יום שלא אשכח לעולם

© DrorZi

New member
טיול מכוניות

אנחנו מתארגנים קבוצה של חברים לנהיגה מוקדמת ביום שבת בכבישים צדדים שכיף לנו לנהוג אותם. ההתארגנות היא בין אנשים שמכירים אחד את השני, את דרך הנהיגה אחד של השני ואת ההתנהגות אחד של השני.
דרור זי, (TEEN, כנס לפורום מנהלים)

pomelit

New member
לדעתי צריך להגביל את הטיולים האלה

רשמית, ולכלול בהם רק נהגים בעלי נסיון של שלוש שנים (או מעל גיל 24) - אם לצטט את הוראות הביטוח על מכוניות שכורות כמדד כלשהו. אולי גם לבקש שכל המשתתפים בטיול יעברו קורס נהיגה מתקדמת אחד לפחות. לא נראה לי לעניין להתחיל לעשות טיולים למיטיבי הגה עם אנשים שאין להם את המיומנות המינימלית הנדרשת *פומלית, שהולכת לברר איפה עושים קורס כזה בעקבות השרשור הזה, ששיכנע אותה שהיא לא רוצה להפוך למיץ תפוזים על הכביש בטעות*

teen17

New member
יש בראשון לציון וגם בחיפה.......

אם את רוצה. צרי איתי קשר באי מייל. גל.

pomelit

New member
למה לא לכתוב כאן את הפרטים

כדי שכולם ידעו ויחכימו...

teen17

New member
תסתכלו בהודעה שלי למטה יותר........

אני מארגן קבוצה של עד 12 אנשים שנלך ביחד לקורס נהיגה מתקדמת בחיפה. גל.

© DrorZi

New member
בעקרון יש בזה משהו, אבל אז

איך אנשים שהם לא ברמה ילמדו ? אז אולי (ואני אומר אולי) ישי היה קצת ירוק בנהיגה, אבל האישיות שלו גרמה לזה שניסמוך עליו (ואני בפרוש אומר שיש אנשים שאיתם אני לא מוכן לנהוג באותו כביש) וגם הוא ידע לאן הוא נכנס וישי עשה את הקורס של אלטרנטיבי וזו לא פעם ראשונה שראינו אותו נוהג, ואכן התוצאות מראות שהיה אפשר לסמוך עליו לדעתי. אכן הקורס מומלץ מאוד לכל מי שנוהג על הכביש
הקורס ממחיש את מה שאני דש פה כבר מספר רב של הודעות וזה שאת לא תאמיני כמה את קרובה למגבלות בלי ידיעתך ועוד יותר שאת לא יודעת מה לעשות שם (ואת זה תלמדי) יש שתי דרכים ללמוד, הדרך הקשה והדרך הקלה (יש גם שילוב כמו שישי ורבים אחרים הוכיחו
) אני חושב שהדרך הקלה, לפחות בהתחלה כדי להיות בכלל מודע, מומלצת.
דרור זי.

_casper

New member
העתק של התגובה שלי מ-YNET

אני חושב ששניכם טועים, כן טועים ביחס שלכם לפורום הזה ,לפעילויות שבו ולחברים בו. למרות גילי הצעיר (23) אני אומר לכם את זה כי אתם הצגתם אותנו (ואת האופנוענים) כחבורה של מטורפים חסרי רסן שלא נותנים כבוד לאף אחד חוץ מל"סגידה" שלנו למוטוריקה ספורטיבית. גרוע מכך היתה ההצגה שלנו כאנשים שלא ממש יודעים מה הם עושים... אז בואו אני אספר לכם משהו חשוב שאולי נסתר מעיניכם, הדברים שבנכם בפרט וכולם פה בכלל (כולל אני) לומדים פה יום יום יעזור לנו יום אחד בחילוץ עצמי ממצב מסוכן בכביש. הניסיון שאנחנו רוכשים מהדייונים פה , מהמפגשים ומהטיולים שלנו יכול יום אחד, לא היום, לא מחר, אולי עוד 20 שנה כשיהיו לי שני ילדים ואישה להציל את חיי כולנו. נהג ,כמו בינכם או כל נהג שמודע לסכנה שיש בכביש יום יום וכמו כן מודע לצורך החשוב לדעת ולהכיר את מגבלות הרכב וההיתנהגות שלו במצבים אפורים שבין שליטה לחוסר שליטה , אלו הנהגים שעושים אותי רגוע בכביש *שלי*. כן, אני בהחלט רואה בפורום הזה כמקום בילוי איכותי ומחנך ולימים אף מציל חיים. המקרה בשבת האחרונה שבה גם אני הייתי נוכח הוא מקרה מצער לכל הדעות אבל אני סמוך ובטוח שבנכם יצא נהג יותר טוב כתוצאה מכך. נכון, התוצאות עלולות היו להיות הרבה יתר גרועות ועצם העובדה שזה הסתיים בנזקים לרכוש בלבד לא מצדיקה גישה של היתעלמות מכך וסירוב להפנמה...,אבל זה עדיין לא אומר שזאת סיבה להפסיק לחקור וללמוד את רזי הנהיגה באשר היא. האוירה בטיולים האלו היא לא אוירה של למי יש את האגו הכי חזק ולמי יש הכי גדול..כלומר, זאת לא תחרות בהחלט לא, זאת נהיגה בכיף, אמנם מהירה מהמקובל אבל אני מזכיר לכולם פה שגם בנהיגה במהירות המקובלת אנשים נהרגים והרבה ורובם עקב חוסר מודעות לנהיגה בכלל. לסיום, אני בהחלט מבין את ההלם שלכם והדאגה, אפילו אמא שלי פה לידי חושבת כמוכם, אבל אנשים רבים עוברים טאומות גדולות יותר בחייהם....זה עדיין לא מצדיק הפסקה מפעילות שגורמת לנו להרגיש טוב, כיף וחיים. הייתם מעדיפים שבינכם יחפש להרגיש "חי" ע"י שימוש בסמים, הייתם יותר שקטים אילו הוא היה יוצא כל שבת לצניחות חופשיות או באנג´י אני מקווה שהעברתי את דברי היטב ושתדעו לכם שיש לי הרבה כבוד לדבריכם ולדאגה שלכם.

רונןz

New member
כל הדיון הזה לא קשור למכוניות

הדיון הוא מעמיק טיפה יותר ושום סטטיסטיקות לא יחשבו כאן השאלה הפשוטה הנישאלת היא האם הגיוני או ראציונאלי לדעת נותן הדעה לסכן את עצמו במידה זו או אחרת על מנת ליצור ריגוש אני חושב שלאורך כל ההיסטוריה לאורך חייו של כל אדם התשובה היא אחת תמיד היו, עדיין ישנם, ובעתיד שאני יכול לחשוב עליו תמיד יהיו אנשים שיסכנו את עצמם למען הנאה, זה טיבעי לחלוטין מהשבטים הכי פרימיטיווים ועד לנוהגים השיא הטכנולוגיה והמכניקה. השאלה הפשוטה היא... איכן עובר הגבול של ההגיוני... של הנכון... איכן הוא קו האמצע. ואם לא ניתן לכל אחד ואחד.. את האפשרות לענות על השאלה הזאת לבד לבד.. בלי לנסות לכפות את הדעה שלנו עליו... אזי איפוא חופש הבחירה והיכולת לחיות חיים שלמים? אין נכון או לא נכון, מותר או אסור... כל אחד אדון לעצמו... זהו טעם החיים... החופש

red cars

New member
תודה שיש אנשים כמוך שחושבים זה

כל אחד אדון לעצמו ויעשה מה שבה לו זה מוטו שלי נ.ב. כל עוד זה לא פוגע בי או באנשים אחרים בעיקר הצד הנפשי של הדבר כמובן שאני לא באחרים

תאונות דרכים

בתור נער הייתי חולה על מהירות ואין מצב שהיו עוקפים אותי רכבים אחרים בכביש. עבדתי קשה לקנות רכב מהיר,ספורטיבי ומושך את העין.יום אחד בדרכי לצפון הארץ עקפה אותי B.M.W ספורטיבית ואחרי כ-5 דקות ראיתי אותה בתוך מעקה הבטיחות . כמובן שחשתי לעזרתו.והיזמנתי אמבולנס . הנהג היום מרותק לכיסא גלגלים .בחקירה היסתבר שהוא נסע במהירות של 165 לערך איבד שליטה וניכנס במעקה .בשיחה שהיתה לי איתו היבנתי את חשיבות החיים ויום אחרי שמתי שלט על האוטו.ומכרתי את הרכב לאדם בוגר ולא לאיזה נער פזיז שיכול לידפוק לעצמו ולאחרים את החיים. היום אני לא עובר את ה-90 קמ"ש גם שאני הכי ממהר ולחוץ להגיע לאן שהוא. לכן אני חושב שרק הסברה נכונה תימנע ת"ד. חברים החיים חשובים שימרו עליהם

be_roo

New member
אם הנהג שספרת עליו

היה עובר קורס בסיס של יום אחד, הוא היה מבין מהר מאוד שאין כזה דבר מהירות שמבחינה אבסולוטית היא גבוהה מידי. יש מהירות שמתאימה לתנאי הדרך. כשאני נוהגת ברכב אני מודעת לכמה דברים: 1. הנהג: האם אני עירנית לחלוטין או אחרי יום עבודה, או אולי קצת כואב לי הראש סתם ככה. 2. הרכב: באיזה רכב, איזו הנעה יש לו (סתם לידיעה לב.מ.וו שלו היתה הנעה אחורית דבר שאני בספק שהוא היה מודע לו ולחשיבות שלו), כמה המנוע חזק, האם הצמיגים חדשים לגמרי או שהם כבר בני שנה, האם נהגתי עליו הרבה בעבר או שאני לא כל כך מכירה אותו. 3. הדרך עצמה: סוג הכביש ואיכות האספלט, עליות ירידות ושיפועיים צידיים, ראות, עומס התנועה, מספר הנתיבים, שוליים, גדר הפרדה וכו´ 4. תנאים חיצוניים: לילה או יום, מזג האויר, לחות, כביש קר, ערפל וכו´ רק לאחר ששמת לב לכל הפרמטרים הללו, תוכל לבחור את מהירות הנסיעה שלך. וגם אז יכולות להיות בעיות בגלל גורמים מפתיעים (בור בכביש), וגם בשביל זה כל מה שצריך הוא קורס ותרגול כדי לא לגמור בכסא גלגלים. רק הסברה תמנע תאונות דרכים
כמה שאתה צודק
אבל מה תסביר להם, סעו 90 קמ"ש ולא יותר. ומה קורה אם יש ערפל או הכביש משובש, גם אז צריך לנסוע 90
אז תסביר להם שבמקרה הזה צריך 80, ואם התנאים הם א,ב,ג אז צריך 70? למה לא תלמד כל אחד את שיקול הדעת במקום לדבר במספרים. ומה יקרה לך אם כשתסע 90 קמ"ש באיילון, יחתוך אותך מישהו ויאלץ אותך לשבור הגה ולבלום חזק? תתלבש יפה על הגדר ותוכל לצעוק מהיום עד מחר שנסעת במהירות חוקית ושהוא אשם ולדפוק את הראש בקיר שאולי אם היית לומד מהי נעילת גלגלים גם היית יכול להמנע ממנה

© DrorZi

New member
רק דבר אחד להוסיף/להדגיש על שיר

אחד הדברים שזיעזעו אותי בהודעה שלך היה המשפט "לא היה מצב שמישהו עקף אותי" זה לבדו מסביר את המצב שלך שהוא שונה משלנו, אנחנו בתחרות עם עצמנו בלבד
התאונה נגרמה כתוצאה ממיצוי היכולת האישית של הנהג והרכב ולא כי הוא ניסה לרדוף אחרי מישהו או ללמד מישהו שהוא יותר חזק. אני נוהג מהר, מאוד מהר, אבל כשכל התנאים נכונים כמו ששיר כתבה.
דרור זי, לא עובר את המהירות המותרת בשטח בנוי.

sronis

New member
עוד משהו בקשר למשפט הזה

תחשוב לעצמך שאתה נוסע על הלנטיס של ההורים, בטירוף שלך, במהירות גבוהה, ואז מגיע אחד בב.מ.וו עתירת סמ"קים וכ"סים ועוקף אותך, פשוט כי האוטו שלו יותר חזק ומהיר. המשפט הזה של "לא היה מצב שמישהו עקף אותי על הכביש" יכול להכניס אותך להמון צרות במקרה הזה. אתה ישר תתחיל לרדוף אחריו, תסע מהר יותר ממה שתנאי הדרך מאפשרים לאוטו שלך (אם בכלל תצליח לתפוס אותו, לכמה מגיעה לנטיס ממוצעת?
) וסופך שתכנס למצב שאתה לא יודע כיצד לטפל בו, בעוד בעל הב.מ.וו יגהץ לו בקלות את הכביש על ה-210 שלו. זה מזכיר לי שנסעתי פעם אחרי מיצובישי לנסר עם איזה צעיר בפנים, הוא נוסע 160 קמ"ש כל הדרך, כמעט במקסימום של האוטו, וכשהגיע שלב מסוים ועקפתי אותו, הוא ישר התחיל לרדוף אחריי, וכשהגעתי לאזור שהייתי חייב להאט בו, הוא ניסה להראות לי שהוא יותר מגניב והמשיך במהירות גבוהה, ובסוף נאלץ לבלום בלימת חירום, אחרי שכבר עקף אותי, כי הוא לא היה מוכן לבלגן שהיה על הכביש ושאני ראיתי מבעוד מועד. לרדוף אחרי מכוניות אחרות זה מאוד לא בריא, אפשר ככה בקלות לעבור את המגבלות שלך על הכביש, ואז יגיע הרגע שאתה תעשה תאונה ולא תבין איך יכול להיות שהוא עם המרצדס עשה בדיוק אותו הדבר בלי שום בעייה... רוני

קורסי נהיגה

בתגובה להודעות שקיבלתי בתור חובש בשירות הצבאי יצאתי גם לקורס נהגי אמבולנס צבאי<שאחרי השיחרור הימרתי לאזרחי> ועשיתי קורסי נהיגה מיתקדמים,שאחד מהם הוא מגרש החלקה. אני חושב שהמדינה צריכה לחייב כל נהג לעשות קורס החלקה,בדיקות עיניים תקופתיות,ורעינוני נהיגה מכיוון שיש אנשים שאין להם רכב אז הם נוהגים פעם בחצי שנה במקרה הטוב ואז הם נוהגים ממש גרוע ולא מודעים למיגבלות הדרך,או הרכב. בתור נהג שעושה שעות על הכביש ולעיתים במהירויות כפולות מהמותר ואני עד למלא טעיות שנהגים עושים על הכביש <כמו לנסוע 60 בשמאלי בכביש מהיר>. כמו כן אני חושב שבשיעורי נהיגה צריכים ללמד איך להיתחמק ממיכשולים בעזרת הגברת מהירות,וללמד כמה שיעורים על רכב אוט´ שזה מה שהרוב נוהגים בקיצור תעשו חיים ותהיו מודעים לעצמכם ותשקיעו על עצמכם קורס החלקה זה שווה את הכסף

גרמי

New member
שי קרמבו: ההבדל ביני לבינך

אתה מספר לנו שלא היה מצב שעוקפים אותך, וחושב שמי שבא לטיול בשבת האחרונה הם כמו שאתה היית אז. ובכן, אתה טועה בגדול. ייתכן שברוב המצבים אני נוסע במהירות גבוהה מהנהג הממוצע, אבל אין לי שום בעיה שאף אחד יעקוף אותי. לא בפקק, לא בעיר, לא בכביש המהיר ולא בדרך הררית. רק בטיולי הנהיגה שלנו (או נהיגות פרטיות שלי) אני מרשה לעצמי להביא את המכונית קרוב למגבלות, כי אני יודע שהסיכון ההכי גדול הוא שאני אלביש את עצמי עם האוטו על גדר בטיחות, ולהבדיל מהב.מ.וו מהסיפור שלך, אנחנו אפילו לא מתקרבים למהירות של 165 בטיולים שלנו. יותר מכך, אעיז ואומר שברגע התאונה, ישי כנראה נהג במהירות חוקית (אם כי לא מתאימה לתנאים).

be_roo

New member
יהיה לי קשה לענות לכולם יחד

מה גם שאת רוב הנקודות כבר הסברתי בהודעות שונות בפורומים שונים. א. המטרה הראשונה של "הטיול" היא לימוד. בשמחה הייתי לומדת במקום אחר (וגם עשיתי זאת), אבל זו האופציה היחידה, והיות והצלחתי להביא אותה למצב שהיא גם אופציה בטוחה, אז אני "מטיילת". למה בטוחה? נתחיל בהגדרה של נהג טוב: מדובר בנהג שלא מפריע למשתמשים אחרים בדרך (בכלל זה גם לא מסכן אותם), ויודע להשתלט על רכבו במצבי חירום (ואלה תאמינו לי לא באים בהזמנה כמו שהיה בשבת). ובכן, ישי לא הפריע ולא סיכן אף משתמש דרך אחר, מדובר בשעת בוקר מוקדמת, בכביש שהוא נטוש גם ככה, בקטע דרך בה הראות למרחק טובה וניתן לוודא שאין רכב ממול, ועם 3 מכשירי קשר "מפוזרים" לאורך השיירה כדי להתריע על בעיות בהמשך. אז להשתלט על הרכב הוא לא הצליח הפעם. אבל כמו שאמרתי "מצבי חירום לא תמיד באים כאשר אתה מוכן לקראתם (וגם אז, כמו בשבת, כשאתה דרוך ומרוכז, לא קל לצאת מהם, כפי שנוכח ישי). אז מה? לא תעשו כלום. מצטערת, אבל אני מעדיפה "לעוף" עם האוטו בתנאים האופטימלים שלי בעת אימון שבו אני מרוכזת, הרכב נבדק, אני מחליטה מתי ואיך ומה יקרה, ולאבד את האוטו ב-40 קמ"ש בקיר, ולא לחכות לכתם השמן שיפתיע אותי ב-80 קמ"ש ואז לא רק האוטו עף. וזה מה שאתם לא מבינים. ניסוי וטעיה
בתנאי מעבדה, טובים לאין ערוך מ-20 שנות "נסיון" על הכביש שמסתיימות ברגע קטלני אחד בגלל חוסר ידע ותרגול. אז נכון יש מסלולי קארטינג בארץ, אבל מה לעשות, הקארט מאוד מוגבל מבחינת מה שהוא יכול לדמות לרכב רגיל, מדובר ברכב ללא דיפרנציאל וכמעט ללא העברות משקל וזויות גלגול. יש לי נסיון רב על קארטינג, זה כיף, אבל זה לא זה. אז תגידו שיש גם קורסים בארץ, ואני מריעה לכל מי שעובר אותם, אבל הידע התיאורטי ומעט התרגול שמוצעים באחד עד 3 ימי קורסים, אינם מספיקים, שליטה ברכב אינה טבע שני (אולי הודות לדארווין בעוד מספר דורות), וצריך לתרגל כדי ללמוד, ולתרגל כדי לשמור על רמת שליטה. וזה מה שחסר בארץ, מקום להתאמן. בשמחה הייתי שוכרת מסלול ליום שלם, אבל אין
. אז מצאתי תחילף, שלדעתי עונה על דרישות הבטיחות המינימליות שלי, אין נהגים אחרים, יש ראות, יש אתגר. אז נכון שאין לי שוליים רחבים לברוח אליהם, אז אני מורידה מהירות כך שהדבר היחיד שאני מסכת זה את הרכב שסביבי, זה סיכון שאני מוכנה לקחת (בקשר לאוטו של ההורים, זה ויכוח בין ישי להוריו, אבל דעו לכם, שלמנוע ממנו ללמוד יכול להוות את אותו גזר דין שאתם כה חוששים מפניו בגין "הטיולים") ב. הריגוש בא לאחר מכן, מה לעשות בשבילי זה תחביב. אני שמחה לגלות שאני משתפרת בתפעול הרכב. זה לא אומר שאחרים שלא ישמחו לגלות שהם יודעים לצאת ממצב חירום לא צריכים ללמוד כיצד לעשות זאת. אז אני מוכנה לקום בשביל זה ב-4 בבוקר, כדי לעסוק בתחביב שלי בצורה בטוחה, בדיוק כשם שקופצי באנג´י וצנחנים בודקים את הציוד שלהם לפני קפיצה, בדיוק כשם חובבי כדורסל עורכים חימום כדי להמנע כמה שיותר מפציעות (ואלו קורות גם כך). את מטען הכורכר שהתפזר על הכביש בסיבוב אתם תפגשו לראשונה כאשר המכונית שלכם מאבדת אחיזה ומחליקה עם ה"אף" בכיוון הלא נכון הישר לתוך תעלה (לא אשמתכם, לא אתם שפכתם מטען על הכביש, לא עברתם את המהירות החוקית. אבל למי זה אכפת), את הילד שקפץ לכם לכביש ללא שום יכולת עצירה בזמן אתם תלבישו על הפגוש (אפילו יפסוק בית המשפט שהילד ירד לכביש ללא אזהרה במקום ללא ראות ומאוחר מידי מכדי לעצור. למי זה אכפת). אבל לשים אותי בקבוצה אחת עם אלה שחותכים ומבצעים רייסים בין מכוניות, זה כמו להגיד שכל אוהדי הכדורגל הם חוליגאנים, כי הולכים לצפות במשחק כשם שאנחנו כולנו אוהבים לנהוג. אתם יודעים מה ההבדל ביני לבינם? אותה נקודה שציינתי בתחילה, הם מפריעים ומסכנים אותך, הם לא עושים זאת בכביש שהם וידאו שהוא ריק, אין להם אמפתיה ולא נוגע להם קיומם של אחרים בכביש. אתה יודע למי הם דומים, לאותו נהג שבא מולי בשבת בקטע כביש ישר לחלוטין, במשך כמה שניות נסענו כל אחד בנתיבו אחד לקראת השני, ואז לפתע הוא החל לסטות לנתיב שלי כי לא היה לו כוח לסובב עוד קצת את ההגה. הם כמו אותם נהגים שנוסעים בנתיב השמאלי ומעקבים את כל התנועה משום שלא אכפת להם מאחרים. גם בשתי התאונות האחרות שהיו בטיולי הפורום הפגיעה היחידה היתה ברכוש, ולא במקרה
אלא דווקא בגלל שהקפדנו שלא יהיה אף אחד אחר בסביבה שעלול להפגע בגלל התחביב שלנו, ושלא נחרוג בצורה קריטית מהמגבלות ונסיים בתאונה עם נפגעים (אני אפילו לא מדברת על הרוגים, נפגע אחד לא היה אצלנו, ואם תביאו בחשבון את מספר המכוניות, מספר הקילומטרים ואופי הנהיגה שאתם כל כך ממהרים לבזות, תראו שמה לעשות, הסטטיסטיקה כן מדברת). הכביש הוא לא שלך ולא שלי, הוא שלנו. וכל עוד אנחנו לא מפריעים אחד לשני הכל בסדר. זכותי המלאה לעסוק בתחום שהוא בעל סיכון מסויים, אם אני רוצה לצנוח או דפוק את הראש בקיר 3 פעמים ביום. ורק כדי לסבר את האוזן, לעיתים כשאחי ואני קמים ב-4 בבוקר כדי לצאת לנהוג, אנחנו מעירים גם את אבא שלי, וכך "מטיילים" בשלשה. אבא שלי עשה את הקורס הראשון במשפחה יחד עם אחי ואחרי כן שלח את כולנו (גם אמא, היא אמנם לא פריקית של נהיגה, אבל גם היא מבינה את החשיבות של לדעת אך לתפעל רכב בצורה נכונה ובמצב חירום). אבא שלי ראה אותי יוצאת מרכב מרוסק שתי דקות אחרי שהוא התהפך באחד ממסלולי דרום צרפת. מעולם לא ראיתי את פניו לבנות כל כך, למרות שאני כבר הייתי בחוץ, עומדת על שתי רגלי. אז נכון ששם היה הרכב מצוייד בכלוב התהפכות, רתמות מירוץ ואני הייתי כמובן עם קסדה, אבל תביאו בחשבון שגם הרכב היה "קצת" חזק יותר ממכונית סטנדרטית, והמהירויות גבוהות יותר, כי שתנאים ההם, אפשר לעלות את במהירות מבלי לעלות בסיכון. שמירה על רמת סיכון מינימלית היא מה שמנחה אותנו, אם ניתן לשמור עליה במהירות כזו או אחרת זה לא משנה. אז אתם חושבים שאחרי כן הוא לא נתן לי לנהוג יותר ולא לצאת לקורסים? להפך, הוא הודה לאלוהים שהיתה לי אפשרות ללמוד את הלקח מהטעות בתנאים מבוקרים, ולא כאשר יש מסביבי 5 מכוניות וכביש מע"ץ קלוקל. הוא גם מעדיף שיהיה לי רכב עם מנוע חזק שיוכל "להוציא" אותי ממצבים בעייתים, ולא איזו עגלהשאיתה העיקר שאסע לאט, אבל כאשר אני אהיה בהיגוי יתר בגלל כתם שמן, אלחץ על הגז ולא אקבל תגובה, ואסיים בתוך הקיר. אז תרדו מאיתנו בבקשה, אנחנו לא מסכנים אתכם, אלא את עצמנו, וזו זכותנו המלאה. לכל אחד יש משפחה שאולי היתה מעדיפה לראות אותו יושב בשבת בבוקר בבית, אבל למות בכביש אפשר גם בלי מנוע בכלל. SI
שיר, מודה לאבא.

sronis

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ואו!!

קודם כל אני לא מאמין שהצלחתי לקרוא את הכל בפעם אחת (ולא מאמין שהשקעת כל כך הרבה זמן בשביל לכתוב את כל זה). וחוץ מזה - אני מאוד מקווה שישי יראה את זה וגם יראה את זה להורים שלו - כי כל מילה שם פנינה. (ואני לא מתחנף אליך שיר, את הרי מכירה אותי, אני מתחנף לדרור
) רוני, רץ לקנות רתמות (סתאאאאם)

למעלה