יום החיתוכים הגדול

broadaxe

New member
יום החיתוכים הגדול

כפי שנרמז לפני זמן-מה, אנשי ACT ארגנו בפסח יום אימוני חיתוך (טמשיגירי) שכלל מספר מצומצם של משתתפים - מאמני ACT, תלמידים מתקדמים ואורחים משיטות אחרות. החיתוכים התבצעו על קנים שנאספו יום קודם. הקנים הוצבו אנכית בעזרת סטנדים מיוחדים. רבוצעו חיתוכים על קנים בודדים ועל אגודות קנים, כמו כן בוצעו נסיונות חיתוך על קרטון מגולגל - חומר קשה חיתוך עד מאד, למרבית הפלא. החיתוכים התבצעו תוך שמירה מירבית על כללי זהירות, לאחר שנמאס לנו עברנו לספארינג חופשי. שאלות והערות ייתקבלו בברכה, נא להשתדל לשרשר לתמונה הרלוונטית כדי לשמור על רצף הגיוני... מרבית הטקסט באחריות אלכס ז'לזניאק, המאמן הבכיר, ניתן להפנות שאלות אלי או לאלכס. בתמונה הראשונה - "שולחן העבודה" פרוס עם הכלים מוכנים.

broadaxe

New member
משתתפי האירוע

WE FEW, THE HAPPY FEW מימין לשמאל, שורה עליונה: טל בונה (מדריך טאי-צ'י, דאן 4 קו-נאן-ריו), נח גרוס (דאן 4 נינג'יטסו), איל ויס (דאן 3 קנדו), צ'אד (דאן 2 נגינאטה-ג'יטסו), סשה (ACT, מדריך קבוצת חיפה), דניס (ACT, מדריך קבוצת ירושלים). שורה תחתונה: מנחם גולדברג (אוקו-קירי, דאן 2 קאזה-אראשי-ריו), אלכס ז'לזניאק (ACT מדריך ראשי), סער (ACT הנהלה, יעוץ היסטורי), ולדימיר (ACT, הגאון שפיתח ומייצר את החרבות למגע מלא
).

אביב tkd

New member
אני מכיר את הפרצוף הזה...

הפרצוף שאומר "אני הולך לחתוך משהו" באימונים המשהו הזה היה בד"כ אני.

broadaxe

New member
ז'ניה (ACT, חבר כבוד)

האיש שמאחורי הצילום הקבוצתי. חותך נמרצות עם דוסאק (DUSSAK, חרב הונגרית קצרה ומעוקלת) למרות מצבו הבריאותי ונהנה מכל רגע.

broadaxe

New member
סער בחיתוך מלמטה

הקנה עף מהמתקן אך ניתן לראות את חלקיו באוויר - באמצע התמונה ומשמאל למעלה - החיתוך הצליח יפה.

broadaxe

New member
נח גרוס בסיום חיתוך אלכסוני מלמעלה

עם חרב אירופית. שימו לב לקצה ההעליון של הקנה - אחרי החיתוך - למרות השבירה - קו חיתוך נכון ונקי של נח.

broadaxe

New member
מנחם גולדברג עם קטאנה

חיתוך אלכסוני. לאור הדיון שהיה כאן בפורום לא מזמן לגבי שוני בחיתוכים בין שיטות שונות נא לשים לב - העקרונות כמעט זהים - ראו את התנוחה הסופית של החותכים בתמונה זו ובקודמת.

broadaxe

New member
איל ויס (ויס הנפח) עם קטאנה

חיתוך מושלם של מטרה עבה וקשה, שימו לב לקו החיתוך הנקי והישר.

broadaxe

New member
טל מדגים

את הנשק הקטלני שלו (הידיים כמובן, מי רואה את החרב בכלל...)

broadaxe

New member
סער עם ה- GROSS MESSER

חרב גרמנית מהרנסאנס, מבוססת על סכין לחימה של מעמד האיכרים, PERSONAL FAVORITE (הגודל כן קובע? אבל ברצינות, איזה יופי של נשק...)

למעלה