יומני ערפדים

האמת שאלה היו שאלות רטוריות../images/Emo6.gif

אבל תודה בכל מקרה!! רובכם הזכרתם שסדרת "יומני הערפד" מבוססת בעצם על סדרת ספרים.. הספרים תורגמו לעברית?או שניתן לרכוש אותם רק באנגלית?

קרניjack

New member
תורגמו לעברית כבר לפני יותר מ10 שנים

אבל נראה לי קשה להשיג אותם בחנויות, אלא אם כן יתחילו למכור אותם מחדש בעקבות הסידרה- וכל זה כי הם ישנים.... אבל ראיתי באינטרנט שככל הנראה יש ספר חדש שמאחד את הטרילוגיה.בסיפריות בטוח יש. אני גם ראיתי את אחד הספרים באנגלית בסטימצקי, כנראה בגלל גל הערפדים הרומנטיים אז יש מצב גם לעברית וגם לאנגלית

../images/Emo216.gif1X03../images/Emo58.gif../images/Emo58.gif

אז ככה..בא לי לדבר עלהפרק החדש.. אפשר לשים לב שעד כמה שהסדרה מתמקדת בבני נוער היא נהיית אפלה יותר ויותר, ודיימון לא נרגע..אפילו לא לרגע אחד. הוא נהיה יותר אובססיבי "להשיג" את אלנה לפני סטפן ובעצם הופך את קרולין לבובה שלו, מה שכן אגב מזכיר מאוד את טרו בלאד. (אם מישהו ראה את הסדרה כמוני עד סוף העונה השנייה, "המלכה" שלהם בעצם משאירה איתה 2 בני אנוש מהופנטים והיא פשוט שותה מהדם שלהם ומשתעשעת איתם..משהו הזוי לחלוטין..) הפרק מתחיל עם קרולין, שזה עתה התעוררה כשדיימון לצידה, ואז היא קולטת שהיא מדממת..ומבינה שדיימון הוא לא מה שהיא חשבה..רק חבל שהיא לא הספיקה לברוח והוא תפס אותה בשביל "ארוחת בוקר". ציפיתי שהוא יסיים אותה עד הסוף..אבל הפלא ופלא היא עדיין חייה, ומהופנטת מתמיד..מה שמבינים בהמשך הפרק. ואם מדלגים על כל הקטעים של הטינאייג'רים(בוני מספרת לאלנה שהיא חושבת שסטפן מסמל את המוות..האקס של אלנה והחבר שלו זורקים עליו פוטבול אבל כמובן שסטפן הכל יכול תופס את הכדור ומראה לכולם שהוא יצור מושלם
)..אה..והעובדה שסטפן זוכר את כל התאריכים החשובים בהיסטוריה של ארה"ב, מה שמרתיח את המורה להסטוריה, שהוא גם המאמן של נבחרת הפוטבול שלהם..) סטפן מתנצל למורה/מאמן וזה מסכים לקבל אותו לנבחרת...כשהוא מסתמך על מה שסטפן אומר "שהוא שיחק בעבר פוטבול..והיה דיי טוב".. מעניין לאן זה יגיע
עוד באותו זמן קרוליין ודיימון מגיעים לאימון הנבחרת והמעודדות..קרוליין ודיימון נראים "מאושרים משהו" והיא עם צעיף הדוק במיוחד ביום קיצי. סצנה שמאוד אהבתי..סטפן מגיע לחדר שלו ורואה את דיימון יושב שם. מה כבר הוא יכול להגיד שהוא לא אמר? אז הוא אומר שהוא חשב קצת..חיפש את האני הפנימי שלו, אמר שסטפן הוא אחיו הקטן ושהוא חשוב לו, ושאם סטפן רוצה להתנהג כמו בני אנוש הוא בעדו. אי אפשר היה לחשוב שהוא לא מתלוצץ אבל זה הרגיש אמיתי עד שהוא פרץ בצחוק מרושע לחלוטין
אלנה הזמינה את בוני וסטפן לארוחה כדי להראות לבוני שסטפן הוא בעצם בן אדם טוב. החוש העל טבעי של בוני מתחזק באותו ערב והיא אומרת לאלנה שהיא רואה את המספרים 8,14,22 כל הזמן בימים האחרונים. בארוחה אלנה מאלצת את בוני לדבר על העובדה שבוני באה ממשפחה של מכשפים מסיילם לפני מאות שנים, סטפן התעניין מאוד ונראה קצת מופתע. ואז, קרוליין ודיימון דופקים בדלת של אלנה עם עוגה, "לקינוח"(או בעצם הזדמנות של דיימון לקבל רשות מאלנה להיכנס לביתה) סטפן מתעצבן מאוד על העובדה, אבל כמובן שאלנה, קרולין ובוני, "בנות האנוש", לא מבינות שדיימון צריך רשות להיכנס לביתה של אלנה, סטפן נבהל, אבל דיימון מקבל רשות. אחרי שיחה קצרה ונטולת טקט מצידה של קרוליין, אלנה ודיימון מגיעים למטבח, דיימון מנסה להישאר עם הפוקר פייס שלו ולומר את כל הבדיחות העוקצניות והדיבור הציני, אבל לאט לאט הוא מתרכך, ככל שהוא מביט באלנה הוא נזכר בעצם בקת'רין. אלנה שאלה האם קת'רין מתה, דיימון אומר בצער שהיא נשרפה למוות. ואז אלנה שואל את השאלה הגדולה, מי יצא עם קת'רין קודם. אלנה מבינה שלדיימון היה קשר אינטימי עם מי שעד עכשיו הייתה בשביל אלנה רק "האקסית של סטפן". דיימון אמר שיש 2 תשובות לשאלה הזאת ושהיא צריכה לדבר על זה עם סטפן. היא הצטערה בשבילו על מותה של קת'רין, ורואים עד כמה דיימון בעצם מחובר לעבר שלו, אובססיבי לפגוע בסטפן על שלקח ממנו את קת'רין(אני מאוד מקווה שנראה כמה פלאשבקים לעבר של השניים..). העובדה שהיא דומה מאוד לקת'רין רק מעצימה את העובדה שהוא חייב להישאר צמוד לאלנה. ואני ממש לא חושבת שהוא מתכוון לפגוע בה או "לאכול"ממנה. באותו לילה אלנה חולמת על דיימון, ומתעוררת בבהלה. ביום שאחרי סטפן נותן לאלנה שרשרת ישנה, מבקש ממנה לשים אותה עליה והיא נענית למתנה בשמחה. כשדיימון מנסה לנשק את אלנה וחושב שהיא מהופנטת, היא נותנת לו סטירה. הוא מבין שהשרשרת מגינה עליה. בערב המשחק, אלנה שמה לב שהמאמן כבר מריע ל"רכש" החדש-סטפן, מה שמעצבן את חברי הקבוצה. ג'רמי, אח של אלנה לקלע למכות וסטפן מפריד את הריב, נחתם בידו חתך עמוק, מה שמפחיד את אלנה שמבקשת לראות את החתך ומגלה שבעצם אין חתך(שנרפא מייד). לאחר מכן סטפן מדבר עם האקס של אלנה שאומר שהם בעצם "מקבלים אחד את השני" ונהיים חברים לקבוצה. לאחר שהם מסיימים לדבר דיימון מופיע מהחושך וצוחק על ההתערבבות של סטפן עם הנערים.. סטפן מתעצבן מאוד על דיימון, טוען שהוא לא כזאת מפלצת כמו שהוא אומר. הפוקר פייס של דיימון דועך מייד. סטפן אומר שיש עוד טיפה של אנושיות בסטפן, גם אם זה לא נכון, סטפן לא חושב שדיימון באמת כזה רשע, הוא רק עושה את עצמו. דיימון מייד מכחיש, ואז סטפן אומר לו שהוא מזמן היה יכול להרוג אותו לסיים עם המרדף הזה שנמשך כבר מעל 140 שנה. או שבעצם הוא היה יכול לפגוע באלנה, והוא לא עשה את זה. וזה בעצם מעיד על הצד הרך של דימון. דיימון, שכפי שנראה, מקשיב טוב טוב למילים של סטפן(ורואים שסטפן צודק, אבל היי..דיימון אוהב משחקים) ותוקף באותה שנייה את המאמן, שותה את כל דמו, עיניו מאדימות וסטפן מבין שדיימון לעולם לא ישתנה וחייבים לעצור אותו. אגב, בוני רואה את כל המספרים שחזתה בימים האחרונים, כולם ליד איפה שהמאמן נרצח. בעוד סטפן כותב ביומן שלו את מה שהוא חושב סופית על אחיו, דיימון נמצא בחדר של אלנה, שישנה, ומלטף את פניה בעדינות רכה. יש פה עניין לא פתור. טוב זה סיכום פרק, זה חפירה והיא ממש באה לי בטוב
היי..קרן, את רצית חפירות לא??

קרניjack

New member
../images/Emo58.gif אחלה חפירה ופרק מצוין!../images/Emo58.gif

לא ממש סיכום פרק, ולא תקציר פרק אלא פירוט העלילה
אני מאוד מאוד אהבתי את הפרק! אני חייבת לציין שסצנות הדם והנזיכה בסדרה הן טובות, בדיוק כמו שאני אוהבת, לא עם יותר דרמה וכבדות ועם לא מעט דם! המוזיקה שיש בהרבה מן הסצנות נותנת את האוירה הכייפית של הסידרה, קצת מזכיר לי את העונות הראשונות של באפי שבני נוער ננשכים לא מעט והבמאי לא עושה חשבון, וגם כאן
אהבתי את הקטע שדיימון חושף שגם לו היה חלק בסיפור עם קת'רין, ואכן קרולין בתור מקור ההזנה ממש מגניב. הייתי בטוחה מסיום הפרק הקודם שהוא יהרוג אותה, אבל השימוש בה גם לדם, גם להנאה (אם היה סקס או לא) וכמובן- המטרה העיקרית להיכנס לבית של אלנה- היה מצוין! אני אוהבת את הדמות של דיימון כי הוא הבחור הרע, אבל לא רק "הבחור הרע", והוא גם לא "הבחור הרע והרגיש" אלא בחור רע שאוה להשתעשע שיש לו צד רגיש. דיי מזכיר לי את אנג'לוס בימי סאנידייל , רק שנראה לי שאנג'ל אהב יותר לענות. מצד אחד דיימון מאוד מעורער, מצד שני הוא יציב בזוית הראייה שלו על העולם, שהיא זוית ראייה דיי ערפדית טבעית לדעתי. הוא לא פה לעשות חשבון ולהתכחש ליצר הדם ולניבים היפות שצמחו לו, ולכישרון ההיפנוט- הוא משתמש בהם!
וזוית הראייה המאוד ערפדית שלו, שהוא גם מסביר אותה פחות או יותר היא מאוד מעניינת ואני אוהבת שמשלבים אותה בסידרה, ולא רק בתור הערפד הרע שרוצה לנקום והורג. סטפן מייצג את סוג הערפדים שהם פה כדי להשתלב ולא לשתות דם אדם, ודיימון הוא ההפך.
היו כמה סצנות שממש ממש אהבתי-
הסצנה בכיתה עם השנים- איך שסטפן משפיל את המורה!
אגב, המורה והמאמן אלו שתי דמויות שונות אולי הם נראים דומים- אבל הם לא. למה שהם בכלל יהיו? כאילו- היסטוריה ופוטבול- שני עולמות שונים.
הסצנה עם האח השיכור והמסומם של אלנה. אני אוהבת את הדמות שלו, כי הוא לא סתם ממורמר מהחיים, הוא מייצג אדם ממורמר ששותה והוא מדוכא (כי ההורים שלו נפטרו, או כל הצרות עם ויקי ) והוא לא רוצה להקשיב לאף אחד ומדרדר את עצמו כל יום- הפרק לא הזכירו את עניין הסמים אבל אני משערת שגם זה שם. הסצנה שהוא רב עם הבחור השני, שהבחור השני (לא זוכרת את השם) נותן אגרוף לספן וספן כמו קיר, שסטפן לא נחתך באמת...אלו סצנות ערפדים שחייבים להשתיל בסידרה בשביל המתח שאיך שאר הדמויות יגיבו והן טובות (הסצנה עם הכדור פוטבול הייתה צפויה
).
הסצנה שדיימון אומר לאלנה שהיא מאוהבת בו והיא סותרת לו! מאוד אהבתי את מה שאלנה אמרה, שלכל דבר שדיימון אומר יש כפל משמעות ושהיא כן קלטה אותו. זה מראה כמה הדמות שלה היא חכמה ופיקחית.
אני מאוד מאוד מאוד (ושוב מאוד) אוהבת את החברה של אלנה,בוני, שהפרק מגלים נצר לשושלת מכשפות מסיילם ואת ה"כוחות" שלה. פשוט צימררה אותי הסצנה שהיא מגלה מה משמעות המספרים אחריי רצח המאמן, ממש צימררה. ראיתי פעמיים את הסצנה ומצאתי את עצמי עם עיניים דומעות- לא כי הסצנה הייתה עצובה- אלא כי היא באמת מגלה שלמספרים שאותם היא ידעה הייתה משמעות כל כך נוראה, שבעצם יש לה כוחות ושהיא סוג של מכשפה!
הסצנה השנייה שאהבתי יחד עם הסצנה הזאת הייתה |הדג|הדיאלוג בין סטפן לדיימון , איך שסטפן "מוכיח" לדיימון שכן יש בו אנושיות, שהנקמה לסטפן ואהבה אחריי כל השנים הללו הם רגשות אנושיים שמוכיחים על אנושיות, ואז דיימון עושה את הגרוע מכל ופשוט נושך את המאמן, פשוט כך. זאת הייתה סצנה מדהימה, כי כמו שסטפן הראה לדיימון את האנושיות, דיימון באותו רגע ניפץ לו את זה בפנים עם הנשיכה, סצנה יפה מאוד לדעתי
ובזמן כל מה שסטפן כותב ביומן על המפלצתיות של אחיו, הוא מלטף את הפנים של אלנה ואנחנו יודעים שהוא באמת לא באמת כזה, שיש בו צד אנושי.
לא כל כך אהבתי: את אלנה ובוני בתור המעודדות. כאילו, המעודדות זה התפקיד שנתפס בסדרות שרק הבנות הפופולאריות והפחות חכמות עושות- ובוני ואלנה ממש לא מוצגות ככאלה. מה שגם, החברות של אלנה עם קרולין לא ברורה. קרולין היא טיפשה ויותר מחסרת טאקט (אם הסצנה של מה שהיא אמרה על ההורים של אלנה הייתה במציאות נראה לי שהיה כאן ריב רציני). היא יותר מדיי פאקצה להיות חברה שלהן (ובכל זאת כן, אני יודעת שמדובר בסידרה LOL).
מחכה לפרק הבא!

קרניjack

New member
../images/Emo58.gif אני חוזרת בי

המורה והמאמן כן אותו אחד. איזה מוזר ולא קשור!

larisa125

New member
אווווו פטיש, אני מפחדת ../images/Emo3.gif ../images/Emo58.gif

קרוליין מתעוררת לצידו של דיימון (המ...הם שכבו או לא?) ומתחילה להיבהל, הוא נושך אותה ומאוחר יותר היא מופיעה עם צעיף ומהופנטת כמובן , לא הבנתי אם היא טיפשה וחסרת טקט מטיבעה או שקרה לה משהו בגלל ההיפנוט שהיא לא יכולה לשמור את המחשבות שלה בראש. אהבתי גם את החלק בכיתה, עם סטפן והמורה להיסטוריה\המאמן , איך שהוא השפיל אותו , היה מצחיק
כשסטפן היה במבחן לקבוצת הפוטבול וקרה לו משהו עם היד, לא הבנתי בהתחלה מה והרצתי אחורה ואז שמתי לב שנשברה לו האצבע והוא פשוט החזיר אותה למקום - ממש נרעדתי בקטע הזה
אני עדיין מחכה שהכל יתבהר ונדע כבר את ההיסטוריה על קת'רין והיחסים בין דיימון וסטפן ומה שקרה בזמנים ההם. ודבר אחד לא הבנתי- מה בוני גילתה עם המספרים הללו? (8,14,22) סה"כ פרק מעניין.(וסוף סוף גיליתי שקוראים לה ויקי ולא לורי) רק משהו אחד לא מתחבר אצלי- איך זה שקרוליין ננשכה עמיים לפחות והיא חיה ונושמת (ומטומטמת) והמאמן\מורה להיסטוריה ננשך פעם אחת והוא מת
ולסיכום- הו ג'רמי

קרניjack

New member
../images/Emo58.gif

קרוליין לא זוכרת כלום ממה שקרה, ברור שזה בגלל ההיפנוט- מה אחרת? כל פעם שהיא ראתה את דיימון כערפד היא צרחה, אז למה שזה ישתנה? גם ראוים שהוא משתמש בהיפנוט עליה, בעיקר כשהיא אומרת שהיא לא יכולה להסיר את הצעיף ולא יודעת למה. במשחק נשברה לו באצבע? איזה מוזר, לא שמתי לב לזה
ומה בוני גילתה עם המספרים?! איך לא שמת לב? אחת הסצנות המרגשות בפרק! בסוף כשרוןאים איך שאוספים את הגופה של המנהל רואים אותה בוכה ואז מראים את זירת הרצח והמספרים בעצם כתובים שם- מספר החנייה, מספר הכניסה למקום ומספר על רכב המשטרה שעמד שם (משהו כזה), תראי שוב
ערפדים יכולים להחליט- אם הם רוצים לנשוך כדי להרוג, או כדי להינזן. דיימון השתמש בקורליין להנאה, ושעשוע ושהוא יכול לשתות ממנה מתי שהוא ירצה- למה שהוא לא ישלוט בכמות הדם ואופי הנשיכה כדי לא להרוג אותה? הכל בידיים שלו. אצל המאמן הנשיכה וההריגה הייתה להוכיח לסטפן שהוא לא אנושי וכמו שהראו זאת הייתה נשיכה ברוטאלית שהרגה...כאילו הכל תלוי בערפד.

larisa125

New member
אין לי מושג

היא מבינה שהיא מכשפה ורואה את העתיד ושיש לה כוחות וכל זה, אבל מה המספרים אומרים? אני מריצה את זה שוב ושוב...

קרניjack

New member
מה לא מובן?../images/Emo3.gif

יש לה כוחות/תחושות והיא רואה מספרי=המספרים היו קשורים לרצח= היא ידעה שמשהו רע הולך לקרות. מה לא מובן בזה? זה רעיון בכלל לא חדש..

larisa125

New member
את זה הבנתי

חשבתי שהמספרים המסוימים האלה "אומרים" משהו (מן הסתם במקרה הזה הם סימנו מוות)

קרניjack

New member
הוא משחק ממש טוב. מה שמשעשע שהוא גדול

מהשחקנית שמשחקת את אלנה בשנה (היא נראת הרבה יותר מבוגרת מבת 20) ומשחק את אחיה הקטן....

AlexOnFire

New member
לא הנשיכה הורגת את הבנאדם, אלא האם הערפד שותה את כל הדם (=הורג אותו) או בכמויות קטנות (=משתעשע איתו).

למעלה