ל shay - כמה הערות ותוספות
א. בלי שום קשר לחברת טלנירי, זה קצת קשה לשלם סכום שנמוך "ביותר ממאה אחוזים" מאשר סכום אחר, תחשוב רגע על המשמעות המתמטית של ההצעה הזו...
ב. לגובה העמלות יש כמובן חשיבות גבוהה, אבל חשוב להזכיר שיש גם שיקולים נוספים בבחירת המקום דרכו סוחרים. הנה סתם דוגמה: הריבית המתקבלת על הכסף ששוכב בחשבון ולא נסחר באותו רגע, כמעט תמיד גבוהה יותר בבנק מאשר אצל ברוקר פרטי. יש גם שיקולים נוספים. אגב אני בכלל לא טוען שעדיף לסחור דרך הבנק מאשר דרך ברוקר פרטי, רק מציין שיש קשת של שיקולים וחלקם אינדיבידואליים, גובה העמלות הוא רק אחד מהם.
ג. לגבי ההצעה על תעודות סל- גם אני חסיד גדול של האפיק הזה, אבל כדאי להדגיש שיש מינימום קניה לתעודות האלה שעומד על כמה אלפי שקלים, מה שדי מקשה על הרעיון בסכומים עליהם הוא מדבר. באופן כללי המינימום תקף בשלב הרצף של המסחר, ניתן לקנות ללא הגבלה בשלב הטרום או בשלב הנעילה, אבל זה בתנאי שיהיה מי שיסכים למכור במחיר המבוקש בשלב הזה, מה שלא תמיד מתרחש.
ד. לגבי המשפט האחרון על קרנות מול מדד, אני בהחלט מצטרף אליך, ומבקש רק להוסיף שזה נכון בהכללה, ברור שהיו בעבר לא מעט קרנות שהצליחו "להכות" את מדד מסוים. הבעיה העיקרית היא לא רק האחוז שלהן, אלא בעיקר שאין לנו שום דרך לדעת מראש אילו קרנות יעשו זאת ואילו לא, וביצועי העבר אינם מהווים אף ערובה להמשך. למען ההגינות אוסיף גם שיש קרנות שאינן "מתמחות" או עוקבות אחרי מדד או נכס מסוים, ולכן אין כמעט דרך להשוות אותן לבנצ'מארק מסוים כדי לבדוק את יעילותן.
ה. אני מתנצל מראש אם התגובה שלי נשמעת תוקפנית משהו, זה ממש לא המצב, הכל כאן נכתב ברוח טובה ובידידות!