ייעוץ לסטייה משונה

אלדד26

New member
ביקשת, קיבלת

1. לא אני הוא שצריך להתבגר בדיון הזה. לא, גילי.... לא עושים מאזני עלות תועלת. כשאני נמצא במערכת יחסים, אם אני צריך להתחיל לשקול את הטוב מול הרע, סימן שהגעתי לנקודה שבה אני חושש שהרע הוא רע מדי. אם הגעתי לנקודה כזו - כנראה שבאמת הרע פשוט רע מדי. 2. לא, אף אחד לא צריך. שניהם צריכים לרצות לעשות דברים. אף אחד לא צריך. הטרמינולוגיה שלך היא בעייתית מאוד. יחסי זוגיות הם לא חובה, הם זכות. הם הנאה. הם כיף. אף אחד לא *צריך* לעשות שום דבר. אם אתה עושה משהו כי אתה *צריך* לעשות אותו, בניגוד ל*רוצה* לעשות אותו, יש לך בעיה. 3. אני שונא, שונא שמאשימים אותי בקורקטיות. כל מה שאני אומר פה הוא דעתי האמיתית ולא נועד לשרת איזושהי מטרה נסתרת או פופוליסטית. גילי, לא כולם חושבים כמוך. אני אחד הנורמליים שלא. להשתמש זו מילה מאוסה. אם זוגתי הייתה מספרת לחברה שלה איך היא משתמשת בי, ואני הייתי שומע את זה, הייתי נמלא גועל נפש. אז כן, אני לא משתמש באף אחת, ואף אחת לא משתמשת בי. כשאנחנו מגיעים כזוג למיטה, אנחנו עושים אהבה מתוך רצון ולא מתוך צורך, ואם היא עושה לי משהו או שאני עושה לה משהו, לא מדובר בשימוש! ולגבי המאמרים: גילי, אני לא סובל מהפעילות הפיזית ביחסי מין, אני באמת מצטער להרוס לך את התיאוריה. אם לך כואבת היד עד כדי כך, אז או שאתה לא בכושר - או שאתה פשוט לא יודע איך לבצע.

G.O.D

New member
פחחחחחחח

אני אתעלם מההערה לגבי הכושר והיכולת.... לגבי הסעיפים האחרים: 1) כל דבר בחיים עושים מאזני עלות תועלת, מה ששוה לי אני עושה ומה שלא לא... גם בעבודה, גם בלימודים וגם באהבה ואם רע אז הולכים, אם טוב נשארים... 2) כחלק מה´זכות´ של מערכת יחסים יש חובות, כלומר דברים לא הכי נעימים בעולם שעושים למען מטרה נעלה יותר, אוקיי אם להתפלסף אז אתה רוצה לעשות אותם סבבה, אותו דבר. 3) אתה ממשיך להאשים אותי בחוסר נורמליות... ואני אאשים אותך שאתה שמוק, להשתמש זה מילה מאוסה כאשר הכוונות מאחוריה מאוסות, אם הכוונות טהורות אז המילה טהורה. בן אדם נשפט לא לפי מחשבותיו אלא לפי מעשיו. ולגבי הכושר, כבר ראית למעלה...

אלדד26

New member
על ההתעלמות כהודאה ../images/Emo6.gif

1. לא, לא כולם עושים את זה, ולא בכל דבר ובכל עניין. אתה מציג חשיבה מקובעת מאוד, שבה הכל מדיד והכל ניתן להערכה לפי "שווה לי לעשות את זה" או "לא שווה לי לעשות את זה". אז לא, אני לא עובד ככה. אני עושה דברים כשאני רוצה לעשות אותם. בין השאר, כדי להסב אושר לזוגתי. 2. לא יודע באיזה מערכות יחסים אתה היית, אבל אני לא נתקלתי במצבים בהם הייתי צריך לעשות דברים שאני (אני, ולא אף אחד אחר) הגדרתי אותם כלא נעימים. 3.
ההבדל בין ההאשמות הוא, כמובן, ששלי מבוססת ושלך לא. ובכל מקרה, להשתמש זו מילה מאוסה בהקשר של יחסי מין, נקודה, בלי קשר לכוונות. אם אתה מתכוון למשהו אחר, ששונה משימוש בבת זוגך כבחפץ, תחליף את הטרמינולוגיה שלך. אבל אצלך לא נראה לי שיש בעיית טרמינולוגיה, אלא בעיה תפיסתית של הזוגיות, ובכללם גם יחסי המין.

voguemaster

New member
אתם סתם סובבים סחור סחור

אתם לא בדעות מנוגדות כ"כ כמו שאתם חושבים, ולמעשה אתם דנים פה רק בפירושים טכניים של מילים כמו "צריך" ו-"רוצה". ושוב אלדד, מה קורה איתך ? למה היציאה הזו של הטענות שלי מבוססות ושלך לא ? זה לא קצת טפשי בעינייך ? גורם לך להיראות כאילו אתה מסוג האנשים שחייב להיות צודק תמיד, עזוב אותך בחייך... ועכשיו לעניין, אתם באמת אומרים את אותם הדברים בעיקרון. GOD משתמש במילה צריך, ואתה במילה רוצה. אצלו זה צורך לענג את בת הזוג או לעשות דברים בשבילה. זה צורך בשבילו. למה זה צורך ? כי הוא רואה בזה את אחת המחויבויות שיש לו בקשר, אחד הדברים שהוא צריך לעשות כי הוא יודע שזה יגרום אושר או הנאה לבת זוג. אתה משתמש במילה רוצה, כי אתה טוען שדברים כאלו אתה צריך לרצות לעשות, ולא בגלל שאתה צריך לעשות. שים לב טוב, שניכם באים מאותו כיוון רק משתמשים במילים שונות. GOD צודק לפחות בעובדה שמשמעות של מילה משתנה גם בהתאם לכוונות. זה לא שהוא צריך לעשות כך וכך כי מכריחים אותו או כי ידוע שצריך לעשות כך וכך במערכת יחסים זוגית, אלא לטעמו הוא צריך כי הוא רוצה, ופה הכל מתחבר בין שתי הדעות שלכם. ודבר אחרון, אל תגיד שאין הקרבות וויתורים במערכת יחסים. אל תגיד שאין דברים לא נעימים שהיית רוצה לחסוך מעצמך אבל אתה עושה כי אתה יודע שזה טוב לצד השני. בעולם מושלם הייתי מסכים איתך. במציאות של ימינו, אני חושב שאתה אפילו לא מודע לדברים האלו. וגם אם כן, בעיניך הם נתפסים כדברים שאתה עושה ברצון עבור הצד השני. כל הקרבה שהיא מצידך גם אם לא נעימה אפשר לפרשן אותה כנעימה כי אתה יודע שזה טוב לצד השני, אז בחייכם, שוב פעם אתם באים בדיוק מאותו מקום רק עם מילים שונות, פרשנויות שונות וכד´. בסה"כ אתם אומרים את אותם הדברים. זה הכל (כן כן אני יודע שיש לי בעיה עם סימני הפיסוק, אני אוהב פסיקים) אלי

אלדד26

New member
לא מסכים איתך.

קודם כל, תשים לב. לא אמרתי שטענתו לא מבוססת ושלי כן. אמרתי שהאשמתו (אותי כשמוק) אינה מבוססת, בעוד שהאשמתי (אותו כלא נורמלי) כן מבוססת
לא אמרתי שטענתו לא מבוססת, כי הוא לא הציג טענה. הוא הציג גישה. ושפה, אלי, זה הכל. טרמינולוגיה היא לא רק מילים, היא גם שלל משמעויות. אני לא רוצה להיות במערכת יחסים שבה בן הזוג "צריך", "מקריב", "מרגיש לא נוח" או, רחמנא ליצלן, "משתמש". אני מעדיף את הטרמינולוגיה שלי, תודה רבה, ומעבר לזה - הטרמינולוגיה שלו פסולה ממש בעיניי. נכון, מילים משנות את משמעותן בהתאם לקונטקסט בו הן נמצאות. ודווקא משום כך, השימוש במילה "להשתמש" לא נראה לי הגיוני ביחסי מין, אני מצטער. אולי זה רק אני, ואולי זו רק דעתי, וכולם משתמשים בכולם במיטה, אבל אני לא משתמש באף אחת ואף אחת לא משתמשת בי. ודבר אחרון - אמרת: "במציאות של ימינו, אני חושב שאתה אפילו לא מודע לדברים האלו" זה בדיוק העניין, אלי. אני מסכים איתך. יש "הקרבות" שאני עושה בלי להיות מודע אליהן. מתוך אהבה, אני לא שם לב להקרבה. ברגע שאשים לב להקרבה, כמו שענת שמה לב שלא נוח לה, באותו רגע תידלק לי נורה אדומה. פשרות, התגמשויות, ויתורים, הקרבות - כל הדברים האלו הם בסדר במערכת יחסים כל עוד אנחנו לא *שוקלים* אותם. אם אנחנו שוקלים האם להתפשר או לא, זו כבר בעיה. לדעתי. ועכשיו אסיים כי אני צריך לרוץ לראיון. בה ביי

voguemaster

New member
אני מבין מאיפה אתה בא אבל רגע

אני חושב שנתת לטרמינולוגיה (במקום טרמיטולוגיה) להפריע לך לפרש נכון את הדברים או יותר נכון את הגישה של GOD. ועזוב אלדד, לעולם לא תשכנע אותי ששפה זה הכל. כן זה מרכיב חשוב, וכן טרמינולוגיה זה שלל משמעויות ובדיוק על זה אני מדבר. העובדה שבעיניו זה נכון להשתמש במילה "צריך", או כי היא אצלו תופסת בדיוק את אותו המקום כמו אצלך (עד כדי קבוע
) לאו דווקא אומרת שהוא מתפשר על דברים במערכת יחסים זוגית כי הוא צריך, או כי כך נהוג. לדעתי זה צורך בשבילו. כמו שבשבילי במערכת יחסים אני רואה לנכון להסב אושר לבת זוגתי. זה לא סתם שאני רואה לנכון, אלא אני מרגיש שאני צריך לעשות את זה. בקונטקס הזה המשמעות היא בדיוק כמו רוצה. אני רוצה לעשות את זה, לכן אני צריך. רוצה, צריך, צריך, רוצה, מה זה משנה כל עוד זה מוביל לאותה המסקנה ? לא משנה בעיניי איזו מילה קדמה לאיזו מילה ואיזו יותר "קורקטית". וד"א, לא נראה לי שהמילה "משתמש" שהוא השתמש בה מצביעה על סוג ניצול כלשהו, אבל זאת סתם אבחנה שלי. אני מסכים איתך לגמרי, ואני שוב חושב שאתם באים מאותו הכיוון. בקשר לפרשות, מה שהעלית הוא רעיון יפה. ברגע שאנחנו צריכים לשקול אז כבר צריכה להידלק לנו נורה אדומה. אולי, ואולי לא. כמו שאתה יודע, יש הרבה שיקולים והרבה מצבים בחיים, ואני לא חושב שתמיד תרצה לוותר על קשר בגלל איזושהי אי נוחות קלה. יש משקל שונה לדברים, אתה מודע לזה אני בטוח. בקיצור, למה אני מברבר הרבה כשלא צריך ? תראו מה אתם גורמים לי לעשות!
בהצלחה בראיון!
אלי

אלדד26

New member
אתה מפספס נקודה מאוד חשובה, אלי

לא אמרתי ששפה היא הכל. אבל שפה היא בהחלט בעלת משקל. וכשאנשים אינטליגנטיים בוחרים באילו מילים להשתמש, אז המילים תופסות משמעות נכבדת מאוד. במקרה של גילי, נדמה לי שיש פה חשיבה מסוימת ולא רק קלות ראש בשימוש במילים. רוצה זה לא צריך, ולא תשכנע אותי אחרת. רוצה זה רוצה. צריך - זה צבא, זה פרנסה, זה מס הכנסה. רוצה - זה אהבה, זה יחסי מין, זה הנאות. רוצה - צריך. יש הבדל ענק. שלא להזכיר את השימוש במילה "להשתמש". ושוב, כמו שאמרתי קודם - אי נוחות קלה אני פשוט לא ארגיש, כי האהבה תהיה חזקה מספיק כדי שלא ארגיש אותה. הבנו?
אה כן - תודה, היה ראיון מוצלח (למרות המבחנים הכבדים
)

אלדד26

New member
../images/Emo32.gif

ראיון לתפקיד רש"צ בסטארט אפ, מבחנים... כללו בין השאר קריאה של 9 עמודים טכניים באנגלית תוך 7 דקות (כמעט סיימתי) ושאלות עליהם
חוץ מזה חידה, תיאורים מעמיקים של מה שעשיתי בעבודה הקודמת, וכו´.

voguemaster

New member
סלח לי על הבורות אבל

מה זה שר"צ ?? אאארררמממ.... רש"צ ?
היה מעניין לפחות מה שקראת ? (אוקיי סדר המילים לאו דווקא בהכרח בסדר הזה!) LOL
שיט איך רציתי לצטט את היציאה של השבת, מפי אלון מזרחי. שמעתי אותו בראיון אחרי המשחק ששידרו בשער חמש ופשוט נפלתי מהכסא. אלי

אלדד26

New member
מעניין?

מצב החסה בשטחים היה יותר מעניין מזה. אבל מילא
רש"צ זה ראש צוות (נו, מה לעשות, בכל זאת הייתי בצבא. הרבה זמן. יותר מדי)

voguemaster

New member
הממ ../images/Emo13.gif

נחמד. לא רע, מקווה שתקבל את העבודה (הרי כולנו יודעים כמה אתה תותח
) אני אמשיך להיות תוכניתן, לפחות עד לתואר שלי בניהול (שיבוא מתישהו בעתיד אני מניח...)

voguemaster

New member
שו בוץ ?? ../images/Emo13.gif

אנחנו הולכים לבצע קרבות ספקטקולריים עם האומנויות הנלמדות שלנו, מה חשבת ? חבל שלצערי עדיין אין לי הרבה מדי יכולת עם הג´ו אז אי אפשר לתת שואו
טוב לא נורא, בפעם הבאה אולי..

למעלה