יומני ערפדים

קרניjack

New member
יומני ערפדים

אחריי פרק שני, לקראת פרק שלישי שייצא בשישי. אז...
מי צופה?
מה אתם אומרים? ( ולא להתבייש לחפור!
)
מי קרא את הספרים? ולמי שלא שמע/ראה, תקציר : אלנה גילברט, נערה בת 17, ואחיה הצעיר, התייתמו מהוריהם בתאונה מחרידה. עם תחילת שנת הלימודים החדשה בתיכון אליו רשומים האחים, אלנה מוצאת עצמה כמושא אהבתם ותשוקתם של שני אחים ערפדים. הערפדים הלוהטים נלחמים הן על נשמתה ואהבתה של אלנה, והן על נשמותיהם של בני העיירה 'מיסטיק פולס' שבווירג'יניה. (תקציר שנשמע דיי טיפשי אבל לא מצאתי משהו יותר טוב:- P) וידאו-טריילר שכולל קטעים מהפרק הראשון: http://www.youtube.com/watch?v=vZvkULGm_DI
הספרים יצאו הרבה לפני דידמומים, אז מי שלרגע חשב לכתוב/להשוות לדימדומים. חשוב שנית

../images/Emo216.gifאחלה סדרה..

כמו שכבר כתבתי למטה בדף, ראיתי רק 2 פרקים ואני כבר מחכה לפרק השלישי, העלילה מעניינת ואני באמת רוצה לראות לאן הכל יילך.. יש לסדרה פוטנציאל אדיר! אה, וטוב לדעת שהספרים נכתבו לפני דמדומים

קרניjack

New member
הספרים נכתבו ב91'

שזה מספיק זמן להגיד שאם כבר העתיקו מהם
וכמו שכתבתי- קצת חפירות! מה שחסר בפורום זאת קצת התפלספות...

קרניjack

New member
אני../images/Emo13.gif ../images/Emo58.gif

לא קראתי את הספרים למרות שיש לי את הכרך השלישי של הטרילוגיה...קיויתי למצוא את ה2 הראשונים ובגלל שלא מצאתי אותם לא התחלתי לקרוא. עכשיו גם ראיתי שיוצא ספר של כל הטרילוגיה יחד אז מקווה להשיג אותו
אני מאוד אהבתי את הסידרה. דבר ראשון הדיאלוגים שם, והשתלשלות האירועים היא מאוד טבעית ואמינה. הדמויות מתנהגות באופן הגיוני ואנושי שלא רק קל להזדהות, קל להבין (בניגוד לסדרות אחרות, אהמ). אני לא יודעת כמה הסידרה נצמדת לספרים, אבל אני אוהבת את הרעיון שסטפן חזר בגלל מישהי שדומה לאהובתו המקורית (ומשערת שגם העניין יתברר לנו יותר בהמשך, לפחות מקווה שהדימיון בין אלנה לקת'רין הוא לא מקרי). כמו זיכרונות מן העבר שמתגשמים. אלנה היא דמות כייפית, לא רדודה ולא עמוקה עד כדי התפלצנות, אלא בחורה לעניין שמבינה פחות או יותר מה היא רוצה מהחיים שלה. היא דואגת לאחיה בכנות, והסידרה לא מנס לטשטש את המציאות המרה של הסקס,סמים וחוסר אחריות לעומת אנשים שיש להם רגליים על הרקעקע. סטפן- קודר , מזכיר את הקדרות של אדוארד (לא צריך להזכיר שוב מי היה לפני מי) אבל לעומת אדוארד הוא יותר מפוקח, מפוקס.
ולדובדבנים שבקצפת...
סלאשרים! אני לא אוהבת סרטי סלאשרים, אבל הסצנות בסידרה של כל בני הנוער שנמצאים מתים, כל האקט הערפדי של הקפיצות, הנשיכות, החושך, הדם, המיסתורין, הצרחות- ממש מתאים לסדרה ברוח טובה. מזכיר לי את הנשיכות של הLOST BOYS.
דיימון- אח, הערפד המרושע שבא לאמלל לאחיו ולעיירה את החיים- הוא זדוני אבל עם רגליים על הקרקע, כלומר הוא רוצח וניזון, והכל כדי שאחיו יחזור להיות כמוהו (לפחות זה מה שמשתמע עד עכשיו). הוא גם עושה חיים על חשבונם של בני העיר, וגם רוצה להראות לאחיו שערפדים זה ערפדים, ולהתכחש ליצר הדם מחליש אותו. שהוא לעולם לא יוכל לחיות כך.
האפקטים המגניבים של הורידים בעיניים. בכלל, הסידרה נראת כאחת שלא חוסכת בסצנות חייתיות אם יהיה צריך
החברה של אלנה- הסייקיק, שיכולה לחוש בכל מיני דברים.
בפרק 2 אני אהבתי את הסצנה שדיימון וסטפן על הגג עם הבחורה, ושסטפן אומר לו שיחשוף אותם, שיחשוף את העובדה שערפדים חזרו לעיר אם זה מה שהוא רוצה, ושדיימון משנה את מה שהוא אמר לבחורה. אפשר לראות שדיימון הוא לא סתם מקור רוע זדוני, הוא כעס עם כוונות. וזהו, מחכה לפרק הבא

../images/Emo216.gif../images/Emo58.gif

אני מקווה שהדמות של אלנה תתפתח יותר..היא ניראת טובה, אבל אני מקווה שהיא תשתפר..חסר לי בה משהו. אח של אלנה, ג'רמי, מאוד אהבתי את הטינאייג' המתוסכל שמתאהב במישהי שגדולה ממנו..הוא משחק ממש טוב ומשום מה בא לי שיערפדו אותו, רק שיפסיק להתמסטל...
הסייקיק! טוב גם היא משחקת טוב, אני מקווה שסבתא שלה, שעליה היא נוטה לא להפסיק לדבר, תשפוך קצת אור על הסיפורים ששמעה על הערפדים ועל משפחת סלבטורה..זה הולך ליצור מעין "מהומה" קטנה.... ודיימון
..טוב את דעתי עליו כבר כתבתי..
שורה תחתונה, השחקנים מצויינים, הטקסטים טובים, האפקטים מאוד מרשימים אותי..ובא לי כבר פרק שלישי!!

Berethor

New member
../images/Emo58.gifעדיין לא יצא לי לראות, אבל כמה הערות

קודם כל בגלל שמדובר בערפדים בין היתר, אם גם הם מתנהגים באופן 'אנושי' לגמרי זה ממש לא דבר טוב(טרו בלאד אהמ). חלוקת ערפדים לטובים ורעים היא מגוחכת, החלוקה אמורה להיות בין ערפדים שלא מרסנים את עצמם וכאלה שכן, אם כבר. 'יש' ערפדים כל כך טובים(אנג'ל אהמ) שבכלל שוכחים שהם ערפדים, ערפד צריך להיות דמות מורכבת, במקום סתם קיצון אחד או אחר. אז אחד האחים מצא מקור דם חלופי? ואחיו רוצה שהוא יסתובב ויצוד את כולם, שלא ישלוט על beast/bloodlust/vampiric desires. הדבר האחרון שלא מסתדר זה ממתיי ערפדים עושים כל כך הרבה רעש, למה כולם צריכים לדעת "שערפדים חזרו לעיר", ועוד לחשוף שהם ערפדים.

קרניjack

New member
תראה את הסידרה ואז תכתוב

אין טעם לנסות לפרש את מה שכתבתי כשלא ראית את הסידרה...

Bartal j

New member
תראה | ספויילר|

לא יצא לי לראות את הסדרה עדיין אבל לפי הספר דיימון מאז ומתמיד היה סוג של טרבלמייקר עוד כשהיה בן אנוש הייתה סוג של טינה בינו לבין אחיו "המושלם" והרי שמו סטפן "סלבטורה" מאיטלקית זה מושיע. כשיש רמז לכך שדיימון הוא סוג של רשע וסאדיסט אכזרי כביכול, ההיפוך המושלם של סטפן האצילי "הכבשה השחורה" של המשפחה שלהם. הם די משלימים אחד את השני ופה זה העומק לדעתי. דיימון וסטפן חלקו בעבר שלהם אהבה משותפת לערפדית קתרין ששיחקה בשניהם מה העמיק עוד יותר את הטינה בניהם, עכשיו אלנה מסתבר ממש מזכירה את קתרין כך שזה הגיוני ששני האחים מתאהבים בה וכל אחד רוצה אותה למטרתו. זה לא רומן רק בין סטפן ואלנה בהתחלה זה מתחיל ככה אבל בהמשך כשהעלילה מסתבכת וכשאלנה מתה ומתעוררת כערפד היא מתאהבת בדיימון ומשרתת אותו שוכחת את אהבתה האנושית לסטפן
ואפילו מנסה להרוג את סטפן במטרה להגן על דיימון.

קרניjack

New member
היית צריכה להזהיר יותר לגביי הספויילרים!

שאלו לא ספויילרים לסידרה לפרק שיצאו, אלא לכל הספרים

Berethor

New member
כנראה שזה לא היה מספיק ברור

באיזה ספויילרים מדובר.

קרניjack

New member
דהה.

אבל כשכותבים על הסידרה, ומתחילים ככה את השירשור בדר"כ מובן שזה על הפרקים שיצאו...

Bartal j

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo63.gif

בעיקרון היא חוזרת בספר השלישי האחים בטוחים שהיא מתה אבל היא די עבדה עליהם וחזרה רעה יותר חזקה יותר נקמנית יותר והיא ממש שונאת את אלנה על כך ש"גנבה" את הלבבות של שני האחים כך שמטרתה היא לנקום באלנה מה שמאחד את דיימון וסטפן.. מה שהפריד בין האחים חוזר לאחד בניהם

Berethor

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo63.gifבנוגע לאלנה

למרות שכמובן יכול להיות שאחרי הפיכה לערפדה היא תבין ותאהב את סטפן, בכל אופן יש לי תחושה שמדובר פה בblood bond, במיוחד אם סטפן הוא ה'sire' שלה, אז יתכן שהיא אוהבת ומשרתת אותו כתוצאה ממשהו שדומה לכישוף.

Bartal j

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo63.gif בנוגע לאלנה...

היא תאהב את שניהם כי כערפד היא תהיה מודעת להרבה רצונות ותשוקות שלא היו קיימים בה ודיימון יהיה המדריך שלה והדמות שלו תהיה פחות "רעה" כי בדיוק הוא ישמור עליה באמת ויעזור לה להסתגל לחייה החדשים. (דיימון אגב הוא לא זה שהפך אותה הוא מצא אותה כשהיא הייתה מתה והפך אותה לערפד כדי שלא תמות אבל אלנה הותקפה ע"י משהו אחר...) אבל ככל שהיא תיזכר בחייה האנושיים היה תתקרב שוב לסטפן

Berethor

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo63.gifטעות שלי

כל מה שכתבתי על סטפן בהודעה הקודמת, היה על דיימון, אבל נראה שהבנת בכל מקרה. דיימון דווקא כן הsire שלה לפי מה שאת מתארת, זה לא משנה מי התקיף אותה, אלא מי שהפך אותה, איך זה קרה, ואם היא הייתה בריאה, גוססת או מתה, ממש לא משנה. אם הוא עוזר לה לסתגל לחיים החדשים, לא הופך אותו ל"טוב", בעקרון זה החובה שלו בתור מי שהפך אותה, למרות שיש מספר ערפדים חולי נפש וחסרי אחריות שלא מעניין אותם האתיקה הערפדית והחובות שלהם.

למעלה