"יוסי, ילד שלי מוכשר..."

cha ching

New member
כשאת לא מגשימה חלום שלך

וכשאת לא רוצה את הדבר הזה בשביל להגיד "יש לי ילד גאון" בתוכתוכך.. תחשבי על זה טוב טוב, ונכון שקשה להודות בזה לפעמים, אבל יכול להיות שאת סתם רוצה להשוויץ בילד... וזה קורה. כי בסהכ את רוצה להתגאות בו. אם את מוצאת פוטנציאל בילד ורוצה בשבילו שיצליח כדי שיוכל להנות מהכישרון המפותח שלו בחיים הבוגרים שלו- אז בכיף...

נוGה

New member
לרצות ,שהילד שלך יצליח,,,,אבל,,,,,,

כל הורה היה רוצה שילדיו יצליחו בחייהם,רצונות,אינם בגדר התעללות, מה שכן יכול להתפרש כהתעללות, זו הדרך למימוש , לא ארחיב כיצד ניתן וצריך לעשות זאת,,,כי תקצר היריעה. קיימים ספרים רבים, פסיכולוגים וגם נוGה שלכם

לפעמים זה יכול להיות סבל נוראי!!!

אני כרגע בת 18,כל החיים שלי ההורים שלי לחצו עליי בעניין ההשקעה בלימודים ואני בטוחה שהם גם ימשיכו לעשות את זה בהמשך גם כשאני ילך לאוניברסיטה בעתיד... לפעמים הם כל כך לחצו עליי עם הלימודים שכבר לא יכולתי יותר,איבדתי כבר כל רצון ללמוד והם פשוט לא הבינו שאם הם יתנו לי את החופש שלי להחליט מתי אני רוצה ללמוד לבד זה יהיה הרבה יותר אפקטיבי והתוצאות יהיו יותר טובות... בקיצור מה שאני באה להגיד:אפשר להפעיל קצת לחץ ולדחוף את הילדים כדי שהם יצליחו,אבל לא יותר מידי,כי אם זה בהגזמה זה רק משיג את התוצאה ההפוכה וגורם ללחץ רב בחיים של הילדים ולפעמים אפילו הופך אותם לאומללים-תשמעו לאחת עם ניסיון...

למעלה