יומני ערפדים

קרניjack

New member
אז תכתבי ביקורת כשתסיימי לראות

אני התלהבתי מהסידרה

Bartal j

New member
אני אוהבת את דאמון עוד מהספרים התאהבתי בדמות

שלו סטפן יותר מידי מיוסר כזה, דאמון יותר מגניב

larisa125

New member
לא קראתי את הספרים, ../images/Emo54.gif

ובדיוק עכשיו אני רואה את הפרק השני
כשראיתי את הפרק הראשון חשבתי לעצמי: "אוי, לא שוב ערפד שמתאהב בבת אדם בתיכון וכו' וכו'" אבל כמו שאמרת באמת אין מה להשוות עם דימדומים פרט לשתי נקודות הדמיון שציינתי. סדרה חביבה לדעתי ודיימון חמוד
הייתה לי השערה בהתחלה: שהערפדים שם הופכים לעורבים

קרניjack

New member
לדיימון שמים יותר מדיי מייק אפ../images/Emo6.gif

אבל לפחות לא לבן עם שפתון אדום כמו ששמו לאדוארד (סתם להשוואה
). מה את חושבת על הפרק השני?

larisa125

New member
אכן ../images/Emo6.gif../images/Emo54.gif

הפרק השני היה פחות מעניין מהראשון. כמו שאמרת , העלילה שם אמינה, אהבתי את החברה הסייקיק של אלנה (שכרגע אני לא זוכרת את שמה
) ואני כבר לא יכולה לחכות לראות מה היא ראתה כשנגעה בסטפן. אהבתי גם את מה שקורה לערפדים עם העיניים ומוזר לי שלסטפן יש כזו שליטה בעצמו (כשהוא ראה את הדם בבית החולים וכשהיה עם דיימון ולורי(ככה קוראים לה?) הרבה זמן על הגג הוא יכל לשלוט בעצמו) בינתיים אני אמשיך לצפות בסדרה ואנסה לא להשוות אותה לדימדומים ולדם אמיתי

Berethor

New member
זה לא מוזר

אין סיבה שהוא לא ישלוט על עצמו, אם הוא רוצה, אם הוא שבע ואם הוא ערפד כבר מספיק זמן.

קרניjack

New member
אני לא מבינה במה יש להשוות

כן, ערפד מתאהב ובבחורה וכו', אבל זה קיים כמעט בכל סיפור ערפדים שני. האופי של הסידרה הוא בהחלט לא דימדומים ועל אחת כמה וכמה לא דם אמיתי. ולמה מוזר השליטה על עצמו? זה לא שערפדים רואים דם הם ישר מתפחלצים משתגעים ונושכים (בדימדומים זה ככה אבל לא לרוב עד לכדי מצב של נשיכה).

larisa125

New member
אני יודעת, עכשיו אני מבינה../images/Emo54.gif

שבאמת אין במה להשוות. והתכוונתי לכך, שהוא לא ניזן מדם בני אדם, ולכן יהיה לו קשה יותר לשלוט בעצמו. הוא מיד ברח כשהוא ראה את הרגל הפצועה של אלנה, אבל הוא היה בסדר כשהוא היה עם לורי ודיימון

Berethor

New member
לא בדיוק הבנת

קודם כל לורי ודיימון אפילו לא היו פצועים. דבר שני, אם מישהו מתנזר מדם אנושי או מכל דבר אחר, יותר קל לו לסרב לזה ולהיות בלי זה ולא להפך. זה אפילו יותר פשוט מלערפד שניזון מדם אנושי.

larisa125

New member
..../images/Emo54.gif

ראשית, דיימון הוא ערפד. שנית, לורי כן הייתה פצועה

אז בכללי הסדרה לא רעה בכלל..(ספוילר)

קצת נמאס כבר הקטע שערפד מתאהב בנערה אבל עוצר את עצמו מלשתות את דמה/להפוך אותה לערפדה. למה להימשך דווקא לבנות נוער ולא לנשים יותר מבוגרות? ואם כבר להימשך אז למה לא לערפדה? טוב בעיקרון מה שרציתי לומר כבר ציינו פה קודם, שהסיפור עם יותר עומק ושהדמויות מתנהגות יותר בהיגיון וכו'.. אהבתי את הקטע עם העיניים! אבל שוב למה הם מופיעים רק כשהערפדים מתעצבנים? וגם את הניבים כמעט לא רואים.. ומה שמגן על סטפן מפני אור השמש,זה טבעת? כמה תלונות חחח! העלילה בהחלט יותר מעניינת מדמדומים אז כנראה שאני אמשיך לצפות בה. אה וכמובן לא לשכוח את דיימן 33>> מקווה שהיא רק תמשיך ותשתפר!

Berethor

New member
../images/Emo58.gif יש לי תשובות לחלק מהשאלות

טוב זה כמובן שלשתות את דמה ולהפוך אותה זה לא בדיוק אותו דבר, הסיבה שהוא לא רוצה לשתות את דמה, זה בגלל שהוא לא רוצה לפגוע בא/להרוג אותה. הסיבה שהוא לא רוצה להפוך אותו היא בדרך כלל לא הגיונית, בדרך כלל הוא מחכה שהיא תגסוס או משהו בסגנון הזה. בדמדומים למשל, אדוארד לא הופך את בלה אפילו שהיא רוצה. הסיבה שהם נמשכים לבנות נוער, היא כי גם הם בני נוער(ביולוגית), זה טבעי, שוויוני ונכון. מבחינת נסיון ערפד בקלות עובר את שניהן ביחד, ככה שזה לא פקטור בכלל. למה לא מתאהבים בערפדה?, טוב הסיבה היא קודם כל ספרותית, הסופר/ת חושב/ת שלא יעניין אנשים לקרוא על רומן בין ערפדים, אין סיבה ערפדית או הגיונית לכך. הסיבה ההגיונית היחידה שיכולה להיות היא העובדה שהוא יכול להפוך אותה לערפדה אז גם יש לו יותר בחירה, אבל כמובן שזה מתנגש עם זה שהוא לא רוצה להפוך ומצד שני נכנס לזוגיות מסוכנת(לערפדים אין דחף לטרוף זה את זה). עד שלא משמידים את הטבעת בהר האבדון, סטפן לא יכול למות.

Bartal j

New member
../images/Emo58.gif בנוגע למה ששאלת לגבי הטבעת

לגבי הספר הטבעת הזו זה מה שקתרין הערפדית העניקה לסטפן כדי שיוכל ללכת בשמש, בעיקרון זו טבעת "נישואים" שהרי ידידנו סטפן היה מאוהב בערפדית הזו שערפדה אותו ואת אחיו דאמון ששניהם אהבו אותה ורצו אותה (זו הסיבה אגב לטינה בניהם) הערה: בספר לא מופיע ג'רמי אלא אחות קטנה של אלנה. ג'רמי זה כנראה תוספת של הסדרה כי לאלנה לפי הספר יש אחות קטנה ולא אח וזה כבר לא עושה עלי רושם חיובי כי אני שונאת שמשנים עלילה של ספר. אני אישית אהבתי את הספרים מאוד יש שם תוכן ועומק ביחד עם קלילות ואפילו כשפים חח עוד לא יצא לי לראות את הסדרה אבל אני מתכננת לראות אותה, מישהו יכול לשלוח לי לינק במסר או משהו כזה?

קרניjack

New member
העניין עם העייניים לא חדש

גם כשלא מדובר בערפדים, כמו בכוחות על וכו'- כשהכוחות מופעלים כשיש רגש חזק בבן אדם כמו כעס- זה מופיע.

למעלה