יום השואה התשס"ז.

יום השואה התשס"ז.

לפני 67 שנים זה התחיל, לפני 62 שנים זה נגמר. חלקנו מכירים שרידים מאותה תקופה, וגם הם לא יישארו איתנו עוד הרבה זמן. השבת העברתי לחניכות שלי פעולה על יום השואה. לא רציתי להעביר להם פעולה על דעות קדומות או על פעולות קלאסיות ליום השואה, אלא לשם שינוי, משהו קצת רציני. הקראתי להן קטע מתוך היומן של אנה פרנק. לא, לא קטע שמספר על יום שגרתי במחבוא, עם האזעקות וההפצצות. קטע שמספר מה קורה בתכלס. על אנשים שרוצים לברוח ואין להם לאן, ילדים שהולכים בכפור הנורא עם חולצות דקות וקבקבי עץ, על אנשים שנחטפים באמצע הרחוב.. כמעט כל החניכות שלי הן ממוצא אשכנזי, ככה שהן קצת מכירות סיפורים מהשואה, ויש להן איזה שהוא קשר אליה.. אבל חניכה אחת היא מרוקאית. כשהקראתי את הקטע (שהוא לא כלכך כבד, אלא די בסדר..) פקחה את העיניים שלה עד כדי כדור פינג פונג (ואני לא מגזימה..) והייתה בהלם טוטאלי. ממש לקח לה כמה זמן להתאושש.. ואילו שאר הבנות (במקרה! האשכנזיות..) לא התייחסו לזה בכלל כאל משהו מזעזע, אלא אל עוד סיפור מהימים ההם.. שהן כאילו התרגלו אליו. אחרי הפעולה הייתי בהלם טוטאלי. איך אפשר להתרגל לדבר כזה?! בנות בגיל 10 לא מייחסות שום חשיבות לאירוע הנוראי הזה?! ועוד בנות שיש להן קשר כמעט ישיר לשואה! אז מה, התקשחנו? הרי אף פעם באמת לא הזיז לנו מה קרה.. כלומר, ברור שהזיז, אבל לא התרגשנו מזה במיוחד. צריך לנסוע לפולין כדי להזדעזע? מה עושים עם האדישות הזאת?

barakgl

New member
../images/Emo26.gif

עשינו היום פעולה ל2 וחצי החניכים שהיו לי על השואה. שניהם אשכנזים אם זה חשוב למישהו. כשהתחלתי לספר להם על מה שראיתי בפולין הם היו כ"כ אדישים שזה מטורף (למרות שהם גם ככה די אדישים..) , פשוט לא היה אכפת להם. לא משנה שהם בנים והם בכיתה ה' - חשבתי שיהיה אכפת להם טיפה מכזה דבר..אבל רק כשהגעתי לקטע של "תחשבו שהיו לוקחים לכם את המחשב והטלוויזיה והיו רומסים לכם אותם מול העיניים" אחד מהם פלט משהו כמו "הייתי יורה בו חזרה" .. אח"כ הם הסתכלו קצת בתמונות שצילמנו שם וזה יותר עניין אותם. [לא משנה שקודם אמרנו להם על זה שמשפחות נהרסו ולא היה מה לאכול והם הגיבו ב "ובגלל זה אין סרטים בHot Fun ביום שני?"] לא יודע מה לעשות, אבל יש טיפוסים שכנראה בלי להרגיש את זה ממש ולחוות את זה בעצמך לא יתחברו לזה אף פעם. אני אישית הייתי בפולין , והתרגשתי והכל אבל אני לא חושב שזה עשה אצלי שינוי יותר מדי דראסטית במה שקשור לנושא..מן הסתם גם אנחנו לא מבינים אפילו את הקצה של הזוועה שהלכה שם באמת. אם באמת יש למישהו עצות איך לחבר אותם לזה - הוא מוזמן , רק תלכו מראש ברמה של לעורר אדישות מטורפת..תודה =] שבוע טוב!!

טליה155

New member
זה כן משנה:

ברור שכולנו יהודים....אבל רוב היהודים שנהרגו בשואה גרו באירופה - ז"א אשכנזים... ולכן הבנות כנראה שמעו הרבה סיפורים כאלה במשפחה שלהם (מן הסתם היה להם קרובים מאירופה) ולכן הם כבר רגילים לשמוע על מה שקרה ולא מתרגשות מזה...לא שזה נכון... אבל זה עובדה! והספרדים\תימנים\מרוקאים מה שתרצה פחות קשורים (מבחינה משפחתית!!) לשואה...

Artanis

New member
לא קניתי את התירוץ.

זה לא משנה בכלל. תימני מרוקאי עירקי קווקאזי אתיופי שיהי.... אם תמשיכו את צורת המחשבה הזו של ההבדלה בין העדות מין דת או אלוהים יודע אילו הם עוד תירוצים להבדלה יכולים עוד להיות לכם, תהיה מלחמת אחים! אז בתור התחלה, אל תסתכלו על השורשים של האדם, אלא על מי שהוא כאדם! וכל אדם הוא אדם באשר הוא, והוא עדיין יצירו של אלוהים. אי אפשר להתייחס אחרת ליציר האלוהים פרט באהבה וכבוד. וזה לא משנה אם זה ילד או אדם בוגר, כל אחד נמצא בשלב כזה או אחר בחייו ולומד מה שהעניקו לו. ואני אומרת שיש צורת מחשבה אחרת שאיתה ניתן לעשות עולם טוב יותר! ותאמיני או לא....זה מתחיל בכל אחד ואחת מאיתנו! אני כבר בחרתי לחיות בשלום ולכבד את השוני באשר הוא, ואת? את לא רוצה?

טליה155

New member
אתה לא הבנתי אותי!!!

אני רק אמרתי שהגיוני שיהודי אשכנזי ישמע יותר סיפורים על השואה מילד מרוקאי שמשפחתו היתה רחוקה מהנצאים! ואתם חושבים שאני מזלזלת בהם?! ממש לא! ברור שאני אוהבת את כל היהודים!! אתפ פשוט הבנתם אותי לא נכון! אני מסכימה עם כל מה שכתבת אבל זה לא קשור בכלל למה שהגבתי לרוני...

טליה155

New member
אופס!

עניתי לך כמו שאת בן....מצטערת

isilme

New member
../images/Emo205.gif ממש לא קשור.

אולי כלפי הדור השני עוד יש איזשהו הבדל מבחינת החיבור שלהם לנושא, כי המון ניצולי שואה שעלו לארץ העבירו המון מטענים לילדים שלהם שנולדו כאן. אבל כאן מדובר כבר בדור השלישי, ואפילו הרביעי, שיש כ"כ הרבה ערבוב בין העדות שכבר אין משמעות ל"איזה עדה אתה" כי ת'כלס, כולנו ישראלים. ועניין השואה צריך לגעת [או לא לגעת.. במקרה שלנו..] לכל אחד, בלי קשר למוצא שלו.

השואה צריכה לגעת

בכל האנשים ולא משנה איזה לאום הם. (או לפחות ככה זה אמור להיות בשטח המצב רחוק מכך...) אבל הרבה יותר טבעי שזה יהיה משמעותי ליהודים.

Artanis

New member
הכי נפלא

שרוני13, הוא נער בן 15, מפוקח, יודע משהו על קבלה של האחר. ואהבה. אני מאושרת לראות את זה.

אז זהו שלי קרה משו הפוך

היו לי 31 חניכים וכולם הקשיבו ל"סיפורי פולין" של רונאל

barakgl

New member
אז אתה מדריך גבר ויש לך הרבה חניכים

זה עדיין לא עוזר לי

שומו

New member
קבקבי עץ זה לא קשור בכלל.

ככה היה פעם בהולנד. לגבי החניכות- אני משער שזה ממש לא הסיפור הראשון שהן שמעו, ולכן זה לא כ"כ "חדש" להן.

כן אבל נראה לי שהשאלה היותר

חשובה לא אם זה חדש או לא אלא כיצד גורמים לחניכים להזדעזע וע"י כך הם יבינו כמה השואה זה דבר נורא. (עד כמה שאפשר להבין)

שומו

New member
מי אמר שהם לא מבינים../images/Emo35.gif

גם אני מבין, אבל זה לא שכל פעם מחדש אני מזדעזע...

../images/Emo45.gif

במקרה של הבנים מכיתה ה' נשמע באמת מזעזע, אבל לדעתי זה יעבור כשהם יתבגרו. ובקשר לבנות, זה לא נראה לי כ"כ נורא, התגובה שלהן. אני לא בטוחה שהן לא חושבות שהשואה זה בסדר או משהו, אבל א"א להסתכל בעיני עגל על משהו שאתה כבר שמעת כמה פעמים ולא ממש חדש לך...

איילת 972

New member
אני מסכימה איתך

שהם עדיין לא מספיק בוגרים על מנת לקלוט את הזוועות האילו ואני לא מצפה מהם שכל פעם שיזכירו את המילה שואה או יספרו משהו על השואה תהיה תדהמה על פניהם אבל אני כן חושבת שהמינמום זה לתת כבוד.

זה לא היה נשמע כאילו הבנות לא נתנו

כבוד. ולגבי הבנים- אני חושבת שזה באמת נוראי, וזה לא צריך להיות ככה, ואני גם חושבת שזה יעבור להם. [זה דברים שלא סותרים אחד את השני] אם כבר, אותי מוציא מדעתי איך שאנשים יכולים לקלל אנשים אחרים ב'נאצי' או להגדיר דברים שקרו להם כ'שואה'. זילות מזעזעת מבחינתי.

למעלה