמנות ילדים זה דבר שצריך להיות לגיטימי בכלל

Screwtape

New member
אנחנו לא בסיביר

בארץ המזג אויר לא כל כך קר, וגם אם קר בכל בית ניתן למצוא ביגוד מתאים. מה שכן אם יורד גשם זה יכול להרוס את החוויה של הילדים נראה לי.
אני הייתי מוצא מקום שיש לידו מים אם זה נחל או ים או כנרת בסוף שבוע שלא כל כך קר. בימים האחרונים היו כמה ימים חמים, ואפשר לנצל
לנצל את התקופה הזו לקמפינג לפני שיתחיל לרדת גשם, אם בכלל ירד.
בהצלחה :)

למעלה