יום השואה התשס"ז.

Artanis

New member
אז איזה חלק משעשע אותך?

או שמא זה לגלוג? כי כפי שכבר טרחתי לומר איש איש באמונתו יחיה (וזה לא מאת חז"ל זה מאת ARTANIS נעים לי מאוד...) טרחת לבדוק מה זה ניו-אייג'? אתה יודע למה התכוונתי בטלפון השבור? שיחקת פעם את המשחק? שתמיד איזה ילד לא שמע כראוי את מה שנאמר לו להעביר והוא העביר מה שהוא חשב שהוא שמע או מה שהוא רצה לשמוע? מכיר את המשחק הזה שפעם ילדים היו משחקים? מסתבר שאנשי הניו-אייג' לא כאלה מרחפים כמו שדמיינת. Take a look ואחר כך תהיה נבון יותר לשפוט. או שלא...כל אחד יחיה בדרך שהכי מתאימה לו.

../images/Emo4.gif לא לגלוג חלילה...

פשוט הייתי מרוצה מהרכבת הפאזל, אם ניתן לכנות זאת כך..
הדבר האחרון שכתוב ברשימה של הדברים אותם את אוהבת לעשות בזמנך הפנוי. האומנית אניס, נעים גם לי. צריך רק לבדוק האם אין הפרה של זכויות יוצרים.
לגבי הניו אייג', אם לומר שלמדתי את הנושא בעיון כמו סוגיות אחרות, בגמ', מדינה וכו'- אשקר בנפשי. אך אני מכיר מעט ממה שיצא לי לקרוא. ומעולם לא הזכרתי שורש ר.ח.פ. בנוגע לנושא. בעניין הטלפון השבור- את המשל אני מכיר, אך את הנמשל לא הבנתי. (או שמא לא רציתי להבין, כי אם הינך מדברת על דברי חז"ל, א"כ מה שאמרת לי על הניו אייג' אני חושב שאת צריכה לומר לעצמך בעניין זה).

Artanis

New member
בנוגע למשפט האחרון שלך

תגיד לי אתה מה הבנת או מה רצית להבין. אני דווקא בהירה בנוגע לכל מה שנכתב. אתה די היית בטוח שאני דתיה משום מה, כי לרב יש סטיגמה שאנשי הניו אייג' הם מרחפים מקצועיים, כמו שכבר כתבתי פה בראשית הודעותיי, הנושא היה גזענות = דעות קדומות. לגבי הטלפון השבור לא הבנת...לא נורא. פעם אחרת אם תרצה אני אסביר שוב.

בנוגע אליו...

נפתח בכך שלא הבנתי. ומה שלא רציתי להבין אינו חשוב כנראה. הייתי בטוח שאת דתייה כי כתבת ב"ה. ולגבי מרחפים- אני לא רוצה להרחיב...
, ושוב- לא אמרתי שאת אתם או מישהו אחר עונה להגדרה הזו. ואשמח אם תסבירי לי. תמיד אני שמח ללמוד דברים חדשים.

Artanis

New member
אני אעזור לך

תלחץ על הקישור הזה בתוך הלינק הזה יש לינק נוסף שכתוב שם "הסרט הסוד" ותפנה לך שעה וחצי...עם ראש פתוח... אם אתה חושב שאתה מקובע ולא מסוגל לקבל אינפורמציה חדשה...תוותר מראש. כנראה שלא יתאים לך.. פה מדובר באנשים חכמים ממני ואולי גם ממך שלא אחת התנסו בדברים שאני בטוחה שחז"ל ידעו בזמנם ושאנשים פספסו בהווה. פרט לכך אני די בטוחה שחז"ל לא לגלגו איש על רעהו ואני בספק אם נהגו בגזענות.

ראשית, באמת תודה על העזרה. ../images/Emo13.gif

לצערי כי רב, לא אוכל עכשיו להביט בריכוז מספיק בסרט, בטח לא שעה וחצי. אם להיות כן, אני באמת יכול להגדיר עצמי אדם די מקובע. אך אני משתדל לנסות לשמוע את האמת ולאמצה. חכמה היא עניין אחד. אך לא הכל כידוע תלוי בחכמה. ישנם גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון כאשר אנו רוצים 'לאמץ לעצמנו' אמונה, תורה. חז"ל נתנו איש לרעהו את הכבוד הראוי, כפי שאמרת. רואים זאת בסיפורים רבים.
(במאמר מוסגר- אני מקווה שהערה זו לא הייתה מופנית כלפי או כלפי דבריי, וא"כ- ואפי' היה בדיל שמץ של זלזול חלילה- אני מתנצל, אך באמת שאיני מלגלג
). ובקשר לגזענות- הדבר תלוי בהגדרה. כפי שאני מעריך שתגדירי את את הגזענות- אז הם בהחלט נהגו בגזענות. אך כיוון שהגדרת הגזענות שונה מכפי שאני בדלותי חושב שתגדירי אותה- הם בהחלט אינם גזענים.

Artanis

New member
ודבר נוסף

הביטי בחתימה שלך, ותגידי לי את...אם זו הדרך הנכונה לשלום. תגידי לי אם אני קרת מחשבה וללא רגש...דרך המדיה הזו, את קובעת שאני קרת מחשבה. לא יקירה, אל תשפטי אותי כאדם לפני שהכרת אותי באמת. תסתכלי אל מעבר בבקשה.. כאב, הוא משהו שמתריע לנו בפני דברים שלא מתאימים לנו, כאב הוא ההבדלה מתחושת האהבה והשמחה, ככה בכל אופן אנחנו מגדירים זאת כך כי אנחנו מרגישים מה נעים לנו ומה לא נעים לנו. נעים לך לכאוב? עם כאב תוכלי לסלול דרך של שמחה ואהבה? אני מבטיחה לך שתוכלי להבדיל ולהושיט יד מבלי לחוש כאב, תוכלי להושיט יד לעזרה באהבה ושמחה.

שלום...

הוא שמו של הקב"ה. אבקש לא להשתמש בו לשוא...
ראשית- זהו נושא לדיון בפנ"ע. רק אומר שאם בדרך זו לא נגיע לשלום- אין דרך אחרת שאיתה נעשה זאת. וסילחי לי אם אשמע מעט חוצפן (
), אך את משתמשת בהרבה מאד סיסמאות. אבקשך אם תוכלי לשוב ולקרוא את תגובתי הראשונה לדברייך. שימי ליבך לכך שלא הגדרתי אותך בשום דרך שהיא, אלא את דעתך שהצגת בפנינו, ועל פי דברייך בהחלט רשאי אני להגדיר את דעתך. אם יש לך תגובה עניינית שתסתור את ההגדרה, אשמח בהחלט לשמוע.
בנוגע לאהבה ולכאב, האמיני לי באמת ובתמים שניסיתי להבין- אך לא הבנתי מה הקשר לכאן. ובנוסף- רגש הכאב הוא גם אחד מרגשותינו, וצריכים אנו לדעת כיצד להשתמש בו כיאות.

Artanis

New member
סלח לי שאינני מסכימה איתך

אבל המילים שבהם השתמשתי אותם כיניתי ססמאות במקרה הם דרך החיים שלי שאגב...עובדים מצויין. דבר נוסף...אם תכנס לעולם שלי יש שם לינק ..שם ניתן לצפות במה שהקדוש ברוך הוא העניק לכל אחד ואחת מיצירותיו הנפלאות. צפיה נעימה ומעניינת

ברור לי שזו היא דרך חייך...

אחרת לא היית חוזרת על המשפטים האלה.
אך דרך חיים יכולה לעיתים להיות בנויה מסיסמאות. איני אומר שכך המצב אצלך. אך את חוזרת על משפטים שלדידי אינם אומרים דבר. משפטים, שאולי אצלך מבוררים היטב. אכנס בעז"ה. תודה על ההמלצה.

Artanis

New member
ועוד תיקון קטן

הכינוי הוא לא אניס = צמח שמשמש לעשיית עארק זה ארטניס(אם כבר בחרת באותיות עבריות)....זהו שמה הנוסף של הגברת גלדריאל מתוך שר הטבעות של ג.ר.ר. טולקין. שיהיה לבריאות
..תמיד. פרשתי מהנסיונות שלי להסביר ליום זה. שיהיה ליל מנוחה.

../images/Emo12.gif סליחה...

חשבתי שזהו שמך. יש לה שתי שמות?!
בריאות הגוף והנפש בעז"ה- באמת. שנלך בדרכים ישרות. ומשהו שלא רציתי לעשות בפומבי אך את לא מותירה לי כל ברירה. הרשי לי להטיף מוסר קטן. אמרת לי קודם כי אני מקובע, אך אם תביטי ולו לרגע קט על תגובותייך הראשוניות- ותקני אותי אם אני טועה אך זהו הרושם שקבילתי מן הכתב- הכל נכתב ב'קול רם', לצורך העניין. כשכותבים על אהבה צריך לשמור על סגנון כתיבה 'שקט'. ונוסף לזה- הנסיונות שלך להסביר. אנו (את אני וכל שאר חברי הפורום) באים בגישה של דיון, כל אחד מעלה את מה שיש לו להציע ומתוך הבירור שכולנו עושים ביחד- אנו מחליטים מה לקבל ומה לא. ברגע שניגשים "להסביר" ו"בקול רם", הסיכוי לקבל משהו הוא אפסי.
שוב אני מתנצל על כך שכתבתי זאת על גבי הפורום, אך חשוב היה לי לעשות זאת, ומה עוד שאולי אני ועוד מישהו יוכל להפיק תועלת מן הדברים.
ליל מנוחה, לקראת יום המחר- לראות את השמש הזורחת... (יוצר אור ובורא חושך...).

שiבב

New member
האמת היא

שלצערנו הרב נמאס להרבה צעירים לראות את החיים האלה ולחיות את מה שעברנו וזה לא ח``ו שהם יסלחו לגרמנים על זה איי פעם אבל הם מעדיפים להרים ראש קדימה ולהסתכל לעתיד הקרוב מאשר על העבר הרחוק...אני אישית הייתי לפני שנתיים במוזייאון השואה בוושינגטון ואת רואה כמה אנשים שהם לא יהודים מזדעזים אבל קשה לשפוט כמו שאת אומרת את הילדים האשכנזים ואולי רק בגלל שנמאס להם לחיות תמציאות העצובה הזאת בחיי היומיום....

שלום לך,

לא ניתן לשנות ריאקציות של מישהו אחר, אם נצפה לריאקציה מזועזעת ונקבל אדישות ונופתע בדיוק כמוך. לא צריך להכריח אנשים להזדעזע בכדי לגרום להם להבין שמה שארע בשואה זה מוות כתוצאה משנאת שווה, ועל מנת למנוע אסון זה בעתיד אנו חייבים לזכור ולהעריך שנולדנו וגדלנו פה, במדינת ישראל המדינה שלנו!.

cdsw

New member
כשאני הייתי בפולין לפני שנתיים,

נתקלתי במשהו הפוך דווקא. המדריך שלנו הקריא לנו איזה קטע בלי תיאורי זוועה, אלא פשוט קטע שמתאר את ההרגשות של הכותב בשואה. הייתה הרגשה של כאב אצל הקבוצה, אבל לא היה זעזוע ודמעות. יצא לנו לדבר על זה אח"כ, והמדריך שלנו סיפור שכשהוא קרה את הקטע ה"נקי" הזה לקבוצה של אמריקאים, כבר אחרי כמה שורות כולם היו בוכים עם דמעות. הטיעון שהוא העלה זה שאנחנו הישראלים מורגלים למוות ולאובדן בגלל המציאות של הפיגועים והמלחמות, אנחנו כדי לשרוד הקהנו במידת מה את עצמנו למוות. יונתן

אולי..

אבל אני לא חושבת שילדות בגיל הזה רגילות למוות ולאובדן.. אני לא זוכרת פיגועים כשהייתי בגילן, ובהחלט היו פיגועים.

Moranm2

New member
הצטרפו אלינו למסע לפולין

הרשמה למסע מסתיימת בימים אלו. הצטרפו אלינו לחוות חויה עמוקה, להבין, להרגיש ולהתרגש.. מורן [email protected]

SimsY

New member
הם לא התקשחו בכלל הן רק מורגלות

עוד מהמדינה שלנו ... במדינה ש: * זמר שתומך בהשמדה פיזית של כל ההומואים בעולם מוזמן להופעה ביום העצמאות של ישראל * אנשים תולים ברחובות ירושלים שלטים כמו "הומואים החוצה" ומודיעים כי מי שיעלה לירושלים ירצח. * אנשים כותבים בלי בושה בפורום דת/חרדים שצריך ליישם את הפתרון הסופי על "הבעייה ההומוסקסואלית בישראל" * עושים מצעד של בהמות עם דגלי גאווה עליהם כי אלה לא אנשים זה בהמות וגם מגיע להם יחס של בהמות * למפלגה בישראל יש במצע סעיף שאומר שצריך לשלול מהומואים את האזרחות הישראלית לפטר אותם מהעבודה וליצור להם מקום מיוחד שבו הם יצטרכו לחיות. * האפליה בחוקים היא כל כך ברורה שאי אפשר לתרום דם, אי אפשר להתחתן, אי אפשר לקבל את הזכויות כמו כל זוג בישראל והרשימה עוד ארוכה מכאן ועד אושוויץ ובכל זאת כולם אדישים, לאף אחד זה לא נראה לא בסדר - יש כאלה שאפילו מצדיקים יחס כזה. אז במדינה כזאת יום השואה הוא היום הכי צבוע שיש בעולם, אז מה יש להתרגש מה?

למעלה