יום שלא אשכח לעולם

יום שלא אשכח לעולם

בשבת האחרונה, 10.11.2001 כמעט ונהרסו חיי. כמעט קברתי את בני היחיד. כמעט והצטרפתי למשפחת השכול, בארצנו שבה הורים קוברים את ילדיהם (יותר מהרוג בכל יום מימות השנה, ועוד רבים יותר פצועים, נכים והרוסי חיים). כל זאת על מזבח ה"קיק", ה"fun", האדרנלין בעבודת הסגידה ל"מכונית העילית", ל"הנאת" הכביש, ותרשו לי - לטימטום שלכם, ושלנו שלא צועקים די! כאילו שאין לנו מספיק סיבות בכלל, ובפרט כאן, למות. ה"שבדית", הוולוו S40 ז"ל, היתה בשבילי גם סמל לחופש, מקור להנאה, אך בעיקר אמצעי להפקת עצמי כאם (נהגת מתנדבת לעת מצוא לבן החייל הזקוק) כאשת משפחה (סק"ס) ובפרט - כבת אדם, כאשה עצמאית ומחוברת. היא אולי לא היתה שווה מאות אלפי שקלים, אולי לא מספיק "נחשבת" בעיני "מבינים" אוהבי המכוניות המיוחדות, אך אני שמחתי בה, והיא התאימה לי כמו כפפה ליד. שמרתי עליה משנת 1998: תמיד נקיה, תקינה, מטופלת ומטופחת, על 42,000 הק"מ (בלבד) שעשתה, נטולת פגע ובעיות. בדיעבד, אילמלא גופה החסון ותפקודה המסור, איפה היינו היום? חבל - איחלתי לה חיים ארוכים, ולא אמצא תחליף נאמן ממנה. אבל - מכוניות יש הרבה. לבן אין תחליף, ואני רוצה אותו כאן, לראות אותו מתפתח, בונה את עצמיו, מקים בית, מביא נכדים, מאושר. האם אי אפשר להיות מאושר בלי להרוס? האם גם אתם, קוראי וכותבי פורום זה (ואלו מפורום האופנועים, שתרומתם לקידום הכירורגיה ורפואת שיקום הנכים בארץ אינה מבוטלת) חושבים שאפשר ככה להמשיך? העסק הזה, חברים, מאד מסריח. התעוררו. אני כבר שבוע לא ישנה.

© DrorZi

New member
שלום לאמא של החובש.

אני מכיר את בנך כבר הרבה זמן, מדובר על אדם שקול והגיוני. נתחיל מהסוף, הוא היה ר-ח-ו-ק מלמות
מאוד רחוק
מספיק רחוק עד כדי שהוא יצא בהליכה וחייך לאחר מכן
לא צריך לשחק בנדמה לי ומה היה קורה אם .... אם את רוצה לשחק בנדמה לי אז נדמה לי שעם רכב צרפתי זה לא היה קורה. על כל נדמה לי שלך אני אתן נדמה לי אחר ולא נצא מזה. הוא, אני, כל אחד, יכולים למות בכל רגע נתון בכביש כי נהג מטומטם עשה טעות מטומטמת, טלא כי אנחנו אשמים בזה. ביום שבת האחרון נסענו לטייל, לטייל עם האוטו, להגיע למגבלות שלו ואולי שלנו, וזה כדי להשיג כמה דברים : א. שליטה טובה יותר ברכב, כן כן, פיתוח מיומנויות נהיגה נכונות ובטוחות
ב. ה-נ-א-ה
, ההנאה שלנו זה לשלוט על רכב ולגרום לו לעשות מה שאנחנו רוצים ולא מה שהוא רוצה, נכון זה טיפה מסוכן אבל אני מצטער מאוד אבל אף בןאדם שמעשן או קופץ באנגי או צונח או כל דבר כזה לא יטיף לי מוסר שאני יכול להרוג את עצמי (ובאמת זאני לא מכיר אותך ואולי שום דוגמא פה לא היתה טובה), כי אם אני לא נהנה בחיים אז למה לחיות
בשביל לעשות טוב לאמא שלי אם אני סובל מזה
, איזה הנאה יש לאמא לראות את הבן שלה סובל
ונחזור להתחלה, בנך (כמו כל מי שהיה בטיול) אדם שקול והגיוני, לוקח מקדמי בטיחות גדולים ונוהג בהם במגבלות האישיות בידיעה שאם תהיה תאונה אז הכי גרוע שהאוטו ילך, ואכן לבנך קרה הגרוע ביותר אותו תכנן, האוטו הלך
זה רק מראה על תכנון נכון, על בגרות, ועל הפעלת מערך שיקולים רציונלי. יותר מזה, לאחר שזה קרה את יכולה לישון הרבה יותר בשקט
בנך ראה כי תאונות קורות, למד את הלקח, ראה כי יש לו הרבה יותר מה ללמוד, פעם הבאה על הרכב הבא הוא יקח שוב את הזמן ללמוד כי הוא ידע שאוטו זה דבר שיכול לנשוך מהר מאוד ויעשה את זה שוב בכבישים הנכונים, ריקים מאדם ובמקדמי בטיחות גבוהים ולא בתוך ערים עמוסות רק כדי להרשים את החברה. את צריכה להודות לו על שהוא הבן שלך כי אם כולם היו כמוהו לא היו כל כך הרבה תאונות דרכים עם הרוגים בארץ (כן, היו תאונות אבל במסגרת הנכונה). לסיכום, כדי שתחשבי שוב, מההתחלה, בלי דעות קדומות ומהזוית שאני מציג פה על הנושא, אשמח להמשיך להתדיין עליו.
דרור זי, עשה מספיק תאונות ובנתיים (חמסה חמסה חסה) תמיד נגמר בנזק עצמי לרכוש.

לא יכול לקבל בהבנה

תזרימו אדרנלין במגרש הכדורגל. בדיסקוטק. בצבא. תקפצו באנג´י. תחפשו טירוף בעולם, בהודו, בברזיל, ברמאללה,בקאבול. תחפשו ריגושים במוסיקה, במין, בספורט, באומנות, בים. תצנחו, תגלשו, תצללו. לא חסר. רק תסתלקו מהכביש שלי, הכביש שלי שהוא מקום מסוכן, מקום איום. אל תחפשו תירוצים, אם לא הפנמתם את העובדה שמה שאתם עושים בכביש שלי -כן, שלי- "בטירוף", אם אתם ממשיכים לבלבל את המוח על "נהיגה מהירה ובטוחה", ואחר כך מקשקשים הסברים על נהג מנוסה או לא מנוסה, מיומן יותר או פחות - תסלחו לי, אתם לא מבינים. להתיחס לכביש כמקום בילוי - להעריץ את המכונית כמכשיר לריגוש - בעיני זו שותפות לרצח המתרחש בארצנו יום יום. זה המסר לכם, זה המסר גם לאופנוענים שחותכים אותי בטיסה מצמררת כל יום, זה המסר גם לך, בן יקר. עד כאן. לא הכביש הורג. לא הרכב הורג. הנהג הורג. חשבו על זה.

cyber2200

New member
לדרור

תעשה לי טובה!!! אל תגיד לי שהוא תכנן לפרק לעצמו טוטל לוס ת´אוטו בשביל הכיף! הוא נהג מעבר למגבלות של עצמו, וההבדל בין תאונה לבין תאונה ומוות הוא מאד קטן, ואם אתם חושבים שוולוו זה אוטו שאי אפשר למות בגללו אתם מה זה טועים. אני לא תומך היסטרי של ההורים, וגם אני אוהב לנהוג, אבל אני בחיים שלי לא עשיתי תאונה, אני בחיים שלי לא יעשה תאונה. אני יודע ת´מגבלות, אתם לא! אתם חושבים שאתם יודעים מה אתם עושים?! כשאתה נכנס להחלקה (בקטע שהABS כבר לא ממש עוזר) אתה לא יודע איפה אתה גומר!!! כדי לדעת את המגבלות לא צריך לעבור אותם. ולהורים, כתבתי את זה כבר בפורומים אחרים, אבל עד כמה שזה עצוב, אין לכם את מי להאשים חוץ מאת הבן שלכם, ובטח שלא אותנו.

sronis

New member
סייבר אני לא מסכים איתך בכלל

זה שישי נהג מעבר למגבלות של עצמו - זה לא בסדר. אני מסכים. אבל כשאתה אומר שבחיים שלך לא עשית תאונה ובחיים לא תעשה אתה בסה"כ מתכחש למציאות. איך אתה יכול להגיד דבר כזה? אתה אף פעם לא יכול להיות בטוח במאה אחוז שלא תעשה תאונות, זה פשוט לא אפשרי. כשאתה אומר "אני יודע ת´מגבלות" אתה שוב מתכחש לאמת, וכדי לדעת את המגבלות בהחלט צריך לעבור אותם - כי אחרת אתה לא יודע מאיפה זה בא לך. (בשתי מילים: קורס נהיגה) רוני

ranfin

New member
תשאל את דניG אם הקורס מתקדם עוזר

כשיש מטומטמים\ות על הכביש שלא יודעים מה הם עושים ורק נס וניסיון מוציאים אותך בעור שיניך ממצב סופני. וסייבר למי שאומר שלי זה לא יקרה, יקרה לו כלכך מהר שהוא לא ידע מאיפה זה בא לו. סעו בזהירות.

umop apisdn

New member
תתעורר סייבר! מה זאת השחצנות הזאת?

הלי זה לא יקרה הזה לא יביא אותך רחוק- ואתה לא פחות גרוע ממי שעובר את המגבלות של עצמו במידעין. איך אתה יודע שלא תעשה תאונה לעולם? לא הגזמת קצת... תסמונת הלי זה לא יקרה ממש תקפה אותך קשות... אם אתה חושב שאי אפשר לעשות תאונה גם אם ממש נזהרים ונוהגים בשיא היכולת של הרכב מבחינת אחיזה/התנהגות, אז טעות חמורה בידך. תתעורר, כי גם לך זה עלול לקרות!

© DrorZi

New member
אתה הנהג הכי מסוכן ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

כן כן, אתה, זה שאומר לי זה לא יקרה
זה יבוא לך בכזה בום שאתה לא תצא מזה
אתה יכול להיות שומכר, כנגד נהג משאית שנרדם מולך אין לך מה לעשות, גם אז תגיד לי זה לא יקרה
שלא לדבר על הקטע שאתה רושם "ABS לא יעזור יותר" , זה בלבד ממחיש כמה אתה לא מבין בנושא נהיגה, ישנם לא מעט מצבים בהם לחיצה על הברקס מ-ח-מ-י-ר-ה את התוצאה ושלחיצה בריאה על הגז תוציא אותך מזה כמו מלך
ואת תגיד לי זה לא יקרה כי אני לא עובר את המגבלות
איך אתה יודע אם אתה נמצא 90 אחוז בתוך המגבלות או 99 בתוכם
ומה תעשה אם תעבור אותם
ואתה תעבור אותם, הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב, גשם אחד ואתה תעבור אותם
נהגים בארץ לא מודעים כמה הם קרובים למגבלות בכבישים רטובים בארץ, המשפט הנפוץ הוא "אבל האוטו לא עצר לי
/לא פנה לי
"(גם ברכבים עם ABS לו אתה מייחס חשיבות עליונה כלכך
) בקיצור, מנהגים כמוך אני פוחד
אלה שחושבים שלהם זה לא יקרה ולא יודעים כמה הם טועים.
דרור זי, לי זה קרה ובטוח שעוד יקרה (חמסה חמסה חמסה)

cyber2200

New member
תעשה לי טובה, הקטע של הABS

כל כך לא עקרוני פה... הענין הוא להגיע למצב של תאונה בלי אפשרות לצאת ממנה. ואני ת´תאונות שלי עשיתי כבר בשטח, ולדעתי הם לא נחשבות בכלל לתאונות (להפוך ג´יפ\באגי\אופנוע שטח, בלי לגרום נזק לא לי ולא לרכב נחשב תאונה?? לדעתי לא). ובשטח אין שום סיכוי שמישהו יפגע. וסבבה, יכול להיות שכן תהיה לי תאונה מתישהו ויכול להיות שאני יהיה אשם בה, עכשיו אנחנו טיקו? :) בלי שום כוונה לריב עם אף אחד, בטח לא איתכם! בטח לא איתך, דרור!

cyber2200

New member
ואתה יודעים ד"א מה אומרים?!

"חכם לא נכנס למצבים שטיפש לא ידע איך לצאת מהם" ואני לא רומז לכלום! באמת שלו! :)

sronis

New member
מה שאנחנו אומרים זה

שלפעמים לא משנה כמה אתה חכם, אתה יכול להכנס לכזה מצב, ואז חשוב מאוד שתדע איך לצאת ממנו. וחוץ מזה רק שתדע שבשטח כן אפשר להפגע אם לא זהירים, בקלות רבה. אח של ידידה שלי נסע עם חבר שלו בשטח עם מיול (בלי רישיון!!) והם התהפכו, המיול עלה לאח הזה על הרגל וכיסח לו אותה לגמרי. עכשיו מחכות לא שנים של פיזיוטרפיה וכל מיני חלקי מתכת מושתלים בגופו. והוא אפילו לא נהג!! מה שאני אומר זה - שלא מספיק להיות מודע לסכנות, צריך לדעת גם מה לעשות במקרה של סכנה אפילו כשהכניסה למצב המסוכן לא תלויה בך. רוני

cyber2200

New member
טוב סבבה.

מצטער אם פגעתי במישהו, מקווה שלא. סגרנו ת´ענין בסבבה?? :)

חיים_K

New member
להורים של החובש

אני מבין את הכאב, הכעס והפאניקה שאליהם נכנסתם, אבל תנו לי לנסות להסביר. בינכם, כמוני, כמו דרור, כמו רבים וטובים אחרים נגוע בחיידק הנהיגה. החיידק הזה גורם לנו לעשות דברים שגם התייחסותי אליהם היא אמביוולנטית לפעמים. נכון ששימוש בכביש הציבורי למטרות כיף תוך סיכון מסויים לנו או לסובבים אותנו הוא מעשה שהלגיטמיות שלו עומדת לויכוח. מצד שני נכון הוא גם שאנחנו לא נוכל ולא נרצה להגמל מזה. שום דיסקוטקים, שום באנג´י, שום הודו לא ישנו את זה. בניגוד להרבה ´משוגעים´ אחרים אנחנו מתעלים את התחביב הזה שלנו למינימום נסבל של סיכון. הבן שלכם נפל לחבורה הנכונה. אם הוא היה נופל לחבורה אחרת, הייתם אולי צריכים להתמודד עם תאונה קטלנית כתוצאה מרייס מטורף בכביש ציבורי עמוס. אנחנו לא עושים דברים כאלה ולא מתכוונים לעשות זאת. אם תסתכלו על הסטיסטיקטות תראו שתאונות עצמיות, בכבישים בינעירוניים נטושים גורמות למעט מאד נפגעים. לשם אנחנו מכוונים את עצמנו, לעשיית כיף בתנאים הכי פחות מסוכנים שניתן. מצטער שאני נאלץ לשתמש בדיבורים קרים של מספרים וסטטיסטיקה כשאני מדבר על בינכם, שהוא בוודאי עולם ומלואו, אבל במציאות המטורפת של המדינה הזאת בכלל וכבישיה בפרט, אין מנוס מכך. לסיכום: אתם מבחינתכם רוצים שתופעת טיולי הנהיגה תעלם ואני מבין את זה. לצערי או שלא לצערי אני יכול להודיע לכם שאני לא איש בשורות - כבר 100 שנה היא פה והיא לא תעלם. אתם יכולים להיות בטוחים שהחבורה הזאת עושה את המקסימום כדי לא להפריז בסיכונים, מצד שני הסיכון אכן קיים. כך הם פני הדברים, בשיא הכנות.

אנטיביוטיקה

מה בדיוק המסר שלכם: זה חיידק, אין מה לעשות, שה הרע במיעוטו? על מי אתם עובדים, האם המכונית שלי היא הראשונה שנהרסה בטיולים החביבים שלכם 0אני יודע היטב על שתיים נוספות). גם כאשר מישהו יהרג, בודאי יהיה לכם הסבר מעניין על ה"מגבלות", וחוסר המזל, והמכונית הבלתי ראויה, ועוד שטויות. תפנימו את זה: אתם לא שונים הרבה ממבצעי ה"רייסים" בכבישים ההומים, מהאופנוענים המחרידים, ומכל מי שנוהג בחוסר אחריות מחריד, בכביש ומחוצה לו. מה זה "המקסימום לא להפריז בסיכונים"? מה אתם, חבורת חובבים הורסת מכוניות סדרתית, חושבים את עצמכם למומחי רכב ונהיגה? באיזה מבחן תוצאה אומלל אתם עומדים, ועוד מרשים לעצמכם להצדיק את עצמכם "במלוא הכנות"!!!! החיידק זה אתם. הנהג הורג. העולם מחפש אנטיביוטיקה.

B.M.F

New member
עם כל הדאגה לבנך

אתה מדבר מהלב ולא מהראש. חיידק זה משהו יחסי - וכרגע בשבילך זה נראה דבר רע, מפני שבנך חווה את הצד הלא נעים שלו ולכן, באופן מובן בהחלט, אתם מקים זעקה. אני בטוח שאם הייתי במצמב זהה לשלך גם הייתי מגיב כך אם לא הייתי מכיר את האספקטים הטובים (ורובם כאלה אם לא כולם) בספורט המוטורי. הרי אתה מסכים איתי שאם בכלל אמורים לנהוג קרוב למגבלות ואף מעבר להן, אמורים לעשות זאת במסלול או במקום שלא מסכנים אף אחד אחר ? דבר זה אפשרי בעיקר במסלול מירוץ, שם אתה מסכן רק את עצמך ועוד כמוך שמקבלים על עצמם את הסיכונים הכרוכים. בנוגע למצב הנ"ל - לפי מה שהבנתי הטיול התבצע בתנאים "סטריליים" מבחינת מכוניות אחרות מלבד אלו שהשתתפו בו. אם זה כך, הרי שהיה לבנך אותו "סיכוי" לצאת בשלום מתאונה זו גם אם הכביש הנ"ל היה מגודר וחסום למכוניות מזדמנות. אני לא מכיר את ישי אישית, אבל באופן אישי - לא הייתי מפסיק לחלות במחלת הספורט המוטורי גם אם הייתי עובר תאונה. אולי אין לי פרספקטיבה על החיים כמו שלך יש ממרומי שנותיך - אותי מעניין לדעת כשאני אהיה בגיל שלך שעשיתי וחייתי כמו שרציתי ובהנאה הגדולה ביותר. אני אעיז ואגיד לך מה אני הייתי עושה : הרבה זמן קודם - עוד שבני היה מוציא רשיון נהיגה כחוק הייתי דואג לכך שיעבור את אותם הקורסים שאני אעבור לפני שאחשוב אפילו על לאפשר לו לנהוג ובמיוחד בארץ. ובכל זאת, עם כל הדאגה הטבעית - תאונות קורות כל הזמן, כמה שזה נשמע מקבארי. היה סיכוי טוב יותר שבנך היה נוסע 50 בעיר ואיזה מאנייק חולה נפש היה עובר באדום וגורם לתוצאות יותר חמורות. אני אוסיף ואומר שמזלו של ישי שהיו איתו חבר´ה משובחים אחד אחד שעזרו ודאגו לו. אומרים שאי אפשר ללמד כלב זקן טריקים חדשים, אבל אני מקווה שבמקרה שלך זה לא כך. אני מציע לך, בכל הכנות, לאחר שתירגע מההלם, שתיחשף לכל הסצינה הרצינית שמסביב (ואני מדגיש רצינית) ותדע למה אין שום אנטיביוטיקה בעולם שיכולה ל"רפא" אותנו מה"חיידק" הזה. ברצינות, ובידידות.

אילן די

New member
קצת טאקט לא היה מזיק כאן

אני חושב שהבעיה של חלק מהאנשים (בעיקר כמה מטומטמים מפורום האופנועים) היתה עם התמונה שהחובש נראה בה מחוייך ומאושר עד הגג. על אף שאינני מכיר את האיש, קשה לי להאמין שזה מה שהוא הרגיש באמת. לגבי מה שהוריו כתבו - יש מידה מסויימת של צדק במה ששניהם אומרים ואני מבין אותם, אבל בניגוד לכל התגובות המחנכות להודעה שלהם, הייתי מאד מעוניין לקרוא תגובה מחובב הגה שיש לו ילדים עם רשיון טרי (אפילו שנים ספורות). בקשר לתגובות האחרות - אין טעם לחזור אחד על השני ואין טעם להצדיק את הטיול בפני אנשים שכנראה כבר בנו תסריט שבו בנם היה אינו בין החיים. קצת טאקט לא היה מזיק כאן. זה לא הזמן לחנך אותם ובטח לא לבוא בהצהרות מתנשאות של "אתם מדברים מהלב ולא מראש". באותה מידה אפשר היה לומר "אתם לא יודעים על מה אתם מדברים ואני כן". לא הייתי בטיול ולכן כל מה שאומר בקשר לאשמה - אינו רלוונטי ולכן לא אעשה זאת. אילן

© DrorZi

New member
תרשה לי לענות למרות שאני עדיין לא

אבא (לפי מה שאני יודע, לך תדע...) ההורים של שיר מודעים לזה שיש להם נהגים שהם במילים עדינות לא נוסעים בתוך מה שאנשים רגילים מגדירים "מגבלות", אתה יועה מה הם עשו
לקחו את כולם לקורס נהיגה מתקדמת, שילמדו כמו שצריך, שיהיה להם בסיס טוב ונכון. ההורים שלה ראו את התאונה ואמרו "אם זה רק האוטו שילמד לנהוג פעם הבאה"... אתה מבין ? הם הבינו שאנחנו ידענו לתכנן הכל נכון כדי שאם נגיע (והגענו) למצב שאין ממנו חזרה ללא נזק אז זה יהיה נזק לרכוש בלבד. אתה חושב שההורים שלה חשבו שלקחתי את האלפא כדי לשמוע מוסיקה
(בעצם כן, של המנוע ושל צמיגים שורקים), אתה חושב שהם קנו אלפא בגלל העיצוב
. הפחדה לא הולכת
באיומים תשיג תוצאה הפוכה, אם תגיד לא ולא ולא אז רק תגרום לזה שבפעמים היחידות שהנהג יקבל את האוטו הוא יתחיל להשתולל בכל מקום כי זה ההזדמנות היחידה שלו, לא תוכל לקחת ממנו את האהבה לזה, זאת אהבה, במקום זה תבין אותו ותן לו את הכלים הנכונים, תסביר לו שאתה מצפה ממנו שיקח מקדמי בטיחות נכונים, שלח אותו לקורסים, תן לו את הרכב המתאים. אני אמרתי ואני עומד בזה, אם אני היתי ההורים של ישי היתי מעריך אותו על התאונה, לא צריך לתת לו צלש, אבל צריך להבין שהוא עשה את זה במקום הנכון בתנאים הנכונים. אני כבר די מבולבל ממה שרציתי להגיד, אני מקווה שהנקודה הובנה.
דרור זי, עדין מרגיש אדרנלין מהמחשבה על הנהיגה מיום שבת.

gritzi

New member
תרשה לי לענות אני כן אבא

אמנם לילד קטן שלא נוהג עדיין אך מגלה סימני פגיעה של "החיידק" שנקרא מכוניות. אני יודע שאין שופטים אדם בכעסו ובצערו ואני מכבד את רוב הדברים שאמרו ההורים . אך בלי לפגוע בכם האם אתם חושבים שבנכם השתולל עם הרכב? אם כן לא ראיתם זאת בעבר ? ואם כן ראיתם אז כיצד נתתם בידיו מכונית ? ( שאם אני לא טועה עלולה להופכו לשותף בכבישי הקטל )הרי ברגע שנתתם לו את מפתחות אמרתם לו ואפילו לא במפורשות " בן אנו סןמכים על יכולת השיפוט שלך" נכון זה היה יכול להיגמר בצורה הרבה הרבה הרבה יותר טראגית ויש להודות שזה נגמר בפגיעה ברכב בלבד ומובנת לי מאוד תגובתכם. כל אחד מאיתנו עובר חויות בחיים אשר מציבות לו גבולות ולמרות כל האיסורים והאזהרות לא פעם אני מתעלמים מהם ומנסים ( לא פעם הזהרתי את בני מפני אש ותוצאותיה ועד שהוא לא דחף אצבע ללהבה של נר ונכווה באצבע הוא לא בדיוק האמין לי ) "נופלים" ולמדים להיזהר בפעם הבאה. אני בטוח שישי למד את הלקח שלו והוא יידע להיזהר בפעם הבאה. טוב מאוד שהיתה לכם היכולת והרצון להעלות את מחשבותיכם בפורום ,לדעתי אתם לא רואים באור נכון את האנשים המשתתפים בפורום .אלו לא אותם אנשים שיגרמו לתאונות , לאנשים אלו יש מודעות לשמירת מרחק , ציות לתמרורים וראייה נכונה של הכביש ( הכל בהתאם לגיל ולניסיון ). אני גם לא חושב שהטכניקה של ההפחדה תגרום לשינוי אצל מרבית המשתתפים אלא להיפך לחוסר התייחסות מצדם או לביטול. לדעתי הייתם נוהגים נכון יותר אם הייתם קוראים לכל המשתתפים לקחת חלק בקורס נהיגה נכונה ומדברים על חינוך של הגורם האנושי. קבלו את התנצלותי אם דברי פגעו בכם , זה לא בכוונה תחילה.

© DrorZi

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד ../images/Emo70.gif בראוו ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo24.gif

red cars

New member
סליחה אדוני ואני מצטער מעומק ליבי

אח של חבר שלי זכרונו לברכה נהרג משום שנהג באמת מטומטם כנראה היה שיכור ועייף כשחזרו מבילוי הוא נסע 160 ק"מש במקום שמותר 70 הוא ככל הנראה על על נתיב שעלה לגשר ויוצא בצד שני הרכב פגע במדרכה החילק והסתובב עליה ותקע בעמוד זה כואב לי שהחבר הזה שלי הוא אדם שמח שמנסה בכל הכוח לתצחוק ושומעים את הכאב בכל זאת ואחיו ז"ל שישן בעת התרחשות ויסלח אבל נשברה לא המפרקת כי השריר לא החזיק את הצוואר ולא שום מכה שקיבל מהעמוד לגבי האנטיביוטיקה אתם תור הורים שכולים לצערי אתם צריכים לגרום לממשלה להכיר ספורט המוטורי ולגרום לכך שיבנו מסלולים בכל הארץ שבהם כמבו בבריטניה למשל בעל רכב משלם כניסה ותדרוך קצר וקורע את האוטו במקום בטוח ושיש בו צוותי הצלה לכל מקרה ושם אנו נפרוק את כל האדרנלין . כואב באמת red cars

למעלה