יום השואה התשס"ז.

hagaiad

New member
מי הזמר?

ולמה אתה מדבר על אחרים, סתכל על החתימה שלך

SimsY

New member
זמר

ג'מייקני שקוראים לו קמפלטון או קפלטון או משהו כזה. החתימה היא שם כי שם מקומה, היא הסמל של אותם רבנים שהוציאו פסק הלכה שהופץ בכרוז ביום של לפני מצעד הגאווה שכותב בפירוש שדמם של הצועדים מותר וכל מי שירצח מישהו מהם מקדש שם שמיים ויזכה לזכויות רבות בעולם הבא על הצלתה של ירושלים. בפעם האחרונה שבדקתי כתוב בעשרת הדברות "לא תרצח"..... כמובן שמבחינת אותם חרדים לבושי שחורים הומואים ולסביות הם לא בני אדם אלה בהמות ולכן דמם מותר ואפילו מומלץ על מנת למנוע אסון על העם היהודי - וזה כבר מביא אותנו למה שקרה לנו לפני 60 שנה ואחרי לכל הרוחות יהודים יכולים להעלות על דעתם לעשות למישהו מה שעשו להם. ככה שמבחינת החתימה שלי כוחות הרשע בני האופל "כבודם" במקומם מונח.

hagaiad

New member
אתה לא מדבר על כמה רבנים בחתימה

אתה מזכיר ציבור שלם.

SimsY

New member
כי זה לא רק הרבנים היו במעל

עדר ענק כמו ענן שחור הקיף אותנו כשהגענו לירושלים והניף כרזות שלא היו מביישות לוחות מודעות בברלין של שנת 1933. אני בחיים שלי לא חשבתי שבישראל אני אראה כרזות כמו "הומואים החוצה" ועוד כל מיני דברים בסגנון. שלא לדבר על אלה שאיימו עליי באופן פרטי מחוץ למצעד בזמנים אחרים. אז ככה שהחתימה הזאת עוד עושה איתם חסד - כי הרעיונות שהם הביעו אפשר לראות אותם בכל סרט ממוצע על השואה שהקרינו היום.

hagaiad

New member
אתה גם לא תמים

עצם זה שהחלטתם לצעוד דווקא בירושלים, בעיר הקודש, תוך כדי רמיסת כל הכבוד של העיר ושל האוכלוסיה שבו, זה מה שעורר את המהומה. אף אחד לא היה מרים שלטים של הומואים החוצה בתל אביב, אתם הבאתם את זה על עצמכם כשזלזלתם בכולם וחיללתם את הדת היהודית שחשובה לכל ירושלים. אתם לא יכולים אחרי זה להתלונן אתם לא הייתם בסדר

SimsY

New member
זה באמת נראה לך הגיוני מה שאמרת עכשיו ?

אנחנו יהודים, אנחנו ישראלים - ירושלים היא בירתנו אנחנו רוצים לצעוד בעיר הבירה שלנו - אנחנו לא מתקרבים לשכונות החרדיות בכלל - מסלול הצעדה היה רק בתוך העיר ששייכת לכולללללם לא רק לאנשים מסויימים - גם מישהו במצעד החיים בפולין אמר בדיוק מה שאת אומרת "אתם רוצים לעשות מצעד ? בכיף תעשו בתל אביב - לא בפולין שם אף אחד לא יגיד לכם יהודים החוצה" רמיסת הכבוד של ירושלים ? על מה את מדברת בכלל ? רק בגלל שאנחנו רוצים ללכת במדינה שלנו ? זה נשמע כמו המנטרות של לפני תקופת השואה - כשיום אחד פתאום יהודים היה אסור להם להכנס לברלין כדי שהם לא יהרסו את העיר - מה עם כל הכרוזים מאותה תקופה ? "צריך להוציא את הטמאים היהודים מברלין כי הם רומסים את קדושתה ומזהמים את לב ליבו של הגזע הארי הקדוש" אתה מבינה מה את אומרת ? להוציא מגזר מסויים מהעיר ולא לתת לו להתקרב בגלל שהוא מטומא - על זה בדיוק אני דיברתי - מציינים את יום השואה ועושים את אותו הדבר למגזר אחר - אז היום הזה נראה כמו צביעות - ובגלל זה פשוט אפשר לצבוע את כל היום הזה בכחול ולזרוק לים כי אם את אומרת "תסתכלו מה עשו ליהודים רק בגלל שחשבו שהם מלוכלכים פטרו אותם מהעבודות, אסרו עליהם להכנס לבירת גרמניה, אסרו עליהם ללכת על מדרכה" ואחר כך את אומרת "הומואים שצועדים בבירת ישראל רומסים את כבודה" - סתרת את עצמך לגמרי. שני המשפטים האלה - =לא= הולכים ביחד ! היהודים בישראל לא יכולים ביד אחת לזעוק חמס על העוול שנעשה להם וביד השנייה לעשות את אותו העוול למישהו אחר. קודם להתנהג אל המיעוט כמו אל בני אדם שווי זכויות לכל דבר ועניין (אני שירתתי בצבא, אני משלם מיסים, אני עושה מילואים אני אזרח שווה חובות לכל אחד במדינה הזאת אני דורש את הזכויות שלי!) ואחר כך לזכור את מה שעשו לנו הגרמנים בשואה אחרת זה הכל הצגה. בדיוק כמו שאמרת היום שהומואים מחללים את הדת היהודית בכך שהם צועדים בבירתה החשובה של ישראל - ירושלים. הגרמנים טענו שיהודים מחללים את הגזע הארי בכך שהם צועדים בבירתה החשובה של הגזע - ברלין. ואי אפשר להבדיל יהודים מהומואים, כי זאת תהיה צביעות להגיד יהודים זה בסדר הומואים לא בדיוק כמו שכל אנטישמי יבוא ויגיד לך כל בן אדם אחר זה טוב אבל יהודי זה לא. אני מציע שתחשבי על מה שאמרת כי בדיוק העלית את הנקודה שדיברתי עליה, הצביעות שביום השואה.

רגע רגע

לא אמרו שאין לכם זכות ללכת ברחובות ירושלים, השאלה היא באיזו צורה אתם הולכים. צורה שלא מכבדת את כבוד העיר פוגעת ברגשותיהם של אנשים רבים. מבחינת אוכלוסיות שלמות, הנטייה היא מעוז החילוניות, ולכן יש לערוך את המצעד בתל אביב, שנחשבת *לכאורה!!!* למעוז החילוניות. אני לא מבינה איך השווית בין ברלין לירושלים. ירושלים היא עיר כל הדתות!!! לערוך מצעד כזה בעיר שיש לה קדושה דתית-זה בהחלט רמיסת כבוד! אפשר להבדיל את הדת היהודית מהומואים, כיוון שיש איסור מהתורה לבני אותו מין לבצע יחסים, ואני לא אפרט בעניין הזה. ואגב.. מי שהגיב לך לפני הוא בן, ולא בת.

SimsY

New member
כמה דברים:

א. בניגוד למצעד הגאווה בתל אביב שהוא הרבה יותר פתוח וססגוני ונותן מקום לכל מי שרוצה מצעד הגאווה בירושלים הוא הרבה יותר מאופק וצנוע - אני יודע כי אני הייתי שם ואין שום פגיעה בכבוד העיר - אנשים שניסו להתפשט סדרן בא וביקש אותם להתלבש מחדש ואם הם שוב התפשטו הם הורחקו מהמצעד - ככה שאם מדברים על הצורה - הצורה מכובדת מאוד - אנחנו לא רק דורשים אנחנו מקיימים. ב. אני השוויתי אותה לצורך ההמחשה - גם לפני 70 שנה ברלין נחשבה לקדושה כי היא בירת הגזע העליון, ואסור היה ליהודים להיות שם שלא יפגעו בגדולת העיר. ג. להוקיע הומוסקסואליות בשם הדת זה לא מתקבל על הדעת ממש כמו להוקיע יהדות בשם תאוריה אחרת שגורסת שאנחנו דופקים את העולם. ועדיין טרם הבנתי למה יש כאן רמיסת כבוד של העיר ? הומואים הם לא בני אדם ? עצם העובדה שהדת גורסת שיש מגזר מסויים של אנשים שהוא "לא חוקי" ולא ראוי לחיים מלאים לא שונה מהתורה שגורסת שיהודים הם "תקלה של הטבע" והם "לא חוקיים" ולא ראויים לחיים מלאים - כי אין שום הבדל בין הומואים ליהודים לאתיופים לרוסים לכאלה עם עינים ירוקות או כאלה עם שיער שחור. את יודעת - בן אדם הוא קודם כל בן אדם באשר הוא, ומה שהוא לא יהיה יש לו זכות לחיות בכבוד ולהנות מאותם הזכויות כמו של כולם - אי אפשר לקדם הסברה ולהתאמץ שיקבלו את היהודים באירופה ובעולם ולרצות כל כך אבל לעשות את אותו הדבר למישהו אחר ולא חשוב מי אמר ואיזה תורה או תאוריה אמרה שהוא אסור - נאה דורש נאה מקיים. טוב האמת מקודם חשבתי שזאת בת משום מה :)

תקשיב, לא אמרתי שאני מתעבת אתכם

אני פשוט.. סולדת מדרך חיים כזאת. אני חושבת שהיא שגוייה, ולמרבה הפלא-יש הרבה אנשים שחושבים כמוני. אני לא אגיד לך מה לעשות כי אלו חשבונות שלך בלבד ואין לי זכות להתערב בהם. אבל אני יודעת שאם במקרה יצא לי לחשוב על לעשות משהו שיפגע ברגשות של אנשים אחרים-אני לא אעשה אותו, ואם אני כן אעשה אותו-כנראה שזה יהיה מסיבה מוצדקת והגיונית.

SimsY

New member
טוב את יודעת איך זה

יש גם כאלה שסולדים מיהדות ומיהודים בכלל - וזה תסלחי אבל מנבערות כי הם לא החכימו מספיק כדי לדעת שיהודים לא עורכים שום טקסים שטניים או מה שלא יהיה - ובדיוק ככה גם פה את לא הבנת אולי עדיין שאי אפשר לבחור את זה תביני כבר עכשיו - א י א פ ש ר לבחור! אני מעולם לא הרגשתי שום משיכה לבחורה מהרגע הראשון שהצלחתי לזכור יום אחד בחיים שלי אני זוכר שרק ראיתי גברים מול העיניים - וזה לגיטימי, אם אלוהים לא היה רוצה הומואים הוא לא היה יוצר אותם אם הם היו מפריעים לטבע, הטבע לא היה מגביר את הילודה שלהם כל הזמן. בכלל בעתם העתיקה זה היה לגיטימי לחלוטין אנחנו יודעים בפירוש שהדבר רווח במשך אלפי שנים וזאת על פי עדויות בכתבים עתיקים ובתמונות של האומנות הקדומה - ואת יודעת כמו שאמרתי הם לא בחרו בדרך החיים הזאת - הם קיבלו אותה מאלוהים ממש כמו שהם קיבלו את המשפחה שלהם ואת צבע העיניים שלהם ואת הכל. בדיוק כמו שאנשים הטרוסקסואלים אינם בוחרים בנטיות או ברגשות של המשיכה המניית שלהם כן לא עושים זאת הומוסקסואלים - כולנו נעשים מודעים לרגשות של המשיכה המינית שלנו בעת שאנו גדלים בין אם רגשות אלה הם כלפי מישהו מבין אותו מין או בן המין השני או שני המינים. הבחירה האמיתית שיש להומואים היא האם לדכא את הרגשות האלה או לא - ולמה שהם ידכאו - את מדכא את הרגשות היהודיים שלך ? אני לא חושב, לאף אחד אין זכות להגיד למישהו אחר שהוא מגעיל ושהוא צריך לדכא את עצמו. טוב את יודעת - זה שאנשים מסויימים חושבים כמוך זה לא אומר שזה עושה את זה נכון - את יודעת כמה אנשים חושבים היום שיהודים הם פסולת גזעית ? הם סטייה מטוהר הגזע ? אז תתפלאי יש הרבה שחושבים ככה - ולא זה לא עושה את זה נכון. וכן הייתה כן סיבה מוצדקת והגיונית - מצעד החיים בפולין כל שנה פוגע שם באוכלוסייה האזרחית שגרה שם כי הם מרגישים שהיהודים הארורים האלה באים לדחוף להם בפרצוף חזרה את כל ההיסטוריה - זה פוגע להם ברגשות לראות אותנו שם - הם היו מעדיפים שנתאייד משם - אז מה זה אומר שמצעד החיים לא צועד שם כל שנה למרות שהאוכלוסיה שם שונאת אותנו על זה (לא רק על זה אבל בעיקר בגלל זה) את צריכה לחשוב פעמים על מה שאת חושבת על אחרים - כי בדיוק כמו שאת סולדת מהומואים בגלל כל הדיעות הקדומות האלה יש הרבה שיכולים לסבול אותנו כיהודים בגלל שהם שמעו כל מיני סיפורים עלינו ולכן לפני שאנחנו מבקשים שיקבלו אותנו ואתכם כיהודים ולא יקללו אותנו ינסו לרצוח אותנו או סתם ישנאו אותנו - יהודים צריכים לעשות את זה קודם כל - נאה דורש נאה מקיים.

../images/Emo4.gif

אני לא אמרתי שאני שונאת אתכם! אמרתי שהדרך שלכם ממש שונה מהדרך שלי, ואני לא יודעת עד כמה היא נכונה, מצטערת אם זה לא השתמע כך.. אם הנטייה שלך מפריע לך, אתה יכול לעשות את מה שהרבה אנשים עם נטייה כזאת עשו-הבליעו, וניסו לחיות למרות הכל.. אני חושבת שהקב"ה ברא אותך ככה כי הוא מעמיד אותך בניסיון שתצליח לחיות את החיים שלך בדרך היהודית. יש הרבה אנשים שיש להם את הנטיות האלו ולמרות זאת התחתנו עם אישה והצליחו לחיות. אני לא באה לשנות אותך ואת תפיסת העולם שלך.. אני מקווה שזה דיון ענייני ואני לא פוגעת, מעליבה.. אם כן-סליחה.

SimsY

New member
זה דיון ענייני

אחרת לא הייתי מנסה להסביר לך בצורה הגיונית מה בדיוק קורה כאן. ואגב את יודעת לגבי אלה "שהבריאו" ו"חזרו למוטב" - את לא יודעת כמה מהם לא עמדו בזה או שהם התגרשו אחר כך או שהם פשוט מנהלים רומנים עם גברים מחוץ לנישואין. אני מתכוון - אם היית חייה בעולם שבו כל אחד נמשך לבני מינו ואין מערבבים - והמשיכה שלך היא לגברים אבל אומרים לך אם רק תנסי ותנסי את יכולה לעמוד במבחן ולחיות עם אשה - נראה לך שהיית יכולה ? אני בטוח שלא - כל אחד והאוריינטציה המינית שלו - את בחיים לא תוכלי לחיות עם אשה לא חשוב כמה תנסי - גם אני. וכל מה שאני מבקש זה את הזכות שלי לחיות כאן כאזרח שווה זכויות - "להיות אדם חופשי בארצנו, ארץ ציון וירושלים" ובמיוחד מהעם היהודי אני חושב שלאור כל מה שהוא עבר בגלל שחשבו שהוא לא לגיטימי וניסו בלי סוף לשים לו רגליים - אני חושב שאני יכול לצפות לדבר כזה.

SimsY

New member
טוב לצערי אני אומר

ובאמת לצערי הן תתרגלנה - כשאני הייתי קטן אני הייתי בטוח שאני מוגן במדינה שלי והייתי נורא בטוח שאנחנו העם הטוב ביותר בעולם ועשו לנו את זה כי קנאו בנו כמה שאנחנו חכמים ועשירים ומוכשרים, ואז גיליתי שאני נמשך לגברים - אין כאן שום אישיו כי כל אחד ומה שמאפיין אותו ועם מה שעושה לו טוב - ואז גיליתי שבעצם הכל היה אשליה. חברים ניתקו איתי קשר (מישהו אמר שכנים נוצרים שפתאום התנכרו לשכניהם היהודים?) והתנהגו אליי אחרת - רק בגלל שאני שייך למגזר שנחשב משומד. אני הלכתי עם חבר ב-2005 לירושלים להפגין את הזכות שלנו לחיות בכבוד ובשלום בבירת המדינה שלנו - הוא קיבל סכין בגב מ אחד שצרח שהוא הולך להשמיד את כל ההומואים בישראל. מיותר לציין את ההסתה שקדמה למצעד השנה עם הכרוזים שהודבקו בתחנה המרכזית בתל אביב וברחבי ירושלים עם כל מיני שמות של רבנים ו"מקובלים" שהודיעו שעקב פיקוח קדושתה של ירושלים - יצא היתר מיוחד לרצוח את הבהמות שמאיימים להחריב את ירושלים ולכן עיר הקודש קוראת אפילו למות על קידוש שמה - אני צלמתי את הכרוזים האלה תלויים בכל ירושלים ככה שאף אחד לא יוכל להגיד שאלו המצאות - זה נראה כמו כרוזים מגרמניה של 1933 אבל לא, אלו יהודים, זאת ישראל זאת שנת 2006 !!!. אגב גם בתל אביב בתחנה המרכזית הדביקו על כל הקירות כרוזי ענק "הומואים החוצה". שלא לדבר על התבטאויות חברי הכנסת מש"ס שנראתה יותר כמו המפלגה השסציונל סוציליסטית ! (את זה אפשר לראות עוד במצע הבחירות שלה לכנסת) אז מה הפלא כשחווים דברים כאלה מרגישים שזה הכל בולשיט כי אף אחד פה לא למד לקח ? ככה שבמוקדם או במאוחר כשרואים את הדברים האלה ועוד יותר גרוע כשחווים אותם מגיעים להבנה שאנשים מציינים את היום הזה אבל לא ממש מתכוונים אליו כי אחר כך הם חוזרים להתנהג בדיוק אותו הדבר.

תקשיב...

*את הזמר לא הזמינו בגלל הדעות שלו, אני מנחש ניחוש פרוע שאנשים ליברליים יותר בארץ הזמינו אותו ולא אלה שטוענים טענות קשות על הומוסקסואליים *הפרובוקציות שעתידות היו להתבצע בירושלים מעלות בסימן שאלה את הכוונות של הצד שבעד המצעד כמו שהכוונות של הצד שנגד הם בגדר סימן שאלה. והכוונה היא לחיוב הצד המתנגד. *תעשה לי טובה כמה מהם רציניים ואתה מכליל על הפורומים האלה כאילו הם פורם גזע וטהרת הדם *מבחינת היהדות התנהגות כמו שיש בתל אביב במצעד זה התנהגות של בהמות. מה אתה רוצה שנגיד שהיהדות טועה? *כי יש אנשים שהולכים ראש בקיר, תבחר אתה למי אני מתכוון. תחשוב טוב. *לתרום דם כי יש מחלות, אי אפשר להתחתן כי אין מי שיחתן אותכם, הומוסאסואלים זה לא זוג, ההגדרה שלכם לכך זה שזה זוג. הרשימה ארוכה מכאן עד אשוויץ, תעשה לי טובה ותגיד לי מה הקשר אושוויץ? חשבתי שאתה מהאלה שנבהלים מכל הזכר של השואה על הומואים אם אתה חושב שיום השואה הוא יום צבוע ברור שמקומך הוא לא בארץ ישראל. אתה יכול ללכת לגור בטהראן כי שם זה יתאם את האידאלוגיה השגויה שלך.

SimsY

New member
זה ממש מצחיק שאתה אומר את זה

כי את האירוע כולו אני מכבד - אולי לא שמת לב למה שכתבתי את האירוע עצמו אני מכבד, אבל את מערת הפריצים שעשו ממנו בישראל אני לא - ככה שאני מציע לך שלפני ש"תיישב אותי מחדש" תבדוק כמה עובדות שמשום מה התעלמת מהן. ותסלח לי מי שמדבר כאן באידיאולוגיה שגויה זה אתה לא אני - שהומואים זה בהמות, שהם לא בני אדם וכו' נאמרו על היהודים לפני 70 שנה ונחש איך זה נגמר ? ככה שאם אתה מדבר על אידיאולוגיות שגויות הייתי מציע לך לבדוק מה לאידיאולגיה שלך ולאידיאולוגיה של אדולף שטקר בנושא תורת הגזע (מדרג הגזעים שלו לעומת מדרג המיניות שלך) יש במשותף. אתה יודע, בהתחלה אני חשבתי שאני אצטרך להוכיח לך בדיוק למה היום הזה מבוזה על ידי ההתנהגות והדיעות של אנשים מסויימים במדינה - אבל בדיוק עכשיו הוכחת את כל מה שרציתי להוכיח כאשר השתמשת במילים "לא זוג" ו"בהמות" ומדברייך נשמע כאילו הם לא נראים לך בני אדם בכלל, יש לזה הד עמום של דברים שאמרו עלינו היהודים ועוד אומרים.... ובכל זאת... טוב אני את שלי הוכחתי.

ItsikH

Member
אחד לאחד * למה הזמינו אותו זה לא משנה, רוב ההולכים למופע לא רוצים לחשוב מה אומר הזמר הזה ומה המשמעות וההשלכות של המסרים שלו. ממש כמו בהקשרים ובמקומות אחרים, "אל תפריעו לנו לבלות ולחגוג". בתרבות שממנה השרץ מגיע המסרים שלו ושל חבריו מיושמים הלכה למעשה. וד"א מדובר בדת ממש, פאגאנית באופיה. * אילו פרובוקציות בדיוק? לא ברור. הפגנה, מצעד, אינם פרובוקציות. אלא אם כן עצם קיומם של הומואים ולסביות בירושלים (או בכל מקום שהוא) היא פרובוקציה. * ראש בקיר? האם עמידה על זכויותיך כשאר בני האדם נחשבת ראש בקיר? * לתרום דם - מאיפה ההנחה שלסטרייטים אין מחלות? דווקא סטרייטים צעירים לא משתמשים באמצעי מניעה, וגם לא נבדקים כי "איידס זו מחלה של הומואים ואתיופים". זוג הומואים שחיים יחד כמה עשורים בטוחים הרבה יותר מפני מחלות מאשר סטרייט צעיר. וזה גם בענין הזוגיות שהזכרת. * כן, בשואה לא הבחינו בין יהודים לבין הומואים (שנחשבו נחותים עוד יותר מיהודים - או אולי אתה מסכים עם הפרט הזה בתורת הגזע). וגם צוענים. ומוגבלים, ורבים אחרים. לא רק יהודים נטבחו בשואה, ויום השואה אמור להנציח את רדיפת האדם באשר הוא ולא רק את רדיפת היהודים. ואם באנו לכאן רק בכדי להיות "עם ככל העמים" במובן שכמו כולם נוכל גם אנחנו לרדוף אחרים - חבל על המאמץ.

osho32

New member
את שואלת למה השינוי?

עשרות שנים של ביצוע טקסים באותו פורמט, הכנסת שירי דכאון לרדיו, ויצירת אבל מלאכותי וחסר מעוף - כל אלו יוצרים את התופעה שתיארת. לימוד השואה ומשמעותה ולקחיה בצורה מעניינת, שינוי הרטוריקה העייפה- כל אילו יתרמו לשינוי חיובי.

oneman2

New member
ואולי זאת לא אשמתן

כי כשביום הזכרון לשואה הדבר היחיד שעושים בבית-הספר שלך הוא טקס של 20 דקות, כשבשאר היום (עד 4) לומדים כרגיל, בלי להזכיר את השואה במילה, בשום שיעור, כשאף אחד לא מרגיש שהיום זה יום השואה, אנשים שוכחים מה היום הזה אומר. וככה זה היה אצלנו היום.

למעלה