../images/Emo58.gif אחלה חפירה ופרק מצוין!../images/Emo58.gif
לא ממש סיכום פרק, ולא תקציר פרק אלא פירוט העלילה
אני מאוד מאוד אהבתי את הפרק! אני חייבת לציין שסצנות הדם והנזיכה בסדרה הן טובות, בדיוק כמו שאני אוהבת, לא עם יותר דרמה וכבדות ועם לא מעט דם! המוזיקה שיש בהרבה מן הסצנות נותנת את האוירה הכייפית של הסידרה, קצת מזכיר לי את העונות הראשונות של באפי שבני נוער ננשכים לא מעט והבמאי לא עושה חשבון, וגם כאן
אהבתי את הקטע שדיימון חושף שגם לו היה חלק בסיפור עם קת'רין, ואכן קרולין בתור מקור ההזנה ממש מגניב. הייתי בטוחה מסיום הפרק הקודם שהוא יהרוג אותה, אבל השימוש בה גם לדם, גם להנאה (אם היה סקס או לא) וכמובן- המטרה העיקרית להיכנס לבית של אלנה- היה מצוין! אני אוהבת את הדמות של דיימון כי הוא הבחור הרע, אבל לא רק "הבחור הרע", והוא גם לא "הבחור הרע והרגיש" אלא בחור רע שאוה להשתעשע שיש לו צד רגיש. דיי מזכיר לי את אנג'לוס בימי סאנידייל , רק שנראה לי שאנג'ל אהב יותר לענות. מצד אחד דיימון מאוד מעורער, מצד שני הוא יציב בזוית הראייה שלו על העולם, שהיא זוית ראייה דיי
ערפדית טבעית לדעתי. הוא לא פה לעשות חשבון ולהתכחש ליצר הדם ולניבים היפות שצמחו לו, ולכישרון ההיפנוט- הוא משתמש בהם!
וזוית הראייה המאוד ערפדית שלו, שהוא גם מסביר אותה פחות או יותר היא מאוד מעניינת ואני אוהבת שמשלבים אותה בסידרה, ולא רק בתור הערפד הרע שרוצה לנקום והורג. סטפן מייצג את סוג הערפדים שהם פה כדי להשתלב ולא לשתות דם אדם, ודיימון הוא ההפך.
היו כמה סצנות שממש ממש אהבתי-
הסצנה בכיתה עם השנים- איך שסטפן משפיל את המורה!
אגב, המורה והמאמן אלו
שתי דמויות שונות אולי הם נראים דומים- אבל הם לא. למה שהם בכלל יהיו? כאילו- היסטוריה ופוטבול- שני עולמות שונים.
הסצנה עם האח השיכור והמסומם של אלנה. אני אוהבת את הדמות שלו, כי הוא לא סתם ממורמר מהחיים, הוא מייצג אדם ממורמר ששותה והוא מדוכא (כי ההורים שלו נפטרו, או כל הצרות עם ויקי ) והוא לא רוצה להקשיב לאף אחד ומדרדר את עצמו כל יום- הפרק לא הזכירו את עניין הסמים אבל אני משערת שגם זה שם. הסצנה שהוא רב עם הבחור השני, שהבחור השני (לא זוכרת את השם) נותן אגרוף לספן וספן כמו קיר, שסטפן לא נחתך באמת...אלו סצנות ערפדים שחייבים להשתיל בסידרה בשביל המתח שאיך שאר הדמויות יגיבו והן טובות (הסצנה עם הכדור פוטבול הייתה צפויה
).
הסצנה שדיימון אומר לאלנה שהיא מאוהבת בו והיא סותרת לו! מאוד אהבתי את מה שאלנה אמרה, שלכל דבר שדיימון אומר יש כפל משמעות ושהיא כן קלטה אותו. זה מראה כמה הדמות שלה היא חכמה ופיקחית.
אני מאוד מאוד מאוד (ושוב מאוד) אוהבת את החברה של אלנה,בוני, שהפרק מגלים נצר לשושלת מכשפות מסיילם ואת ה"כוחות" שלה. פשוט
צימררה אותי הסצנה שהיא מגלה מה משמעות המספרים אחריי רצח המאמן, ממש צימררה. ראיתי פעמיים את הסצנה ומצאתי את עצמי עם עיניים דומעות- לא כי הסצנה הייתה עצובה- אלא כי היא באמת מגלה שלמספרים שאותם היא ידעה הייתה משמעות כל כך נוראה, שבעצם יש לה כוחות ושהיא סוג של מכשפה!
הסצנה השנייה שאהבתי יחד עם הסצנה הזאת הייתה |הדג|הדיאלוג בין סטפן לדיימון , איך שסטפן "מוכיח" לדיימון שכן יש בו אנושיות, שהנקמה לסטפן ואהבה אחריי כל השנים הללו הם רגשות אנושיים שמוכיחים על אנושיות, ואז דיימון עושה את הגרוע מכל ופשוט נושך את המאמן, פשוט כך. זאת הייתה סצנה מדהימה, כי כמו שסטפן הראה לדיימון את האנושיות, דיימון באותו רגע ניפץ לו את זה בפנים עם הנשיכה, סצנה יפה מאוד לדעתי
ובזמן כל מה שסטפן כותב ביומן על המפלצתיות של אחיו, הוא מלטף את הפנים של אלנה ואנחנו יודעים שהוא באמת לא באמת כזה, שיש בו צד אנושי.
לא כל כך אהבתי: את אלנה ובוני בתור המעודדות. כאילו, המעודדות זה התפקיד שנתפס בסדרות שרק הבנות הפופולאריות והפחות חכמות עושות- ובוני ואלנה ממש לא מוצגות ככאלה. מה שגם, החברות של אלנה עם קרולין לא ברורה. קרולין היא טיפשה ויותר מחסרת טאקט (אם הסצנה של מה שהיא אמרה על ההורים של אלנה הייתה במציאות נראה לי שהיה כאן ריב רציני). היא יותר מדיי פאקצה להיות חברה שלהן (ובכל זאת כן, אני יודעת שמדובר בסידרה LOL).
מחכה לפרק הבא!