ילדים דוגמנים...

מירי,

New member
לא עושה איתן כלום?

ילד עד גיל 18~ לומד, כך או אחרת מי שכשרוני במתמטיקה או ציור או כתיבה במקום הזה ייראו את הכשרון וייתלהבו ממנו...
על אותו משקל ייתלהבו מילד יפה.
ואני חוזרת לשאלה של מה יעשו עם זה.
אנחנו חושפים את הילדים שלנו ל'דברים האלה' בין אם נרצה ובין אם לא.
אם אחד הילדים שלי היה ממש רוצה בזה, בודק ופונה ועושה הייתי תומכת בו (ונוסעת איו ומלווה אותו...)

שקדייה

New member
אשרייך. אני לא.

קיבלנו הצעות לגבי כל 3 הילדים (שאגב, לכל אחד מהם לוק די שונה..)- ומעולם לא הסכמתי .
כי כמו שאחד מתלהב מהילד שלך ואומר כמה הוא יפה, אחד אחר פתאום חושב שיש לו אוזניים גדולות מידי, ועדיף להשאיר אותו מחוץ לקטלוג.... (מבוסס על מקרה אמיתי שקרה לחברה שרצתה שכולם יהנו מיופיו של נזר הבריאה שלה...)

danakama10

New member
אפשר לשאול איך זה עובד?

כמובן אם לא איכפת לך לפרט

את אומרת שכל ה - 3 שלך קיבלו הצעות, איך זה קרה? אני מבינה שאת לא יזמת פניה כי את לא מעוניינת בכך, אז האם אני מבינה נכון שפשוט מאתר דוגמנים (זה השם?) ראה את שלושתם ברחוב ופנה אלייך?
קרובת משפחה שלי הופיעה כילדה בפרסומת כלשהי בטלויזיה, אך זה קרה בעקבות פניה שהם יזמו, וחשבתי שכך זה עובד. מסקרן אותי לשמוע על הדרכים הנוספות.

שקדייה

New member
אני מניחה שכשחיים ומסתובבים בלב הסצינה

שזה לב תל אביב, כל ילד שהוא לא מכוער טילים, מקבל הצעות כאלו ואחרות....
זה קורה בעיקר ברחוב , בגינה, בקפה השכונתי, על ידי איזו אמא מהגן שהיא תקציבאית/ סוכנת/ השם יודע מה...
אני כמובן מעולם לא ייזמתי פניה, וגם לא נענתי לשום פניה כזו, מפאת חוסר עניין. באמת ובתמים לא מעניין אותי שהילד/ה שלי יופיעו על קטלוג..... פשוט לא.

כן ליוויתי חברה שחשבה שזה רעיון מדהים בתהליך הזה...הילדה הצטלמה לקטלוג חורף של איזו רשת אופנת ילדים.
אז מעבר לעובדה שצילמו בשיא הקיץ באיזו חורשה קטלוג של סוודרים ולילדה כמעט התפוצץ הרדיאטור מרוב חום, והיא גם התייבשה על הדרך... בסוף היא בכלל נחתכה החוצה (זה לא כל כך יפה ילדה אדומה כנראה..) ולא הופיעה בקטלוג בכלל.... כמובן שזה היה אחרי שהאמא סיפרה לכל מי שהיא מכירה, והילדה השוויצה בגן.....
אבל היי! נשארו לה תווי קניה בס"כ 300 ש"ח! ממש עסקת חיים.

הזכרת לי שפעם הסתובבנו באיזה שוק

בחו"ל, וביקשו ממני רשות לצלם את הבת (השנייה) לעלון של השוק והקניון לידו, והסכמתי (לא ממש הבנתי למה בכלל מבקשים רשות...) - אז צילמו ונתנו לילדה כרטיס קניות בקניון על סך משהו כמו 7 דולר, נדמה לי. היא שמחה שנתנו לה מתנה (נראה לי שהיא הייתה בת שלוש או ארבע). אני לא יודעת אם התמונה התפרסמה בכלל... בכל מקרה, מבחינתנו זו הייתה עסקה משתלמת...

חוכמה או כשרון מתמטי הן לא דוגמאות טובות

כי הן משמשות ליצירת דברים חדשים שממש מקדמים את העולם. לכן נתתי את הדוגמא של קול יפה (אפשר גם גובה שבזכותו מישהו נהייה שחקן כדורסל) - כל אלה גורמים הנאה לקהל, אבל אין פה משהו חדש אלא הדבר שאותו אדם נולד איתו מאפשר לו לבצע משהו שגורם הנאה. בלעדיו העולם לא היה שונה מאוד, מלבד העניין שהקהל היה נהנה פחות אם מישהו אחר היה מבצע.יוצרים וממציאים זה משהו אחר מאשר מבצעים. וכשרון מתמטי מאפשר לך להיות יוצר. אלא אם התכוונת למישהו שמופיע במופעים של חישוב מהיר או משהו בסגנון - במקרה הזה את צודקת וזה זהה (אבל אני מניחה שלא התכוונת למשהו כזה).

מירי,

New member
בן 18 יוצר משהו חדש?

(ובמקור דובר על בן 10).
אני מאוד מקווה שבן 10 יעסוק בלהיות בן 10, להנות ממה שהוא אוהב לעשות (גם אם זה לחשב חישובים)- זה בדיוק המה עושים עם זה'.
בן 18 (או מתבגר בכלל) יכול לפרנס חלום אחר בעזרת הדוגמנות, זה לא פחות חשוב מלהמציא תרופה.
&nbsp
בכל מיקרה הכוונה היא המתת שהתקבלה והילד/נער/איש לא עשו כלום בשביל לקבל אותם ובכל זאת כשמהללים יכולות מתמטיקה זה בסדר אבל כשמהללים יופי זה 'פויה'.
&nbsp
ובכלל, גם ממציאי התרופות (וכד...) עושים את זה בשביל עצמם, ההנאה של העולם היא רק תוצר לוואי.
&nbsp

קודם כל, את טועה לגבי עושים את זה עבור עצמם

יש לא מעט מדענים שעושים מה שהם עושים בשביל האנושות או בגלל אחר ספציפי (בתחום שלי, למשל, מדעי המוח, לא מעט אנשים בתחומי מחקר ספציפיים בחרו בתחום הזה כי הם מכירים מישהו עם מחלה מסוימת ורוצים לרפא אותה או לעזור לחולים בה. אחרים סתם רוצים לעזור להבין משהו או לפתור בעייה של האנושות - ולא כי הם רוצים להיות מפורסמים. וכו').לגבי כשרון מתמטי ההתלהבות היא מהפוטנציאל הטמון בעניין - מהמקום שאליו הילד ייקח את זה בעתיד - ולפעמים גם התלהבות של ההורים ממה שזה אומר לגביהם שיצא להם ילד מוכשר מהבחינה הזאת. אין, ככל הידוע לי, מופעי ראווה של ילדים בעלי כשרון מתמטי, כך שבגיל הזה באמת לא עושים עם הכשרון כלום. הדבר הכי קרוב שיש הוא אולימפיאדות למתמטיקה למיניהן שהן לא ממש מופע ראווה ואף אחד לא זוכר מי זכה בהן, ודי מהוות סוג של משהו שיהיה לילד לעשות כדי לשמור על ההתלהבות של עצמו בדרכו הארוכה להיות מתמטיקאי או מדען. זה לא דומה לילד דוגמן או ילד זמר - זו עוד לא הקריירה (וגם לא מקבלים כסף...).

פריZמה

New member
תמצות כל הדיון למשפט אחד מדוייק

אנחנו באופן אישי מסתפקים בלאפשר לסיניות מצחקקות להצטלם עם הגור בעל העיניים הענקיות. שום דבר מעבר לכך לא יקרה. הילדים לומדים להיות מסודרים, נקיים ומסבירי פנים. עד הגיל שזה תלוי חתימה שלי ( 18?) לא יושם שום דגש מיותר על יופי. מעבר לזה שזה נוגד את החינוך פה בבית נראה לי שקל מאוד להסחף לעניין ולאבד גבולות, בטח כשמסביב יש כרישים שזה כל הכשרתם - לייצר ציפיות מוגזמות והתלהבות מיותרת. נראה לי שרוב הילדים המטורטרים מגשימים אכזבות של אמהות מתוסכלות.

אגוזים1

New member
מעבר לעובדה

(שכבר ציינו כאן) שיופי זה לא כישרון (איך ״עובדים״ או משפרים יופי? ניתוחים פלסטיים? דיאטה? איפור? פוטושופ?) הפוסט שאת הגבת לו (של הפוך עם ראש כפול) נגע בהתנגדות שלה לרצון של הילד ״להיות מפורסם״ בלי שום קשר או חשיבות לנושא שיגרום לו להיות מפורסם.
&nbsp
כלומר, לא מדובר על ילד שבאמת כשרוני במיוחד. לא בשירה, לא משחק ואפילו לא יפה במיוחד. אלא שפשוט רוצה ״להיות מפורסם״.

danakama10

New member
אני חייבת לציין

שאני לא רואה בזה נזק. אם נניח יבחר לדוגמן, תשאר לו מזה חוויה חביבה וקצת כסף בחשבון.
אני חושבת שכן הייתי משוחחת עם הילד ומנסה להבין מדוע זה מעניין אותו ומה הוא מקווה להפיק מכך, איך הוא ירגיש אם לא יבחר וכדומה.

ramit4

New member
טריקי...

למה רוצה להיות דוגמן?
לא מזלזלת חלילה , אבל ישר זה זורק אותי לתרבות הריאליטי ... :/
בכל מקרה, הייתי משאילה מצלמה מקצועית ומנסה לאלתר בוק בייתי כזה.

Anna Vasserman

New member
לקח מניסיון אישי, והמלצה על סוכנות.

לא להשקיע שום כסף בבוק!
כל אלה שעושים לך בוק תמורת אלפי שקלים ומבטיחים לך פרסום וזוהר - משקרים! את לא אמורה לשלם על שום בוק! זו עבודה בעיניים!
הרי הסוכנויות מרוויחות מהאחוזים של הדוגמנים/שחקנים/ניצבים מרוויחים בעבודות שהם מקבלים.
לכן, אם הסוכנות רואה פוטנציאל בילד - היא תעשה לו בוק ללא עלות! או, כמו שהיה במקרה שלי, עשו לי בוק ב-400 ש"ח בלבד, וגם את ה-400 האלה לא דרשו ממני שאשלם מיד, אלא קיזזו לי את הסכום מהעבודות הראשונות שקיבלתי.
&nbsp
לגבי ההתלבטויות של לתת לילד לדגמן או לא - זה, האמת, גדול עליי... אני עצמי הייתי ילדה שמאד רציתי את זה, מימשתי את החלום שלי באופן חלקי ( היו לי כמה וכמה עבודות ואפילו הובלתי קמפיין של חברת תקשורת במשך 3 שנים), אבל לא פרצתי ולא נהייתי מפורסמת, ובסופו של דבר זנחתי את העניין, כי ההתרוצצויות מאודישן לאודישן מתישות משהו...
&nbsp
בכל מקרה, הדגש שלי הוא על כך שלא תשלמי על בוק!
&nbsp
אני הייתי ממליצה ללכת ל"טייק 2" Take2 (זו הסוכנות בה אני הייתי), אם הם עדיין קיימים...

הבת של חברה שלי דוגמנית מצליחה....

דיגמנה להמון חברות מוכרות...
&nbsp
אם הסוכנות מעוניינת בילד, הבוק על חשבונם....
הרי הם מרוויחים מהפרסומות שהילד עושה...
אם מציעים לך לשלם על בוק (לא משנה מה המחיר) מדובר ברמאות.

יעל י

New member
תודה לכן...

הוא לא ממש יפיוף אבל יש לו לוק והמון חן.הוא שובה.
הוא אוהב איך שנראה ולכן רוצה לךהיות דוגמן (מילים שלו)
עדיין שוקלת.

3תיתי

New member
מה שמטריד אותי

זה מה שקורה במקומות העבודה של הגודמנים. האם מתייחסים אליהם יפה? אם הם נכשלים במבחני קבלה, האם הם יכולים להבין שלעיתים מה שהכשיל אותם, זה שהבן של השכנה של הפרסומאי, הועדף, גם אם הוא פחות יפה/חמוד/מוצלח. זה נורא מדכא. כמה שומרים שם על הילדים? איך מדברים לידם? בקיצור, האם זו סביבה תומכת וטובה לילד. בכלל לא מנסה לחשוב אם דוגמנות היא משהו טוב או לא. באותה מידה, סרבנו תככנית ראליטי של מוסיקה. פשוט כי לא נראה לנו שזה טוב לילדים.

על האספקט הזה, אני די בטוחה שבנך לא חשב. אני לא יודעת מה הולך בתחום, ונראה שזה צריך להיות השיקול העיקרי, אם כבר תתקבלו בלי לשלם על בוק, שזו המשוכה הראשונה, שתדעי שלא מרמים אותך.

למעלה