יום כיפור שלי...

יום כיפור שלי...

לא מאמין באלוהים. לא צם. יום כיפור בא לכפר על מעשים שבין אדם למקום (אלוהים) ולא בין אדם לחברו. אני משתדל לבקש סליחה מיד אחרי הפגיעה ולא לשמור אותה ליום אחד בשנה, מה זה יעזור עכשיו ? אז אם נפגעתם ממני ולא ביקשתי ממכם סליחה זה כנראה בגלל שלא מגיעה לכם סליחה ממני. וסליחה אם מישהו נפגע מהודעה זו...

אתה יודע שאני מחבב אותך...

אבל לפעמים יש יום שאתה עוצר וחושב אחורה....אולי המשכת בקצב חייך ולא שמת לב שפגעת במישהו וכהרגלך לא התנצלת מיד...? ודי לחכימא ברמיזא....

מבקש ממך סליחה מייקי...

פשוט לא הבנתי את ה"רמיזא" אז כנראה שאני לא מספיק "חכימא"...

sahr12

New member
אני אומר שיש אלוהים....

ואני סולח לך...למרות שאין אביב גפן.....

ואני...

אני סולח לך...לא שיש לי על מה כי מעולם לא פגעת בי, אלא כי זה נעשה מעין טרנד כזה...אז אני רוצה להיות פעם אחת בחיי "אין"... ואביב גפן ? הוא יופיע בחדש שלי שיצא בקרוב... (תעביר כבר רשימה מסודרת)

נדרש חידוד

התענית ביום הכיפורים אינה מ ס פ ק ת למחילה על חברות שבין אדם לחברו. למחילה זו נדרשת סליחת הנפגע. עם זאת, יום הכיפורים, כיום של חשבון נפש, מהווה הזדמנות מצויינת לריסטרט ולפיכך נפוץ הנוהג לבקש סליחות גם איש מרעהו. חכמי היהדות אף ציינו במפורש כי לפני שהאדם בא לבקש את סליחת הבורא עליו לקבל את סליחת האנשים שפגע בהם, מעין פרומו אל בטא לסליחת הבורא.

קסומה

New member
עד היום מחפשת את ההגיון

ביום המוזר הזה...... הרי, ישנם המון חטאים שאנחנו בטוחים כי נחזור עליהם שנית. אז מה הקטע הצבוע הזה של לבקש סליחה מכל העולם ואחותו ואחר כך לצום ולכפר כשבלב יודעים שההשתדלות תחזיק מעמד יום אחד...... נו, באמת.......

ההגיון הוא פשוט

אם את יודעת שתחזרי על החטאים הרי שלא נסלח לך. הרעיון הוא של תשובה שלמה. דרך אגב, יש עבירות, ובכללן חילול השם, שלא ייסלחו גם אם תצומי שבוע ותחזרי בתשובה שלמה.

קסומה

New member
לא ירדת לסוף דעתי.......

נניח שיש מישהו/י שאתה לא הכי מסמפט ויודע שגם מחר התנהגותך כלפי/ה לא תשתנה. נניח שאתה ציני ופוגע באנשים, האם אחרי היום הזה תשתנה? בין אדם למקום- אני לא אישה דתית ואני בטוחה שכבר ביום שבת אסע שוב...(חילול הקודש) רגע, רגע, אני גם לא מתפללת כל בוקר, לא מפרישה חלה, וגם לא דוגלת בפרו ורבו.... אז מה??? הוא יכפר על חטאי בכל זאת.

יקרתי....

על זה נאמר " האומר אחטא ושוב , אחטא ושוב" אין יום הכיפורים מכפר. עכשיו חשבי פעמיים אם יש טעם שתצומי, כי על עבירות שבין אדם למקום צריך לצום ועל עבירות שבין אדם לחברו יש צורך לבקש סליחה ולא יעזוב את חברו עד שיתרצה. עכשיו אני יושב בשקט וממתין..... מתי קסומה תבוא לבקש ממני סליחה? והכי חשוב....... מתי אני אתרצה.......? אמממממ...... גמר חתימה טובה הראשון לציון הרב פטישון

sahr12

New member
אין מספיקין בידו לעשות תשובה..

אבל לעניות דעתי..אין אדם יודע מה ילד יום....ואמר כבר אלעזר בן כפרה שוב יום אחד לפני מיתתך.......והרי אנו לא יודעים מתי סופנו,ובמיוחד במדינה שלנו,......אז שאלתך קיסמי ביסודה מוטעית.....אני מאחל לך עד 120 ובריאות.....אבל לא שואלים שאלות ..מבקשים סליחה מאנשים מאלוהים.. ומקווים לטוב....... עד כאן פינתו של הרב הגאון שר ישראל...סער שליט"א שיבל"ארכותא.... תובמ"ב... זצ"ל,זצקו"ל....אמן ...חחחחחחחחחחחחחחחח......

חחחחחחחחחחחח

הצלחתי להדליק לך את הפתיל חחחחחחחחחחחחחחחחחחח (ולך יש וואחד פתיל קצר)

קסומה

New member
../images/Emo141.gifפטישון.......

סוף סוף מצאתי את המשפט שחיפשתי....."אחטא ושוב, אחטא ושוב" אין יום כיפורים מכפר......... זה בדיוק המשפט שמתמצת את דבריי. והקסומה, האם היא צריכה לבקש את סליחתך?
אמממממממממ (עושה סיעור מוחות ברגע זה.........חחחח) שנה טובה לך פטישון וגמר חתימה טובה.

sahr12

New member
תביאי אדנית.....להלן....

"האומר אחטא ואשוב,אחטא ואשוב,אין מספיקין בידו לעשות תשובה" עכשיו כל התמונה ברורה.....

sahr12

New member
תקראי מה שכתבתי לפטישון..יא.....

קסומה אחת......חחחחחחחחחח קודם כל אני חושב שאני איש תמים,צנוע,וישר דרך........לא יודע מה דעתך עליי אבל בטח דעתך קרובה לשלי.....(תפסיקי לצחוק ,ימלעונה).... אז אני צם,מתפלל שעתיים,שלוש....כי אוליי איך שאצא מבית הכנסת יעבור זקן שממהר עם הרכב בצאת כיפור לקנות פיצה....וויאגרה..... ובמקום ללחוץ על הברקס אז מההלצהיימר הוא ילחץ על הגז......ואני קפוט!!נבוט!!......לפחות הלכתי צדיק אורגינל.......חחחחחחחחחחח מי הבטיח לך שתספיקי לחטוא שוב???? הבנת??????????????עוד לא??????????:)

קסומה

New member
הבנתי הבנתי..........

גם ביום כיפור יש מן כיסוי ת.... אני צם כי אם ו..... אני צם כדי שלא יקרה..... אני צם כדי שבמידה ו......... הבנתי אותך סער... מקווה שגם אחרי שתצום ותחזור לחטאיך בכל זאת תקבל כמה נקודות זכות שם למעלה...
וזה בגלל שאתה צדיק....חחחחחחח

הרב סער שליט"א

אין מספקין בידו לעשות תשובה נאמר על..... חוטא ומחטיא את הרבים, כדוגמת גיחזי נערו של אלישע אשר חטא בעבודה זרה וגם החטיא את הרבים ועוד נאמר אין מחזיקין בידו לעשות תשובה "הא גירסא דינקותא לא משתכחא" הראשון לציון הרב פטישון

sahr12

New member
תקשיב הראשון ללשון......חחחחח

פרקי אבות..רבי אלעזר בן כפרא.....התערבות 5 חפיסות מרלבורו אדום עם מצת של קריקט....הולך???????? ינוקא ממלוכא סער נ"י...חחחחחחחחח

תעשה לי טובה

אני מכיר את אליעזר בן כפרה זה כל מילה שניה שלו כפרה , כפרה , מצאת מי יחליט אם מספיקין או לא....

למעלה