יום שלא אשכח לעולם

© DrorZi

New member
לאבא של ישי שלום.

בוא נעבור אחד אחד כדורגל -> תחשוב על המכות שהולכים אוהדים במשחק, על הילדים שנרמסו באליפות האחרונה מתחת לגדר ועדין יש נער שמאושפז בקומה. דיסקוטק -> סמים, סכינים, עוד ? צבא זה מקום לפרוק אדרנלין ? באנגי -> נזק לחוליות הגוף לכל החיים הודו -> צהבת B, תולעים, וכו וכו מין -> שכחת אידס ? אמרתי כבר, על כל מה שתגידו אני אמצא משהו מסוכן בו, להמשיך ? הכביש לא שלך, לא שלי, לא של אבא שלי, הכביש של כולנו. מי שלא מבין זה אתה, אתה נעול על מחשבה מסויימת ולא מוכן לצאת ממנה. אתה, שחושב שלו זה לא יקרה, אתה הוא המסוכן לציבור, אתה שלא תדעה לצאת ממצב בו באמת נחוצה תגובה מהירה והחלטית לעיתים נוגד את האינסטינקט הראשוני, אתה תעשה את התאונה הקטלנית
אתה שלא עברת בחיים שום קורס נהיגה וחושב שכמה שנים על הכביש ילמדו אותו להיות נהג טוב אתה הוא המסוכן
בניגוד לבנך שעושה מאמץ ללמוד ולהכיר. וכן, יש בזה גם משום הנאה ואף אחד ברוטלי כמה שיהיה לא יטיף לי מוסר שזה מסוכן, יותר מסוכן זה לנסוע למכולת, רוצה הוכחה ? זה לא הרכב הראשון ולא השני שנפגע אצלנו בטיולים, כמה פצועים היו ? 0
וזה לא במקרה, לא יעזור לך שום מניפולציה, אנחנו נהגים בטוחים
בטיחות נמדדת לפי מספר הפגיעות ב-נ-פ-ש
, ב-ג-ו-ף, לא בחתיכות פח
אתה שמעוצבן על זה שהלך האוטו בלי לשמוח שזה נעשה בתנאים הנכונים, בלי להבין שהבן שלך קצת יותר חכם ממה שאתה נותן לו קרדיט, אתה הוא זה שמכריח אותו עכשיו לעשות את מה שהוא לא רוצה.
דרור זי, מעריך את ישי וחושב שהוא עשה את הדבר הנכון

© DrorZi

New member
כבר כתבתי :

הוא עשה את זה בתנאים הכי נכונים שיש, בכביש ריק ועם מקדמי הגנה יחסית גבוהים והתוצאה מוכיחה שצדקנו בחישובים.
דרור זי.

ranfin

New member
אם היתם צודקים בחישובים ...

היתה להורים שלו וולוו בחניה ולא טוטל לוסט.

© DrorZi

New member
לא לא לא, אני אגיד שוב

החישוב של בחירת המסלול, האנשים, התנועה, ההתארגנות היתה בצורה כזו שאם משהו יקרה הוא יקרה ככה. אני לא אומר שהתכנון היה ללכת לרסק מכוניות (למרות שזה נשמע נחמד כשאתה יושב מול המחשב וכותב את זה
) אבל המחשבה היתה שאם משהו יקרה אז יש לנו מקדמי ביטחון טובים יחסית למקומות אחרים. אתה יודע רן שכשנוהגים על המגבלות יכולים להגיע למצבים לא מתוכננים ואז או שאתה יוצא מהם בלי פגיעה או עם פגיעה, השאלה מה חומרת הפגיעה, כל עוד זה לרכוש בלבד אני חושב שזה מעולה. אני לא אומר שאין סיכוי שזה לא היה יכול להגמר אחרת, תמיד זה יכול להגמר אחרת אבל יחסית לתכנון ולתוצאות אני חושב שזה מראה דווקא כן על תכנון טוב.
דרור זי, שהוולוו תלך לעזזל ישי שלם ומחייך ולא במקרה.

ranfin

New member
אני מציע לכם לפנות ליעקב טרפוצניק

הוא איבד את בנו בתאונת דרכים ומאז הוא עושה הכל כדי ללמוד וללמד איך להתנהג ולנהוג בכביש. הוא מבקר קבוע במסלול באשדוד ודברים שהוא עושה שם עם הבימר שלו, פשוט מעוררים בחילה. את מגבלות הרכב רצוי ואף חובה ללמוד במקום סגור שבו לא לרכב ולא לסובבים אותו יקרה חס וחלילה משהו. אני מסכים עם כולם צריך לדעת מהם מגבלות הרכב ומהם המגבלות האישיות אך לא לבדוק אותם על דרך ציבורית, זה לא המקום. אין לי בעיה עם נסיעה ספורטיבית אבל כל עוד אתה לא מגיע למגבלות שלך ושל הרכב וזה תואם לתנאים סביבתיים. ברגע שחרגת מהכלל אתה משלם והפעם ב"זול" יחסית. לא יודע פעם היתי כזה שממש בודק ומנסה להגיע למיגבלות שלי ושל הרכב כניראה עם הגיל ועם זה שאני אבא לפספוס קטן זה משנה משהו. אני עדין נוהג ספורטיבי אבל במגבלות, חיצונית לסובבים אולי זה לא ניראה כך. את המגבלות ומעבר לזה אני מפנה למסלול סגור עם הקארט שלי, נכון לא כל אחד יכול להרשות לעצמו אבל יש לי עוד רעיון. קורס ראלי מתקדם ואימונים קבועים יכול לעזור לכם, תהיו על המגבלות שלכם ומעבר אבל שוב אתם תהיו אחראים לעצמכם ואם תהרסו תשלמו. ההורים שלכם אולי יהיו יותר רגועים, אתם תוציאו אנרגיות חיוביות תלמדו לנהוג יותר נכון לפתח את כישוריכם אך על דרך ציבורית נהגו במגבלות הנורמליות +. רן שבאמת חושב שאימון ולימוד הם הדרך הבטוחה להגיע הביתה בשלום.

אילן די

New member
במקרה חגי טרפוצ´ניק ז"ל היה חבר שלי

ומדבריך משתמע כאילו הוא נהרג בתאונה תוך כדי נסיעה ברכבו, אבל חגי ז"ל (הבן של יעקב) נהרג כשמכונית דרסה אותו בעודו נוסע על אופניים (לחגי לא היה רשיון נהיגה). תיקון קטן אילן

תמירי

New member
../images/Emo7.gif ממש מצטער לשמוע

יעקב ט´רפוצניק היה מפקד שלי בצבא ולא ראיתי אותו לפחות 20 שנה אשמח לדעת איך ליצור איתו קשר תודה מראש

ranfin

New member
זו לא היתה כוונתי

כוונתי היתה שיעקב טרפוצניק עושה רבות למען ההסברה על זהירות בדרכים, נהיגה נכונה ואיך ספורט מוטורי יכול לעזור. מגם שהוא בעצמו מנסה להביא את עצמו ואת הבימר שלו למגבלות ואף מעבר, אבל במסלול סגור. זאת היתה כוונתי ותנצל מראש על אי ההבנה.

גרמי

New member
מסלול סגור?

איפה טרפוצ´ניק מנסה לקחת את ה 328 שלו למגבלות במסלול סגור? הוא יודע על משהו שאני לא? תשאל אותו מה הוא עושה לפעמים בשבת בבוקר בשעות המוקדמות, ואתה תגלה שהוא נוהג בדיוק באותם כבישים בהם אנחנו נהגנו בשבת האחרונה, והוא לא עושה זאת כדי להריח את הטל על הברושים... וזה לגמרי לא סותר את הרצון שלו לקדם את הספורט המוטורי, לחנך לנהיגה בטוחה ואחראית ולמסד תרבות מוטורית במדינה הזאת. יעקב טרפוצ´ניק הוא דמות ראויה להערכה, ודבקותו במשימות שהוא קבע לעצמו בנושא הינה יוצאת דופן. ולמי שביקש פרטים עליו - בשבוע הבא, כשאהיה בעבודה, אוכל לשלוח לך את כתובת האימייל שלו.

ranfin

New member
ההבדל היחידי גרמי...

שכל טיול בוקר מוקדם שלו מסתיים בחניה בבית ולא אצל השמאי.

ranfin

New member
למה כדורגל ? קארטינג לא מספיק טוב ?

בקארטינג יש מספיק אדרנלין ניתן ללמוד הרבה והכי גרוע נכנסים בצמיג\קארט מקבלים מכה יבשה וזהו. אני חייב לציין שאני לא בדיוק מעודכן בפרטי המקרה של איפה ואיך נגרמה התאונה. לגבי דבריו של דרור, הכל טוב ויפה כשאת האימונים המתקדמים עושים במסלול סגור כמו מסלולי החלקה או מגרשים שמיועדים לכך ובטח שלא עם רכב שלא שיך לך אלה להורים. מזאת אומרת מקסימום הלך האוטו, אתה לא עבדת כדי לרכוש אותו ואתה לא תעבוד כדי לקנות להם אחד אחר. זה לפי דעתי חוסר אחריות מוחלט ולא היה פה שום שיקול דעת. ושימו לב שכמעט כל טיול שלכם למשהו יש נזק. תרגיעו את עצמכם, אין לי בעיה עם טיולים אבל לא כאלה שנגמרים בנזק לרכוש במצב טוב.... תעשו טובה לכולנו וביחוד להורים שלכם (לצעירים שביננו) תנו להם לישון בשקט בזמן שאתם על הכביש. רן.

© DrorZi

New member
קארטינג זה מעולה

אבל מדובר פה בריגוש טיפה שונה לדעתי האישית. נהיגה כמו זו גם לא ניתנת לעשות במסלול סגור היום לצערי פה בארץ
לגבי רכוש שאינו שלי וכו, אני לא מכיר את מערכת השיקולים הכלכלית של ההורים של ישי, ואני מבטיח לך שכל רכב שאני לוקח אני מראש יודע שאם אני עושה איתו תאונה אני משלם את הנזק. הויכוח הוא בכלל לא כלכלי פה, אם הוא כזה הוא מזמן היה יורד מהפרק... כי זה באמת לא הנושא.
דרור זי, 2 רומנים ויונדאי אקסידנט לא שלך = 1600 ש"ח ...

לאבא ואמא הקרים

עם כל הכבוד לכםולא במטרה לפגוע{מתנצל מראש} אתם פאתטים זה מה אני יכול לומר עליכם למה ללכת להודו או ברזיל או השד יודע איזה מקומות עוד? למה אתה לא רוצה לחשוב על הסיכוי של להפגע חו"ח בתאונה ? אבל אתה מוכן להכניס את החשש בלב אולי יהיה איזה מקרה של שוד בברזיל הרי שם זה כמו ללכת למכולת או למה לחשוב שאולי יש סיכוי לחטוף איזו מחלה מסוכנת בהודו שלא לדבר על הכבישים המפותחים שלהם שתמיד מגלגלים מכוניות לתהום? מי אמר לעזאזל שהכביש שלך? גם אם אתה שר התחבורה או לא יודע מה? הכביש הוא מקום ציבורי !!!!!!!!!!!!! לא שלך תפסיק להיות רכושני {למרות שאתה ישראלי} אתה בטח נוסע לך באיזה אוטו גדול אתה עובר נתיבים בלי לאותת אם מצפצפים לך אתה לא יודע למה נוסע 60 בזמן שהחוק מתיר 80 או 90 אם עקפו אותך טיפה מהר{לא אופנועים} בגלל שאתה גורם בעצם להאטת התנועה אז מה אתה רוצה מאיתנו? לך יש את הדרך שלך לנו יש את הדרך שלנו זה מה שיפה בעולם למרות שלא תמיד הדרכים נכונות אז:פתגם סיני עתיק אומר: בכביש אל תהיה צודק תהיה חכם חכם חכם תחשוב על זה רק בריאות!

red cars

New member
dror zi זה האני לנסותלפתח שליטה

בזהירות והכר המגבלות שלי ושל הרכב בנוסף הקווים האדומים שלי מואד נמוכים וכך אני שומר על רמת זהירות הרב יותר גבוהה וזה נאמר אל התאונות המטומטמות שלי ומה שהכי מרגיז אותי זה כמה אנינזהר וזהיר ככה באות התאונות והדו"חות שאחרים שחונים באמצע ביש ראשי לדבר בטלפון וגורמים הפרעה וסיכונים רבייוצאים במחיר ש שיחת טלפון.

אילן די

New member
תרגום לעברית

הוא שאל איך כדאי לו לפתח שליטה ברכב ולהכיר את מגבלותיו (של הרכב ושלו כנהג) וכן, הוא ציין שהוא מתוסכל מזה שהוא נוהג בזהירות ולמרות זאת הוא מוצא את עצמו מעורב בתאונות ומקבל דו"חות. הוא גם התלונן על אלה שחונים באמצע הכביש ומדברים בטלפון באמצע הנסיעה. רד קארס, אולי כדאי שתעשה הגהה להודעה שלך לפני שאתה מקליק על אנטר שכולנו נבין

© DrorZi

New member
אני חושב שאתה פועל לא נכון

אתה, שעשית כבר תאונות ראית שזה בא לא מתוכנן
אתה שהחלקת בכיכר וחושב שגם שומכר לא היה יוצא מזה טועה
הרשה לי להגיד לך שכל נהג שעבר קורס נהיגה מתקדמת היה ככל הנראה יוצא מהמצב ע"י ע-ז-י-ב-ה של הברקס, מה שלך לא היה את הידע הנכון לעשות כי לא למדת את זה ולא תרגלת את זה
, מה היה קורה עם זה לא היה רכב שחסם אותך אלה ילד
גם אז היית ממשיך לחשוב שזה לא היה נמנע או שהיית מצטער שלא לקחת קורס שעלותו 800 ש"ח ויכולת להציל חיי אדם ואת המצפון שלך שיציק לך כל החיים שאתה הרגת מישהו
(אותו כנ"ל לסייבר)
דרור זי, עדיין לומד.

red cars

New member
אז זהו המהירות היה כל כך נמוכה שאתה

לא מדמיין ולא היה ברקס חלשלוש שבחלשלושים למעשה כבר עצרתי ולפתע בלי שום התראה כל שהי בבת אחת האוטו האיץ (החליק) מהר לכיוון אחר ולכן אם כל העדינות אני אומר לא אתה לא שום נהג שעבר 200000 שעות בנהיגה מתקדמת היה מצליח לצאת ממנה מה גם שמדובר על מרחקים שבין המכוניות מלכה תחילה היה קטן מאוד פחות מ40 ס"מ לכל רכב וזו תאונה שלא היה ניתן למנוע אלא אם האדיוט שחסם את הכביש לרוחבו המלא היה חושב קצת שאולי מפריע לתנועה כמו שאני עושה כל הזמן!!!!!!!!!!!!

teen17

New member
דרור יש לי שאלה אליך:

על איזה טיולי מכוניות אתם מדברים? מתי אתם עושים אותם? איפה הם מתקימים? כמה אנשים באים לזה? צריך להביא מדהו חוץ מהאוטו? מה עושים באותו טיול? מחכה לתשובות, גל.

למעלה