ייעוץ לראיון עבודה

Taltul R

New member
וואוו
ממש ממש אוהבת את הראשון

לדעתי תמונה 1

אבל תשני צבעים ניראה משעמם מידי, אולי חגורה אדומה נעלים עקב אדומות וקרדיגן שחור

אז ככה

(לצורך הגילוי הנאות, הייתי הרבה שנים ר"צ פיתוח תוכנה וראיינתי הרבה מאד מועמדים ומועמדות למשרות פיתוח
)
לדעתי, השמלה היא נו-נו. המראה שלך בה הוא רך ונשי, והמטרה שלך בראיון הוא לא להיות רכה ונשית, להיפך. את צריכה לשדר מקצוענות, חדות, אסרטיביות. הייטק הוא תחום גברי. את השמלות תשאירי לאחרי שתתקבלי לעבודה.
אני בכלל הייתי לובשת מכנסיים מחוייטות כהות ואיזושהי חולצה מעניינת, לא חובה מכופתרת, אפשר רכה ונשית במידה, כמובן לא חשופה, ונעלי עקב או סירה.
מבין הלוקים שהעלית, השני לדעתי הכי מתאים, אבל עם נעליים אחרות. אלו קצת ספורטיביות מדי לטעמי.

והכי חשוב, בהצלחה!!!

אולי את צודקת, אבל זה כל כך עצוב

את באמת חושבת שהיו פוסלים מישהי מתאימה על רקע לבוש נשי ורך???
האם זה אומר שדתיות הן לגמרי OUT (שהרי הן לבושות תדיר בשמלות וחצאיות)??
אגב, אני ממליצה לך לקרוא את הספר של ד"ר טובי בראונינג "כיצד הפכה האשה לגבר?".

טוב, יש לי כ"כ הרבה מה להגיד על זה

כי זה נושא קרוב לליבי, אבל ממש על קצה המזלג:
כמו שניתן לראות פה, אני מתלבשת מאד נשי, לפעמים "ורך" (
), ועובדת בהייטק, ואוי למי שיפסול אותי על הרקע הזה

למזלה של פותחת השרשור, קבלתה לעבודה לא תלויה אך ורק במה שהיא תלבש אליו. הלבוש הוא רק איזשהו טעם שתורם לרושם הכללי שיקבל המראיין עליה. גם אם היא תגיע בסמרטוטים, ותפציץ בראיון, אני מתארת לעצמי שהיא תתקבל.
אז נשים את הלבוש לראיון במשבצת המוגבלת שלו. אבל בתוך אותה משבצת, אפשר להוציא מהלבוש לראיון את המקסימום, שזה, לגרום לו לתרום לאיזשהו רושם מסויים שהיא רוצה לעשות על המראיין/ת.
יכול היות שזה עצוב שהיא צריכה להיות קצת יותר "גברית" ברושם שהיא עושה, אבל זאת המציאות, ולהתעלם ממנה לא יעזור. אני גם לא בטוחה שנכון לומר שהיא צריכה להיות גברית, אלא יותר נכון יהיה לומר, שהיא צריכה לתת ביטוי לתכונות שנחשבות בחברה שלנו ליותר גבריות.

kaij

New member
תשמעי, זה מצער

באותו אופן ניתן לומר שאם מישהי באה להתראיין בגן ילדים בישראל
ולבושה חליפה או נעלי עקב ושמלת ערב כנראה שיסתכלו עליה מוזר
אלו הן כרגע דרישות השוק וכמו שאומרת יוגורט - אפשר לדון בהאם זה טוב או רע
אבל להתעלם מזה בתור מתראיינת לא כדאי
כי מנסים לתת לעצמנו את נקודת הפתיחה הכי טובה
(מהבחינה הזו נוח לי באנגליה - לראיונות אני לובשת חליפה וזהו זה
)

efroch99

New member
כמי שגם מהתחום

אני מצטרפת פה לכל מילה.
לראיון כזה הייתי הולכת על מכנסיים מחוייטים וחולצה מסודרת.

גם אני באה מ"התחום". עבדתי במשך 24 שנה

בתחום מערכות המידע ואני מכירה את קוד הלבוש הזה . ככל שהתקדמתי בסולם אימצתי יותר את הלבוש הרציני , המחוייט והמשעמם...
ושלא לדבר על כך שסיגלתי לעצמי את ההתנהגות החדה, הנחרצת ,הכוחנית והגברית......
העובדה שאני מכירה זאת ממקור ראשון לא מונעת ממני להצטער על כך שנשים מקבלות את הקודים הללו בהכנעה... וחוששות שהבלטת הנשיות היא ביטוי לחולשה. אגב, האבסורד הוא שדווקא כניעה וקבלה היא אחד הביטויים הכי מוכרים של נשיות.

efroch99

New member
אממ, לא בדיוק

אחרי שתתקבל לעבודה, מבחינתי שתתלבש איך שבא לה.
ברגע שיכירו אותה, לבגדים יהיה פחות משמעות מבחינה מקצועית (כמובן שלא לבוש זול, חשוף מדי וכו).
הבעייה היא מבחינתי בעיקר בראיון העבודה, שם את לא יודעת על איזה טיפוס את נופלת, וגורלך נתון בידיו (או בידיה).
אגב, אם זאת אשה, היא גם עלולה להירתע ממישהי שבאה בהופעה נשית מדי.

פשוט, באופן כללי, לראיון עבודה שהוא לא בתחום של עיצוב או קריאטיב או משהו כזה, מומלץ להגיע בלבוש סולידי ושקט, ולתת לאישיות ולכישורים שלך לבלוט. את רוצה שזה מה שיזכרו, ולא את הבגדים שלך. זה כל מה שאני אומרת (ואגב, זה נכון גם לגבר וגם לאשה).

לבוש מחוייט ממש לא חייב להיות משעמם או גברי

יש דרכים להתלבש מחוייט, או סמי מחוייט ולהראות נשית ויפה.
מי אמר שרק בשמלה קרה מבליטים נשיות ? אני למשל, מרגישה מאוד בנוח בלבוש מחוייט ואף אחד לא יכול לטעות ולחשוב שאני גברית (אגב, מחשוף של חולצה מכופתרת הוא אחד המחמיאים לדעתי לאשה)

לראיון העבודה האחרון שלי לבשתי מכנסיים מחויטים בצבע אפור, חולצה מכופתרת פסים כחולה, ונעלי סירה בצבע חרדל. הייתי מחוייטת למשעי, נשית לא פחות.

אני גם אוהבת את 1. דווקא לא הייתי מעזה

לשנות למשהו צבעוני מדי אלא נשארת ברמה הסולידית והכי חשוב, שלוק שאני מרגישה איתו מאד בנוח.

B612

New member
מנצל"שת להצטרפות והתייעצות משלי :)

בעקבות השרשור של האישה של רנואר פה החלטתי לנסות את מזלי וללמוד גם מדעותיכן המלומדות :)
יש לי חתונה מחר...ואין לי מה ללבוש....הכל משמין אותי ומכוער עליי ואין לי אפילו חשק לקנות משהו חדש כי הוא יהיה יפה על הקולב ועל כל בחורה אחרת שמודדת אותו בחנות ומכוער עליי...
אני מנסה לשכנע את עצמי ללבוש כבר את חצאית העיפרון שקניתי בחורף וצילמתי כמה אופציות. אני יודעת בוודאות שלא בא לי אף שמלה שחורה.
ולגבי החגורה שמופיעה בכל התמונות עם החצאית- אני לא מוצאת חגורת גומי רחבה חלקה יותר מזו ולכן הפפיון העצום הוא ברירת מחדל, החביבה ביותר שהצלחתי להעלות בחכתי, החצאית רחבה לי במותן ולכן אין לי מצב לוותר על החגורה ועם חגורה דקה זה רק מבליט את הרוחב של החצאית...
אוף...הצלנה אותי מייאושי!
זו האופציה הראשונה.

B612

New member
אופציה 3

כאן אני אוסיף גופייה חלקה בצבע שמנת מתחת כדי לסגור קצת את מפתחי הזרועות...זו חולצה מתקופה גדולה יותר שלי ומעבר לזה אני תמיד רוכשת פריטים בהירים במידה אחת או שתיים גדולה מדי...שריטה כזו :)

למעלה