אם אתה רוצה להתווכח
תשתמש בטיעונים מבוססים. לבוא ולהגיד שהאיחוד האירופי מממן את המחבלים המתאבדים זה קביל בערך כמו להגיד שמועצת יש"ע אימנה והכשירה את יגאל עמיר במימונו האדיב של רון לאודר (שאין לי שום בעיה איתו, סתם שמתי שם של מיליונר/מיליארדר המקורב לימין). זה שהאיחוד האירופי לא בדיוק לצידנו בקונפליקט (ונכון, הוא לא אובייקטיבי ומונע משיקולים זרים) לא הופך אותו למממן טרור. הוא שולח כספים לרשות-הפלשתינית, אבל הוא לא - ואתה יודע את זה טוב מאוד - שולח כספים במטרה שישמשו לטרור. טרור כבר היה במדינות רבות בעולם במאה ה-20, ופיתרון צבאי מעולם לא הפסיק את הטרור (ואני מחכה לחכם התורן שיזכיר את דוגמת רוסיה-צ'צ'ניה.. כן, שקט מופלא שורר שם כעת). רק כשלא נכבוש עם אחר (ואני מצטער אם אני אתחיל להישמע לכם כמו אורי אבנרי, שאני מאוד לא אוהב) ונתחיל להתייחס אליהם כמו בני-אדם, דבר שמי שקרא את הראיון עם לירן רון-פורר יודע טוב מאוד על מה אני מדבר, רק אז באמת ייפסק הטרור. ולא כי אנחנו יצרנו את הטרור. אנחנו לא יצרנו את הטרור ולא קורבנות הטרור אשמים בו. אירגוני טרור כמו החמאס והג'יהאד האיסלאמי (אתם מוזמנים להרים צילצול לשייח' יאסין ולארגן הפגנה משותפת נגד הבוגדים שחתמו על הסכם ז'נבה) תמיד יהיו, והם תמיד ינסו להוציא פיגועי תופת - אבל אלה לא יצאו אל הפועל בלי תמיכה עממית, שכרגע יש בשפע - ויש סיבה לזה שתמיכה עממית נוצרת. היא לא נוצרת רק מהסתה בחינוך, כי מחבלים בני 25 לא היו בבית-ספר מאז שהוקמה הרשות הפלשתינית. לחטוף מכות במחסום, כפי שתיאר זאת לירן רון-פורר, מוביל אותך לחמאס בדרכים הרבה יותר קלות. לראות את הבית שלך נהרס כי בבית ליד היה איש חמאס (אפשר לחשוב שאנשי מחתרות לא גרו לצד אנשים רגילים בתקופה שלפני קום המדינה) - זוהי טראומה קשה בהרבה מ"מפת פלשתין השלמה" באיזה ספר לילדים בני 8. כן, מי שמכה פלשתיני חף מפשע במחסום אשם בפיגוע שבו נרצחו אחיו. זה לא מוריד אשמה מאירגוני הטרור או מהמחבלים המתאבדים הרצחניים, אבל זה בהחלט גם באשמתו הישירה.