ילדותיות ותחרות

BellA עלמה

New member
ילדותיות ותחרות

כמה שאני אוהבת שתפוז יורד על המתחרים שלו. פשוט מצחיק ופטתי. נכון שהעיצוב שם לא מושלם ויש שם עדיין באגים אבל גם לתפוז יש מה לתקן תפוז נוטים לרדת על מתחרים אבל אני לא רואה שההפך קורה (מתחרים יורדים על תפוז) זה כמו שבמסעדות של מק דונלדס אני אראה פוסטרים נגד בורגר קינג וההפך זה פשוט לא קורה אני אומרת שיתרכזו בשיפור המערכת שלהם וכאשר הם יהיו מושלמים רק אז שירדו על המתחרים.

uzi2

Active member
ליאור אברהם עובד בנענע?

אני נוטה להסכים עם הביקורת שלו על נענע, אבל למיטב הבנתי הוא משתמש בתפוז. לא יותר. חלק מהביקורות שלו על נענע נכונות גם כלפי תפוז שלדעתי מוביל מגמה לא חכמה. ולכל החברות האלו יש עוד המון המון מה ללמוד מהגישה הלכאורה פשוטה, אך המאוד אפקטיבית (ומאוד לא טריויאלית) של גוגל בכל מה שקשור לממשק משתמש ולעיצוב.

BellA עלמה

New member
הביקורת אולי צודקת

אבל לדעתי תפוז לא היה צריך לעלות את הביקורת לדף הראשי. זה כאילו להגיד "תראו אותם אנחנו הרבה יותר טובים" (מה שלדעתי לא נכון. גם לגבי תפוז יש המון ביקורת מהעיצוב המערכת החדשה ועד דרך ניהול האתר) שיתרכזו בעצמם ולשיפור המערכת הפנימית שלה ואז יהיה לה הזכות לבקר. נב לפני שתכתבו לי שליאור אברהם הוא כותב וזכותו לכתוב מה שהוא רוצה. זה נכון. אבל תפוז לא הייתה צריכה לעלות את זה לדף הראשי.

uzi2

Active member
אני מסכים

אבל אותי יותר מעניין דווקא התוכן של דבריו של ליאור אברהם. ואני סבור שכל הכיוון של שתי החברות האלו - לא חכם. כלומר, אולי זה טוב לטווח הקצר, אבל לטווח הארוך עומס היתר, ההתפזרות, והאגרסיביות יפעלו לרעתן.

BellA עלמה

New member
יש בזה משהו

לדעתי העיצוב דף הראשי של גוגל הוא מודל לחיקוי נקי ופשוט דוגל ב KISS (keep it simple stupid) עיצוב נקי ופשוט זה מה שהולך היום בלי יותר מידי בלגן בעיניים

uzi2

Active member
בעיני זה לא רק הדף הראשי.

בעיני זו כל הגישה העסקית. לכאורה עיצובים פשוטים, אבל הרבה שכל ומחשבה מאחורי כל דבר בממשק המשתמש, ולא רק בעמוד הראשי, ולא רק במנוע החיפוש. כשגוגל התחילו להתפרנס מפרסום, כבר היו הרבה אתרים אחרים שהתפרנסו מפרסום. גוגל הציגה מודל הכנסות אחר, שונה מהזרם הכללי שהיה באותה תקופה. המודל הזה הוכיח את עצמו כבר על ההתחלה, ומהר מאוד הרווחיות של גוגל הגיעה לממדים מרשימים. תפוז אנשים ונענע10 עוד לא הפנימו את העניין הזה. בעסקים, תאוותנות יתר גורמת לקריסה. חברות שמחפשות איך להוציא מקסימום פרנסה מכל לקוח מבלי שהוא יברח, בסופו של דבר אולי יחזיקו מעמד, אבל לא ימריאו.

BellA עלמה

New member
here here

אכן בידיוק כך תפוז לוקה בעותה "מחלה" של נענע הנקראת Greediness אז ממש לא לעיניין לזלזל בנענע שלה יש את בידיוק אותה בעייה (שלדעתי אף יותר חמורה )

כל האתרים הגדולים בארץ

מפציצים עם פרסומות אגרסיביות וקולניות. יש אתרים, שאתה לא יכול לקרוא בהם מאמר או כתבה לפני ש"וילון" של פרסומת מועיל בטובו להתפנות. ונראה, שלאף אחד אין אומץ להיות הראשון שיאמץ מודל אחר.

uzi2

Active member
כן, אני לפעמים שוכח את זה.

(אחד הבונוסים של גלישה עם פיירפוקס).

הביקורת לגמרי לגיטימית

(בלי להיכנס אפילו לשאלה אם היא מוצדקת או לא), וכך גם הקישור בדף הראשי של תפוז. מי שמייצר באז תקשורתי גדול סביב עיצוב חדש - מזמין לעצמו ביקורת. וכמובן שמי שמפטר 20 עובדים כדי לממן איזה מומחה בינלאומי - ראוי לביקורת. ובמיוחד כשהתוצאות כל כך גרועות.

BellA עלמה

New member
לא לעיניין (לדעתי)

שפורטל מתחרה יעלה לדף הראשי שלו פוסט מזלזל על המתחרים. אין מספיק נושאים לעלות לדף הראשי?? זהכמו למשל שאורנג' (טלפון נייד) יעשה פרסומת שמזלזלת בסלקום או שמיקי בוגנים מזלזל במזגנים טורנדו (למי אכפת ממזגנים שיש מכירות חיסול במחסני תאורה ... משמע פטתי לא?? זה אכן כך)

זה בכלל לא פוסט מזלזל,

זו ביקורת. והביקורת לגיטימית לגמרי לאור העובדה שנענע יצרו באז תקשורתי גדול (מה שתפוז, אגב, לא עושים לגבי העיצוב החדש. תפוז גם לא שכרו, למיטב ידיעתי, מומחה עולמי שגובה מיליון ש"ח על העיצוב הזה). וביקורות היו בעוד אתרים, כולל Ynet. לגבי פרסומות (והפוסט הוא לא פרסומת, ולא מטעם תפוז. סתם פוסט של בלוגר שהיה בעברו עיתונאי) - זכורות, עדיין, הפרסומות של IOL נגד וואלה ולהפך. זה לא היה פאתטי, היה דווקא משעשע.

uzi2

Active member
והתכוונתי כמובן לשאול - האם הוא עובד בתפוז?

לפי מה שהוא כותב על עצמו,

הוא עיתונאי לשעבר ברשת מעריב, וכיום עוסק בתחום הייעוץ הארגוני ברשת.

../images/Emo174.gifהשינוי האמיתי שהביאה נענע10

העיצוב שאליו כולם נטפלים הוא דווקא מאוד פשוט להחלפה, ואם יחשבו שזה ראוי- אולי יחליפו. דווקא לדעתי השינוי באתר הוא שינוי תפיסתי של ממש, קודם כל מדובר אכן בטלוויזיה באינטרנט (ערוץ שלם שמרבית תכניו מופיעים באתר, ולא רק פרק פה פרק שם, אלא עונה שלמה) מעבר לזה ניכר שבנענע מבינים את צרכי הגולש, כך למשל היום אני יכול לקחת RSS מאתרי תוכן של מתחרים. בנענע מחו על כבודם כיוון שהם יודעים שזו הדרך למשוך קוראים ולהיטיב עם הכותבים. שווה קצת לחקור ולחפור באתר לפני שיוצאים בקריאות ישראליות מתלהמות.. אגב- אני באמת חושב ש"עם שוך השערה" האתר יחזק את עצמו. ימים יגידו.

BellA עלמה

New member
יש בזה משהו

בקשר בין הנט לטלוויזיה למשל האפשרות לראות חדשות דרך הנט למי שאין לו TV אבל יש לו נט זה פיטרון מושלם. זה באמת ה-חידוש ימים יגידו לאן זה יתפתח

e-magine

New member
הקשר בין נט לטלוויזיה לא דבר חדש

זה פחות או יותר היה חדש ברגע שהפס הרחב הגיע לצרכן. נענע 10 הוא בעצם אתר של ערוץ להמונים (ברודקסטינג) והחידוש הוא נכונות ערוץ ישראלי לשדר במקביל באינטרנט לא רק טעימות אלא יחידות וחבילות תוכן שלמות.

BellA עלמה

New member
אכן יש למשל את האתר הזה

http://tv.coolsite.co.il/ החידוש המעניין הוא האיחוד בין ערוץ TV ואתר אינטרנט שמשדרת תוכניות שלמות האתר שלה נראה לאן זה יוביל

העיצוב חשוב וככה גם התיפקוד של הדף

ובגרסה החדשה זה ממש נורא. דווקה אהבתי להכנס לוידאו בנענע בעבר, אבל הגרסה החדשה מוציאה את החשק ובאמת מאז שהם שינו לא נכנסתי לצפות שם בתוכניות.

למעלה