אבל לא צריך לשתות את כל הדם כדי להרוג אדם. בערך מעל לשניים ליטר זה מסוכן. ערפד הורג אם הוא 'שתה יותר מדיי' או בגלל שהוא לא מעוניין שהשני יהפוך(בגרסאות שבהם מספיק נשיכה בשביל להפוך).
הרי, אם יוצא דם מהעורק הראשי- והערפד ניזון כמו שצריך ולא אכפת לו אם להשאיר את הקורבן בחיים או לא- מה זה משנה אם הפצע יהרוג או איבוד הדם יהרוג -כאשר המטרה מושגת?
אז הוא "מחורר" יפה את העורק הראשי ושותה, זאת לא הנקודה...הנקודה שאם הוא משאיר אותו בחיים והאדם עדיין פצוע, הוא יכול לדמם ולמות וזאת בגלל הנשיכה ולא שתיית הדם.
כששמעתי עליה, חיפשתי אותה. את הראשון משכתי כי הייתי רוב היום בבצפר, אבל אח"כ יצאנו לחופש ובכיפור סיימתי את החלק השני והשלישי ואתמול את הרביעי (כן אני קוראת מהר, אבל הם גם דיי קצרים). ועכשיו נשארו לי פחות מ100 עמ' לסוף החמישי (שיעברו מהר), אבל זה כבר התחיל להימרח ../images/Emo6.gif
) על סידרת הספרים של HOUSE OF NIGHT, הספר הראשון הוא MARKED. בטח ראית אותם בסטימצקי- אלא 4 ספרים שחורים שגם עוסקים בערפדים. הספר הראשון התחיל חמוד, וסיגנון הכתיבה היה משעשע ויותר שנון (בהשוואה לדימדומים) אבל ככל שהמשכתי לקרוא את הספר (אני קראתי עד השלישי כולל) הסידרה כתובה בפאקאציות (טוב שאין את המילים CRAP וHOMYGOSH בכל סצנה) וגם העלילה נהפכת להזויה בכל חלק, אבל אם את אוהבת את הסיגנון אני ממליצה לקרוא את הספר הראשון ולהחליט בעצמך.
../images/Emo63.gif../images/Emo58.gif לגבי אלנה של הספר
בספר הראשון היא מתוארת מאוד פקאצתית סוג של נערה בלונדית פופולרית שביום אחד משתנים חייה כשהוריה נהרגים בתאונה. כאילו אלנה היא דמות מאוד עגולה שמתעצבת במהלך הספרים ומשתנה, היא מתחילה מטינאייג'רית רדודה ומעודדת שרק דייטים ובנים יש לה בראש, והופכת ממש לאישה שמסוגלת להקריב מעצמה למען מי שהיא אוהבת.
לא אהבתי את ההתחלה- ../images/Emo58.gif לספר. כל ה"מזימות" להשיג את סטפן והכול. אהבתי אותה הרבה יותר בשלישי. בזה הדמות הזו יותר טובה מהדמות הראשית של דמדומים - בלה. השינויים. ואפשר לראות את השינויים שזה פלוס גדול.
אכן ההתחלה ../images/Emo58.gif לספר ../images/Emo63.gif
נראתה לי בהתחלה מאוד שטחית, הרגשתי כאילו אני קוראת דרמת טינאייג' רדודה והשתדלתי לא להפסיק בגלל החיבה העמוקה שלי לז'אנר הערפדים. לשמחתי ככל שהספרים המשיכו העלילה העמיקה יותר, הדמויות בגרו והשתנו לא רק אלנה, גם דיימון ובכלל ראו כיוון התפתחות מעניין של עלילה.