יום עצוב

ועוד דבר....

הזכרת קודם את הכתבה של לירן רון פורר:- לירן רון פורר הוא חלאת אדם שמחפש צידוקים לכך שהוא ועוד כמה חלאות כמוהו נצלו מעמד עליון במחסום כדי להתעלל בפאלסטינים. לא הספיקה לו ההתעללות והוא עוד הכליל את כל צה"ל במעשי החלאה שלו ושל חבריו. אתה עדין צעיר. עדין לא התגייסת. כשתתגייס (ואני מקווה שאכן תתגייס ולא תבחר בדרך ההשתמטות הבזוייה) תגלה שצה"ל הוא הצבא המוסרי ביותר בעולם. כמו שאתה מאמין שחולי הנפש המתאבדים הם קומץ, תאמין שה"לירנים רון פדר" הם אחדים. ניתן לספור אותם על אצבעות יד אחת. אחרת איך תסביר שנהרגו לנו שלוש עשרה בחורים מצויינים במקום שפצצה אחת ממסוק היתה פותרת את הבעיה?

אילו הם

13 לוחמים שנכנסו ל"אמבוש" במקום בו טיל אחד היה חוסך לנו חיי אדם. לא התייחסתי לכלל הרוגי המבצע.

Roobie

New member
דבר ראשון - אני בצבא

אבל אין לי פרופיל קרבי. אני בעיתון "במחנה". דבר שני - ממש לא טענתי שכל החיילים הם כאלה. אני ממש לא חושב שצה"ל הוא צבא לא מוסרי, אלא שיש חיילים לא מוסריים בצבא - שהרגשת השליטה על עם אחר גורמת להם לבצע כאלה מעשים. זה לא שיש לנו ממשלה נאצית/צבא נאצי חס וחלילה, אלא שהמציאות יוצרת את זה, ויוצרת את תחושת ההשפלה הנוראית שנמצאת אצל כל העם הפלשתיני, עוד הרבה לפני האינתיפאדה וגם לפני האינתיפאדה הראשונה (גם אם אז הזמנים היו יותר טובים, ותאמין לי שאני לא סתם זורק את זה). בקשר להודעה הקודמת שלך - אין מה להתווכח על זה. נחיה ונראה.

אז קודם כל ../images/Emo50.gif

ואני מקווה שאם הינך כתב בעיתון, כתבותיך יהיו מאוזנות. אני בטוח ומאמין שכמות מבצעי מעשים אלו הינה אפסית. כפי שאמרתי-צה"ל הוא צבא בעל מוסריות גבוהה מאוד (להבדיל למשל מהאמריקאים שלא יהססו להרוס מבנה על יושביו בעירק, ובלבד שלא יפגעו להם חיילים). אכן הפאלסטינים מרגישים מושפלים, ואין להם להתלונן אלא לעצמם. להסכירך-מייד לאחר הסכם אוסלו, נתנה להם שליטה בעריהם ועל חייהם. המשטרה הפאלסטינית הוקמה, והנשק שניתן להם הופנה נגד ישראלים. חולי הנפש החלו להתפוצץ ברחובותינו והנהגתם ובראשם עראפאת, טיפסו יותר ויותר גבוהה על העץ, שלא מצאו ממנו ירידה. כחומר למחשבה- אם אותם חולי נפש מתפוצצים היו למשל פעילים בצרפת (כדרישת אוטונומייה לקורסיקה), בספרד (לשחרור חבל הבסקים), בבריטניה (לשחרור אירלנד) או בהולנד (להחזרת איי גינאה ההולנדית לאפריקאים). כיצד לדעתך היו מגיבות אותן מדינות? שמת לב שלא התייחסתי לארה"ב, שכן אלו לאחר ה-11 בספטמבר אבדו עשתונות והחלו להתפרע ללא מתן דין וחשבון. ראה את רצח העם שערכו באפגניסטאן, ראה את בית הכלא הגדול בדלתם האחורית ועוד ועוד. רמז לתגובתן ראה במלחמת איי מלווינס הארגנטינאים, בהשתוללות ה-CRS הצרפתים ברחובות פריז ובשדות התעופה הצרפתים ובהתפרעות המשטרה הבריטית ברחובות דבלין.

למעלה