יופי....

טיי 1

New member
יופי....

שלום לקהילת הפורום העשיר והנצחי, הייתי מעוניין בכמה שיותר סיפורים , משלים, אנקדוטות שעוסקים בעיקר ביופי (חיצוני) , הזדקנות, כאב איבוד הנעורים וכו'...

NAVVAN1

New member
הבל החן ושקר היופי אמר נרקיס

לדוריאן גרי. ניפ טאק, ניפ טאק, שעון הזמן אשר במסדרון המוביל לזיקנה, תיקתק יופי בפנים מה רע? מה אנשים מכוערים יפים יותר מבפנים? כאב איבוד נעורים מלווה אנשים כמו צל לא בארץ מספרי סיפורים שבה הזמן הוא לא אל היופי בעיני המתבונן במראה את שהפנטזיה רוצה, העין רואה ואתה מה תרצה לראות? הזדקנות כטוב? לרע? כאב איבוד נעורים כתחילת בגרות טובה? אולי כבקבוק עם גולגולת אשר בשתי עצמות חצויה? אולי כרוח ערבית נעימה לחרוש תלמי חייך בערוצי גילך? נצח לא ניתן לך מגמד את החוויה של ילדות, בגרות, וכאב הזדקנות

NAVVAN1

New member
את מקום ראשון, אבל יש עוד

הרבה פנינים למחרוזת. וודאי לי, שאמצא עוד שולי פנינים ממצולות ים הסיפורים. אשר בשיר

הסיפור של נרקיסוס - אגדה יוונית

היה פעם נסיך שהיה יפה תואר עד מאד, אך לא ראה את עצמו אף פעם,רק שמע התלחשויות "כמה הוא יפה" עד שיום אחד הלך לצוד ובדרך התקרב למעיין לשתות מיים ו, ואז ראה דמות מביטה בו, שאל: מי אתה? אך , כמובן לא נענה, שוב שאל ושוב דממה, ישב שם והביט על הדמות היפה, עד שלבסוף קלט שהוא רואה את עצמו, מצא חן בעיניו מה שראה ולא קם משם, ימים ולילות ישב והביט על עצמו, התאהב בדמותו, לא אכל ולא שתה אלה מימי המעין על שמרוב חולשה נפל ומת, האגדה מספרת שבמקומו צמח פרח הנרקיס, ולראיה הכתר על ראש הפרח. ומכן גם הביטוי : נרקיסיזם= הבה עצמית.

סיפור -גלימות היופי והכיעור

גלימות- באחד הימים נפגשו אלת היופי ואלת הכיעור על שפת הים, הן אמרו זו לזו: הבא נרחץ בים. הן הסירו גלימותיהן ושחו במיים. לאחר זמן מה יצאה אלת הכיעור מהמיים, התעטפה בגלימתה של אלת היופי והלכה לדרכה. כאשר יצאה אלת היופי מהמיים לא מצאה את גלימתה, ומהיותה בישנית מכדי ללכת עירומה, נטלה אתגלימת אלת הכיעור והלכה לדרכה. ועד היום הזה גברים ונשים טועים בין השתיים. אבל, יש היודעים את פני היופי, והם מכירים בו מעבר לגלימה. ויש היודעים את פני הכיעור, והגלימה אינה מסתירה אותו מעינייהם מאת: חליל גובראן.

perhay

New member
מחקר על יופי באגדות הילדים

והשפעת המסרים על הדור הצעיר ניתן לקרוא כאן.

הומינר

New member
שקר החן והבל היופי

אמר שלמה המלך לפני כשלושת אלפים שנה, בשירו - אשת חיל מי ימצא - אשר כל יהודי שומר מסורת מכיר , כי זהו השיר שקודם לשיר שלום עליכםץ ודוריאן גרי כבודו במקומו מונח

NAVVAN1

New member
יופי,שלוש פנינים ראשונות מצאתם,אבל

יש עוד לא לתת לשנויים וחילופים בסדרי משפט,ו/או באותיות להטעות (רמז הפנינה הבאה, בסכין מנתחים משתמשים בה)

ניפ טאק...

איך יכולנו לא לשים לב לניפ טאק - סדרת הטלויזיה המצויינת על מנתחים ומנותחים פלסטיים - המתמכרים לפולחן היופי, אם צריך או לא צריך ... יופי, נאוון חד הלשון והתער

NAVVAN1

New member
יופי וליהלום שבכתר, למה הכוונה ב.

כאב איבוד נעורים מלווה אנשים כמו צל לא בארץ מספרי סיפורים שבה הזמן הוא לא אל

טיי 1

New member
קודם כל, תודה לכולם - יופי וילדים -

חלק גדול מהאגדות והתמות אני מכיר . בכלל עשיתי עבודה פעם בנושא יופי וכיעור בסרטי ילדים (הסרטים של דיסני בעיקר)- שימו לב איך הגיבורה , טובה הלב - לעולם תהיה רזה ויפה, והמכשפה - תהיה מכוערת, לעיתים שמנה, -כלומר - כיעור חיצוני - מתקשר עם רוע - כלומר- נער/ה יודעים לזהות כבר ברחוב, אדם שפניו מעוותות לפי הנורמות -ישר יקושר אצלם עם evilness. ויש עוד הרבה . שמתם לב שבסיפור "היפה והחיה" (גירסת דיסני, הנצפית ביותר על ידי הילדים כמובן) , שמדבר על כך שהיופי הפנימי הוא מה שחשוב - הנסיכה שבעצם למדה שהכי חשוב זה להתאהב ביופי הפנימי של "החיה" - מתוגמלת בסוף, בפרס הגדול ביותר לאנושות - בחיר ליבה הופך לנסיך חתיך ויפה תואר - כי אחרת -איך אפשר Happy End בלי זה. אני מכיר סיפור יפה על יופי ואמת, אבל הוא קצת ארוך, אז אחשוב איך לתמצת אותו. בכל מקרה - אני פותח שרשור חדש כדי לתרום קצת סיפורים מקסימים, פרי עטו של אלכס אפשטיין. מקווה שאת חלקם לפחות אתם לא מכירים.

למעלה