יום כיפו קרב ובא

• פותח הנושא ymz
  • פורסם בתאריך

ymz

New member
יום כיפו קרב ובא

חלק צמים חלק לא. איך זה אצלכם בבית? האם אף אחד לא צם או כולם צמים? או אולי חלק מבני משפחה צמים ולחק לא. איך אתם "מסתדרים" במקרה כה באותו בית? השנה אני נשארת בבית עם חבר שלי. אני לא צמה והוא כן אבל החלטנו שכזוג אנחנו צריכים ללמוד להתמודד גם עם מצבים כאלה. סיכמנו שנכין ארוחה מפסקת וארוחה בסיום יום כיפור. האמת אני יודעת שאני צריכה להתחשב בו אבל קצת קשה לי לשים את הגבול. כמובן שלא אתחיל לאכול לו מול הפרצוף או לבשל באמצע הצום (אף פעם לא עשיתי את זה כי צריך להתחשב בשכנים שצמים) אבל מצד שני אני רוצה לעשות את הדברים שתמיד עשיתי ביום כיפור כמו לגלוש באינטרנט או לראות סרטים.

eMiFrEaK

New member
אני מאמינה...

שצריך לצום... ואני עושה את זה אך ורק בשביל עצמי... גם אמא שלי וסבתא שלי צמות... וזה מקל על כל העניין... אני באמת מאמינה שבמידה ואני אצום זה איכשהו מבחינתי... יקל על השנה שלי.. וזאת הדרך שלי.. להראות שאני באמת מבקשת סליחה.. מכל מי שצריך... הרבה אנשים רואים את כל העניין צום כמשהו מטומטם..ואומנם אני לא מסכימה איתם... אבל איש באמונתו יחיה... העיקר שלא יזלזלו באחרים שמאמינים בזה..

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif אני... ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

תמיד צמה ביום כיפור... אף אחד מהמשפחה שלי לא צם, אבל לא ממש איכפת לי מזה. בערב יום כיפור- במילא יוצאים לעיר, ומסתובבים עד הבוקר, פוגשים אנשים וזה... חוזרים הביתה עייפים, ואז ביום למחרת ישנים רוב היום- לפחות עד הצהריים... אח"כ נפגשים עם מישהו <פגישה שנקבעת מראש יום קודם.. כי.. אני שומרת עד הסוף - בלי טלפון, אור, מחשב, טלויזיה וכו'.> או שנשארים בבית וקוראים איזה ספר. וזהו- כמה שעות, ונגמר הסבל

Angel lips

New member
אצלינו בבית....

אצלי בבית נהוג לצום מאז שאני קטנה ככה התרגלתי. יש לנו ארוחה בתחילה ובסוף משפחתית כזו, בבוקר אנחנו הולכים כולם ביחד לבית הכנסת, אבל הטלויזיה שלנו בבית דלוקה... אז אנחנו שומרים על חלק מן המנהגים בבית.

SupermanZW

Well-known member
אצלי בבית

כל המשפחה מטיילים או רואים סרטים בוידאו, וכו' אמא שלי צמה אבל זה לא מונע ממנה לראות טלוויזיה וכו', כל השאר לא צמים.

aerophoebe

New member
טוב, אז ככה...

קודם כל אני צמה! האמת שאני צמה אולי בערך כבר 7 שנים ביום כיפור. אני גם שומרת הכל...אבל לא הולכת לבית הכנסת. אימא שלי צמה , וסבתא שלי בדרך כלל, תלוי בבריאות... בקיצור אני בדרך כלל שוכבת כל היום וקוראת ספר... (אלה עם כן אני מאוהבת ואז הראש שלי צף...
או שאני הולכת לטייל...

aerophoebe

New member
או קי...

השנה יש לי איזה ספר באנגלית אל איזה ערפד (???) שיש לו להקת רוק ואופנוע הרלי... אבל..זה לא נחשב, אני לא קוראת כזה זבל בדרך כלל... אני חושבת שהשנה אני רק אשן, אטייל, ואחלום... אם יש המלצות על ספרים, אני בסבבה! פשוט אין לי מוסג מה לקרוא!

v o d k a

New member
יש לי מליון המלצות על ספרים! ../images/Emo26.gif

יש ספר שהוא כבר לא כל כך חדש, אבל יצא לאור לא מזמן שנקרא "צופן זה ווינצ'י", זה ספר מרתק, סוחף, מעניין וגם מקנה לך אינפורציה שלא תזיק לידע הכללי של כל אחד מאיתנו... זה אחד. שתיים, יש שני ספרים ששייכים לאותו סופר- רוסין ס' שארמה, שהוא בכלל גאון ואני אוהבת לקרוא את הספרים שלו כמו עוד המון אנשים. "הנזיר שמכר את הפרארי שלו" זה ספר מאוד מומלץ שלו שעוסק בחשבון נפש והבנה פנימית ושלווה עצמית, וזה מתאים בדיוק לאווירה של כיפור... והספר השני זה "מי יבכה כשתמות?" ספר מקסים שיוצר תהיות ומרגיע במידה מסויימת כשקוראים אותו... כל הספרים האלו הם קלים לקריאה, זורמים, מרתקים ופשוט מומלצים... יש לי עוד המלצה אחת על ספר קצת יותר עבה וכבד, "האמן ומרגריטה"- ספר שהוא יצירת מופת... אין לי אפילו מילים להביע את התוכן שלו. מומלץ בחום, אבל לא לכל אחד- למי שמעריך ספרים- כן, למי שרוצה לסמן אותו ב
שקרא אותו- לא... ועוד ספר יפהפה ומאוד קצר- "האלכימאי" של פאולו קואלו... וזה עוד סופר נהדר שכותב בצורה יפה ונוגעת.. ותמיד אפשר גם לקרוא את הארי פוטר...
מקווה שעזרתי!

ymz

New member
../images/Emo45.gif צופן דה ווינצ'י ספר יפה

הנזיר שמכר את הפררי שלו לא אהבתי את הדעות. יותר מדי ניו אייגי בשבילי. ממליצה על זכרונותיה של גיישה, סודות ההצפנה מילכוד 22.

v o d k a

New member
כן! זכרונותייה של גיישה!

חשבתי לעצמי מה שכחתי... זה הספר הראשון שקראתי... שהיה "ספר"... לפני זה הכל היה ספרי ילדים או לימוד לא זוכרת מתי זה היה... הממממממ

aerophoebe

New member
אני הכי אוהבת קלאסיקה ומתורגם...

ישראלי לא עושה לי את זה... תודה על ההמלצות , עם אני אמצא בספריה אני אקרא.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif כל מה שרשמו פה ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

בהמלצות זה מתורגם... עד כמה שידוע לי...

v o d k a

New member
כן זה מתורגם...

אני בעצמי לא הכי מתה על ספרות ישראלית... עד כמה שזה מוזר, זה נראה לי "עמחא" מדיי (או איך שלא כותבים את זה...)

למעלה