הציבור שתומך בערכים הללו הולך וקטן...
החילונים בקושי מולידים ילד-שניים, חלקם בכלל מהגרים מהארץ. מאידך, החרדים מולידים 8-10 ילדים בממוצע, הדתיים 6-8 והמזרחים המסורתיים 3-5. הצביון משתנה וישראל הופכת להיות יותר דתית ושמרנית. יש כאן צי אוטובוסים שלם שבו נשים נשלחות אחר כבוד לשבת בספסלים האחוריים. האם זה חופף את ערכי הליברליזם האירופאי/אמריקאי? הדת כאן לא מופרדת מהמדינה ואחיזתה בה רק הולכת ומתחזקת. יש עוד הרבה דוגמאות שניתן להביא לכך שאנחנו רחוקים מאוד מהמודל המערבי. החרדים ודאי שמתנגדים לו, כנ"ל הערבים וכנ"ל חלק גדול מהדתיים והמזרחים המסורתיים. ישנם גם לא מעט חילונים אשכנזיים שמתנגדים לאמריקניזציה הממאירה והמשחיתה הזאת שמוחקת את תרבותנו ומנסה לכפות עלינו כל מיני ערכים זרים. אי אפשר גם להתעלם מההשפעה של המדינות שמסביב וממצב המלחמה האין סופי שאנחנו נמצאים עם שכנינו. לא רחוק מביתי מתרחש רצח עם מזוויע שכבר גבה את חייהם של לפחות 150 אלף בני אדם, והיד עוד נטויה. המלחמה עלולה לזלוג גם עלינו, מה גם שכמעט כל יום שומעים הדי פיצוצים בעקבות אימוני הצבא בשטח. אז שלא יספרו לנו שאנחנו בברלי הילס או פרובנס, בסה"כ מדינה במזרח התיכון שאמנם התפתחה מעל ומעבר ב-65 שנות קיומה, אך היא רחוקה מלהיות מערבית, ואני לא בטוח שזה כל כך רע. במערב, הרבה ערכים חשובים פשטו את הרגל ובמקומם הגיעה הרדידות, השטחיות, חוסר המוסר, חיי-הרגע, תרבות הצריכה המופרזת, זלילה חסרת מעצורים, תוכניות בידור מפגרות שרק מטמטמות עוד יותר את המוח, ועוד. אם זה מה שיש למערביות להציע, אז אני אינני מעוניין להיות חלק ממנה ולא הייתי רוצה שהיא תשפיע על מדינתי.