יחסי אם ובת - דור שני.

hayapollak

New member
ועוד משהו

מסכימה איתך - את לא יכולה לדרוש ממנו לעשות דברים למען הילדה (למה לא בעצם?) הוא צריך לרצות לעשות ואת בהחלט יכולה לבקש. לאט לאט הבקשה שלך,תחלחל לתודעתו - הריגשית והוא מעצמו יפנה לכך זמן. שכן הוא לא רק מפרנס הוא קודם כל אדם,בן זוג ואבא.

למה ?

כי זה צריך לבוא ממנו. אני לא אצווה עליו זמן איכות עם הבת שלו . זו הבחירה שלו - מתי, איך וכמה. אני יכולה להאיר את עיניו, זה בהחלט כן.

hayapollak

New member
כן ולא

לא לדרוש ולא לצוות חלילה זה בהחלט צריך לבוא ממנו. לבקש ולפעמים אם צריך אז גם לדרוש את תשומת לבו משום שיש חובות ויש זכויות. וכן גידול ילדים בשננים, בזוג זה תענוג ומטלות של שני ההורים.

אמהות בנות וחד הוריות

כשאני קוראת את כל מה שכתבתן. נבנת אצלי מעין מערבולת. קודם כל הילה. מידי פעם כשאת מרגישה כך לגבי בעלך. תעלי אותי בעיני רוחך. כשבעלי לא כאן גם לא בלילות. לישון איתנו. זה לחיות עם בן זוג שישנו אבל למעשה איננו זמין כלל. אז את החויות אני חווה לבד עם הילדים. את ההסעות אני עושה לבד.גם את התיקונים בבית. מלבד אלו שדורשים בעלי מקצוע.וכמובן שכל האחריות עלי. כל החסרונות של חד הורית. ללא אף יתרון. ויש כאלו . קטנים אולי. לא תמיד אהודים על החד הוריות שהיו רוצות לראות את עצמן בזוגיות. ולא, אני לא מרחמת על עצמי. זה מצב נתון. ואני התעצמתי ממנו. למדתי שאני מסוגלת לעשות הכל. הכל. ולמעיין יש את אבא שלה בבית. לא תמיד זמין . אבל שבתות הוא שם עבורכן. זו מתנה בעיני. ואם תשאלי את ביתי הצעירה. היא מוכנה לוותר עליו כל השבוע . אבל שיהיה לידה שישבת. ובנוגע לאמהות ובנות. אם אני מקנאה או נצבטת אי פעם בלב. זה כשאני רואה אמהות ובנות יחד. לא בגילאים שלי ושל בנותי. אלא בגילי עם האמהות שלהן. לי אין את הפריוילגיה הזו כבר שנים. אז אני מנסה ליצור אותה עם בנותי. לקחת כל אחת מהן ,בד"כ בנפרד. לזמן איכות של שתינו. כמה תענוג זה כשאני מתאימה את טיב הבילוי לאופיה של כל אחת מהן. היום כשהן כבר בוגרות יותר. זה לפעמים טוב יותר מלבלות עם חברה. תענוג צרוף. לשני הצדדים. מאחלת לכולן את ההנאה הזו. אז הנה. יש אור. גם בקושי היומיומי. ואני דובקת בו. ומשם מתחזקת ומתעצמת.

תאירU4

New member
בחיוך עצוב, ודמעות בעיניים.

אתמול הסתכלתי על סול.... שאותה אמא שלי לא הכירה... טוב די. היום זה היום של המפגש ולכן אני עוצרת כאן. (לא בא לי לבכות היום...)

אין לי בנות ובן מול אמא אני חושבת

שיש אנרגיה וחיבור אחר ועם זאת יש בהחלט דברים של לקחת או לא לקחת לדור שני. אמא שלי ואני היינו תמיד חברות טובות, היא ידעה הכל עלי, עד הפרטים של מתי הייתה הפעם הראשונה ועם מי, תמכה בי תמיד, היום כשאני מסתכלת אחורה ורואה את הפוחזת שהייתי אני מתפללת שאוכל לעבור עם הבנים שלי חצי מהדברים שאמא שלי עברה איתי ונשארה בחיים (והשאירה אותי בחיים גם חחחחחח) ולוקחת דוגמא מהתמיכה שלה בי ומעבירה את זה הלאה. יש בהחלט מצבים שיוצאים מהפה שלי משפטים שבזמנו אמרתי - אני? בחיים לא אומר את זה לילדים שלי ואני נאלמת דום ברגע שהם נפלטים להם בחוסר אמונה מוחלט שזה עתה נשמעתי כמו הקלטה של אמא שלי
יש דברים שהיום כבוגרת אני יודעת לזהות ולקבל שהיא עשתה הכי טוב שהיא ידעה עם הכלים שהיו בידיה, אבל לא הביאו לתוצאות טובות, ואני חושבת שכבר סיפרתי על זה בעבר. אמא שלי ביטלה את עצמה לגמרי, כולם היו בעדיפות לפניה,אחי, אני, אבא שלי, אנשים אחרים במשפחה, זה המודל שקיבלתי.וזו הבוגרת שגדלתי להיות, והדגש הוא על זמן עבר. היום מקומי בהחלט כבודו במקומו מונח, מתוך אמונה וידיעה שאם לא אתן לעצמי לא יהיה מאיפה לתת למי שסביבי. פתחתי את הדברים האלה מול אמא שלי ודיברנו עליהם המון והיום היא לומדת לתת לעצמה.

nataly36

New member
אצלי החינוך שקיבלתי הוא דוגמא הפוכה

כלומר שאני הולכת על הפוך - ובדרך כלל, זה יוצא מוצלח! יעני לעשות אותו הדבר - אבל ההיפך!!!! מכאן אפשר להסיק שלא אהבתי את החינוך שקיבלתי. כמובן שיוצא בדברים קטנים שאני עושה אותו הדבר, אולי בדברים טכניים יותר. אבל בגדול - משתדלת כמעט לכל דבר לעשות ההיפך. ונדמה לי שזה מוצלח!!! (על כך צריכות להעיד הבנות שלי)

למעלה