ילדים דוגמנים...

tomi32

New member
כי זו תעשייה שלילית (בעיני)

אני לא מעריך את האנשים שהבן שלי יפגוש שם, אני חושש שיש שם תופעות שליליות (גם כאלו ייחודיות לתעשייה וגם כאלו שקיימות במקומות אחרים ומועצמות שם) וכי היכולת שלי להגן על הילד היא מאד קצרת מועד - היא קיימת בגיל 10 אבל מאוחר יותר הולכת ונעשית קטנה יותר ואז אחרי שהרשיתי לו ללכת לשם בגיל צעיר, יהיה קשה לשכנע אותו לעזוב כשלדעתו הוא כבר בגיל שהוא יודע לדאוג לעצמו, ולדעתי, עדיין לא.

אני יוצאת מנקודת הנחה

שהסיכוי שהוא יוכל להיות דוגמן בבגרותו (או בגיל ההתבגרות) - במיוחד במקרה של בן, אבל גם במקרה של בת - קטן. זה שמישהו הוא ילד יפה ממש לא אומר שהוא יהיה מתבגר יפה או בוגר יפה - מה גם שאז נכנסות דרישות נוספות (כמו גובה ומבנה גוף), כך שאני לא חוששת מההשלכות של מה יקרה כשהם יהיו גדולים - סביר שלא יהיו השלכות והם פשוט ייצאו מהתעשייה. ובזמן שהם כן יהיו בתעשייה - ההורים, כאמור, יוכלו להשגיח עליהם.

tomi32

New member
אז זו בוודאי השקעה מיותרת

אני לא מצליח לראות שום דבר חיובי בזה (אגב, גם התשלום אפסי בגילאים האלו) ומדובר, כאמור, בתעשייה שלילית, בעיני, אז אני לא רואה שום סיבה לקדם התעסקות בזה.

אספקטים חיוביים

-תמונות יפות של הילדֿֿ - עבורכם ועבורו בעתיד
-כולם ייהנו מהיופי שלו (כמו שתיארתי לעיל) ובמובן הזה הוא תורם לחברה.
-הוא מרוויח כסף ואפשר לתת לו להתחיל ללמוד לנהל את הכסף שלו (וכאן זה שמדובר בסכומים קטנים זה דווקא יתרון...).
-יש ילדים שנהנים מזה. אם הילד שלך הוא לא כזה - באמת לא כדאי.

לא הבנתי למה זה שזו קריירה קצרת מועד אומר שזו השקעה מיותרת. יש קריירות כאלה - אחר כך פשוט פונים למשהו אחר. ובמקרה של דוגמנות זה גם לא שותה לו את כל החיים והורס לו דברים אחרים או פוגע בתחומי עניין אחרים או בחיי החברה שלו (בניגוד למקצועות שדורשים השקעה מרובה של שעות אימונים כמו התעמלות או נגינה). אם כבר קריירה בילדות, זו נראית לי אחת הטובות... (שוב, עם ליווי מתאים, כמובן...).

tomi32

New member
אני לא רואה את זה כך

אבל אני אדם שאוהב את הפרטיות שלו ואני מבין שאחרים רואים אחרת את העניין.
רק בקשר ל"תורם לחברה" מאחר שתעשיית הדוגמנות השלילית היא חלק מתעשייה מיותרת אחרת (בעיני), תעשיית הפרסום, אני ממש לא רואה כאן תרומה לחברה.
לגבי התרומה לאישיות של הילד(ה), גם כאן אני רואה יותר שלילה מחיוב.

ההנחה שלך היא שהפרטיות שלו תיפגע?

דווקא פה אני רואה עוד נקודה חיובית לכך שהוא ילד - שאם הוא אכן יזכה לפרסום, הכל יתפוגג כעבור שנה-שנתיים, והוא יוכל לנהל חיים פרטיים (כי הוא לא ייראה כמו שהוא נראה קודם). כי אני לגמרי איתך בעניין של הפרטיות ושל היתרון של כך שאפשר ללכת ברחוב בלי הטרדות וזה נראה לי חסרון מהותי של קריירות שמביאות לפרסום רב - אבל זו בעייה בעיקר כשאתה מבוגר, ולא משתנה ללא הרף כך שבעוד שנה-שנתיים לא יזהו אותך בכלל.
מה גם שכילד דוגמן הסיכוי שהוא יזכה לפרסום רב הוא שוב מאוד קטן - סביר שהוא יופיע בקטלוג פה קטלוג שם, ואף אחד לא יידע את השם שלו או אפילו יזהה את הפנים שלו יום אחרי שהפרסומת תרד. אני לא מכירה "דוגמני על" ילדים רבים (גם לא ברמה ארצית) - ילדים דוגמנים לרוב לא זוכים לפרסום ברמה כזאת.
לגבי הבעייה בתעשיית הפרסום וזה שהיא מיותרת - תלוי במה מדובר. התרומה שלו לחברה היא שהפנים היפים שלו יופיעו בכל מיני מקומות - לא תרומה למכירת המוצר הספציפי. לגבי הפרסום עצמו - כשמדובר במוצר כמו אופנת ילדים, למשל, אני לא רואה מה הבעייה בפרסום של קטלוג עם הבגדים, נניח - קשה יותר לראות איך בגדים נראים כשהם מצולמים בלי מישהו שלובש אותם (לטוב ולרע) - וזה מקל עליי כלקוחה לדעת לאיזו חנות לגשת, איזה בגד לחפש, וכו'.

tomi32

New member
פרטיות

לא הייתי רוצה שצילום שלי יופיע בעיתון, אפילו בפייסבוק לא פרסמתי תמונה והגישה שם מוגבלת לחברים בלבד (ואני גם לא מפרסם שם כמעט, בעיקר קורא). יכול להיות שהגישה הזו מיושנת בקרב ילידי שנות ה-90 ואלפיים, אבל אני לא מאחל לבן שלי מה שאני סולד ממנו.
כשהוא יגיע לגיל בו תהיה לו דעה משלו על הנושא, מובן שאכבד אותה.

מירי,

New member
בן ה 15 שלי היה שמח להיות מפורסם.

במקרה שלו לא מדובר בסלב, והפרסום הוא בתחום שלו כי הוא עדיין צעיר, אבל הוא יישמח אם הפרסום ייגדל עם הגיל כי זה אומר הוא מצליח בתחום.
אלה שיהיו מפורסמים התמונות שלהם יפורסמו בטלויזיה ובעיתונות ובכלל- לא רואה בזה בעיה.
גם עדה יונת היא מפורסמת....
אז מה הבעיה עם פרסום מדוגמנות דווקא?

tomi32

New member
כי זה פרסום בגין כלום

ובגיל צעיר זה יכול להשפיע לרעה כפי שקרה לרבים ובעיקר, כי הפרסום הזה כרוך בהשתתפות בתעשייה שלדעתי לא מתאים שילדים יהיו בה (וגם מבוגרים, אבל אם לא שואלים אף אחד).
בכל מקרה, עניין הפרטיות הוא אכן עניין אישי וכל אחד והעדפותיו. אני לא חושב שההעדפה שלי שתמונתי לא תפורסם במקום פומבי טובה משל מי שאוהב את הפרסום.

גם אני לא (ואין לי פייסבוק)

אבל המניע שלי, לפחות, הוא להימנע מהטרדות. אם היה לי ברור שתוך שנה-שנתיים ממילא אף אחד לא יזהה אותי זה היה מפריע לי פחות. במקרה של תינוק או פעוט זה בכלל עניין של חודשים ספורים.ואכן גם בתפוז פרסמתי תמונות של הילדות שלי כתינוקות, בידיעה שממילא אף אחד לא יזהה אותן לפי התמונות. עכשיו כשאני חושבת על זה, אפילו תמונה שלי בגיל ארבע ככה פרסמתי בתפוז... אני ממש לא חוששת שיזהו אותי ברחוב...

אגב, אני לא מנסה לטעון שיש רק אספקטים חיוביים

ודאי שיכולים להיות גם אספקטים שליליים - הוא יכול לקבל תגובות שליליות מהילדים בבית הספר ומהחברים, זה יכול כמו שתיארת להשפיע עליו לרעה (אם כי פה יש קצת יותר יכולת השפעה מצדכם ההורים - בניגוד לעניין הקודם שציינתי), הוא יכול לקבל רושם לא נכון של עולם העבודה והכסף, וכו' וכו'.ֿ

tomi32

New member
בעיני לא זה העיקר

אלא המפגש עם אנשי התעשייה הזו. העובדה שהם ה"מעסיקים" גם אם בפיקוח שלי. ממש לא החברה שאני מאחל לבן שלי (הן המבוגרים והן הילדים).
אגב, כל הדברים האלו עוד יותר חמורים בעיני כשמדובר בבנות שגם כך מקבלות מסרים מעוותים מהחברה בקשר לרזון וחשיבות היופי.

שקדייה

New member
יופי זה לא כישרון!

אין ספק שזה נחמד להיות יפה, נחמד מאוד אפילו- אבל הרעיון להתייחס לזה כמו לכישרון הוא לא פחות ממגוחך בעיני.
ונראה לי ממש לא בריא לתת לילד להבין שהיחס ליופי שלו הוא כמו יחס לכישרון...

יש ילדים שהיו פעוטות מהממים, וגדלו להיות ילדים "לא משהו"... וזה יכול להיות די עצוב אם זה נושא שנמצא בפוקוס.

מירי,

New member
שניהם מולדים, השאלה מה עושים איתם.

למה חוכמה יכולה להיות בפוקוס ויופי לא?
הבכור שלי נולד עם יכולת מתמטית נהדרת, זה לא שהוא עשה משהו בשביל זה- למה לגיטימי לעשות 'מזה' אישיו אבל מהיופי שלו (כי גם עם זה הוא נולד) לא?

maysher

New member
אני אגיד לך מההבדל- היחס החברתי תרבותי

לדוגמנים/כוכבי ראלטי/שחקנים וזמרים מול אנשי מדע.
לראשונים סוגדים, כולם מכירים אותם, מתלהבים מהם, ילדים רוצים להיות כמוהם.
כמה מתמטיקאים מוכשרים מכיר ילד ממוצע וכמה ילדות בגיל הטיפשעשרה יעמדו מתחת לחלון שלו ויצעקו " תעשה לי ילד".
מצד שני תשאלי ילד ממוצע מי הסלבס המקומים ותקבלי רשימה באורך הגלות.
ועכשיו בואי נבדוק תרומה לחברה של איזו דוגמנית צמרת שלא אכלה כבר שבוע מול חוקר ממכון ויצמן שעובד על התרופה לחולי פרקינסון (לדוגמה).
אז הבעיה בעיני היא באיבוד פרופורציות וסגידה למשהו שקיבלת ללא שום מאמץ מצידך או יותר בגרוע, הושג בעקבות השתתפות באיזו תוכנית ראלטי מטופשת

מירי,

New member
לא ענית על אף שאלה שלי הייתה תגובה ישירה למה שכתבה שקדייה.

הילד שלי לא עשה כלום בשביל היכולות המתמטיות שלו וכלום בשביל להיות יפה, ככה הוא נולד.
למה נכון לעשות אישיו מהיכולות אבל לא מהיופי שלו?
&nbsp
מה אחרים עושים עם זה זו כבר שאלה אחרת.
&nbsp
אני מכירה בחור שעסק בדוגמנות כדי לממן את האימונים שלו לקראת האולימפיאדה, נכון אל ילד בן 10 ובכל זאת, שומעים דוגמנות האוזניים נעמדות, בסכ"ה (לטעמי) דרך מצוינת להרוויח ממה שנתן לך הטבע.

אגוזים1

New member
ההבדל הוא

שכישרון במתטיקה (או כל כישרון אחר) ניתן לשפר עם הזמן ולילד יכולה להיות תחושה של שליטה על גורלו על חייו.
&nbsp
עם יופי... או שיש או שאין.
&nbsp
הידיעה שאתה חי על משהו שאין לך בעצם שום שליטה עליו ניראית לי מסרסת כאשר היא מוצמדת לילד במיוחד בגיל צעיר. אדם בוגר יכול להכיל לדעתי את המשמעות של ״יאללה, נשתמש ביופי שיש לי בשביל להרוויח כסף, בזמן שאני מתכנן את חיי״. אצל ילד, אני חושבת, תחושת המסוגלות, במקרה כזה, תשאף לאפס. כל ההצלחה שלו תהיה תלויה בהאם ועד כמה אנשים אחרים יחשבו שהוא יפה. תחושה שהיא כולה תלויה בגורמים מן החוץ ושם דבר שהוא פנימי ותלוי בילד.
&nbsp
מאוד לא בריא לדעתי
...

tomi32

New member
המצב הרבה יותר גרוע ממה שכתבת

יופי כן ניתן לשליטה כמו כשרון אחר, אבל הבעיה היא שהשליטה הזו כרוכה בנזק לגוף. תעשיית הדוגמנות מעודדת רזון לא בריא, תזונה לא בריאה, ניתוחים לא נחוצים וכו'.

אגוזים1

New member
נכון

חשבתי באמת האם לכתוב ש״במקרה הטוב״ אין יכולת להשפיע (לטובה) ואילו במקרה הרע באמת ניתן להשפיע, אבל להשפיע לרעה (על הבריאות).

שקדייה

New member
את כנראה לא ממש מכירה את העולם הזה אם את חושבת שזה מצויין

זו דרך ממש לא מצויינת להרוויח כסף, ולא משנה בשביל איזו מטרה.
זה עולם רע, אכזר וחסר רחמים- ובשום אופן אני לא מסכימה לחשוף את הילדים שלי לדברים האלו.... בחור מבוגר יותר זה כבר סיפור אחר ... וגם זה לא תמיד נגמר טוב....
ממש ממליצה לך להתלהב יותר מהיכולות המתמטיות של הילד גם אם הוא לא עושה איתן כלום.

למעלה