יועץ השקעות

pilot117

New member
יועץ השקעות

אני בחור צעיר שחסך לו כסף ומעדיף להשתמש בכסף (מהמשכורת) עבור השקעות. האם אפשר לפנות ליועץ השקעות עם סכום התחלתי של 15 אלף + הפרשות חודשיות מהמשכורת????

drshy

New member
אם מאוד תתאמץ תצליח למצוא כמה...

אבל אלה יהיו כנראה יועצים קטנים בתחילת דרכם, ולא בטוח שהיית רוצה להפקיד בידיהם את מיטב חסכונותיך! בסכום כזה אולי עדיף לרכוש קרן נאמנות אחת או שתיים ובכל חודש לרכוש עוד יחידות השתתפות...

u 1000

New member
בבנק ידבר איתך יועץ גם אם יש לך...

10 ש"ח (או סתם כי בא לך). אבל במקרה שלך סביר שהוא ימליץ לך לקנות קרנות נאמנות (ואולי מוצרים אחרים של הבנק). בסכומים כמו שאתה מדבר קשה להרוויח וגם לפזר את ההשקעות בתבונה ללא שימוש בקרנות נאמנות.

shay6748

New member
כמה עצות

דבר ראשון אל תפנה לבנק לנהל את ההשקעות שלך - פנה לאחד מחדרי העסקאות הפרטיים דוגמת טלנירי (חפש אותם באינטרנט) - אתה תשלם יותר מ-100% פחות על העמלות לעומת הבנק. דבר שני, באמת הסכום קטן אבל זה לא אומר שאתה לא יכול להשקיע. אני הייתי ממליץ לך לגוון תיק של תעודות סל. לדוגמה: 70% ת"א 100/25 ו-30% תעודות סל של ה-BRIC. הוכח אמפירית שקרנות נאמנות לא מסוגלות לתת תשואה עודפת על המדד לאורך זמן.

ל shay - כמה הערות ותוספות

א. בלי שום קשר לחברת טלנירי, זה קצת קשה לשלם סכום שנמוך "ביותר ממאה אחוזים" מאשר סכום אחר, תחשוב רגע על המשמעות המתמטית של ההצעה הזו...
ב. לגובה העמלות יש כמובן חשיבות גבוהה, אבל חשוב להזכיר שיש גם שיקולים נוספים בבחירת המקום דרכו סוחרים. הנה סתם דוגמה: הריבית המתקבלת על הכסף ששוכב בחשבון ולא נסחר באותו רגע, כמעט תמיד גבוהה יותר בבנק מאשר אצל ברוקר פרטי. יש גם שיקולים נוספים. אגב אני בכלל לא טוען שעדיף לסחור דרך הבנק מאשר דרך ברוקר פרטי, רק מציין שיש קשת של שיקולים וחלקם אינדיבידואליים, גובה העמלות הוא רק אחד מהם. ג. לגבי ההצעה על תעודות סל- גם אני חסיד גדול של האפיק הזה, אבל כדאי להדגיש שיש מינימום קניה לתעודות האלה שעומד על כמה אלפי שקלים, מה שדי מקשה על הרעיון בסכומים עליהם הוא מדבר. באופן כללי המינימום תקף בשלב הרצף של המסחר, ניתן לקנות ללא הגבלה בשלב הטרום או בשלב הנעילה, אבל זה בתנאי שיהיה מי שיסכים למכור במחיר המבוקש בשלב הזה, מה שלא תמיד מתרחש. ד. לגבי המשפט האחרון על קרנות מול מדד, אני בהחלט מצטרף אליך, ומבקש רק להוסיף שזה נכון בהכללה, ברור שהיו בעבר לא מעט קרנות שהצליחו "להכות" את מדד מסוים. הבעיה העיקרית היא לא רק האחוז שלהן, אלא בעיקר שאין לנו שום דרך לדעת מראש אילו קרנות יעשו זאת ואילו לא, וביצועי העבר אינם מהווים אף ערובה להמשך. למען ההגינות אוסיף גם שיש קרנות שאינן "מתמחות" או עוקבות אחרי מדד או נכס מסוים, ולכן אין כמעט דרך להשוות אותן לבנצ'מארק מסוים כדי לבדוק את יעילותן. ה. אני מתנצל מראש אם התגובה שלי נשמעת תוקפנית משהו, זה ממש לא המצב, הכל כאן נכתב ברוח טובה ובידידות!

shay6748

New member
ניסוח לא נכון שלי...

ועדיין אם בטלנירי לא גובים דמי משמרת לעומת הבנק אז זה 100% פחות... לגבי הריבית אני לא מכיר את הנושא, אבל יודע שבטלנירי נותנים ריבית על היתרה בח-ן no harm done

קצת סדר...

חשוב לעשות קצת סדר בין שני מושגים או דרישות שהשתמשת בשאלה שלך בערבוביה: א. התייעצות- פניה ליועץ השקעות בבנק (או מחוצה לו) לצורך קבלת יעוץ על בחירת המכשירים הפיננסיים המתאימים להשקעת הסכום שלך בתקופה הקרובה (במקרה שלך מדובר בדרך כלל במכשירים יחסית סולידיים כדוגמת קרנות נאמנות, מק"ם, פקדונות וכו'). זאת כדי שלאחר הפגישה תחשוב ותחליט אם אתה מקבל את העצות אם לאו, או אולי את חלקן, ואז תפנה בעצמך לבנק/ברוקר ותבצע את הפעולות שבחרת. ב. ניהול תיק- פניה למנהל תיקים מוסמך כדי שהוא ינהל עבורך בעצמו את כספך לפי שיקוליו וללא התערבותך, למעט קביעה מראש של קווי מתאר כלליים של התיק (רמת הסולידיות, סוג האפיקים וכו'). גם כאן יש כמה דרכים- ניהול בתוך החשבון שלך, ניהול בחשבון חיצוני ועוד, אני לא איכנס כאן לפירוט. אם כוונתך היתה לגבי הסעיף הראשון- אתה יכול לפנות לייעוץ עם כל סכום שיש לך, זה חלק מהשירות שהבנק מעניק, גם בחלק גדול מבתי ההשקעות הפרטיים ישמחו להיפגש איתך לפגישה בלתי מחייבת מבלי שבכלל יוכלו לדעת מראש כמה כסף אתה מחזיק (למרות שברור שהשאלה הזו תעלה בפגישה ויש לה חשיבות). אם כוונתך היתה לגבי הסעיף השני- כאן חשוב להבין שיש לפנות למנהל תיקים מוסמך, יועץ השקעות בבנק איננו מנהל עבורך תיק (אגב ליועץ השקעות בהגדרתו אסור לנהל תיקים ובאופן כללי אסור למי שאיננו מנהל תיקים מוסמך לנהל מעל חמישה תיקים). כמו כן במרבית המקרים מנהל תיקים או חברת ניהול תיקים לא ינהלו תיק בהיקף שהזכרת, לרוב מדובר לפחות ב 100 אלף ש"ח.

ettt

New member
בתאוריה

לא כל בנק אמור לתת לך שירות של יעוץ השקעות ע"י ועץ מוסמך. הבנק שלך אמור לעשות את זה אבל בפרקטיקה על סכומים של מתחת ל40-50 אלף יהיה לך מאוד קשה לקבוע שיחת ייעוץ ותצטרך המון אסרטיביות. ובסוף יכול להיות שתקבל יעוץ טלפוני (ע"י יועץ מוסמך כמובן) ניהול תיקים- לא שמעתי על מנהל תיקים שיקבל פחות מתיק של 100 אלף

תלוי

אני מכיר באופן אישי סטודנטים עם פחות ממה שהשואל כאן הציג, שישבו וענו להם. ברור שזה תלוי בסניף וביועץ ואני בהחלט מסכים איתך שבסכומים נמוכים זה הרבה יותר קשה וסביר שזה גם ישפיע על איכות ואורך השיחה. לגבי מנהלי תיקים אני יכול להפנות אותך לכמה שעובדים החל מ 50K , אבל כפי שכתבתי בהודעה הקודמת במרבית המקרים מבקשים לפחות 100K .

ettt

New member
אז תגיד סטודנטים

כי סטודנטים הם אחת מהאוכלוסיות הכי מחוזרות בכל הבנקים...

axelcoon

New member
לא בבנק שלי

אצלי בבנק איזה פקיד ממש צעק עליי ולא נתן לי לדבר כשניסיתי לשכנע אותו שטפו טפו טפו אני לא צריך שום תנאים מפתים למינוסים ולהלוואות שלהם. הוא לא היה מוכן לשמוע שאני לא צריך מסגרת עם מינוס כזה גדול כמו שהוא הציע.

ettt

New member
אם פקיד צעק עליך

כנראה שהוא לא הבין את תפקידו. הבנקים נותנים מלא הטבות אשראי לסטודנטים אבל אם אתה לא צריך אף אחד לא יכול להכריח אותך- פשוט אל תחתום על מסגרת אשראי ו/או על הלוואה. ההטבות היותר משמעותיות לרוב הסטודנטים זה פטור מעמלות, כרטיס אשראי חינם ללא מינימום פעולות, פיצול שובר שכר הלימוד ל-3 תשלומים ללא ריבית וכו' ואשראי- טוב שאתה לא צריך עכשיו אבל שים לעצמך איפשהו עמוק במח שהיה ותצטרך התנאים לסטודנטים הם התנאים כמעט הכי טובים שלקוח פרטי יכול לקבל (למעט עובדי בנקים)

shay6748

New member
רחוק מהמציאות

הבנק אמנם רואה את הפוטנציאל שמגלם בתוכו סטודנט ועל כך הוא נותן הנחות והטבות. אולם הבנק אוהב יותר לקוחות שיש להם פעילות רווחית עבורו כמו:פעילות ענפה בני"ע, פאסיבה גבוהה (הרבה כסף שוכב בפקדונות או בעו"ש) וכל פעילות רווחית אחרת. במקרה ואתה אחד מהלקוחות האלו אתה תראה מהר מאוד שטיחים אדומים בסניף הבנק שלך, והרבה הצעות מבנקים מתחרים. פעם קבעת פגישה עם יועץ בבנק, כלומר ממש הוא התחייב בפניך על שעה ספיציפית שבה הוא ישב איתך וגם עמד בזה? - ללקוחות 'טובים' זה קורה כל יום. תוסיף לזה גם טלפונים ישירים של כל הפונקציונרים בסניף, החל ממנהל הסניף וכלה ביועץ ההשקעות והאשראי שלך. לדעבוני, סטודנטים לא מקבלים שירות מהסוג הזה מעצם היותם סטודנטים. הדברים שהעליתי כאן באים ממקום של ידע ולא שמועות. אל תשאל מאיפה.

ettt

New member
תלוי באיזה בנק

וכמובן תלוי בפוטנציאל שמגלים (מבחינה פיננסית כמובן) באותו הסטודנט. וגם אני מספרת ממקום של ידע ולא משמועות. במיוחד בחודשי תחילת שנה"ל האקדמית סטודנט יכול לבקש ולקבל (כמעט) הכל

למעלה